Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
KasiaLukasia wrote:A jak sie "bawicie" ze swoimi maluchami? Ja szeleszcze, spiewam (ale dziecko olewa), ćwiczę na brzuszku, biorę na ręce i tańczę, zblizam i oddalam twarz do twarzy, bujam w bujaczku, chodzę na spacery (momentalnie zasypia), kapie i oblewam brzuszek wodą z gazy... Repertuar mam ubogi i myślę, ze jestem malo kreatywna w tych "zabawach". A wy co robicie jak dzidziusie nie śpią? Zajmujecie czyms ich uwagę?
Co do Mikołaja to mój repertuar jest bardzo ubogi gdy jest córka. Natomiast gdy jej nie ma i mały nie śpi to światełka, mój głos, okna.. Od jutra odpalam książeczki. Aa no i lubi jedną grającą lalkę 😁😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2019, 20:03
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja z małą to też śpiewam, gadam cały czas, pokazuję obrazki kontrastowe (średnio ją rajcują), tańczę i noszę w pionie (uwielbia) i robię głupie miny. Dzisiaj po raz pierwszy miałam 2x wrażenie jakby świadomie złapała podczas kp ramiączko od stanika i się nim bawiła (kolor biały). Celowo sprawdziłam odsuwając jej rękę, wróciła nią i przyglając się zrobiła to drugi raz 👍 wcześniej tylko łapała mnie za szmaty pośrodku, ruchy w górę jeszcze były nieskoordynowane...
2014.06. - start
2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk)
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa MaluchyZostała z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb! -
KarolaJJ wrote:Casjo daj no rade co mam kotu kupic na uspokojenie bo czeka nas 6 godzin w aucie...Moze jest cos co mozna zamówic na necie i ją spacyfikuje na kilka godzin
Jest dosyć spoko, ale jeśli chcesz, żeby ją naprawdę sponiewieralo to pozostaje Ci jednak wizyta u weta..
-
KarolaJJ wrote:Dziewczyny mm,czy Wasze dzieci jedza co te 3 godziny czy tez sa w stanie i co godzine jesc?url=https://www.suwaczek.pl/]
[/url]
-
U nas ostatnie dni to mega intensywny czas. Byliśmy na pierwszej całodniowej wycieczce w 4. Co prawda Tymek większość czasu przespał w parku rozrywki, za to Miki szalał ile się dało 😆 no i oczywiście karmilam już w knajpie przy ludziach, w tym parku rozrywki na ławce. A dzisiaj cały dzień na działce. Jestem padnięta. Ostatnio z mężem znowu zgrzyty. Jak znajdę trochę więcej czasu to będę się odzywać a tak staram się was czytać cały czas.
Tymek chodzi spać między 21 a 22 czasem 22.30 i budzi się na karmienie o 2.30 i wtedy jest godzinna przerwa, potem o 5 i o 7. Ale te ostatnie to zje i idzie spać. No chyba że jest taka noc jak wczoraj od 22 co 2h na cycu i tak do 9.
Tez musze zadbać o rozwój Tymka, bo większość czasu poświęcam Mikiemu. Tymkowi śpiewam, noszę go po domu, robię miny, mówię do niego,pokazuje kontrastowe kotka, który szelesci. No i słucha jak czytam lub śpiewam Starszemu. -
nick nieaktualny
-
KarolaJJ wrote:Tak wlasnie myslalam. O tym Kalmaid czytalam ,ze wycisza i itp ale cudów nie robi. A ona musi isc spac w domu i obudzić sie na wczasach. Obawiam sie ,ze cos jej sie popieprzy po podrózy na trzeźwo,z płaczacym dzieckiem
-
A mogę mieć pytanie z innej beczki? Jak radzicie sobie z komarami? Tymek śpi z nami w sypialni no i żadnych urządzeń elektro na komary mieć nie możemy. Moskitiery też jakoś nie bardzo się sprawdzają. Miki ma u siebie w pokoju takie urządzenie z płynem z brosa dla dzieci od 1 roku życia ale co w przypadku maluszków? Bardzo proszę o jakiś rady, bo już szału przez te komary dostaje
-
O właśnie, też szukam czegoś, bo przed chwilą właśnie mąż ubił ze 20 sztuk owadziego dziadostwa...Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
Monia urodziła się 16.03.2017r💕
Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
Tak się spełnia marzenia!
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥 -
Ja kładę go na lamie na brzuszku (taka poducha), na macie, włączam mu karuzelę, podskakujemy, rozmawiamy, głaskamy i łaskoczemy po brzusiu
Nic specjalnego
-
nick nieaktualnyWarto bylo wczoraj ponarzekać na sen Malego bo dzisiaj spał od 22 do 4 rano.
A moskitiery w oknach? U mnie na 9 piętrze jest strefa śmierci ale w domu mam wszedzie moskitiery i córki nie gryzło dziadostwo a było go od cholery.
Dobrze ze weszlyscie na temat komarów,musze Malemu ubranka nasączyc lawendą bo na wczasach bedzie komarów od zajeb....ia -
Moskitiery też mamy, ale co z tego, jak to dziadostwo z parteru przylatuje 😒
KasiaLukasia lubi tę wiadomość
Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
Monia urodziła się 16.03.2017r💕
Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
Tak się spełnia marzenia!
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