Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Matko jak ja wam zazdroszczę tych śpiących dzieciaczków. My zaliczyliśmy kolejną noc moze ze 3 godz spaliśmy. Kompletnie nie wiem co jest powodem braku snu u Bartusia. Myślałam że trzeba to przeczekać i że to minie ale to już prawie 3 tygodnie trwa. Później cały dzień chodzę jak z krzyża zdjęta i zwykłe sprzątanie i gotowanie z małym to dla mnie jakby maraton wyczynowy😪
-
nick nieaktualnyKinga nie wiem jak to jest w przepisach ale na komisach widuje nawet noworodki. To sa komisje o orzeczeniu niepelnosprawnosci,wiec dzieci w kazdym wieku,tak na logike,mogą byc niepełnosprawne.
Jaszczurek wspolczuje z tym gryzieniem,rez mnie to czeka o sie tego boje🤣 -
nick nieaktualnyX,chyba Ty pytalas o to jak zdobyć ten zasilek. To jest cholernie ciezkie,ze 2 lata temu zaczeli obcinać to przynawanie. Mawet ciezko chore 2 latli wg komisji nie potrzebuja opieki calodobowe rodzica,dzieci z pompami ,z mukowiscydozą itp
Wg komisji moga same sie ogarnąć.
Moja corka ma orzeczenie do czerwca 2021 r ale mozge wnosic o kolejna komisje w związku z pogorszeniem stanu zdrowia -
Anima wrote:Matko jak ja wam zazdroszczę tych śpiących dzieciaczków. My zaliczyliśmy kolejną noc moze ze 3 godz spaliśmy. Kompletnie nie wiem co jest powodem braku snu u Bartusia. Myślałam że trzeba to przeczekać i że to minie ale to już prawie 3 tygodnie trwa. Później cały dzień chodzę jak z krzyża zdjęta i zwykłe sprzątanie i gotowanie z małym to dla mnie jakby maraton wyczynowy😪
Anima jeżeli Cię to pocieszy to ja dziś też jestem zombie. Ale sama jestem sobie winna. Wczoraj popełniłam serię błędów w usypianiu mojego ceniącego niemiecki porządek dziecka. Naiwnie pozwoliłam jej się opić cyca jak bąk i zdrzemnąć z pół godzinki ok. 18 (normalnie chodzi spać ok. 19:30). A potem pominęłam karmienie "na śpiocha" ok.22/23, które robię zawsze zanim sama położę się spać. O rety....
Dziecko obudziło się wygłodniałe i wrzeszczące o 1, zjadło, potem zrobiło kupę, przewinęłam totalnie rozbudzone, to znowu cyc na spanie, druga kupa, oczy jak 5 złotych. Noż jprdl. Zasnęła po 3. Po 4 obudziła się na jedzenie (bo to jej stała pora) i przytulanie w naszym wyrze. Jestem wrakiem człowieka.
A Ty coś może zmieniałaś? Masz stałe pory wieczornych czynności? Jak Bartkowi oprócz braku spania nic nie dolega, to niestety ale wydaje mi się, że pozostaje tylko przeczekać. Co robi jak nie śpi?
Może próbuj go przetrzymywać popołudniu bez drzemek. U mnie dziecku sklejają się już oczy od 18:15 ale walczymy zawsze dzielnie, żeby jednak doczekała jakoś do kąpieli o 19. Jak zaśnie wcześniej, mamy scenariusz jak dziś w nocy. Jeżeli Bartek wybudza się na jedzenie, to może spróbuj wyprzedzać jego głód i karmić go na półśpiąco? Dokarmiam tak Alę i zwykle przesypia ładnie do 4. Zwykle...Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2019, 08:53
-
Witam
Co do kontaktów dzieci z innymi to ja powiem jak to wygląda zautopsji
Nasza Amelka była pierwszym najmłodszym dzieckiem w rodzinie i prawie do 4 lat nie miała blisko żadnego rówieśnikami. Otoczona była przez ludzi starszych... Źłe to nie było alemi się to niepodobalo bo przebywała wśród starszy h i głupot słuchała
Dlatego do przedszkola puściła ja w wieku 4lat.
Bylam z Zuzia w ciąży urodziła się Zuzia i już było inaczej. Mela miała swoje towarzystwo przedszkolne i w domu młodsza SIS. No a teraz Zuzia jest 2 rok w przedszkolu puściłam jak też miała 4 lata.Uwarzam że w tym wieku dziecko musi mieć kontakt z rówieśnikami.
A teraz puenta
Amelia była wychowywania jak jedynak i ma zachowania jedynka jest egoistyczna i nie chce się dzielić choć uczona jest tego cały czas🙈. Zuzia z chęcią dzieli się wszystkim jest spokojna nie drży mordy jak np melka jej czekoladę wpierdoli.
