X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • Casjopea Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaLukasia wrote:
    A jak sie "bawicie" ze swoimi maluchami? Ja szeleszcze, spiewam (ale dziecko olewa), ćwiczę na brzuszku, biorę na ręce i tańczę, zblizam i oddalam twarz do twarzy, bujam w bujaczku, chodzę na spacery (momentalnie zasypia), kapie i oblewam brzuszek wodą z gazy... Repertuar mam ubogi i myślę, ze jestem malo kreatywna w tych "zabawach". A wy co robicie jak dzidziusie nie śpią? Zajmujecie czyms ich uwagę?
    Ja pilnuje, żeby młoda go nie zabiła, gadam do niego i bawię się z młodą trzymając go na rękach. A tu już pełen repertuar - dzisiaj na topie były instrumenty 😆 Muszę się pochwalić córką, że poza fletem i trąbka, na których gra od dawna, opanowała również harmonijke 😁
    Co do Mikołaja to mój repertuar jest bardzo ubogi gdy jest córka. Natomiast gdy jej nie ma i mały nie śpi to światełka, mój głos, okna.. Od jutra odpalam książeczki. Aa no i lubi jedną grającą lalkę 😁😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2019, 20:03

• Casjopea Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xgirl gdyby te złamasy od dachu weszli zgodnie z umową w lipcu to byśmy się wprowadzili pod koniec roku. A tak to myślę, że luty/marzec.. Tak, żeby już Wielkanoc była na nowej chacie ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mm,czy Wasze dzieci jedza co te 3 godziny czy tez sa w stanie i co godzine jesc?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casjo daj no rade co mam kotu kupic na uspokojenie bo czeka nas 6 godzin w aucie...Moze jest cos co mozna zamówic na necie i ją spacyfikuje na kilka godzin

• kinga27.30 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z małą to też śpiewam, gadam cały czas, pokazuję obrazki kontrastowe (średnio ją rajcują), tańczę i noszę w pionie (uwielbia) i robię głupie miny. Dzisiaj po raz pierwszy miałam 2x wrażenie jakby świadomie złapała podczas kp ramiączko od stanika i się nim bawiła (kolor biały). Celowo sprawdziłam odsuwając jej rękę, wróciła nią i przyglając się zrobiła to drugi raz 👍 wcześniej tylko łapała mnie za szmaty pośrodku, ruchy w górę jeszcze były nieskoordynowane...

ibm2tv73nhk4mn1x.png
    2014.06. - start
    2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
    JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
    ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
    14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk) :(
    11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa Maluchy <3 Została z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
    19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb!
  • Casjopea Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaJJ wrote:
    Casjo daj no rade co mam kotu kupic na uspokojenie bo czeka nas 6 godzin w aucie...Moze jest cos co mozna zamówic na necie i ją spacyfikuje na kilka godzin
    KalmAid kot, kupisz chyba nawet na allegro :) Jest dosyć spoko, ale jeśli chcesz, żeby ją naprawdę sponiewieralo to pozostaje Ci jednak wizyta u weta..

• mikka86 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaJJ wrote:
    Dziewczyny mm,czy Wasze dzieci jedza co te 3 godziny czy tez sa w stanie i co godzine jesc?
    Mój je co 2 max 2.5 h ale rzadko kiedy zjada zalecane na ten wiek 120 ml na jedno karmienie, glownie je po 90 ml

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
  • Lullaby Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ostatnie dni to mega intensywny czas. Byliśmy na pierwszej całodniowej wycieczce w 4. Co prawda Tymek większość czasu przespał w parku rozrywki, za to Miki szalał ile się dało 😆 no i oczywiście karmilam już w knajpie przy ludziach, w tym parku rozrywki na ławce. A dzisiaj cały dzień na działce. Jestem padnięta. Ostatnio z mężem znowu zgrzyty. Jak znajdę trochę więcej czasu to będę się odzywać a tak staram się was czytać cały czas.
    Tymek chodzi spać między 21 a 22 czasem 22.30 i budzi się na karmienie o 2.30 i wtedy jest godzinna przerwa, potem o 5 i o 7. Ale te ostatnie to zje i idzie spać. No chyba że jest taka noc jak wczoraj od 22 co 2h na cycu i tak do 9.
    Tez musze zadbać o rozwój Tymka, bo większość czasu poświęcam Mikiemu. Tymkowi śpiewam, noszę go po domu, robię miny, mówię do niego,pokazuje kontrastowe kotka, który szelesci. No i słucha jak czytam lub śpiewam Starszemu.

