X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja podziele sie swoimi obawami... Moje dziecko w porownaniu do waszych bardzo duzo śpi. Przesypia cala noc i pol dnia. Budzi sie, jest aktywna i wesola, bawimy sie z 1,5 godziny i znowu zasypia, czesto na kilka godzin. Dzisiaj to juz w ogole masakra. Spi prawie caly dzien. Zaczyna mnie to martwic. Nie ma goraczki, zadnej infekcji. Jest bardzo pogodna i piszczy radosnie. Duzo je i wyproznia sie prawidlowo. Głowę na brzuchu trzyma juz ardzo ładnie. Zaczyna marudzic dopiero jak robi sie senna i wtedy musi isc spac, bo juz wszystko ja drazni. Problem w tym, ze bardzo szybko wyczerpuje jej sie bateryjka i dlugo laduje. Czy to normalne i ma po prostu taki temperament czy powinnam sie martwić?

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • tka_aa Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelikamarta, Emma - mi tak powiedział lekarz i położna, jak zapytałam o ewentualne objawy dodatkowe i co zrobic jak pojawi się gorączko, czy podac czopek i w jakiej dawce. To powiedzieli mi, ze lepiej nie kombinować samemu i do pediatry, a jak po 18 lub weekend (ja akurat szczepilam w piatek po południu) to na IP. też sie dziwilam, bo zawsze mi sie wydawalo, ze paracetamol sie podaje. A jak zapytalam ile stopni powinno mnie zachecic do pojscia do IP to powiedzieli ze 38 (co mnie rowniez zdzwilo, bo wydawalo mi się, ze dziecko ma troche inna tolerancje temperatury i 38 to nie jest jakies niebezpieczne);. Pewnie by mnie na IP wyśmiali :P

Moje dziecko własnie strzeliło kupę ;P

Drobinka, bardzo mi przykro, że masz trudniejszy okres. Mnie zawsze podtrzymuje takie powiedzenie " Po burzy zawsze świeci słońce".
    Jesli chodzi o integracje sensoryczną, to musisz poszukać specjalisty, który zna się na noworodkach. Generalnie to się wiąże z masażami (np Shantala), masowanie takimi szczoteczkami , puszczaniem różnych dźwięków, dotykanie różnych faktur - np puszkami, folią bąbelkową, wełną. Czasami też stosuje się takie kołderki obciążeniowe jak jest niedowrażliwość. Fajna sprawa dla każdego bobasa, na peno takie masażyki i poznawanie różnych faktur mu nie zaszkodzą :)
    Trzymaj się!

PS. Idę babrać się w kupsku ;p

• Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma ja ściągam 7x na dobę.Częściej bym chyba osiwiała😜 No ja od początku trzymam pupcie Zosi,bo unosi się dość mocno ale lipa.Dzis trzymała fajnie główkę przez 10sec.-szkoda,że nie zdążyłam fotki cyknąć,bo jak przyleciałam z fonem,to już sobie rączki ciumkała😂
    Nie masz nic z głową-to normalne 😜 Ja mam 5sec.filmik jak odciągam pokarm i kiedyś se przypadko go puściłam i po 5sec.morze mleka😂😂😂

Ja dziś się odwaliłam jak dżaga i pojechałam z moim i Zośką do galerii-nakupowałam ciuchów i wróciłam zadowolona.Byłam ubrana w Miedziane leginsy i makijaż A bluzka i buty w panterkę 😜😜😜 A myślałam, że tylko w Polsce się ludzie dziwnie gapią 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2019, 19:30

Emma_ lubi tę wiadomość

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙
    Mama kp
    2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2019, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaLukasia widac ma duzą potrzebe snu. Niech spi. Kiedyś przestanie. Moze za dzień a może za miesiąc ale przestanie.

KasiaLukasia lubi tę wiadomość

• mikka86 Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój właśnie ma prawie zawsze niższą temp.niz 36.6 zazwyczaj 36.2 -36.4 czasami ma 36.6 ale rzadko,to źle?

