X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • Casjopea Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaLukasia wrote:
    A jak sie "bawicie" ze swoimi maluchami? Ja szeleszcze, spiewam (ale dziecko olewa), ćwiczę na brzuszku, biorę na ręce i tańczę, zblizam i oddalam twarz do twarzy, bujam w bujaczku, chodzę na spacery (momentalnie zasypia), kapie i oblewam brzuszek wodą z gazy... Repertuar mam ubogi i myślę, ze jestem malo kreatywna w tych "zabawach". A wy co robicie jak dzidziusie nie śpią? Zajmujecie czyms ich uwagę?
    Ja pilnuje, żeby młoda go nie zabiła, gadam do niego i bawię się z młodą trzymając go na rękach. A tu już pełen repertuar - dzisiaj na topie były instrumenty 😆 Muszę się pochwalić córką, że poza fletem i trąbka, na których gra od dawna, opanowała również harmonijke 😁
    Co do Mikołaja to mój repertuar jest bardzo ubogi gdy jest córka. Natomiast gdy jej nie ma i mały nie śpi to światełka, mój głos, okna.. Od jutra odpalam książeczki. Aa no i lubi jedną grającą lalkę 😁😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2019, 20:03

• Casjopea Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xgirl gdyby te złamasy od dachu weszli zgodnie z umową w lipcu to byśmy się wprowadzili pod koniec roku. A tak to myślę, że luty/marzec.. Tak, żeby już Wielkanoc była na nowej chacie ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mm,czy Wasze dzieci jedza co te 3 godziny czy tez sa w stanie i co godzine jesc?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casjo daj no rade co mam kotu kupic na uspokojenie bo czeka nas 6 godzin w aucie...Moze jest cos co mozna zamówic na necie i ją spacyfikuje na kilka godzin

• kinga27.30 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z małą to też śpiewam, gadam cały czas, pokazuję obrazki kontrastowe (średnio ją rajcują), tańczę i noszę w pionie (uwielbia) i robię głupie miny. Dzisiaj po raz pierwszy miałam 2x wrażenie jakby świadomie złapała podczas kp ramiączko od stanika i się nim bawiła (kolor biały). Celowo sprawdziłam odsuwając jej rękę, wróciła nią i przyglając się zrobiła to drugi raz 👍 wcześniej tylko łapała mnie za szmaty pośrodku, ruchy w górę jeszcze były nieskoordynowane...

ibm2tv73nhk4mn1x.png
    2014.06. - start
    2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
    JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
    ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
    14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk) :(
    11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa Maluchy <3 Została z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
    19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb!
  • Casjopea Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaJJ wrote:
    Casjo daj no rade co mam kotu kupic na uspokojenie bo czeka nas 6 godzin w aucie...Moze jest cos co mozna zamówic na necie i ją spacyfikuje na kilka godzin
    KalmAid kot, kupisz chyba nawet na allegro :) Jest dosyć spoko, ale jeśli chcesz, żeby ją naprawdę sponiewieralo to pozostaje Ci jednak wizyta u weta..

• mikka86 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaJJ wrote:
    Dziewczyny mm,czy Wasze dzieci jedza co te 3 godziny czy tez sa w stanie i co godzine jesc?
    Mój je co 2 max 2.5 h ale rzadko kiedy zjada zalecane na ten wiek 120 ml na jedno karmienie, glownie je po 90 ml

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
  • Lullaby Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ostatnie dni to mega intensywny czas. Byliśmy na pierwszej całodniowej wycieczce w 4. Co prawda Tymek większość czasu przespał w parku rozrywki, za to Miki szalał ile się dało 😆 no i oczywiście karmilam już w knajpie przy ludziach, w tym parku rozrywki na ławce. A dzisiaj cały dzień na działce. Jestem padnięta. Ostatnio z mężem znowu zgrzyty. Jak znajdę trochę więcej czasu to będę się odzywać a tak staram się was czytać cały czas.
    Tymek chodzi spać między 21 a 22 czasem 22.30 i budzi się na karmienie o 2.30 i wtedy jest godzinna przerwa, potem o 5 i o 7. Ale te ostatnie to zje i idzie spać. No chyba że jest taka noc jak wczoraj od 22 co 2h na cycu i tak do 9.
    Tez musze zadbać o rozwój Tymka, bo większość czasu poświęcam Mikiemu. Tymkowi śpiewam, noszę go po domu, robię miny, mówię do niego,pokazuje kontrastowe kotka, który szelesci. No i słucha jak czytam lub śpiewam Starszemu.

