X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • Casjopea Autorytet

Wysłany: 14 października 2019, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikka86 wrote:
    A dziecko może iść do żłobka/przedszkola państwowego jeśli matka nie wraca do pracy tylko idzie na wychowawczy?
    Pojęcia nie mam.. My mamy żłobek prywatny dofinansowany z gminy, więc płacimy tylko część kasy

mikka86 lubi tę wiadomość

• AgaSY Autorytet

Wysłany: 14 października 2019, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikka zaskoczyłas mnie tym pytaniem, zawsze myślałam, ze to nie ma związku. Tymbardziej, ze od kiedy jest system punktowy wiadomo, ze mamy pracujące maja więcej punktów niż te, które nie pracują.

Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
    12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 14 października 2019, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pytam,bo się na tym nie znam kompletnie,ale podejrzewam, że pierwszeństwo mają dzieci rodziców pracujących niż tych na wychowawczym,wtedy dla dziecka,którego matka nie pracuje zwyczajnie może nie być miejsca

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2019, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak Stacha zapisywalam do żłobka to bylo powordziane,ze musze pracować,czyli zaden wychowawczy ani l4 na kolejna ciaże
    Z drugiej strony kto to sprawdzi?

• mikka86 Autorytet

Wysłany: 14 października 2019, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaJJ wrote:
    Jak Stacha zapisywalam do żłobka to bylo powordziane,ze musze pracować,czyli zaden wychowawczy ani l4 na kolejna ciaże
    Z drugiej strony kto to sprawdzi?
    No pewnie potrzebne jakieś zaświadczenie z pracy jeśli wracasz do roboty,czy coś?

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2019, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic nie chcieli teraz. Pewnie we wrześniu beda wołać o papaiery jakieś

• mikka86 Autorytet

Wysłany: 14 października 2019, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już sama nie wiem co ja mam robić, czy zapisywać małego do żłobka i iść teoretycznie na wychowawczy , żeby nie płacić tego jebanego zusu, moja mama jest bardzo przeciwna oddawania dziecka do żłobka twierdzi że ona z nim zostanie,ale nie do końca podoba mi się ten pomysł, bo też ma swoje lata a wiadomo ile uwagi wymaga roczne dziecko,pozatym jest na emaryturze to chcę by odpoczywała i miała zasłużony czas dla siebie, zresztą i tak pomaga mi w sklepie to jeszcze nie chcę obarczać jej dzieckiem

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2019, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casjo a mozesz zdradzic ile placicie za ten żłobek?

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2019, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak chce niech zostanie,w koncu to jej wnuk. Ma siły i chęci to jej daj z nim posiedzieć te 2 lata albo rok.Oni w zlobku chyba wolaja o zaświadczenie o zusie,czyli moze w ten sposob weryfikuja

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2019, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa Mikka i zastaów sie bo za oczekiwanie je tez sa punkty. Im wczesniej zapiszesz tym wiecej punktow masz

• mikka86 Autorytet

Wysłany: 14 października 2019, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaJJ wrote:
    Aaa Mikka i zastaów sie bo za oczekiwanie je tez sa punkty. Im wczesniej zapiszesz tym wiecej punktow masz
    O,tego nie wiedziałam 😲

• KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 14 października 2019, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casjopea wrote:
    Ja wioze Izę na 9 do żłobka, więc również zwykle bywam z rana na dworze 😁

Chciałam odegnac kota z laptopa jak robiłam Chodakowska i coś mi tak pierdolnelo w szyi, że nie mogę się ruszać. Na dodatek wrodzona zawzietosc kazała mi dokończyć ćwiczenia, więc swój stan określam aktualnie jako ciężki 😖😛

KarolaJJJ to Ty narzekałas na wysyłkę z 5-10-15? Właśnie dostałam paczkę, a zamawiałam w czwartek.

