Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
xgirl wrote:Jest cos takiego jak alimenty, tki samotny rodzic dostanie dodatkowojkas pomoc (chyba, ze nie ma w pl to sorry), 500plus, itp. Ja rozumiem, ze nie zawsze jest kolorowo i nie mowie zeby rezygnowac z pracy ale choc zejsc na 3/4 etatu czy cos... Mi osobiscie byloby szkoda tego czasu, ktory wolalabym spedzic z dzieckiem.
Casjopea lubi tę wiadomość
url=https://www.suwaczek.pl/][/url]
-
Halo, nawet mój 4 miesięczniak jest grzeczniejszy i więcej się śmieje jak widzi dzieci! I to nie tylko rodzeństwo, bo na placu zabaw pełno innych dzieci do niego podchodzi i jemu w to graj 😁
KasiaLukasia lubi tę wiadomość
Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
Monia urodziła się 16.03.2017r💕
Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
Tak się spełnia marzenia!
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥 -
nick nieaktualnyMy nie mamy wyjścia i Stachu idzie do żłobka. Płakać mi sie chce. Z tym,ze stary by go zawozil na 7.30 a ja bym odbierała o 13. Im mniej w tym żłobku tym lepiej.
Mikka.Ty jak ie musisz to nie posylaj go tak szybko do żłobka tylko daj mamie do tego 1,5 roku, dobrze Ci radze,seriomikka86 lubi tę wiadomość
-
mikka86 wrote:X sorry ale teraz głupoty pieprzysz i mnie tym wkurzasz, alimenty 500 zł , 500+ , zasiłek 288 zł , wyżyj sobie za to z dzieckiem, opłac mieszkanie i rachunki. Ja wolalabym iść do pracy i oddać dziecko na 8 h niż siedzieć w domu i wegetować ,dziecko oprucz poświęconego mu czasu potrzebuje jeść, ubrać się, jakieś atrakcje typu zoo też od czasu do czasu by się przydaly i nie w każdej pracy można wrócić sobie na pół etatu
-
KarolaJJ wrote:My nie mamy wyjścia i Stachu idzie do żłobka. Płakać mi sie chce. Z tym,ze stary by go zawozil na 7.30 a ja bym odbierała o 13. Im mniej w tym żłobku tym lepiej.
Mikka.Ty jak ie musisz to nie posylaj go tak szybko do żłobka tylko daj mamie do tego 1,5 roku, dobrze Ci radze,seriourl=https://www.suwaczek.pl/][/url]
-
nick nieaktualnyX w Polsce raczej ciężko życ z zasilków. Alimenty sa czesto niemozliwe do sciągnięcia a fundusz alimentacyjny daje kase tylko jak dochod nie przekracza chyba 700 zl na osobę. Tak więc jesli kobieta zarabia najnizsza krajowa,a facet nie placi to nik jej nic nie da bo przekracza dochód.
Masz tutaj sytuacje,gdzie za 1600 zl pensji,plus 500+ ,musisz oplacich np 1000 zl mieszkania i rachunków,wyzywić się itp. Mozna z glodu zdechnąć uczciwie pracując.
Ci ktorzy migaja sie od pracy tez gowno maja ale tam zawsze ktos na lewo dorabiaWiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2019, 21:34
KasiaLukasia, Sylka135 lubią tę wiadomość
-
Casjopea wrote:To prawda, że większą interakcję wykazują dzieci przedszkolne, niż żłobkowe, ale nie zgodzę się ze stwierdzeniem, że dziecko do 2 rż nie potrzebuje innych dzieci. Iza uwielbia dzieci, bardzo do nich ciągnie.
I to chciałam przeczytać. Światełko w tunelu.
Casjopea lubi tę wiadomość
-
KarolaJJ wrote:X w Polsce raczej ciężko życ z zasilków. Alimenty sa czesto niemozliwe do sciągnięcia a fundusz alimentacyjny daje kase tylko jak dochod nie przekracza chyba 700 zl na osobę. Tak woec jesli kobieta zarabia najnizsza krajowa,a facet nie placi to nik jej nic nie da bo przekracza dochód.
Masz tutaj sytuacje,gdzie za 1600 zl pe ski,plus 500+ ,musisz oplacich np 1000 zl mieszkania i rachunków,wyzywić się itp. Mozna z glodu zdechnąć uczciwie pracując.
Ci ktorzy migaja sie od pracy tez gowno maja ale tam zawsze ktos na lewo dorabiaurl=https://www.suwaczek.pl/][/url]
-
nick nieaktualnyxgirl wrote:Karolakiedy oddajecie? jak skonczy rok?
-
nick nieaktualny
-
KarolaJJ wrote:My nie mamy wyjścia i Stachu idzie do żłobka. Płakać mi sie chce. Z tym,ze stary by go zawozil na 7.30 a ja bym odbierała o 13. Im mniej w tym żłobku tym lepiej.
Mikka.Ty jak ie musisz to nie posylaj go tak szybko do żłobka tylko daj mamie do tego 1,5 roku, dobrze Ci radze,serio
To ja jednak wolę żłobek niz babcie. Pewnie to tez zalezy od babci, moja mama bylaby super bo jest wariatkaAle za daleko mieszka. A teściowa jest za spokojna i nie wyobrażam sobie z nią kreatywnych zabaw
Ja tez kombinuje jak to czasowo ugryźć. Będę próbować powrotu na 7/8 etatu plus godzina krócej, bo karmię. Może uda się oddawać Ale na 5, max 6 godzin, ale to bedzie organizacyjny hardcore.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPatrząc na Alicje wydaje mi się że łatwiej poszła by nam adaptacja jak miała rok niż np teraz gdy ma prawie 2. Widzę że ogarnia ja mamoza... dzisiaj bylam z nimi na szczepieniu. Wiktor waży już 7320 g. Jaki ten mój synek duży a nie ma nawet 4 miesiący!
Kurde strasznie drogie te szczepienia zapłaciłam 770zl za jego hexse rota i Ali ospę😱 -
Ja owszem mogłam zostawiać dziecko u teściów. Ktoś może pamięta co o nich pisałam? Także dla mnie nie było alternatywy 😉
Aska1994 prawdę pisze. Mój stary zawsze się śmieje, że możemy się zesrac na niebiesko, a i tak Mikołaj będzie się najbardziej cieszył na widok swojej siostryKasiaLukasia lubi tę wiadomość