Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Jestem po wizycie, lekarz widział pecherzyk i ciałko żółte, na serduszko jeszcze kilka dni za wcześnie jest ale mówi że póki co wszystko pięknie się rozwija dał mi zwiększona dawkę euthyroxu i duphaston, kolejna wizyta za 3 tygodnie
kinga27.30, LidziA89, xgirl, Czarna_kawa lubią tę wiadomość
-
kasiaiic, Lidzia89 hej!
Patrycja28 super oby tak dalej
Alisia ja nie biorę, ale biorę kompleks witamin dla kobiet w ciąży i tam pewnie jest.
Dzien dobry w pt Dzisiaj mdlosci mi odpuscily - choc nadal sa, minimalne. Pewnie dlatego, ze zjadlam dosc obfita kolacje wczorajWiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2018, 08:36
kasiaiic lubi tę wiadomość
-
Alisia, ja mam samą niedoczynność. Też biorę kompleks witamin i tam jest jod.
2014.06. - start
2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk)
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa Maluchy Została z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb! -
Alisia wrote:Dziewczyny które mają niedoczynność tarczycy i Hashimoto bierzecie jod ?
-
mikaja wrote:I to jest właśnie to, że te wczesne, wczesne usg to czasem tylko robia wodę z mózgu.
Kolejny plus mojego przełożenia - jeszcze większa szansa naWiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2018, 09:20
-
Akurat temp daje możliwie najlepsze wyniki jeśli chodzi o owu - nawet 100%. Mimo to postaraj się być dobrej myśli. Ja wiem, ze to ciężkie. Cała moja poprzednia ciąża, to był jeden wielki stres, analizowanie. To jest ciąża, nowe życie, którego bardzo pragniemy i wiem, że nie da się przejść obok tego obojętnie - to naturalne i zdrowe. Jednak próbuj jakoś się zrelaksować i myśli na inny tor odsunąć. Mój synek jest trochę nadpobudliwy, jest nerwowy - mam powody przypuszczać, że to wynik mojego ogromnego stresu w ciąży z nim właśnie. Przytulam :*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2018, 09:52
-
U mnie słabo. Pęcherzyk ma 7mm a dziecko 1.8mm. Jest jeszcze za małe żeby komputer to uznał za ciąże. Jest tak jak powinno byc po 2 tygodniach od owu a nie 4. A nie mógłbym być w ciąży gdy owu była 2 tygodnie temu bo ostatni seks przed owu było 5 tygodni temu.
Mówi ze to kwestia mojej anemii i dziecko nie jest odżywione. Miałyście tak dziewczyny i wyszliście „na prosta”?PCOS, endometrioza, tylozgiecie, a jednak można wpasc :p
Niespodzianka ciąża, niespodzianka poród.
16/06 w 37+2 przyszła na świat Margaretka ważąca 2730g.
Margaret, o uroczym zdrobnieniu Daisy -
Możecie sprawdzić czy macie w składzie witaminę A i jaką ilość - bardzo Was o to proszę W Norwegii są witaminy dla ciężarnych z wit A a ona w nadmiarze szkodzi , nawet zwraca się uwagę żeby unikać kremów z tą witaminą.
kasiaiic lubi tę wiadomość
-
xgirl wrote:Ja przelozylam moja kolejna wizyte z 19.11 na 15.11.To bedzie 6tydz 4dzien wiec juz musi byc cos widac. A jak nic nie bedzie widac to bedzie juz wszystko jasne.Mom of 3
11.2011
11.2017
06.2019 -
PannaEvans wrote:U mnie słabo. Pęcherzyk ma 7mm a dziecko 1.8mm. Jest jeszcze za małe żeby komputer to uznał za ciąże. Jest tak jak powinno byc po 2 tygodniach od owu a nie 4. A nie mógłbym być w ciąży gdy owu była 2 tygodnie temu bo ostatni seks przed owu było 5 tygodni temu.
Mówi ze to kwestia mojej anemii i dziecko nie jest odżywione. Miałyście tak dziewczyny i wyszliście „na prosta”?
Przepraszam że się wtracę. Podczytuję Was trochę i teraz zobaczyłam Twojego posta. W którym dokładnie dniu ciąży jesteś? -
Patrycja28,gratulacje !
Alisia,jak córa mi zaśnie na dobre to napisze Ci ile tej wit jest w moim zestawie.
PannaEvans,a może mimo wszystko jakieś przesunięcia owu,zagnieżdżenie późne,są różne opcje. Póki co ginek powinien na kolejnej wizycie sprawdzać i porównywać,u mnie np przez pozna owu dzidzia była mniejsza niż wynikałoby to z om i gdyby nie to,ze się zorientowaliśmy,ze coś się bardzo przesunęło to tez byłaby panika.Trzeba poczekać,na kiedy się umówiłas?
Xgirl.sa przypadki,ze w takim tyg widać dzidzie,a jeszcze serduszka nie,tak tez się zdarza i to nie znaczy,ze jest coś nieprawidłowego.To są czasem kwestie dnia lub dwóch,pamietam byłam u jednego gina we wt to nic nie widział nawet pęcherzyka,a dwa dni potem byłam u innego,to był i pęcherzyk i zarodek,to tez kwestia sprzętu czasem.
mikaja,kochana moja córa tez nadpobudliwa wiercipięta i tez się stresowałam w ciazy,coś w tym musi być naprawdę -
Alisia wrote:Możecie sprawdzić czy macie w składzie witaminę A i jaką ilość - bardzo Was o to proszę W Norwegii są witaminy dla ciężarnych z wit A a ona w nadmiarze szkodzi , nawet zwraca się uwagę żeby unikać kremów z tą witaminą.
Klara 28.12.2014
Matylda 02.02.2017 -
PannaEvans wrote:U mnie słabo. Pęcherzyk ma 7mm a dziecko 1.8mm. Jest jeszcze za małe żeby komputer to uznał za ciąże. Jest tak jak powinno byc po 2 tygodniach od owu a nie 4. A nie mógłbym być w ciąży gdy owu była 2 tygodnie temu bo ostatni seks przed owu było 5 tygodni temu.
Alxawl jasne wklej, chetnie zobacze.
Dzieki dziewczyny za slowa pocieszenia, zobaczymy za 6 dni co USG pokaze. Ale jestem przekonana , ze nic z tego nie bedzie bo mi nawet tydzien temu objawy ustaly i w ogole ciazowo sie nie czuje. Tylko piersi bola i czasem mnie mdli.. Beta niby rosnie ok ale czytalam, ze nawet przy pustych jajach moze ladnie rosnac.