Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
xgirl wrote:Ines pokaz brzuch jesli nie masz nic przeciwko
Nie mam proszę , ja już ciążowa po całości
https://zapodaj.net/780fdeb6746c0.jpg.html
A tu dla porównania w pierwszej ciąży 2 miesiące później był mniejszy.
https://zapodaj.net/e5948c8955ed2.jpg.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2018, 17:17
Czarna_kawa, Eluska, Alrauna1987, LidziA89, PannaEvans, AgaRydz, Sylka135, mikaja lubią tę wiadomość
Córcia 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
nick nieaktualny
-
Ines,mam dokładnie tak jak Ty tez mi już brzuszek wyskoczył :p zganiałam to na wzdęcia,ale chyba jednak to po prostu dzidzia
Wyglądasz pięknie tylko widzę zdjęcie z dzisiaj,tego z pierwszej ciazy nie,wydaje mi się,ze link jest do jednej fotki -
nick nieaktualny
-
Tak skopiowało mi dwa razy ten sam link, już poprawiłam to już nie a wzdęcia, to ciąża. Szos ze tak szybko, w pierwszej w 6tym miesiącu zaczęło być naprawdę widaćCórcia 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
INES śliczny brzuszek
Ponad 4 lata walki...[***]....
"Przyjdzie taka chwila gdy stwierdzisz, że wszystko sie skończyło.
To właśnie będzie początek."
Louis L'Amour
6 stymulacji , 9 transferów, 14 zarodków , 2 cb , 1 poronienie i 1 kochany cud na ziemi 💞💞💞
4aa +embryoglue
7dpt - 4.91
11dpt - 36.94
14 dpt - 338
18 dpt - 1456
22dpt - pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
25 dpt 8610 prg 45
26 dpt pulsuje 💓
12+4 tc usg prenatalne OK 😁
Zły wynik pappy 😭 ryzyko ZD 1:62
14+3 tc usg bez zarzutu u docenta , będzie 🧑
19+4 II usg prenatalne bez zarzutu.
Krystianek waży ok 350g.💓💓💓 Boże miej w swej opiece mój CUD 🙏
-
Hahaha ja nie marudzę, nawet lubie ciążowy brzuszek tylko w pracy jeszcze nie powiedziałam wiec wyobraźcie sobie jak codziennie się muszę siłować żeby się ubrać i żeby nie było widaćCórcia 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
-
Ines piękny brzuszek♥️ja pietam gdzieś czytałam w pierwszej ciąży że właśnie przy drugiej szybciej widać brzuszek i szybciej czuć ruchu dziecka. Wiecie to tylko było napisane jak będzie to każda z Nas zobaczy. Ja z córką czułam już co jakiś czas i delikatnie w 17tc
-
Sung wrote:PannaEvans, współczuję a Ty nie mieszkasz z partnerem? przepraszam, że tak dopytuję, ale nie możesz do niego się przenieść? Pal sześć rzeczy, to tylko rzeczy. Ważne, ze nic Ci nie jest.
M studiuje na SGH w Warszawie, ja na DMU w Leicester, mamy do siebie 1500km.
Gdybyśmy studiowali w jestem mieście to na pewno byśmy mieszkali razem.
Jasne, ze wazne ze mi nic nie jest ale jak chciałam dzisiaj pisać prace zaliczeniowa i zobaczyłam ze macbook warty ponad moja miesięczna wypłatę nie działa to sie rozpłakałam. Nawet nie mam jak pisać prac zaliczeniowych na stuidia. A odszkodowania, papiery itp bedą w styczniu.
Nie miałam biegunki ale chętnie bym przyjęła po 3dniowych zaparciach.
Jak szkodzi Nospa? Pytam bo brałam na początku zanim zaliczyłam lekarza bo nie mogłam spac z bólu, zaraz przestałam bo nic a nic nie dawała. Scopolan tez nie.PCOS, endometrioza, tylozgiecie, a jednak można wpasc :p
Niespodzianka ciąża, niespodzianka poród.
16/06 w 37+2 przyszła na świat Margaretka ważąca 2730g.