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
  • KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Karola, człowiek juz naprawdę wariuje. Naczytalam sie o cukrzycy i zaczelam sie martwić. Nie chcę sobie nic wkrecic i zacząć latac z małą po lekarzach.
    Juz zaczynam myslec ze moze za duzo sie z nią bawię, ze ja zameczam. Ale zawsze mi jej zal jak jest obudzona i lezy samotnie patrzac w sufit, wiec cos jej wymyslam, pokazuje, gadam. Moze za duzo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2019, 18:30

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2019, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaLukasia podlicz sobie przez 3 dni z rzedu ile spi na dobę. Jak wyjdzie Ci 17-19 to.i tak jest jeszcze w normie

• AgaSY Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaLukasia Miłosz tak samo, ciesz się, że takie spokojne Ci się trafiło 😁.

Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
    12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • tka_aa Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaLukasia wrote:
    To ja podziele sie swoimi obawami... Moje dziecko w porownaniu do waszych bardzo duzo śpi. Przesypia cala noc i pol dnia. Budzi sie, jest aktywna i wesola, bawimy sie z 1,5 godziny i znowu zasypia, czesto na kilka godzin. Dzisiaj to juz w ogole masakra. Spi prawie caly dzien. Zaczyna mnie to martwic. Nie ma goraczki, zadnej infekcji. Jest bardzo pogodna i piszczy radosnie. Duzo je i wyproznia sie prawidlowo. Głowę na brzuchu trzyma juz ardzo ładnie. Zaczyna marudzic dopiero jak robi sie senna i wtedy musi isc spac, bo juz wszystko ja drazni. Problem w tym, ze bardzo szybko wyczerpuje jej sie bateryjka i dlugo laduje. Czy to normalne i ma po prostu taki temperament czy powinnam sie martwić?

Moja też sporo śpi. Wczoraj już chciałam ją wybudzać - 1h zabawy 3 h snu i cała noc przespana z przerwami na jedzenie. I tak samo jak Twoja się zachowuje ;-)
    Za to dziś dziecko zmienione, 3 x 30 minutowe drzemki,a tak to baw się ze mną ...;p Przyjdzie i czas na Twoją córę ;p

• Casjopea Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spoko laski, moja Iza też tyle spała. Nawet na jedzenie się nie budziła i stąd wystąpił problem z przybieraniem. Podczas snu układ nerwowy dojrzewa, sen jest dobry 😃

Drobinka91 ten czas kiedyś minie, zmieni się na lepsze, zobaczysz.. Mikołaj też prawie nie śpi w dzień, jedną ma tylko drzemkę 3 godz., a tak to tylko podsypia sobie po 20-30 min. Do tego nie bardzo lubi jeździć wózkiem i nie bardzo lubi jazdę autem. Ale w końcu go złamie 😂

Byłam dzisiaj z dwójką na zakupach w centrum handlowym. Mocna rzecz, ale dałam radę. Iza była bardzo grzeczna, a Mikołaj nie byłby sobą gdyby się trochę nie ponadzieral w wózku, ale w końcu zasnął i zakupy były nawet przyjemne ☺️

tka_aa, Lullaby, KasiaLukasia, Sylka135, Emma_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2019, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak ze Stachem wychodze tez jest ryk ale twardo wychodze znowu

• tka_aa Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casjo, to kara, że nie dotrzymałaś umowy urodzić w tym samym terminie co ja ;p Moja Kluska uwielbia samochód, wózek, spacery, wyjścia do sklepów - mam z nią raj :P Gdybyś urodziła 16 to by pewnie Mikołaj miał też taki charakter... a teraz musisz go łamac ;p

Casjopea lubi tę wiadomość

• Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku co ja bym dała,żeby moja spała w domu w dzień. Ma tam jakieś 20min
    drzemki ale co ja zdążę zrobić w 20min.Na spacerach za to potrafi spać długo :) Tyle,że trzeba z nią jeździć ;) spróbuj się zatrzymać 😜

