Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Faktycznie temat kp króluje na wątku
Ja nie mam nic do dodania często, nadal mam wrażenie, że mało wiem.
Sama karmię i nie zastanawiam się za bardzo, czy jest mleko czy nie. Uregulowała się chyba już laktacja, mała je, rośnie więc nie analizuję, a szczęśliwie mleka mam akurat, to zapalenia mi się nie robią. Rzadko jakaś grudka wyczuwalna mi się zrobi, jak mała pośpi dłużej.
Mam za to jakiś stan depresyjny od 3 dni. Meh. "Moje" mieszkanie w pl się sprzedało, u nas sprzedaż się ciągnie, a wychodzą jakieś rzeczy (coś tam facet wyceniający z banku zaznaczył kupującemu w raporcie) i jeszcze brakuje tego, żeby kupujący wycofał ofertę i o...
Najważniejsze, że dzieci zdrowe i my w sumie też, ale jestem na maksa dobita życiem. -
nick nieaktualny
-
Mikka spoko tez nie wiem co pisac😂
Dziewczyny a Jaek leci wam tak poza sprawami kp?
Co do kladzenia sie spac to nawet nie wiem czy cos takiego U nas jest bo Mala cala dobe je, spi, je spi, bawi sie, je, spi, bawi sie itp bez jakichs wielkich podzialow na noc i dzien. No moze w nocy ma rzadko ochote na zabawe a tak to bez roznicy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2019, 16:22
mikka86 lubi tę wiadomość
-
Emma nie!!! 😘 Piszcie, przeciez to sa tematy, ktore was dotycza i ktore wam towarzysza caly czas.
Fajnie tylko by bylo popisac tez o czyms innym przy okazji
No wiec noooo co tam poza tym? Tak zeby karmiace mm tez mogly pogadac😃😆Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2019, 17:34
mikka86 lubi tę wiadomość
-
Mikołaj chodzi spać koło 21-22 i jak nic go nie boli to budzi się dopiero koło 4 i potem w okolicy 6. Wtedy też czy chce, czy nie, zaczyna dzień, bo wstaje szefowa Izabela 😆 A jak coś go męczy to i co 2 godz się budzi, do tego śpi z nami w łóżku. Wczoraj był mega kiepski dzień, cały czas na cycku, a kupsko zielone jak żaba w okresie godowym. Zaczęłam dawać mu Delicol i spał pięknie, dzisiaj w dzień też mega spokój, a kupa bez porównania. Zobaczymy czy to zbieg okoliczności czy jednak ma problem z tą laktoza..
-
W środę przychodzi do nas doradca chustonoszenia i będziemy się uczyć motać
Polecacie jakieś chusty? Mały dzisiaj aniołek, cały dzień śpi a ja oglądam seriale
Wczoraj przed południem dostał bóli brzucha, krzyczał, wypierdział się i od tego czasu miękki brzuszek i dziecko szczęśliwe
Już myślałam, że to ten zaburzony odruch ssania, bo walczył mi z piersią, ale jak się odpowietrzył to znowu chciał jeść normalnie
W ogóle dziś oglądałam Uwagę i reportaż o niemowlaku, który umarł 13 dni po porodzie z powodu zaniedbań położnej, która odłączyła ktg i dopuściła do niedotleniania i się prawie rozryczałam, bo byliśmy dokładnie w tej samej pozycji, tylko u nas w odpowiednim momencie zawołali trzech lekarzy, dwie położne i go za główkę wyciągnęli, a u niej zbagatelizowali i zupełnie zdrowy maluch nie żyje. Okropne.
-
nick nieaktualny
-
Xgirl poza tym to na naszym budującym się domu zawitał dach 😁😁😁 Chcemy robić tynki gliniane i cholera jest problem z fachowcem, który by się tego podjął.. A aktualni fachowcy zjarali nam kabel zasilający stajnie i teraz mamy wszystko na przedłużaczach. Odkupiłam też ze złych warunków kuca, który się u mnie urodził i niestety po sprzedaży nie trafił dobrze. Wczoraj nieszczesnik stracił jaja, a gdzieś za 2 tyg puszczę go do stada.
Przylazla też do nas jakaś kotka i urodziła 4 kociaki. Kuźwa co to jest, dom samotnej matki czy co? 🤦♂️ -
nick nieaktualny
-
Kuźwa moje dziecko ryczało cały dzień z jedną godzinna drzemka non stop płacz i nie pomagały rączki bujanie ani chusta jednym słowem MASAKRA!
Co do spania to moja zasypia ok 19-20 i śpi do 9 rano. Budzi się co trzy godziny dostaje cyca i śpi dalej. -
mikka86 wrote:Czym się różnią zaparcia od wzdęć ? 🤔
Zaprcie jest wtedy kiedy nie można się wysrać i robi się takie bobki jak kozy 😁 a wzdęcia to zbyt duża ilość gazów w jelitach.mikka86 lubi tę wiadomość
-
Casjopea wrote:A aktualni fachowcy zjarali nam kabel zasilający stajnie i teraz mamy wszystko na przedłużaczach.
Przegapilam chyba, ze dom budujeiceA moze juz zapomnialam
Kiedy planujecie sie wprowadzic?
Emma i jeszcze raz nie bierz tego do siebie :* Nie pomyslalam, ze ktos to moze tak zrozumiec. Ja czytam o waszych zmaganiach i wam kibicjuje tylko niezbyt moge w tej rozmowie brac udzial.
Co do tej sprawy z dzieckiem i polozna to masakratragedia na cale zycie..
-
Jak macie u siebie Tesco to są duże przeceny na artykuły dziecięce bo sklepy za zamykają i wszytsko wyprzedaja.
-
A jak sie "bawicie" ze swoimi maluchami? Ja szeleszcze, spiewam (ale dziecko olewa), ćwiczę na brzuszku, biorę na ręce i tańczę, zblizam i oddalam twarz do twarzy, bujam w bujaczku, chodzę na spacery (momentalnie zasypia), kapie i oblewam brzuszek wodą z gazy... Repertuar mam ubogi i myślę, ze jestem malo kreatywna w tych "zabawach". A wy co robicie jak dzidziusie nie śpią? Zajmujecie czyms ich uwagę?
-
nick nieaktualny