Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Zaraz ide na zakupy, nic do jedzenia nie mam. Tzn mam ale nie takie rzeczy, ktore jestem w stanie przelknac ;P Od dluzszego czasu chleb z szynka i zupa jarzynowa to niemal jedyne rzeczy, ktore potrafie zjesc. Do tego jakas mandarynka, jablko, papryka.. Aha, ale slodkie to moglabym jesc tonami! Nosz kurde nie rozumiem tego. Zdrowe produkty dajace energie, witaminy, wspierajace rozwoj dziecka? Nieeee. Milka? Oooo takkkk zezarlabym 3. Oczywiscie slodkie ograniczam do minimum ale wielka ochota na nie jest. Dziwne. Tez tak macie?
-
nick nieaktualny
-
No wlasnie to jest najgorsze, ze po slodkim mdlosci mi slabna albo znikaja na jakis czas. Niesamowita ulga. Mimo to staram sie jesc ich jak najmniej.
Czemu idziesz na krzywa? Wyszedl Ci wysoki cukier? -
PannaEvans,współczuje sytuacji,mam nadzieje,ze szybko znajdziesz normalne,ciepłe lokum,uważaj tam na siebie.
Xgirl,a mnie do słodyczy w ogóle tym razem nie ciągnie,bardziej skłaniam się ku owocom.
Mikaja,może promieniowanie z komputera tak zle na Ciebie działa i dlatego mdłości są większe...albo to skupianie się na monitorze. No widzisz 12 dni i 2 trymestr,brawo!
A ja się witam w 10 skończonym tygodniu )) -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyEwe, a nie masz glukometru? Ja badam rano i zawsze jest za wysoko. Raz tylko miałam 89, a tak to powyżej 90 grubo. Dziś rekord: 112... wczoraj wieczorem zjadłam 2 krówki, pewnie dlatego
Jak jest za wysoko na czczo to z tego co czytam już cukrzyca.
A co to znaczy, że nie miałaś? Jak to wyszło?
Ogólnie mnie do cukru nie ciagnie, ale wk… mnie nieziemsko to kombinowanie co zdrowego zjeść. Zwłaszcza, że po 1-2h mi słabo i jeść muszę... -
nick nieaktualnyxgirl wrote:I do jakiego lekarza pojsc jesli cos bedzie nie tak? Eh pojde w sr tez ten cukier zbadac..
do diabetologa.
Nie rozumiem robienia krzywej skoro już na czczo za wysoki cukier to cukrzyca, a to ile wyjdzie w krzywej nie ma znaczenia dla dalszego leczenia.
W ciągu dnia to spokojnie się dietą ogarnia, ale rano to jakiś hardcore. Może oni coś źle wymyślili z tymi normami? -
Sung ja mam nietolerancję pokarmową która się nasila przy zaburzeniach hormonalnych. A w ciąży to wiadomo co się dzieje.
Miałam w 1 ciąży robiony pierdyliard badań przez diabetologa, mam glukometr i cukry w normie jeśli trzymam się swojej diety. ALE! nie mieszcze się w tabelkę krzywej dla ciężarnych (bo dla "normalnych ludzi" już tak) i uwaga: NA PEWNO MAM CUKRZYCĘ CHOĆ INNE BADANIA DOWODZĄ ŻE NIE MAM.
No dramat.
Także ten... Nigdy się nie mieściłam w normę cukru na czczo, ale jestem w ciąży!! Więc należy mnie na siłę wrzucić w tabelkę....
Ja mogę zjeść tonę czekolady i cukier będzie super, zjem zboża i szybuje pod kosmos bo właśnie na zbóża jestem uczulonaWiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2018, 12:32
-
Dziewczyny odebrałam swoje wyniki badan i chyba do końca nie jest dobrze,
Leukocyty 14 tys norma do 10
tsh - 0.062
ft4- 1, 83 a norma 1,71
Neutrofile% - 84,2 a norma do 80
Neutrofile# - 12,1 a norma do 7
Mocz:
bakterie liczne
krysztaly szczawianu wapnia nieliczne
pasma sluzu nie liczne
leukocyty 3-5 w pw
nabłonki plaski - d. liczne
Będę zyc?Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2018, 13:21
11dpt - 490, 13dpt-1124, 18dpt-8210, 22dpt-35444, 25dpt - 4mm i ❤️ -
Ewe90 to jest masakra, że nie podejdą do Ciebie w sposób 'złozony'. Mam na mysli to, że nie powinien sobie jeden lekarz mówić jedno, a drugi co innego, tylko powinna byc diagnoza połączona na podstawie opinii kilku specjalistów, którzy powinni byc w kontakcie odnośnie Twojego przypadku.
Z cukrzycą niby jest tak, że albo jest albo nie ma - nie ma troche cukrzycy - jakiekolwiek przekroczenie norm jest uznawane za cukrzycę ALE, u Ciebie ewidentnie są inne rzeczy, które trzeba brać pod uwagę.