0FDyp1.png
    82bip1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wlasnie myslalam. O tym Kalmaid czytalam ,ze wycisza i itp ale cudów nie robi. A ona musi isc spac w domu i obudzić sie na wczasach. Obawiam sie ,ze cos jej sie popieprzy po podrózy na trzeźwo,z płaczacym dzieckiem

• Casjopea Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaJJ wrote:
    Tak wlasnie myslalam. O tym Kalmaid czytalam ,ze wycisza i itp ale cudów nie robi. A ona musi isc spac w domu i obudzić sie na wczasach. Obawiam sie ,ze cos jej sie popieprzy po podrózy na trzeźwo,z płaczacym dzieckiem
    No cudów nie robi. Ale cuda nie są dostępne na allegro 😊

• Casjopea Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lullaby zapomniałam dodać, mój Mikołaj też ma szeleszczacego motyla ;)

Lullaby lubi tę wiadomość

• Lullaby Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mogę mieć pytanie z innej beczki? Jak radzicie sobie z komarami? Tymek śpi z nami w sypialni no i żadnych urządzeń elektro na komary mieć nie możemy. Moskitiery też jakoś nie bardzo się sprawdzają. Miki ma u siebie w pokoju takie urządzenie z płynem z brosa dla dzieci od 1 roku życia ale co w przypadku maluszków? Bardzo proszę o jakiś rady, bo już szału przez te komary dostaje :(

0FDyp1.png
    82bip1.png
  • Casjopea Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lullaby my wprawdzie nie mamy komarów, ale za to mamy muchy.. I to gryzące w dodatku. Mikołaj śpi po prostu. pod moskitiera.

• Aska1994 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O właśnie, też szukam czegoś, bo przed chwilą właśnie mąż ubił ze 20 sztuk owadziego dziadostwa...

Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
    Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
    Monia urodziła się 16.03.2017r💕
    Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
    Tak się spełnia marzenia!
    Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥
  • Lullaby Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas to jest masakra z komarami. Tymka wsadze pod moskitiere i ok. Tzn ze zostaje mi spać pod moskitiera? Już 3 noce z rzędu budzę się całą pogryziona :( ratunku.

0FDyp1.png
    82bip1.png
  • JaSzczurek Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2019, 02:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kładę go na lamie na brzuszku (taka poducha), na macie, włączam mu karuzelę, podskakujemy, rozmawiamy, głaskamy i łaskoczemy po brzusiu :P Nic specjalnego :)

zi13flw1mwerwam8.png
    💙 19/07/19 (42+0) 3625g, 50 cm <3
    💗 6/02/21 (39+5) 3710g, 49 cm <3
    💙 14/08/22 (39+5) 4070g, 53 cm <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2019, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Warto bylo wczoraj ponarzekać na sen Malego bo dzisiaj spał od 22 do 4 rano.
    A moskitiery w oknach? U mnie na 9 piętrze jest strefa śmierci ale w domu mam wszedzie moskitiery i córki nie gryzło dziadostwo a było go od cholery.
    Dobrze ze weszlyscie na temat komarów,musze Malemu ubranka nasączyc lawendą bo na wczasach bedzie komarów od zajeb....ia

• AgaSY Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2019, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam siatki w oknach ;-).

Alisia lubi tę wiadomość

Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
    12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • Casjopea Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2019, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No my też mamy moskitiery oczywiście. Ale wystarczy, że otworzysz drzwi na chwilę i już..

• Aska1994 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2019, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moskitiery też mamy, ale co z tego, jak to dziadostwo z parteru przylatuje 😒

KasiaLukasia lubi tę wiadomość

Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
    Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
    Monia urodziła się 16.03.2017r💕
    Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
    Tak się spełnia marzenia!
    Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥
‹‹ 1725 1726 1727 1728 1729 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