X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 28 września 2019, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam stronę z kalkulatorem wagi dziecka,wiem oczywiście ,że każde dziecko przybiera indywidualnie ale fajnie się pobawić 🙂https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://mamotoja.pl/kalkulator-wagi-dziecka.html&ved=2ahUKEwjt0N-shvPkAhUvxIsKHYwHDZEQFjAAegQIARAB&usg=AOvVaw3MN4KxSCuuYVmOoRrjxQ5S&cshid=1569657825728

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 28 września 2019, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wyszło że Ksawery ma 200 gram niedowagi, oczywiście nie biorę tego na poważnie

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2019, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksawery faktycznie jest szczuply ale to trzeba sie cieszyć.
    Stachu ma 6700 juz. Ale jakis tako szczuply sie wydaje.
    Nie straszcie mnie kolejnym szalejacym wirusem...

• Lullaby Autorytet

Wysłany: 28 września 2019, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikka wg kalkulatora Tymcio ma 800g nadwagi. Co ja mam za mleko. Jaka matka że mnie 😱😂

mikka86 lubi tę wiadomość

0FDyp1.png
    82bip1.png
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 28 września 2019, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaJJ wrote:
    Ksawery faktycznie jest szczuply ale to trzeba sie cieszyć.
    Stachu ma 6700 juz. Ale jakis tako szczuply sie wydaje.
    Nie straszcie mnie kolejnym szalejacym wirusem...
    To zależy też od tego jak wyjdzie zdjęcie i jak go ubiorę, czasami też mi się wydaje ,że jest szczupły,a w niektórych ubraniach wygląda jak taki klusek, jeszcze jak zrobi jakaś pozę nienaturalną na której nie ma wcale szyji albo ma trzy brody to już w ogóle 😂

• kinga27.30 Autorytet

Wysłany: 28 września 2019, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikka86 wrote:
    Dziewczyny wasze dzieciaki mają poduszki modelujące główki? Jeśli tak to jakie?

Ja mam dla Julki, ale tylko z racji tego że szykuje nam sie dluzsze leżenie. Jak rozmawialam z fizjoterapeutą na ten temat to powiedział że jeżeli nic się nie dzieje, nie ma zaburzeń napięcia, główka jest ksztaltna, dziecko nie preferuje bardziej żadnej że stron i dużo jest kładzione na brzuszku to nie trzeba.

A ja mam head care, drogie jak smok, ale co zrobisz... my mamy rozmiar M.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2019, 10:29

ibm2tv73nhk4mn1x.png
    2014.06. - start
    2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
    JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
    ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
    14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk) :(
    11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa Maluchy <3 Została z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
    19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb!
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 28 września 2019, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A swoją drogą to wczoraj na szczepieniu był chłopczyk, który od 5 tyg nic nie przybrał i z tego powodu nie zaszczepili go, chociaż matka zapewniała ,że je normalnie

• xgirl Autorytet

Wysłany: 28 września 2019, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaSzczurek wrote:
    Po 28 dniach życia nie trzeba już wybudzać jakby co, chyba, że w szczególnych wypadkach, gdy dziecko nie przybiera i są problemy :D Śpij na zdrowie. :D
    Tkaa ja od poczatku karmie na zadanie, w nocy tez. Nawet w pierwszych tyg Bo sie jej wybudzic nie dalo🤷🏻‍♀️

f2wljw4zsg9z1tun.png
    27.6.19 wydobyciny mojej Hannah Florenz❤️ 48cm, 2970g
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 28 września 2019, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinga27.30 wrote:
    Ja mam dla Julki, ale tylko z racji tego że szykuje nam sie dluzsze leżenie. Jak rozmawialam z fizjoterapeutą na ten temat to powiedział że jeżeli nic się nie dzieje, nie ma zaburzeń napięcia, główka jest ksztaltna, dziecko nie preferuje bardziej żadnej że stron i dużo jest kładzione na brzuszku to nie trzeba.

A ja mam head care, drogie jak smok, ale co zrobisz... my mamy rozmiar M.
    Zaraz ją oblukam, właśnie syn ma z lekka nierówna główkę bo woli przekręcać na jedną stronę dlatego zamierzam kupić

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2019, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikka powiem szczerze że trochę się zdziwilam wagi Ksawerego bo właśnie na zdjęciach wydaje się większy, ale ważne że waga jest prawidłowa a zdjęcia wiadomo zawsze trochę zniekształcają.
    Ja osobiście na szczęście razem z mężem nie planujemy 3dziecka i chce w listopadzie założyć spirale kyleena. Śmieszne to wszystko jeszcze do niedawna miałam problem z płodnością a teraz będę miała spirale 😁
    Co do snów to wczoraj Ala nie mogła zasnąć przez katar i jak w końcu padła to ja tylko się z lekka ogarnęłam i padłam na twarz i w nocy przyśniło mi się że się kąpie. Było tak miło nikt mi nie pukał do drzwi, paliły się świeczki pełen relaks 😆

