X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • PannaEvans Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sung szczerze to tylko słyszałam ze jest.
    Ja dzisiaj robiłam zakupy prezentowe i oczywiscie prawie nic nie kupiłam. I cały dzien sie objadam słodyczami, na kolacje tylko marchewka z hummusem wiec tez niezbyt dietetycznie. Wmawiam sobie ze to Margaretka (ciagle mysle ze dziewczynka) wykusza na matce słodycze ;)

PCOS, endometrioza, tylozgiecie, a jednak można wpasc :p
    Niespodzianka ciąża, niespodzianka poród.
    16/06 w 37+2 przyszła na świat Margaretka ważąca 2730g.
    Margaret, o uroczym zdrobnieniu Daisy <3
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niespodzianka2019 witaj :)

LidziA89 bardzo ladne wyniki :) Ja mialam TSH w 5 tygodniu 0,017 :P Teraz mam 0,8

Casjopea nieźle :D Fajnie, ze udalo sie urodzic :) U mnie skonczyło się cc.

xgirl ja w 8 tygodniu mojej poprzedniej ciazy polecialam z plamieniami do Polski i bawilam się na weselu. Nie szalałam, ale trochę z mężem tańczylismy. Dzis wydaje mi się to abstrakcją, ale wtedy lekarz dał przyzwolenie, tylko bez szaleństw jesli chodzi o tańce.

Sylka135 cudownie <3

An@star witaj :)

Sung ja jeśli chodzi o biospcję kosmówki to wiem tylko tyle, że to chyba najbardziej inwazyjne badanie. Nie wiem, jak wypada w porównaniu do amniopunkcji.

Witam się w 12. tygodniu !! (11+0) :))
    Odpaliłam dziś detektor, ale nic, poza swoim tętnem nie znalazłam. Jednak to duużo za wcześnie + mam sporo tkanki tłuszczowej na brzuchu więc mnie to nie martwi.
    Jeszcze 10 dni usg. Jeśli nic złego się do dziś nie stało, to okres największego zagrożenia mamy za sobą :)

Na szczęście moje odsmoczkowane dziecko zajmuje mi teraz dni i myśli, to martwię się "jakby" (Kogel mogel :D) mniej. Co ma być, to będzie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2018, 09:45

• Kamsza Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikaja super gratulacje 12tc :* teraz w spokoju będą uplywaly dni :)

km5s8u69jm7ox3pn.png
    Larissa(35tc) 41cm 2490g :*
    1usa20mm80mnr9u9.png
    Jonathan(36tc) 2960g:*
    Nicole(*) nasz Aniołek(34tc)
    16.02-21.02
  • Ewe90 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, witam się w niedzielę :)
    6 dni do następnej wizyty i 10 do granicy największego ryzyka według belly :)
    Dziś jakoś z dobrymi myślami się obudziłam (może dlatego, że oduczamy się z małym cycać w nocy i dziś obudził się tylko raz :P), ale za to nie mogę przestać zieeeewać!

Miłego dnia wszystkim!

2Rp2p1.png
  • Ewe90 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikaja super! :D

2Rp2p1.png
  • kinga27.30 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się witam :)
    Mnie od wczoraj boli podbrzusze i pachwiny, brzuch jest twardy. Leżę i leżę i jakoś nie chce przejść.
    Chyba wczoraj trochę się przedźwignęłam (zakupy świąteczne) i teraz mam za swoje. A w planie dzisiaj lepienie pierogów.
    Chyba łyknę no-spę.

ibm2tv73nhk4mn1x.png
    2014.06. - start
    2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
    JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
    ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
    14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk) :(
    11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa Maluchy <3 Została z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
    19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb!
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja żyję całkiem normalnie, oczywiście nie dziwigam zgrzewek z napojami ani tym podobne,ale nie popadam w paranoję, wykonuje normalne prace domowe, wczoraj zamierzałam umyć okna, niestety padało,więc zmieniłam tylko firany, sprzątam,odkurzam,gotuje,nie będę przecież teraz ponad pół roku nic nie robić bo jestem w ciąży, nie mam bóli , nie plamie , więc uważam że jest dobrze,a że mnie muli, jestem często senna,no cóż takie uroki ciąży :)

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
  • Ewe90 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikka86 wiadomo!

Ja mimo plamień też żyje normalnie, z dzieckiem nie da się inaczej nawet :P oczywiście w granicach rozsądku! :)

W pierwszej ciąży nic mi nie było, pracowałam normalnie do 8 miesiąca, a w 33 tygodniu zrobiłam 15 km po górach jednego dnia :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2018, 10:51

2Rp2p1.png
  • Alisia Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znowu miałam krwotok - to nie było plamienie tym bym się nie przejęła , w szpitalu mnie nie przyjęli ( Norwegia ) super nie ........
    Byłam na wizycie prywatnie wszystko ok , źródło krwotoku nieznane chyba sprzęt z poprzedniej epoki :O

USG jet tylko jedno na całą ciąże w 18-20 tygodniu także super rozwinięty kraj ........ :-( a jak widać i prywatnie nie warto iść bo sprzęt jak z PRL .

a31il5w.png

• Ewe90 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisia wrote:
    Ja znowu miałam krwotok - to nie było plamienie tym bym się nie przejęła , w szpitalu mnie nie przyjęli ( Norwegia ) super nie ........
    Byłam na wizycie prywatnie wszystko ok , źródło krwotoku nieznane chyba sprzęt z poprzedniej epoki :O

USG jet tylko jedno na całą ciąże w 18-20 tygodniu także super rozwinięty kraj ........ :-( a jak widać i prywatnie nie warto iść bo sprzęt jak z PRL .

