Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
https://fetalmedicine.org/lists/map/certified/NT
tu możecie sprawdzić, czy Wasz lekarz ma aktualny certyfiakt. Wystarczy kliknąć na PL na mapceWiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2018, 18:14
Danio lubi tę wiadomość
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Ja chodziłam do szkoły rodzenia i serdecznie polecam! Do tego stopnia że zastanawiam się czy drugi raz nie iść u mnie były wykłady i ćwiczenia.
-
mikaja wrote:Zależy co jest w planie zajęć na szkołach rodzenia.
Ja chodzilam poprzednim razem i raczej skuione to bylo na koncowce ciazy, na porodzie, przygotowaniu do porodu - opieki nad noworodkiem bylo bardzo malo.
Z takich przydantych rzeczy dowiedziałam się tylko o bezdechach u dzieci, ktore są częste i o tym, ze pomiędzy 8 a 10 cm rozwarcia 80% kobiet krzyczy o epidural (zzo) i chce umrzeć też to przeżyłam
Przy pełnym rozwarciu nadal nie chciałam nic przeciwbólowego, natomiast rzygalam jak szalona i prawie się rzuciłam na położna, która zajrzała tam gdzie trzeba, zrobiła słodką minę mówiąc "oooo jakie ma śliczne ciemne włoski.. Wrócę za pół godziny" i wyszła. Ale wróciła szybciej, akcja poszła dosyć dynamicznieWiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2018, 18:55
-
Sung wrote:ft4 podaje się z normami i ft3
Czy usg genetyczne robicie u swoich lekarzy czy specjalistów?
Mój wynik 16.61 normy dla I try 12.1-19.6
A USG robię u specjalisty z certyfikatem -
nick nieaktualnyCzarna_kawa wrote:Niespodzianka,witaj! Może to pozna owulka i dlatego takie przesunięcia,dużo tu u nas takich przypadków.Trzymam kciuki za pozytywna wizytę 19tego a powiedz ile córcia starsza ma miesięcy ?
Córeczka ma prawie 1 rok i 10 miesięcy. Napisze jak już bede po wizycie i coś się wyjaśni. -
Sung wrote:
Czy usg genetyczne robicie u swoich lekarzy czy specjalistów?
Mój prowadzący ma swoją przychodnie specjalizująca się w usg i certyfikaty fmf.
Córcia 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hej wrocilam z imprezy wigilijnej z pracy. Ogolnie bardzo fajnie, rozerwalam sie troche ale powiem wam, ze ciezko bylo nie myslec o tym, ze jestem w ciazy. Niemal ciagle myslalam czy wszystko jest ok, czy nie jest za glosno, czy nikt mnie nie popchnie, balam sie isc potanczyc itp. W ktoryms momencie zaczelo mnie tak ciagnac w dole brzucha wiec usiadlam i siedzialam jak debil. Ogolnie fajnie bylo ale nie moglam sie do konca rozluznic.
Tak troche mi tez smutno bo zawsze dawalam czadu i siedzialam na imprezach do rana. Fajna muzyka dzis byla, wszyscy tanczyli a ja ciagle myslalam czy nie robie czegos co zaszkodzi dziecku. Wyszlam jako pierwsza bo sie zaczelam za bardzo denerwowac, ze cos bedzie nie tak. Zal mi dupe sciska bo to fajni ludzie, pewnie beda do 6 rano sie bawic Poza tym zawzse bylo bardzo ciekawie na takich imprezach jesli wiecie o czym mowie Boze jaki zal a teraz siedze w domu jak matol.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2018, 23:32
-
Xgirl jetsss w nowej sytuacji, nic dziwnego ze masz wrażenie ze ci się świat sypie ale ciąża to nie choroba, możesz funkcjonowac całkowicie normalnie, wychodzić ze znajomymi, tańczyć, dzidzi nic nie będzie
Sung, mikaja lubią tę wiadomość
Córcia 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
Wiesz to pewnie dlatego, ze nigdy w ciazy nie bylam i nie mam doswiadczenia. Co chwile sie zastanawiam czy to co robie jest ok dla dziecka. Pewnie przesadzam ale nie umiem inaczej. No ale dobra kiedys sobie wszystko odbije
W ogole hej wszystkim -
nick nieaktualnyines. wrote:Sylka135 jak dzisiejsza wizyta?
Hiszpaneczka, ines. lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Witam się i ja.czytam was od samego początku, ale dopiero się ujawniam.
To moja 3 ciąża. W tym jedna pozamaciczna. Termin mam na 10 lipca wg OM, wg USG na 16.lipca.Na wizytach byłam już 3. Ostatnio 4.12 kropek mial 16 mm. Mimo to ciągle gdzieś z tyłu głowy pełno obaw. Pozdrawiam -
Hej dziewczyny mnie dopada lekko stres co do poniedziałkowej wizyty. Z jednej strony radość że zobaczę wkoncu mojego bąbelka a z drugiej obawa. Ale jestem dobrej myśli a my będziemy ubierać choinkę i stroic dom w przyszłym tyg oczywiście jak moje mdłości mi nieprzeszkadza życzę kochane udanego weekendu odezwę się w poniedziałek napewno :*
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny