Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Trójki są do 9kg
LidziA89 lubi tę wiadomość
Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
Monia urodziła się 16.03.2017r💕
Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
Tak się spełnia marzenia!
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥 -
Na opakowaniu będzie przedział kilogramowy.
Dostałam telefon i aż zbladłam. Bo nasza wieś jest pod inną gminę niż przedszkole i zapisując dzieciaki byli oni zapisani pod gminę przedszkola, bo mąż był tymczasowo tam zameldowany. I teraz chcą oświadczenie, że mieszkamy tu gdzie faktycznie mieszkamy. Kurwa, boję się że będą z tego problemy i każą nam przedszkole zmienić...Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
Monia urodziła się 16.03.2017r💕
Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
Tak się spełnia marzenia!
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥 -
LidziA89 wrote:Jaki rozmiar tych dad na 7 kg bo muszę mężowi powiedzieć co ma kupić
LidziA89, KasiaLukasia lubią tę wiadomość
Aleksander 07.07.19r👶
3000g 🔹️54cm🔹️
1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖
-
Aska1994 wrote:Na opakowaniu będzie przedział kilogramowy.
Dostałam telefon i aż zbladłam. Bo nasza wieś jest pod inną gminę niż przedszkole i zapisując dzieciaki byli oni zapisani pod gminę przedszkola, bo mąż był tymczasowo tam zameldowany. I teraz chcą oświadczenie, że mieszkamy tu gdzie faktycznie mieszkamy. Kurwa, boję się że będą z tego problemy i każą nam przedszkole zmienić... -
anngelikamartaa wrote:Dziewczyny temat prezentów był ale ze dziś ten blackfriday to może uda mi się kupić wszystkim maluchom prezenty na święta, pomożecie?
1.Michelin
2.dziewczynka 6 lat
3. Dziewczynka roczek
4.chlopiec 4 latka
5.chlopiec 6 lat
🤪🤪
Abdla reszty proponuje lego duplo lego zwykle lub playmobil ma zajebiste zestawyanngelikamartaa lubi tę wiadomość
-
Mój szwagier miał dziś pierwsza sprawę rozwodowa i wczoraj jeszcze mówił że chce ratować to małżeństwo. Dziś mówi że nie zna tej kobiety tak kłamała w sądzie że jest takie biedna i pokrzywdzona że mąż ja wykorzystywał seksualnie no normalnie jakąś telenowela. Na dodatek chce 8 tys alimentów po 4 na dziecko bo tyle wydaje. Kuźwa ciekawe z kad skoro on jej podobno nigdy kasy nie dawał sama tak mi mówiła. Ja pierdole ale jestem zła! Co za sucz
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2019, 10:09
-
nick nieaktualny
-
Cześć mamuśki!
AngelikaMarta, dla rocznej dziewczynki może kostkę interaktywną z sorterem i innymi bajerami, dla Antosia Ośmiornica z Mom's(w smyku promoka na nie jest, ja kupiłam Króliczkę dla Ady, fajne to to, szeleści), ciastolina z playdoh to też fajna opcja dla większych dzieci, albo jakieś planszówki dla chłopców, teraz mnóstwo tego produkują np dla 4latka,, Ratuj kroliki".
Adria, ja Mirze też rozszerzalam dietę po 4 miesiącu, po łyżce i z Adą tez tak zamierzam, nie rozumiem tych matek nawiedzonych, przecież nie daje się od razu całego słoika tylko odrobinkę i patrzy jak maluch reaguje.
Aaaa co do prezentow dla dzieci koło 2 lat to moja mama zrobiła super gift dla tego mojego gagatka, który wszystkim się nudzi, znalazła płyty CD tanie z książeczka z tekstem i np 10 otworów jest spiewanych a kolejne 10 to karaoke, że możesz sobie śpiewać z młodą😁u nas hit! Tanio i fajnie, odgrzebalam stary odtwarzacz i daje na full, Ada też się cieszy jak się wygłupiamy przy niej z Mirą. Piosenki są różne, takie przedszkolne, od szlagierów typu stary niedźwiedź po nowe. Mogę podać nazwę wydawnictwa 😁anngelikamartaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Emma_ wrote:Drobinka, czyli faktycznie były za małe? Nie przeciekają teraz?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2019, 11:31
Emma_ lubi tę wiadomość
Aleksander 07.07.19r👶
3000g 🔹️54cm🔹️
1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖
-
KarolaJJ wrote:Podaj proszę nazwe,moze naucze sie jakiejs piosenki w koncu🤣
A proszę uprzejmie, nazwa to Piosenki dla przedszkolaka i tu numer, my np nr 10 teraz katujemy z nowymi piosenkami, płyta CD gratis, wydawnictwo Skrzat, strona www.skrzat.com.pl.Spiewaja i dorośli i dzieci, ale w większości dzieciaki😁 trzeba zobaczyć jakie piosenki w jakiej książeczce oferują😁
-
KarolaJJ wrote:Najpierw to musisz wiedziec czy ma w ogóle robale,więc musisz isc do dr z dziecmi zrobic badania.
-
Adria wrote:Moj obecnie zjada 60ml sloiczka czyli mam na 2 razy
Wogole dziś pizga! A my spacerujemy 😂
Buziaki ciotki!Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2019, 20:54
Casjopea, KasiaLukasia, Lady_Dior, Sylka135 lubią tę wiadomość
-
Aaa i jeszcze widzę druga płyta jest z innego wydawnictwa, tu są znane piosenki np wlazl kotek na płotek,uciekaj myszko itd, to wyd. Aksjomat i strona www.aksjomat.com, nazwa Piosenki dla małych dzieci.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2019, 12:25
-
Aska1994 wrote:Dzięki, JaSzczurek 😘 a co znaczy L3?
Casjo, to jak możesz to jeszcze dla pewności podpytaj 🙂 i jak jeszcze ona potwierdzi, to jutro się odrobaczymy. A niemowlaka jakoś można?
Kategoria L3
Leki prawdopodobnie bezpieczne w czasie laktacji – prawdopodobnie zgodne z karmieniem piersią
Do kategorii L3 zaliczane są:
substancje lecznicze, dla których nie istnieją kontrolowane badania na grupie kobiet karmiących piersią, ale ryzyko niepożądanego działania leku u karmionego piersią dziecka jest możliwe
substancje lecznicze, dla których badania wykazały tylko minimalny niezagrażający efekt niepożądany
nowe substancje lecznicze, które nie mają przeprowadzonych odpowiednich badań
UWAGA!
Leki należące do kategorii L3 powinny być stosowane tylko wtedy, gdy korzystny efekt u matki przewyższa ryzyko u dziecka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2019, 12:26