Hiszpaneczka kojarzę coś, ze normy leukocytów w ciązy są inne, wyższe. To masz podane normy dla ciezarnych?
Tarczyca moim zdaniem ok.
Jeśli chodzi o mocz, to wygląda na infekcję. Posiew zrób najlepiej.
Lekarz kiedy te wyniki zobaczy?Ewe90 lubi tę wiadomość
-
mikaja wrote:Ewe90 to jest masakra, że nie podejdą do Ciebie w sposób 'złozony'. Mam na mysli to, że nie powinien sobie jeden lekarz mówić jedno, a drugi co innego, tylko powinna byc diagnoza połączona na podstawie opinii kilku specjalistów, którzy powinni byc w kontakcie odnośnie Twojego przypadku.
Z cukrzycą niby jest tak, że albo jest albo nie ma - nie ma troche cukrzycy - jakiekolwiek przekroczenie norm jest uznawane za cukrzycę ALE, u Ciebie ewidentnie są inne rzeczy, które trzeba brać pod uwagę.
Hiszpaneczka kojarzę coś, ze normy leukocytów w ciązy są inne, wyższe. To masz podane normy dla ciezarnych?
Tarczyca moim zdaniem ok.
Jeśli chodzi o mocz, to wygląda na infekcję. Posiew zrób najlepiej.
Lekarz kiedy te wyniki zobaczy?
wydaje mi się ze tsh trochę nisko mam. Mam normy normalne leukocytów podane, nie ma wyszczególnienia na kobiety ciężarne i nie ciężarne.
Odnosnie moczu to nic mnie nie szczypi ani nic. Nawet jak sikam to ok jest.
Dzis chyba podjade do lekarza.
11dpt - 490, 13dpt-1124, 18dpt-8210, 22dpt-35444, 25dpt - 4mm i ❤️ -
mi lekarz powiedział,że w ciąży baaardzo rzadko kiedy morfologia wychodzi idealnie, bo ciąża osłabia organizm to i morfologia wychodzi gorzej i nie ma co się przejmować jeśli nawet większość wartości jest lekko poniżej lub powyżej normy, no chyba że coś jest znacznie zawyżone lub zaniżoneurl=https://www.suwaczek.pl/][/url]
-
Hiszpaneczka wrote:wydaje mi się ze tsh trochę nisko mam. Mam normy normalne leukocytów podane, nie ma wyszczególnienia na kobiety ciężarne i nie ciężarne.
Odnosnie moczu to nic mnie nie szczypi ani nic. Nawet jak sikam to ok jest.
Dzis chyba podjade do lekarza.
A z moczem... raz tez tak mialam ze wyszlo bakterie b.liczne wpw a leukocytow 2-5wpw czyli prawie w normie. Poszlam oddac probke na posiew i nic szczegolnego nie wyszlo. Lekarka mowila ze duzo bakterii moze byc przez zanieczyszcxenie probki (np dotknelas wieczka czy srodka opakowania palcem) albo zbyt długim czasem od pobrania probki do zaniesienia do labo. Gorzej by bylo gdyby byl wysoki poziom leukocytow.Mom of 3
11.2011
11.2017
06.2019 -
Hiszpaneczka ja bym nie robiła nic z tym TSH. Niby FT4 powyżej normy więc pewnie moznaby minimalnie dawkę zmniejszyć, ale to już lepiej konsultuj z lekarzem.
Infekcje układu moczowego nie muszą dawać oznak wcale. Posiew dla swietego spokoju warto zrobic. Tylko mocz pobrać poprawnie, bo z tym tez roznie bywa.
No i może crp po prostu.
-
Hiszpaneczka wrote:Dziewczyny odebrałam swoje wyniki badan i chyba do końca nie jest dobrze,
Leukocyty 14 tys norma do 10
tsh - 0.062
ft4- 1, 83 a norma 1,71
Neutrofile% - 84,2 a norma do 80
Neutrofile# - 12,1 a norma do 7
Mocz:
bakterie liczne
krysztaly szczawianu wapnia nieliczne
pasma sluzu nie liczne
leukocyty 3-5 w pw
nabłonki plaski - d. liczne
Będę zyc?
bez paniki tsh i ft4 jest ok, lepiej powyzej normy niz ponizej. łykasz coś na tarczyce? jesli tak dobrze by bylo zmniejszyc dawke o 12,5.
jesli chodzi o morfo to w ciazy chyba to jest ok.
a mocz, wychodziło mi tak przy nieprawidlowym pobraniu w sensie bez podmycia się wczesniej, lekarz kazal powtorzyc mocz i juz wyszlo ok. kiedy masz wizyte?Córcia 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
Jak ostatnio oddawalam probke moczu u urologa to tez mowiono zeby nie dotykac wieczka kubka i do tego dostalam wacik nasaczony jakims plynem i mialam nim przetrzec miejsca intymne przed siknieciem. Wiec pewnie cuda moga wyjsc jak sie nie podejdzie do tego ostroznie.