X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2019, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xgirl wrote:
    Jest cos takiego jak alimenty, tki samotny rodzic dostanie dodatkowojkas pomoc (chyba, ze nie ma w pl to sorry), 500plus, itp. Ja rozumiem, ze nie zawsze jest kolorowo i nie mowie zeby rezygnowac z pracy ale choc zejsc na 3/4 etatu czy cos... Mi osobiscie byloby szkoda tego czasu, ktory wolalabym spedzic z dzieckiem.
    X sorry ale teraz głupoty pieprzysz i mnie tym wkurzasz, alimenty 500 zł , 500+ , zasiłek 288 zł , wyżyj sobie za to z dzieckiem, opłac mieszkanie i rachunki. Ja wolalabym iść do pracy i oddać dziecko na 8 h niż siedzieć w domu i wegetować ,dziecko oprucz poświęconego mu czasu potrzebuje jeść, ubrać się, jakieś atrakcje typu zoo też od czasu do czasu by się przydaly i nie w każdej pracy można wrócić sobie na pół etatu

Casjopea lubi tę wiadomość

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
  • Aska1994 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2019, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halo, nawet mój 4 miesięczniak jest grzeczniejszy i więcej się śmieje jak widzi dzieci! I to nie tylko rodzeństwo, bo na placu zabaw pełno innych dzieci do niego podchodzi i jemu w to graj 😁

KasiaLukasia lubi tę wiadomość

Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
    Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
    Monia urodziła się 16.03.2017r💕
    Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
    Tak się spełnia marzenia!
    Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2019, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nie mamy wyjścia i Stachu idzie do żłobka. Płakać mi sie chce. Z tym,ze stary by go zawozil na 7.30 a ja bym odbierała o 13. Im mniej w tym żłobku tym lepiej.
    Mikka.Ty jak ie musisz to nie posylaj go tak szybko do żłobka tylko daj mamie do tego 1,5 roku, dobrze Ci radze,serio

mikka86 lubi tę wiadomość

• xgirl Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2019, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikka86 wrote:
    X sorry ale teraz głupoty pieprzysz i mnie tym wkurzasz, alimenty 500 zł , 500+ , zasiłek 288 zł , wyżyj sobie za to z dzieckiem, opłac mieszkanie i rachunki. Ja wolalabym iść do pracy i oddać dziecko na 8 h niż siedzieć w domu i wegetować ,dziecko oprucz poświęconego mu czasu potrzebuje jeść, ubrać się, jakieś atrakcje typu zoo też od czasu do czasu by się przydaly i nie w każdej pracy można wrócić sobie na pół etatu
    Przeciez nie pisalam, zeby zrezygnowac z pracy i jesc tynk.

f2wljw4zsg9z1tun.png
    27.6.19 wydobyciny mojej Hannah Florenz❤️ 48cm, 2970g
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2019, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaJJ wrote:
    My nie mamy wyjścia i Stachu idzie do żłobka. Płakać mi sie chce. Z tym,ze stary by go zawozil na 7.30 a ja bym odbierała o 13. Im mniej w tym żłobku tym lepiej.
    Mikka.Ty jak ie musisz to nie posylaj go tak szybko do żłobka tylko daj mamie do tego 1,5 roku, dobrze Ci radze,serio
    No może tak zrobię..

• xgirl Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2019, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolakiedy oddajecie? jak skonczy rok?

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    X w Polsce raczej ciężko życ z zasilków. Alimenty sa czesto niemozliwe do sciągnięcia a fundusz alimentacyjny daje kase tylko jak dochod nie przekracza chyba 700 zl na osobę. Tak więc jesli kobieta zarabia najnizsza krajowa,a facet nie placi to nik jej nic nie da bo przekracza dochód.
    Masz tutaj sytuacje,gdzie za 1600 zl pensji,plus 500+ ,musisz oplacich np 1000 zl mieszkania i rachunków,wyzywić się itp. Mozna z glodu zdechnąć uczciwie pracując.
    Ci ktorzy migaja sie od pracy tez gowno maja ale tam zawsze ktos na lewo dorabia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2019, 21:34

KasiaLukasia, Sylka135 lubią tę wiadomość

• KasiaLukasia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casjopea wrote:
    To prawda, że większą interakcję wykazują dzieci przedszkolne, niż żłobkowe, ale nie zgodzę się ze stwierdzeniem, że dziecko do 2 rż nie potrzebuje innych dzieci. Iza uwielbia dzieci, bardzo do nich ciągnie.