O matko, dobrze, że wszystko ok!
    Wooow naprawdę? :o

2Rp2p1.png
  • Czarna_kawa Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisia,Boże co za warunki ;( współczuje...jak można nie przyjąć w szpitalu kobiety z krwotokiem i to w ciazy,w głowie mi się nie mieści! Może jakoś się przemęczylas? Odpoczywaj na maxa teraz :*

Cześć An@star!

Mikaja,gratki z okazji 12 tyg :)! Ja już tez obliczam do bezpiecznego czasu :)

201907041556.png
    201802112272.png
    02.2017 aniołek 7tyg[*]
    02.2018 córeczka<3
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikaja ja niby wiem, ze przeciez nie stanie sie nic bo sie pogibam kilka minut w rytm muzyki, ale mialam ciagle taki glos w tyle glowy ,,a co jesli sie stanie?''. To mi spokoju nie dawalo, tym bardziej, ze mnie troche zaczal bolec brzuch. Szczerze to wole te kilka miesiecy noie tanczyc w ogole i miec spokojna glowe.

A ja tanczyc uwielbiam :D Nie umiem ale uwielbiam haha :D Jak mnie muzyka poniesie to masakra. Miala ktoras z was runner's high? Osiaga sie to zazwyczaj podczas joggingu ale nie tylko, ogolnie przy jakims dlugotrwalym wysilku. Ja jak zaszaleje na parkiecie to mam mega odjazdy, normalnie jakbym cos brala wczesniej a ja zawsze trzezwiutka. Po ok 20-30 minutach intensywnego tanca dostaje czasem takiego kopa, ze masakra. Ogarnia mnie takie ogromne szczescie, lzy leca mi z oczu, czuje sie jednoscia z muzyka, czuje ja i widze, wszyscy wokol, mnie znikaja, kocham caly swiat. Nie umiem tego opisac, no uczucie cudowne. Kilka razy podczas tancow (sh'bam) w fitnessklubie tez to mialam.

Ja dzis zaczynam 11 tydz, wg belly jescze 6 do tej krytycznej granicy choc powiem wam szczerze, ze dopiero po prenatalnych sie troche odpreze :)

f2wljw4zsg9z1tun.png
    27.6.19 wydobyciny mojej Hannah Florenz❤️ 48cm, 2970g
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allisia masakra normalnie! W szoku jestem.
    A co z prenatalnymi? Nie robia? 1 usg na cala ciaze? Slow mi brak.
    Bardzo Ci wspolczuje, mam nadzieje, ze juz bedzie dobrze.

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • Alisia Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W szpitalu mi powiedzieli że mi nie pomogą bo jeżeli to poronienie to poronie i już . Tutaj się nie ratuję tak wczesnej ciąży zresztą dla nich ciąża zaczyna się po 12 tygodniu ..........

a31il5w.png

• xgirl Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale czy krwawienie zawsze oznacza poronienie? Przeciez mozna rzucic okiem, doradzic lezenie, przepisac jakies leki. Boze zostawic krwawiaca ciezarna kobiete bez pomocy jest nieludzkie.

Od 12tyg? A czy Ci lekarze nie sa ludzmi? Nie sa sami ojcami, matkami, wujkami, ciotkami, dziadkami? Nie wiedza, ze dla kobiety od chwili pozytywnego testu to juz jest ukochane dziecko i ona sie juz o nie marwi? A jesli by chodzilo o ich wlasne? Brak mi slow.

Boze jaka sie emocjonalna zrobilam..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2018, 12:15

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • Alisia Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xgirl wrote:
    A co z prenatalnymi? Nie robia? 1 usg na cala ciaze? Slow mi brak.

Prenatalne tylko kobiety po 38 roku życia ..........

Ostatnio dużo pisałyście o glukozie tutaj nie ma normy dla ciężarnych :O
    Prawidłowy wynik w Norwegii jest do 108 a w Polsce 92 więc totalna załamka ....

a31il5w.png

• xgirl Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mieszkam w Niemczech i moja gin do 5-6 miesiaca glukozy w ogole badac nie chce.. mysle zeby isc prywatnie ale boje sie wyniku. Co chwile mi w badaniach jakies cuda wychodza, wykoncze sie przez to.

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogole na belly jest napisane, ze powoli mdlosci moga ustepowac. Ma ktoras tak? Bo ja sie dalej mecze :(

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • Ewe90 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cóż, ja lekarzem nie jestem, ale mi kazali w 1wszej ciąży zrobić krzywą w 10 tygodniu i zdiagnozowano mi cukrzycę, której nie miałam i nie mam..... Okazało się, że na ten wynik wpływ miały zaburzenia hormonów w początkowej fazie ciąży.... A ile stresu i łez? Wiem tylko ja :/
    Nie wspominając o milionie dodatkowych badań z tym związanych, jakby ciężarne w PL mało kłute były...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2018, 12:42

2Rp2p1.png
  • Alisia Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xgirl wrote:
    W ogole na belly jest napisane, ze powoli mdlosci moga ustepowac. Ma ktoras tak? Bo ja sie dalej mecze :(

Ja z dnia na dzień mam coraz większe :/

a31il5w.png

‹‹ 170 171 172 173 174 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