Jest taki wiek że dziecko potrzebuje towarzyszą zabawy i patrząc po dzieciach tak do 2 lat dziecko zajmuje się sobą bądź chce być zabawiane dopiero później ten kontakt z rowiesnikiem jest i razem się bawią zabawa w grupach -
Nasz synek ma tylko jedną drzemkę w ciągu dnia tak około 10 do 13. Mimo tego wcale nie kleją mu się oczka wieczorem. Np wczoraj usnął o 21. Nie płacze ale wierci się, wkłada piąstki do buźki i gaworzy. Rytm dnia prawie zawsze jest zachowany, chyba że mamy gości lub jakiś wyjazd. Dlatego nie rozumiem czemu on tak mało śpi bo na całą dobę to tak z 6 godz zajmuje mu tylko sen. Jak na tak małe niemowlę to naprawdę strasznie mało
-
Ania te, dzis słabo w nocy spała. Najpierw ja nie mogłam zasnąć a później ona co chwilę się budziła 😭
-
ANIMA może robisz coś w rytuału nie tak. Ja mam tak jedzenie 17 kampanie 19 smarowanie balsamem i inne pierdy o 20 dostaje butle przekazuję go mężowi do uspania on go odbije i kładzie do lezaczka i śpi.
Po kapaniu niedaje mu żadnych zabawek nie jest brany pod karuzele czy do maty. Ma stały rytuał i tak go wycisza z zabawek tylko niunka do spania -
LidziA89 wrote:Ania te, dzis słabo w nocy spała. Najpierw ja nie mogłam zasnąć a później ona co chwilę się budziła 😭
-
Ja też nie zdążyłam zobaczyć 😭
Co do kg, ja mam 8kg na plusie, ale też pożeram kosmiczne ilości.Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
Monia urodziła się 16.03.2017r💕
Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
Tak się spełnia marzenia!
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥 -
Lullaby, też nie widziałam!😖
Tak samo jak KasiLukasi...
Kurde, a ja nie pamiętam jaki miałam suwaczek wcześniej..🤔
Anima, tak dla pocieszenia Ci powiem (marne pocieszenie 😁), że po jakimś czasie zaczniesz się przyzwyczajać do braku snu 🙂
Kończymy dziś 4 miesiące!!! 🥰 mój duży chłopczyk.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2019, 17:45
Lullaby, KasiaLukasia, mikka86, Emma_, Aska1994, Lady_Dior, Sylka135, kinga27.30, Casjopea lubią tę wiadomość
Aleksander 07.07.19r👶
3000g 🔹️54cm🔹️
1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖
-
Adria wrote:Mój ładnie śpi jak o 22 dostaje mleko kładę go do łóżka naszego i śpi czasem go wycaluje jeszcze w buziaka bo tak dlodko się smieje koło 3-4 dostaje butle wypija odbicie przekłada go na drugą stronę i śpi do 7.30 bądź 8.
Adria widzę, że mamy te same godziny19:30, 22 i 3/4. Tylko, że Ala dostaje wtedy cyca.
Anima, ja też się kładę z małą w naszym łóżku w przyciemnionym pokoju i cycamy. Przy dobrych wiatrach zasypia po 15 minutach, ale musi być przerwa conajmniej 3 godziny od poprzedniego spania. Hmmm, nie mam pojęcia co może być przyczyną takiej małej ilości snu. Ale to i tak dobrze, że sobie gaworzy a nie płacze. Macie dostawkę? Nie możesz spać jak on czuwa i się sam sobą zajmuje?
-
Lullaby cudownie wyglądacie!! 😍😍😍 Az się dziwię, że masz problemy z chłopem, laska jestes 🙂. Cieszysz się, że masz 2 synów? Królowa jest tylko jedna 😁.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2019, 10:14
Lullaby lubi tę wiadomość
Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
12.07.2019r. M.
07.06.2017r. L.
26.07.2015r. (*) -
Dzięki dziewczyny za miłe słowa
Casjo będę miała na uwadze Twoją propozycję, bo Izucha już jest niczego sobie a co dopiero jak podrośnietylko czy oni się dogadają? Oboje mają kierownicze zapędy ha ha ha.
AgaSy pewnie, że się cieszę z 2 chłopaków i też tak mówię, że królowa jest tylko jedna. Z chłopem teraz już lepiej. On to po prostu czuje się odsunięty a też by chciał trochę mojej uwagi tak jak synowie. Od kiedy ruszyły sprawy łóżkowe jest o niebo lepiejon się więcej stara, ja w sumie też makijaże i te sprawy.
AgaSY lubi tę wiadomość