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙
    Mama kp
    2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaLukasia nie jestes sama, moja tez taka spiaca krolewna :) Pierwsze tygodnie zycia niemal w calosci przespala, teraz juz dluzej czuwa ale tez sporo spi. 15h na dobe przesypia jak nic.
    Hmm czasami nawet wiecej niz 15🤷🏻‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2019, 19:36

KasiaLukasia, Emma_ lubią tę wiadomość

f2wljw4zsg9z1tun.png
    27.6.19 wydobyciny mojej Hannah Florenz❤️ 48cm, 2970g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2019, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelikamarta super ,ze kontynuujesz nauke. To jest bardzo wazne. Tez robilam lo dla dorosłych jak mialam juz dziecko. Wariacki czas...

• Casjopea Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tka_aa wrote:
    Casjo, to kara, że nie dotrzymałaś umowy urodzić w tym samym terminie co ja ;p Moja Kluska uwielbia samochód, wózek, spacery, wyjścia do sklepów - mam z nią raj :P Gdybyś urodziła 16 to by pewnie Mikołaj miał też taki charakter... a teraz musisz go łamac ;p
    Ale i tak ma zajebisty charakter 😃 I już się przełamuje - nie ma wyjścia 😆

tka_aa lubi tę wiadomość

• KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drobinka to Twoj Olek miał uszkodzony bark, dobrze pamiętam? Może coś go boli i dlatego taki niespokojny. Ale pewnie już to sprawdziliście. Bidactwa, i Ty i On. Przytulam, dacie radę.

Dzięki dziewczyny za odpowiedzi. Jesteśmy już po kąpieli, podziwianiu lampy i cycuchu i co robimy? Ano idziemy spać! :) Znaczy ona, bo ja to jeszcze chciałabym troszkę pożyć i spożyć.

Ala też się ostatnio wydziera jak wychodzimy na spacer, na szczęście szybko zapada w sen ;) Jako powód obstawiam znienawidzoną czapkę i ciepłe ubranie. Ale wychodzę dzielnie z wrzeszczącą gondolą. Dzisiaj tak się darła, że z pośpiechu zapomniałam torby. Uświadomiłam to sobie jak już zniosłam wszystko, łącznie z wrzaskunem na dół. Jak pomyślałam o tym, że mam to teraz wnosić, to wizja kradzieży wózka z wyposażeniem nagle spowiła się mgłą, zostawiłam wszystko jak stało pod blokiem, wziełam tylko dziecko pod pachę i wróciłam do domu po torbę. Schodzę, wózek stoi, torbę mam, ale telefonu nie wziełam! Juz olałam i poszłam bez. Tak to jest w stresie, żeby jak najszybciej oddalić się od sąsiadów z dzieckiem syreną alarmową.

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też nienawidzi się ubierać a czapka to już w ogóle tragedia,zawsze biorę go z domu bez czapki i zakładam dopiero na dworze jak włożę go do wózka i wyjdziemy z klatki, wtedy się nie drze. W ogóle to już usnął na noc 👍, mam nadzieję , że pospi tak do 3 przynajmniej 🙂

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
  • KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez juz siedzę wolna z browarem bezalkoholowym. Sprawdzę jutro patent z ubieraniem czapki poza domem ;)

mikka86, Emma_ lubią tę wiadomość

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy mój mąż zawsze musi zasypiac usypiajac syna? 🙈 Kiedyś miałam wrócić do domu jak L już będzie spał i godzinę siedziałam w aucie pod domem czekając na sygnał od męża, w końcu się wkurzyłam, weszłam do chaty, a oni we 2 śpią słodko na łóżko 80x160 cm 😁. Ja wiem, on się w ten sposób miga od sprzątania chaty. Nie ma zmiluj.

Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
    12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
‹‹ 1912 1913 1914 1915 1916 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