A właśnie apropos kota, to moja kocica Majka zaczeła łysieć na dolnej partii brzucha i tylnych łapach. Na pewno nie ma robali, na pewno to nie grzyb bo drugi kocur Karol jest zdrowy, a pewnie by się zaraził. Obstawiam stres, bo zaczeło się od przyniesienia do domu dziecka. Nie drapie się tam i nie widzę, żeby jakoś specjalnie się wyzlizywała. Kupiłam jej obrożę feromonową i teraz czekam na przesyłkę. Biedactwo. Spała z nami w łóżku zawsze, teraz zamykamy na noc drzwi, bo jej brat kocur, choć przyjazny to wielkie bydle i kieruje swe kroki prosto do dostawki. Jak uwali mi się na małej to może jej zrobić niechcąco krzywdę.

A jak Wasze zwierzaki? My baliśmy się troszeczkę o reakcję Mai, bo jest agresywną cholerą. Zachowuje się jak pies obronny. Jak ktoś obcy przyjdzie do domu to się rzuca i gryzie. Ale zaakceptowala Alę bez mrugnięcia okiem. W ogole koty zachowują się tak jakby Ala nie była nowym człowiekiem, traktuja ją jak powietrze. Przełażą po niej, jakby to była rzecz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2019, 16:32

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • Adria Autorytet

Wysłany: 14 października 2019, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój syn zesral się już 3 raz nie wiem czy mam zacząć panikowac czy wstrzymać się dostaje prebiotyk.

qdkk3e5e17wj0gq3.png
    córka👱 Amelia 9 lat, 👱Zuzia 5 lat synek aniołek👼Kubuś 24 maj 2017 ,poronienie marzec 2018r
    Łukaszek 13 lipiec 2019r.
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 14 października 2019, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adria wrote:
    Mój syn zesral się już 3 raz nie wiem czy mam zacząć panikowac czy wstrzymać się dostaje prebiotyk.
    Ja bym nie panikowała

• Aska1994 Autorytet

Wysłany: 14 października 2019, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacek robi 5-6 kup dziennie 🤪

Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
    Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
    Monia urodziła się 16.03.2017r💕
    Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
    Tak się spełnia marzenia!
    Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥
  • Lullaby Autorytet

Wysłany: 14 października 2019, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam dziś taką małą rocznicę. Dokładnie rok temu zaciążyłam ❤️❤️❤️😁

mikka86, Casjopea, anngelikamartaa, xgirl, Emma_, Sylka135, Kamsza lubią tę wiadomość

0FDyp1.png
    82bip1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2019, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adria jak tam sraczka? Pisałaś ze rano cos sie dzialo.
    Casjo jak córka pani do pomocy (Ania?)
    Angelikamarta jak u teściów?

• Casjopea Autorytet

Wysłany: 14 października 2019, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaJJ wrote:
    Casjo a mozesz zdradzic ile placicie za ten żłobek?
    Plus minus 600 zł.

Mikka86 ja wprawdzie nie miałam wyboru między babcią a żłobkiem (tzn miałam, ale teściową u teściów w domu, więc same rozumiecie 😛), ale osobiście uważam, że żłobek jest lepszym rozwiązaniem niż babcia. Uspolecznia się taki mały człowiek, przebywa z dziećmi.. Fajna sprawa.

AgaSY, Sylka135 lubią tę wiadomość

• Casjopea Autorytet

Wysłany: 14 października 2019, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaJJJ głowa ją mocno boli, jak to przy zapaleniu opon, ale już od kilku dni jest na zakaźnym i ogólnie ma się dobrze. Wygląda na to, że póki co powikłań nie ma, albo jeszcze się nie pojawiły.

Adria Mikołaj wali min. 3 kupy dziennie.

Kwestia kota: obstawiam stres, niemniej warto jeszcze zbadać krew, bo mogą być to również zmiany endokrynologiczne, może być awitaminoza, może problemy z nerkami czy z wątrobą, może alergia..

• Adria Autorytet

Wysłany: 14 października 2019, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaJJ wrote:
    Adria jak tam sraczka? Pisałaś ze rano cos sie dzialo.
    Casjo jak córka pani do pomocy (Ania?)
    Angelikamarta jak u teściów?
    Moja sraczka minęła podejrzewam ze to wina winogron bo się najadlam wieczorem

qdkk3e5e17wj0gq3.png
    córka👱 Amelia 9 lat, 👱Zuzia 5 lat synek aniołek👼Kubuś 24 maj 2017 ,poronienie marzec 2018r
    Łukaszek 13 lipiec 2019r.
‹‹ 2010 2011 2012 2013 2014 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