<3 I to chciałam przeczytać. Światełko w tunelu.

Casjopea lubi tę wiadomość

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2019, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casjo nie napisalam, ze do 2rz dziecko nie potrzebuje innych dzieci :>

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2019, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaJJ wrote:
    X w Polsce raczej ciężko życ z zasilków. Alimenty sa czesto niemozliwe do sciągnięcia a fundusz alimentacyjny daje kase tylko jak dochod nie przekracza chyba 700 zl na osobę. Tak woec jesli kobieta zarabia najnizsza krajowa,a facet nie placi to nik jej nic nie da bo przekracza dochód.
    Masz tutaj sytuacje,gdzie za 1600 zl pe ski,plus 500+ ,musisz oplacich np 1000 zl mieszkania i rachunków,wyzywić się itp. Mozna z glodu zdechnąć uczciwie pracując.
    Ci ktorzy migaja sie od pracy tez gowno maja ale tam zawsze ktos na lewo dorabia
    No właśnie dzisiaj o tym mówili,a ja śledzę ten temat,to jest chore w ogóle że od dochodu jest fundusz alimentacyjny, masakra

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2019, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xgirl wrote:
    Karolakiedy oddajecie? jak skonczy rok?
    We wrzesniu,bedzie mial rok i 3 miesiące. Chyba,ze uda mi sie na komisji od córki ugrac ten zasilek dla opiekuna osoby niepełnosprawnej. Co roku pytali czemu nie wnioskuje o to, ale ja wolałam pracowac. Ale moze sie to przydac jednak za jakis czas

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2019, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikka.ja to na wlasnej skorze przerabialialam. Zarabialam 980zl.,bo tyle wynosila najnizsza i nie mialam prawa do zasilków. Kosmos

• KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2019, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaJJ wrote:

To ja jednak wolę żłobek niz babcie. Pewnie to tez zalezy od babci, moja mama bylaby super bo jest wariatka :) Ale za daleko mieszka. A teściowa jest za spokojna i nie wyobrażam sobie z nią kreatywnych zabaw ;) Ja tez kombinuje jak to czasowo ugryźć. Będę próbować powrotu na 7/8 etatu plus godzina krócej, bo karmię. Może uda się oddawać Ale na 5, max 6 godzin, ale to bedzie organizacyjny hardcore.

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2019, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakby babcia odbierala ze żłobka wczesniej? I czekaliby w domu na Was?

• mikka86 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2019, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra idę na balkon 🤣🤣

LidziA89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2019, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaLukasia dziecko musi miec rozne doswiadczenia,fajnie jak ma urozmaicone otoczenie. Wie ze przy kims moze wariowac a przy kims innym sie zamula. Dzieki temu uczy sie funkcjonowania w spoleczeństwie

• KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2019, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaJJ wrote:
    A jakby babcia odbierala ze żłobka wczesniej? I czekaliby w domu na Was?

O boze ale że tesciowa codziennie u mnie w domu? Hehe. Myślę, że Ala da radę te pięć godzin wytrzymać ;)

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • Lullaby Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2019, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2019, 01:44

Casjopea, Lady_Dior, mikka86, xgirl, KasiaLukasia, Sylka135, LidziA89, kinga27.30, anngelikamartaa lubią tę wiadomość

0FDyp1.png
    82bip1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2019, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrząc na Alicje wydaje mi się że łatwiej poszła by nam adaptacja jak miała rok niż np teraz gdy ma prawie 2. Widzę że ogarnia ja mamoza... dzisiaj bylam z nimi na szczepieniu. Wiktor waży już 7320 g. Jaki ten mój synek duży a nie ma nawet 4 miesiący!
    Kurde strasznie drogie te szczepienia zapłaciłam 770zl za jego hexse rota i Ali ospę😱

• Casjopea Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2019, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja owszem mogłam zostawiać dziecko u teściów. Ktoś może pamięta co o nich pisałam? Także dla mnie nie było alternatywy 😉

Aska1994 prawdę pisze. Mój stary zawsze się śmieje, że możemy się zesrac na niebiesko, a i tak Mikołaj będzie się najbardziej cieszył na widok swojej siostry ;)

KasiaLukasia lubi tę wiadomość

‹‹ 2146 2147 2148 2149 2150 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