Margaret, o uroczym zdrobnieniu Daisy -
Ines piękny ciążowy brzuszek też bym chciała taki mieć. Niestety mam trochę nadprogramowych kg więc czuje się porostu grubo a nie ciążowo.
Dziewczyny boli was w krzyżu? Bo ja nie mogę siedzieć na krześle i jak chodzę czy stoję to też boli -
nick nieaktualnyEwe90 wrote:Sung ja mam nietolerancję pokarmową która się nasila przy zaburzeniach hormonalnych. A w ciąży to wiadomo co się dzieje.
Miałam w 1 ciąży robiony pierdyliard badań przez diabetologa, mam glukometr i cukry w normie jeśli trzymam się swojej diety. ALE! nie mieszcze się w tabelkę krzywej dla ciężarnych (bo dla "normalnych ludzi" już tak) i uwaga: NA PEWNO MAM CUKRZYCĘ CHOĆ INNE BADANIA DOWODZĄ ŻE NIE MAM.
No dramat.
Także ten... Nigdy się nie mieściłam w normę cukru na czczo, ale jestem w ciąży!! Więc należy mnie na siłę wrzucić w tabelkę....
Ja mogę zjeść tonę czekolady i cukier będzie super, zjem zboża i szybuje pod kosmos bo właśnie na zbóża jestem uczulona
A jakie to są inne badania?
A nie masz IO albo hiperinsulinemii?
Każde zboża? Pełnoziarniste też? -
nick nieaktualnyPannaEvans wrote:M studiuje na SGH w Warszawie, ja na DMU w Leicester, mamy do siebie 1500km.
Gdybyśmy studiowali w jestem mieście to na pewno byśmy mieszkali razem.
Jasne, ze wazne ze mi nic nie jest ale jak chciałam dzisiaj pisać prace zaliczeniowa i zobaczyłam ze macbook warty ponad moja miesięczna wypłatę nie działa to sie rozpłakałam. Nawet nie mam jak pisać prac zaliczeniowych na stuidia. A odszkodowania, papiery itp bedą w styczniu.
Nie miałam biegunki ale chętnie bym przyjęła po 3dniowych zaparciach.
Jak szkodzi Nospa? Pytam bo brałam na początku zanim zaliczyłam lekarza bo nie mogłam spac z bólu, zaraz przestałam bo nic a nic nie dawała. Scopolan tez nie.
Nie wiem czy na tak wczesnym etapie, ale dzieci mogą mieć później problemy z napięciem mięśniowym.
Ines piękny brzuszek
-
Cześć dziewczyny dawno się nie odzywałam ale podczytuję Was często... Miałam dziś wizytę i wszystko oki, dzidzia jest o 4 dni starsza wg usg dziś 10+1, a wg om 9+3..
Ja mam dwa razy prenatalne, pierwsze 22 grudnia będę mieć wtedy jakoś 11+6 (patrząc na aktualną wielkość dzidzi 3,18 cm) a drugie po świętach 27 grudnia.
Robię dwa, ponieważ chcę potwierdzenie od dwóch lekarzy czy jest ok, a pappa i jedno usg i tak mam na nfz ( jako, że urodziłam martwe dziecko z wadami genetycznymi) więc przy drugim tylko za usg zapłacę.
Wklejam zdjęcie mojego dzidziusia z dziś
LidziA89, ines., Hiszpaneczka, Sung, Czarna_kawa, kinga27.30 lubią tę wiadomość
Termin porodu 5 lipiec 2019 Monisia
07.04.2018 Franciszek [*] 23 tc
14.07.2018 aniolek 6t [*] ciąża jajowodowa, usunięcie jajowodu
-
Dziewczyny gratuluję udanych wizyt i zdjęć.
Brzuszek Ines fantastyczny!mi się powoli też coś pojawia. Tak myślę.
Ja nadal na zwolnieniu.Ale paradoks dziś,byłam u lekarza i dostałam zwolnienie od lekarki, która twierdziła że jest wszystko oki do tego receptę na antybiotyk Duomox tak w razie co.Zdurniałam.