Casjopea lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2019, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polis Monika jest cudowna. Fajnie że się odezwałaś 😀
    Aśka czasami takie rzeczy są lepsze jak dzieci są małe takie maluchy względem siebie mają więcej tolerancji. Wymyśl na tą nakładkę jakąś fajną nazwę i dajcie jej trochę magicznej mocy żeby Cyprian lubił ja nosić 😉

Aska1994 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2019, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikka86 wrote:
    To zależy też od tego jak wyjdzie zdjęcie i jak go ubiorę, czasami też mi się wydaje ,że jest szczupły,a w niektórych ubraniach wygląda jak taki klusek, jeszcze jak zrobi jakaś pozę nienaturalną na której nie ma wcale szyji albo ma trzy brody to już w ogóle 😂
    Czyli urodzony model. Wie jak sie ustawic,zeby wygladac na szczuplego albo grubszego😁

mikka86 lubi tę wiadomość

• mikka86 Autorytet

Wysłany: 28 września 2019, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka135 wrote:
    Mikka powiem szczerze że trochę się zdziwilam wagi Ksawerego bo właśnie na zdjęciach wydaje się większy, ale ważne że waga jest prawidłowa a zdjęcia wiadomo zawsze trochę zniekształcają.
    Ja osobiście na szczęście razem z mężem nie planujemy 3dziecka i chce w listopadzie założyć spirale kyleena. Śmieszne to wszystko jeszcze do niedawna miałam problem z płodnością a teraz będę miała spirale 😁
    Co do snów to wczoraj Ala nie mogła zasnąć przez katar i jak w końcu padła to ja tylko się z lekka ogarnęłam i padłam na twarz i w nocy przyśniło mi się że się kąpie. Było tak miło nikt mi nie pukał do drzwi, paliły się świeczki pełen relaks 😆
    Ja drugiego dziecka mieć nie będę a czasami jak sobie pomyślę , że miałabym je mieć to wydaje mi się , że nie byłabym w stanie pokochać go tak mocno jak te co już mam. Irracjonalne wiem.. bo pewnie też kochała bym tak samo,jednak jakoś na tą chwilę wydaje mi się to nie możliwe

• Casjopea Autorytet

Wysłany: 28 września 2019, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj odkryłam, że Mikołaj mi się odparza na szyi. Tzn pomiędzy faldami, bo szyi to u niego za bardzo nie widać 😛 Coś poza sudokremem mu tam zapodac? Nigdy nie miałam nigdzie odparzonego dziecka

• Casjopea Autorytet

Wysłany: 28 września 2019, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikka86 wrote:
    Ja drugiego dziecka mieć nie będę a czasami jak sobie pomyślę , że miałabym je mieć to wydaje mi się , że nie byłabym w stanie pokochać go tak mocno jak te co już mam. Irracjonalne wiem.. bo pewnie też kochała bym tak samo,jednak jakoś na tą chwilę wydaje mi się to nie możliwe
    Pewnie, że iracjonalne :) Też się tego trochę bałam, ale naprawdę dzieci kocha się po równo ❤️

Sylka135 lubi tę wiadomość

• Casjopea Autorytet

Wysłany: 28 września 2019, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hesusie, Iza znowu zjadła pomidorówke z woreczkiem ryżu. CAŁYM.

Lady_Dior lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2019, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casjo wg mnie na odparzenia najlepsza jest mąka ziemniaczana najszybciej się goi.
    Kurde chciałabym żeby Ala zjadła chociaż połowę torebki ryżu 😁

• Aska1994 Autorytet

Wysłany: 28 września 2019, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casjo, tak wcześnie obiad? Wooow, my jemy zwykle koło 14-15 w weekendy, a w tygodniu koło 17 😅

Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
    Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
    Monia urodziła się 16.03.2017r💕
    Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
    Tak się spełnia marzenia!
    Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 28 września 2019, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też Miloszowi sypalam mąka ziemniaczana jak były upały, bo był mocno czerwony. Teraz trochę też jest, ale nic nie robię. Tylko dokładnie myje, bo mu się tam mega syf zbiera i śmierdzi 🙈.

Leon zjadł przed wczoraj 2 miski krupniku 😁.

Casjopea lubi tę wiadomość

Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
    12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • JaSzczurek Autorytet

Wysłany: 28 września 2019, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tom mieści się w normie, ledwo, ale mieści 😂 Nad spodenkami ma już muffin topa jak ojciec 🙄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2019, 12:22

zi13flw1mwerwam8.png
    💙 19/07/19 (42+0) 3625g, 50 cm <3
    💗 6/02/21 (39+5) 3710g, 49 cm <3
    💙 14/08/22 (39+5) 4070g, 53 cm <3
‹‹ 1918 1919 1920 1921 1922 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