Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
To ja podziele sie swoimi obawami... Moje dziecko w porownaniu do waszych bardzo duzo śpi. Przesypia cala noc i pol dnia. Budzi sie, jest aktywna i wesola, bawimy sie z 1,5 godziny i znowu zasypia, czesto na kilka godzin. Dzisiaj to juz w ogole masakra. Spi prawie caly dzien. Zaczyna mnie to martwic. Nie ma goraczki, zadnej infekcji. Jest bardzo pogodna i piszczy radosnie. Duzo je i wyproznia sie prawidlowo. Głowę na brzuchu trzyma juz ardzo ładnie. Zaczyna marudzic dopiero jak robi sie senna i wtedy musi isc spac, bo juz wszystko ja drazni. Problem w tym, ze bardzo szybko wyczerpuje jej sie bateryjka i dlugo laduje. Czy to normalne i ma po prostu taki temperament czy powinnam sie martwić?
-
Angelikamarta, Emma - mi tak powiedział lekarz i położna, jak zapytałam o ewentualne objawy dodatkowe i co zrobic jak pojawi się gorączko, czy podac czopek i w jakiej dawce. To powiedzieli mi, ze lepiej nie kombinować samemu i do pediatry, a jak po 18 lub weekend (ja akurat szczepilam w piatek po południu) to na IP. też sie dziwilam, bo zawsze mi sie wydawalo, ze paracetamol sie podaje. A jak zapytalam ile stopni powinno mnie zachecic do pojscia do IP to powiedzieli ze 38 (co mnie rowniez zdzwilo, bo wydawalo mi się, ze dziecko ma troche inna tolerancje temperatury i 38 to nie jest jakies niebezpieczne);. Pewnie by mnie na IP wyśmiali
Moje dziecko własnie strzeliło kupę ;P
Drobinka, bardzo mi przykro, że masz trudniejszy okres. Mnie zawsze podtrzymuje takie powiedzenie " Po burzy zawsze świeci słońce".
Jesli chodzi o integracje sensoryczną, to musisz poszukać specjalisty, który zna się na noworodkach. Generalnie to się wiąże z masażami (np Shantala), masowanie takimi szczoteczkami , puszczaniem różnych dźwięków, dotykanie różnych faktur - np puszkami, folią bąbelkową, wełną. Czasami też stosuje się takie kołderki obciążeniowe jak jest niedowrażliwość. Fajna sprawa dla każdego bobasa, na peno takie masażyki i poznawanie różnych faktur mu nie zaszkodzą
Trzymaj się!
PS. Idę babrać się w kupsku ;p -
Emma ja ściągam 7x na dobę.Częściej bym chyba osiwiała😜 No ja od początku trzymam pupcie Zosi,bo unosi się dość mocno ale lipa.Dzis trzymała fajnie główkę przez 10sec.-szkoda,że nie zdążyłam fotki cyknąć,bo jak przyleciałam z fonem,to już sobie rączki ciumkała😂
Nie masz nic z głową-to normalne 😜 Ja mam 5sec.filmik jak odciągam pokarm i kiedyś se przypadko go puściłam i po 5sec.morze mleka😂😂😂
Ja dziś się odwaliłam jak dżaga i pojechałam z moim i Zośką do galerii-nakupowałam ciuchów i wróciłam zadowolona.Byłam ubrana w Miedziane leginsy i makijaż A bluzka i buty w panterkę 😜😜😜 A myślałam, że tylko w Polsce się ludzie dziwnie gapią 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2019, 19:30
Emma_ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dzieki Karola, człowiek juz naprawdę wariuje. Naczytalam sie o cukrzycy i zaczelam sie martwić. Nie chcę sobie nic wkrecic i zacząć latac z małą po lekarzach.
Juz zaczynam myslec ze moze za duzo sie z nią bawię, ze ja zameczam. Ale zawsze mi jej zal jak jest obudzona i lezy samotnie patrzac w sufit, wiec cos jej wymyslam, pokazuje, gadam. Moze za duzo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2019, 18:30
-
nick nieaktualny
-
KasiaLukasia wrote:To ja podziele sie swoimi obawami... Moje dziecko w porownaniu do waszych bardzo duzo śpi. Przesypia cala noc i pol dnia. Budzi sie, jest aktywna i wesola, bawimy sie z 1,5 godziny i znowu zasypia, czesto na kilka godzin. Dzisiaj to juz w ogole masakra. Spi prawie caly dzien. Zaczyna mnie to martwic. Nie ma goraczki, zadnej infekcji. Jest bardzo pogodna i piszczy radosnie. Duzo je i wyproznia sie prawidlowo. Głowę na brzuchu trzyma juz ardzo ładnie. Zaczyna marudzic dopiero jak robi sie senna i wtedy musi isc spac, bo juz wszystko ja drazni. Problem w tym, ze bardzo szybko wyczerpuje jej sie bateryjka i dlugo laduje. Czy to normalne i ma po prostu taki temperament czy powinnam sie martwić?