Zachcianki? Ja mam parcie na owoce ale jak sie najem to zgaga murowana. Odrzuca mnie wędlina,mielone i ogólnie mięso. Słodycze, nie odmowie ale bez ciśnienia.
SYNUŚ
Niedoczynność tarczycy
Po stracie w 20 tyg. ( Luty 2019 )
-
Ines śliczny brzusio
2014.06. - start
2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk)
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa Maluchy Została z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb! -
Sung wrote:A jakie to są inne badania?
A nie masz IO albo hiperinsulinemii?
Każde zboża? Pełnoziarniste też?
Sung musiałabym się dokopać do tych wyników, bo nie pamiętam. Na pewno HbA1c co miesiąc, Przeciwciała anty-GAD i ten peptyd C czy jak to się tam nazywa, albuminy w moczu i oczywiście tarczyca. Wszystko to miałam też powtórzone po ciąży i dalej były w normach (poza oczywiście krzywą cukrową, bo ta zawsze wychodzi mi źle). Miałam iść jeszcze na badania genetyczne w celu wykluczenia cukrzycy typu MODY, ale nie zdążyłam bo trafiła się druga ciąża ;P
generalnie cukry po 12 tygodniu nawet na czczo wróciły do normy - maks 88 chyba miałam, badanie 6 x dziennie glukometrem też super, w szpitalu w 34 tygodniu ciąży robili mi profil glikemiczny - 6 x dziennie kłucie, w tym w nocy i też wszystko rewelacja.
Doszliśmy do wniosku z diabetologiem, ze dziwny ze mnie przypadek
a nietolerancja objawia się tak, że jak jej "więcej" zbóż, poza jęczmieniem, który nie ma na mnie wpływu to skacze mi cukier, tzn. utrzymuje się dłużej niż powinien - po 2 h mam około 150 a nie poniżej 140. Bez znaczenia czy pełnoziarniste czy nie..
Czyli np. mogę zjeść na śniadanie pół kajzerki i reszta nabiał/mięsko/warzywa i jest okej, a jak zjem całą bułkę to już nie okej
EDIT: na kolację zjadłam sporą miskę tradycyjnej polskiej sałatki warzywnej z majonezem i 3 wafle ryżowe z masłem i żółtym serem - po 1 h cukier 98. taka cukrzyca
Ines ale ładniutki brzuszek
ja też w pierwszej ciąży miałam cokolwiek dopiero na końcówce 6 miesiąca a teraz już jest sporawy
poliś super wieści i śliczne boboWiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2018, 21:44
Sung lubi tę wiadomość
-
Polis fajna dzidzia
A ja szukam poloznej i masakra.. wszystkie terminy na lipiec juz w sumie pozajmowane. Jedna mi teraz pisze, ze ma mozliwosci dopiero zajac sie kobietami z TP od polowy wrzesnia. POLOWY WRZESNIA.. to kurde laska robi test, jest pozytywny i juz poloznej suka!?! Bo nie jarze. -
xgirl wrote:Polis fajna dzidzia
A ja szukam poloznej i masakra.. wszystkie terminy na lipiec juz w sumie pozajmowane. Jedna mi teraz pisze, ze ma mozliwosci dopiero zajac sie kobietami z TP od polowy wrzesnia. POLOWY WRZESNIA.. to kurde laska robi test, jest pozytywny i juz poloznej suka!?! Bo nie jarze.
A Ty musisz tam u siebie mieć taką swoją położną?
Poliś to bardzo dobre wieści tym razem musi być dobrze!Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2018, 21:11
Córcia 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
-
xgirl wrote:Polis fajna dzidzia
A ja szukam poloznej i masakra.. wszystkie terminy na lipiec juz w sumie pozajmowane. Jedna mi teraz pisze, ze ma mozliwosci dopiero zajac sie kobietami z TP od polowy wrzesnia. POLOWY WRZESNIA.. to kurde laska robi test, jest pozytywny i juz poloznej suka!?! Bo nie jarze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2018, 22:16