Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
mikka86 wrote:A dziecko może iść do żłobka/przedszkola państwowego jeśli matka nie wraca do pracy tylko idzie na wychowawczy?
mikka86 lubi tę wiadomość
-
Mikka zaskoczyłas mnie tym pytaniem, zawsze myślałam, ze to nie ma związku. Tymbardziej, ze od kiedy jest system punktowy wiadomo, ze mamy pracujące maja więcej punktów niż te, które nie pracują.Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
12.07.2019r. M.
07.06.2017r. L.
26.07.2015r. (*) -
Ja pytam,bo się na tym nie znam kompletnie,ale podejrzewam, że pierwszeństwo mają dzieci rodziców pracujących niż tych na wychowawczym,wtedy dla dziecka,którego matka nie pracuje zwyczajnie może nie być miejscaurl=https://www.suwaczek.pl/]
[/url]
-
nick nieaktualny
-
KarolaJJ wrote:Jak Stacha zapisywalam do żłobka to bylo powordziane,ze musze pracować,czyli zaden wychowawczy ani l4 na kolejna ciaże
Z drugiej strony kto to sprawdzi?url=https://www.suwaczek.pl/][/url]
-
nick nieaktualny
-
Ja już sama nie wiem co ja mam robić, czy zapisywać małego do żłobka i iść teoretycznie na wychowawczy , żeby nie płacić tego jebanego zusu, moja mama jest bardzo przeciwna oddawania dziecka do żłobka twierdzi że ona z nim zostanie,ale nie do końca podoba mi się ten pomysł, bo też ma swoje lata a wiadomo ile uwagi wymaga roczne dziecko,pozatym jest na emaryturze to chcę by odpoczywała i miała zasłużony czas dla siebie, zresztą i tak pomaga mi w sklepie to jeszcze nie chcę obarczać jej dzieckiemurl=https://www.suwaczek.pl/]
[/url]
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Casjopea wrote:Ja wioze Izę na 9 do żłobka, więc również zwykle bywam z rana na dworze 😁
Chciałam odegnac kota z laptopa jak robiłam Chodakowska i coś mi tak pierdolnelo w szyi, że nie mogę się ruszać. Na dodatek wrodzona zawzietosc kazała mi dokończyć ćwiczenia, więc swój stan określam aktualnie jako ciężki 😖😛
KarolaJJJ to Ty narzekałas na wysyłkę z 5-10-15? Właśnie dostałam paczkę, a zamawiałam w czwartek.
A właśnie apropos kota, to moja kocica Majka zaczeła łysieć na dolnej partii brzucha i tylnych łapach. Na pewno nie ma robali, na pewno to nie grzyb bo drugi kocur Karol jest zdrowy, a pewnie by się zaraził. Obstawiam stres, bo zaczeło się od przyniesienia do domu dziecka. Nie drapie się tam i nie widzę, żeby jakoś specjalnie się wyzlizywała. Kupiłam jej obrożę feromonową i teraz czekam na przesyłkę. Biedactwo. Spała z nami w łóżku zawsze, teraz zamykamy na noc drzwi, bo jej brat kocur, choć przyjazny to wielkie bydle i kieruje swe kroki prosto do dostawki. Jak uwali mi się na małej to może jej zrobić niechcąco krzywdę.
A jak Wasze zwierzaki? My baliśmy się troszeczkę o reakcję Mai, bo jest agresywną cholerą. Zachowuje się jak pies obronny. Jak ktoś obcy przyjdzie do domu to się rzuca i gryzie. Ale zaakceptowala Alę bez mrugnięcia okiem. W ogole koty zachowują się tak jakby Ala nie była nowym człowiekiem, traktuja ją jak powietrze. Przełażą po niej, jakby to była rzecz.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2019, 16:32
-
Jacek robi 5-6 kup dziennie 🤪Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
Monia urodziła się 16.03.2017r💕
Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
Tak się spełnia marzenia!
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥 -
nick nieaktualny
-
KarolaJJ wrote:Casjo a mozesz zdradzic ile placicie za ten żłobek?
Mikka86 ja wprawdzie nie miałam wyboru między babcią a żłobkiem (tzn miałam, ale teściową u teściów w domu, więc same rozumiecie 😛), ale osobiście uważam, że żłobek jest lepszym rozwiązaniem niż babcia. Uspolecznia się taki mały człowiek, przebywa z dziećmi.. Fajna sprawa.AgaSY, Sylka135 lubią tę wiadomość
-
KarolaJJJ głowa ją mocno boli, jak to przy zapaleniu opon, ale już od kilku dni jest na zakaźnym i ogólnie ma się dobrze. Wygląda na to, że póki co powikłań nie ma, albo jeszcze się nie pojawiły.
Adria Mikołaj wali min. 3 kupy dziennie.
Kwestia kota: obstawiam stres, niemniej warto jeszcze zbadać krew, bo mogą być to również zmiany endokrynologiczne, może być awitaminoza, może problemy z nerkami czy z wątrobą, może alergia.. -
KarolaJJ wrote:Adria jak tam sraczka? Pisałaś ze rano cos sie dzialo.
Casjo jak córka pani do pomocy (Ania?)
Angelikamarta jak u teściów?