Moja też sporo śpi. Wczoraj już chciałam ją wybudzać - 1h zabawy 3 h snu i cała noc przespana z przerwami na jedzenie. I tak samo jak Twoja się zachowuje
Za to dziś dziecko zmienione, 3 x 30 minutowe drzemki,a tak to baw się ze mną ...;p Przyjdzie i czas na Twoją córę ;pKasiaLukasia lubi tę wiadomość
-
Spoko laski, moja Iza też tyle spała. Nawet na jedzenie się nie budziła i stąd wystąpił problem z przybieraniem. Podczas snu układ nerwowy dojrzewa, sen jest dobry 😃
Drobinka91 ten czas kiedyś minie, zmieni się na lepsze, zobaczysz.. Mikołaj też prawie nie śpi w dzień, jedną ma tylko drzemkę 3 godz., a tak to tylko podsypia sobie po 20-30 min. Do tego nie bardzo lubi jeździć wózkiem i nie bardzo lubi jazdę autem. Ale w końcu go złamie 😂
Byłam dzisiaj z dwójką na zakupach w centrum handlowym. Mocna rzecz, ale dałam radę. Iza była bardzo grzeczna, a Mikołaj nie byłby sobą gdyby się trochę nie ponadzieral w wózku, ale w końcu zasnął i zakupy były nawet przyjemne ☺️tka_aa, Lullaby, KasiaLukasia, Sylka135, Emma_ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Casjo, to kara, że nie dotrzymałaś umowy urodzić w tym samym terminie co ja ;p Moja Kluska uwielbia samochód, wózek, spacery, wyjścia do sklepów - mam z nią raj
Gdybyś urodziła 16 to by pewnie Mikołaj miał też taki charakter... a teraz musisz go łamac ;p
Casjopea lubi tę wiadomość
-
Jejku co ja bym dała,żeby moja spała w domu w dzień. Ma tam jakieś 20min
drzemki ale co ja zdążę zrobić w 20min.Na spacerach za to potrafi spać długoTyle,że trzeba z nią jeździć
spróbuj się zatrzymać 😜
-
KasiaLukasia nie jestes sama, moja tez taka spiaca krolewna
Pierwsze tygodnie zycia niemal w calosci przespala, teraz juz dluzej czuwa ale tez sporo spi. 15h na dobe przesypia jak nic.
Hmm czasami nawet wiecej niz 15🤷🏻♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2019, 19:36
KasiaLukasia, Emma_ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
tka_aa wrote:Casjo, to kara, że nie dotrzymałaś umowy urodzić w tym samym terminie co ja ;p Moja Kluska uwielbia samochód, wózek, spacery, wyjścia do sklepów - mam z nią raj
Gdybyś urodziła 16 to by pewnie Mikołaj miał też taki charakter... a teraz musisz go łamac ;p
tka_aa lubi tę wiadomość
-
Drobinka to Twoj Olek miał uszkodzony bark, dobrze pamiętam? Może coś go boli i dlatego taki niespokojny. Ale pewnie już to sprawdziliście. Bidactwa, i Ty i On. Przytulam, dacie radę.
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi. Jesteśmy już po kąpieli, podziwianiu lampy i cycuchu i co robimy? Ano idziemy spać!Znaczy ona, bo ja to jeszcze chciałabym troszkę pożyć i spożyć.
Ala też się ostatnio wydziera jak wychodzimy na spacer, na szczęście szybko zapada w senJako powód obstawiam znienawidzoną czapkę i ciepłe ubranie. Ale wychodzę dzielnie z wrzeszczącą gondolą. Dzisiaj tak się darła, że z pośpiechu zapomniałam torby. Uświadomiłam to sobie jak już zniosłam wszystko, łącznie z wrzaskunem na dół. Jak pomyślałam o tym, że mam to teraz wnosić, to wizja kradzieży wózka z wyposażeniem nagle spowiła się mgłą, zostawiłam wszystko jak stało pod blokiem, wziełam tylko dziecko pod pachę i wróciłam do domu po torbę. Schodzę, wózek stoi, torbę mam, ale telefonu nie wziełam! Juz olałam i poszłam bez. Tak to jest w stresie, żeby jak najszybciej oddalić się od sąsiadów z dzieckiem syreną alarmową.
-
Mój też nienawidzi się ubierać a czapka to już w ogóle tragedia,zawsze biorę go z domu bez czapki i zakładam dopiero na dworze jak włożę go do wózka i wyjdziemy z klatki, wtedy się nie drze. W ogóle to już usnął na noc 👍, mam nadzieję , że pospi tak do 3 przynajmniej 🙂url=https://www.suwaczek.pl/]
[/url]
-
Czy mój mąż zawsze musi zasypiac usypiajac syna? 🙈 Kiedyś miałam wrócić do domu jak L już będzie spał i godzinę siedziałam w aucie pod domem czekając na sygnał od męża, w końcu się wkurzyłam, weszłam do chaty, a oni we 2 śpią słodko na łóżko 80x160 cm 😁. Ja wiem, on się w ten sposób miga od sprzątania chaty. Nie ma zmiluj.Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
12.07.2019r. M.
07.06.2017r. L.
26.07.2015r. (*)