0FDyp1.png
    82bip1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wlasnie myslalam. O tym Kalmaid czytalam ,ze wycisza i itp ale cudów nie robi. A ona musi isc spac w domu i obudzić sie na wczasach. Obawiam sie ,ze cos jej sie popieprzy po podrózy na trzeźwo,z płaczacym dzieckiem

• Casjopea Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaJJ wrote:
    Tak wlasnie myslalam. O tym Kalmaid czytalam ,ze wycisza i itp ale cudów nie robi. A ona musi isc spac w domu i obudzić sie na wczasach. Obawiam sie ,ze cos jej sie popieprzy po podrózy na trzeźwo,z płaczacym dzieckiem
    No cudów nie robi. Ale cuda nie są dostępne na allegro 😊

• Casjopea Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lullaby zapomniałam dodać, mój Mikołaj też ma szeleszczacego motyla ;)

Lullaby lubi tę wiadomość

• Lullaby Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mogę mieć pytanie z innej beczki? Jak radzicie sobie z komarami? Tymek śpi z nami w sypialni no i żadnych urządzeń elektro na komary mieć nie możemy. Moskitiery też jakoś nie bardzo się sprawdzają. Miki ma u siebie w pokoju takie urządzenie z płynem z brosa dla dzieci od 1 roku życia ale co w przypadku maluszków? Bardzo proszę o jakiś rady, bo już szału przez te komary dostaje :(

0FDyp1.png
    82bip1.png
  • Casjopea Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lullaby my wprawdzie nie mamy komarów, ale za to mamy muchy.. I to gryzące w dodatku. Mikołaj śpi po prostu. pod moskitiera.

• Aska1994 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O właśnie, też szukam czegoś, bo przed chwilą właśnie mąż ubił ze 20 sztuk owadziego dziadostwa...

Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
    Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
    Monia urodziła się 16.03.2017r💕
    Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
    Tak się spełnia marzenia!
    Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥
  • Lullaby Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas to jest masakra z komarami. Tymka wsadze pod moskitiere i ok. Tzn ze zostaje mi spać pod moskitiera? Już 3 noce z rzędu budzę się całą pogryziona :( ratunku.

0FDyp1.png
    82bip1.png
  • JaSzczurek Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2019, 02:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kładę go na lamie na brzuszku (taka poducha), na macie, włączam mu karuzelę, podskakujemy, rozmawiamy, głaskamy i łaskoczemy po brzusiu :P Nic specjalnego :)

zi13flw1mwerwam8.png
    💙 19/07/19 (42+0) 3625g, 50 cm <3
    💗 6/02/21 (39+5) 3710g, 49 cm <3
    💙 14/08/22 (39+5) 4070g, 53 cm <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2019, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Warto bylo wczoraj ponarzekać na sen Malego bo dzisiaj spał od 22 do 4 rano.
    A moskitiery w oknach? U mnie na 9 piętrze jest strefa śmierci ale w domu mam wszedzie moskitiery i córki nie gryzło dziadostwo a było go od cholery.
    Dobrze ze weszlyscie na temat komarów,musze Malemu ubranka nasączyc lawendą bo na wczasach bedzie komarów od zajeb....ia

• AgaSY Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2019, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam siatki w oknach ;-).

Alisia lubi tę wiadomość

Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
    12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • Casjopea Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2019, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No my też mamy moskitiery oczywiście. Ale wystarczy, że otworzysz drzwi na chwilę i już..

• Aska1994 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2019, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moskitiery też mamy, ale co z tego, jak to dziadostwo z parteru przylatuje 😒

KasiaLukasia lubi tę wiadomość

Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
    Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
    Monia urodziła się 16.03.2017r💕
    Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
    Tak się spełnia marzenia!
    Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥
‹‹ 1725 1726 1727 1728 1729 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