Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nana1 wrote:Patrycja28 super wieści!! mój mąż jeszcze nie widział na usg maluszka tylko ze zdjęć, ale na przyszłej wizycie będę chciała aby był jak będziemy oglądać maluszka
No mój dziś pierwszy raz poszedł, na Mikołajki go zabrałam na wizytę ale z gabinetu wyszedł taki szczęśliwy i przejęty że widział to wszystko na zywonana1, Czarna_kawa lubią tę wiadomość
-
Patrycja gratuluje Mam pytanie, bo jestesmy niemal rowno z tygodniami- mozna juz za 2 tyg robic prenatalne? Nie bedzie za wczesnie? Ile mm ma Twoje dziecko juz? Ja tez mialam miec za 2 tyg ale przesunelam bo do tego czasu nie osiagnie maly 45mm.
-
xgirl wrote:Patrycja gratuluje Mam pytanie, bo jestesmy niemal rowno z tygodniami- mozna juz za 2 tyg robic prenatalne? Nie bedzie za wczesnie? Ile mm ma Twoje dziecko juz? Ja tez mialam miec za 2 tyg ale przesunelam bo do tego czasu nie osiagnie maly 45mm.
To mój lekarz sam powiedział że za dwa tygodnie mi zrobi więc nie podważam jego zdania dziś dzidziuś ma 27 mm więc myślę że za dwa tygodnie będzie ok ja się na tym nie znam, więc zostawiam to specjaliście -
Nie no ja sie tylko pytam Moj mial wczoraj niecale 24mm wiec troche mniej. Kurde zebym nie zaczela zalowac, ze przelozylam Ale wg moich obliczen za 2tyg bedzie miec max 38-39mm wiec by za malo bylo.
-
Nie przekładaj, kilka dni w tą czy tamta Cię nie zbawi ja nawet nie zdążyłam zapytać go o prenatalne i sam powiedział że na kolejnej wizycie zrobimy
Ogólnie uspokoiłam się znów, za każdym razem jak widzę na usg, że wszystko jest w porządku to oddycham spokojnieWiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2018, 21:18
-
xgirl wrote:Nie no ja sie tylko pytam Moj mial wczoraj niecale 24mm wiec troche mniej. Kurde zebym nie zaczela zalowac, ze przelozylam Ale wg moich obliczen za 2tyg bedzie miec max 38-39mm wiec by za malo bylo.
-
Xgirl, ja już przebieram nogami. Mi lekarz wyznaczył termin na wykonanie prenatalnych w przedziale 20.12 - 4.01., wiec zdałam się na niego
Trochę się stresuję. No dobra, zaczynam mocno. Od zawsze mam styczność z dziećmi w jakimś stopniu chorymi / upośledzonymi / niepełnosprawni itp. Teraz, jak sama będę sprawdzać swoje, mam panikę w sercu...
2014.06. - start
2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk)
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa Maluchy Została z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb! -
Nana, ja mam problemy żołądkowe. Męczę się niesamowicie. Akcja-żołądek zaczyna się u mnie ok godziny 17-18.
Staraj się jeść lekkostrawne, ciepłe posiłki. Po jakiejś lekkiej chudej zupie, czy szklance ciepłej wody jest mi lepiej.
2014.06. - start
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa Maluchy Została z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
xgirl wrote:Zawsze cos musi byc.. bo nie moze byc normalnie Oby bylo wszystko ok!
Dziewczyny ja spojrzalam w karte ciazy i teraz doczytalam co mam w moczu, a wiec tak: bialko, krew, azotany (tylko nie jest napisane jaka ilosc). W ogole zapomnialam dodac, ze ja mam jedna nerke.. Jakos tak teraz zaczelam sie mega denerwowac. Wizyta we wtorek u urologa. Ma ktos doswiadczenie z tym?
Azotany w moczu swiadcza o obecnosci bakterii w moczu. Nie powinny wystepowac w ogole. Pytanie czy mocz pobrany poprawnie. Warto powtorzyc zapewne. Bez panniki na pewno.
Patrycja28 wrote:Cześć dziewczyny
Ja po wizycie, serduszko pięknie bije i nasza dzidzia rośnie zdrowo wzięłam ze sobą Męża na usg, był wzruszony i bardzo się ucieszył że mógł zobaczyć nasza Fasolke w ogóle lekarz już przez brzuch zrobił mi usg a prenatalne mam na następnej wizycie, za równe 2 tygodnie
Pięknie -
Lidzia, współczuję ;/
A u nas 11 tydzień czas zacząćKamsza, Czarna_kawa, Hiszpaneczka lubią tę wiadomość
2014.06. - start
Patrycja to jest jasne, ze sie nie ma co nakrecac ale wiesz jak to jest
Mikaja no staram sie nie panikowac ale ciezko no.. tak sobie tlumacze, ze jakby bylo bardzo zle to by mi lekarka nie kazala czekac w takim stanie 2 tyg do kolejnego badania.
Czesc wszystkim!