X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2019, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga jestem myślami z Wami. Mam nadzieję że szybko minie Ci ten czas i w szpitalu będą dobre warunki.
    Lullaby mój też się jeszcze nie obraca w żadną stronę. Miłej zabawy 😉

• mikka86 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2019, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tyle 🙊🙊d965ab6cfce9.jpg

Emma_ lubi tę wiadomość

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2019, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adria zrobiłam w tym plynie i wyprasowalam zelazkiem

• KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2019, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola tak źle z włosami, że już peruka wjeżdża? :D

Lullaby, Sylka, moja też miała jakiś tydzien temu czas wrzasku jak nie była zaopiekowana non stop. I koniecznie przeze mnie. Wydaje mi się, że to taka faza rozwojowa, bo (odpukać!) minęło i teraz potrafi się nawet sama przez chwilę pobawić.

Ja też mam już ubraną choinkę. Muszę dokupić jeszcze jakieś kolorowe bombki, bo teraz taka niebieska wyszła, a chciałam taką przaśną, jak z czasów mojego dzieciństwa.

Kinga, jestem z Wami cały czas myślami. To szybko minie. Im szybciej tam pójdziecie tym lepiej. Pomyśl, że gdyby to byl ten pierwszy termin, to już byłybyście w domu. I moim zdaniem, bardzo dobrze przygotowałaś Julcię na ten wyjazd. Nauczyłaś ją najważniejszego, że z mamą jest dobrze, i z mamą jest bezpiecznie. Czego ta teściowa chciała? Żebyś stosowała zimny chów? Co za idiotyzm. Jesteś genialną mamą. Zawsze mnie rozczulało jak pisałaś, że szyjesz jej śpiworki i wymyślasz wynalazki, żeby miała jak najlepiej. To najcudowniejsze co może dać mama. I dobrze, że kocha cycka. Cycki są z gumy, na pewno będzie jakiś sposób, żeby wepchnąć do łóżeczka cycka i dać ukojenie. Nawet na chwilę. Będziesz tam z maluszkiem cały czas i to jest najważniejsze. Obecność i bliskość mamy. Dacie radę Kinga. Jak inni dali radę, to tym bardziej Wy. Uważam, że jesteś wyjątkową mamą, tą z gatunku najczulszych. Może weź ze sobą jakieś migające lampki? Zabawki, które Jula będzie mogła ssać i gryźć. Zabawa pieluszką w akuku zawsze cieszy. Ala lubi zajączki puszczane na ścianie z laserka dla kotów. Można puszczać piosenki z tableta i jakieś krótkie filmiki, wiem, że to niepolecane, ale sytuacja jest wyjątkowa a malutka musi mieć jakieś rozrywki na leżąco. W szpitalu pewnie też coś Ci polecą, bo przecież widzą jak mamy opiekują się szkrabami w takich warunkach na codzień. Przytulam Was bardzo mocno. Będzie dobrze.

kinga27.30 lubi tę wiadomość

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • JaSzczurek Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2019, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj facet ma jakiś syndrom gromadzenia, najchętniej zatrzymałby (i zatrzymuje) każdą pierdołę, każde gówno, które kiedykolwiek posiadały jego obecnie 14-16-letnie dzieci (bez kitu zachował nawet jakieś różowe brudne kozaczki sprzed 10 lat) I nie żeby te rzeczy czyścił, pielęgnował, powiesił gdzieś, nie, trzyma gówno na gównie, na szafach, obok szaf, pod toną kurzu, ale wyrzucić? NIEE
    Jestem na niego wkurwiona, bo chciałam wyrzucić jakiś animowany obrazek chłopca i dziewczynki, pytam się go czy narysował to ktoś ważny czy coś, on zaczął coś pierdolić, że jakiś Polak, i że chłopczyk to Tom i w ogóle, na co ja stwierdziłam, że czyli nie i zgięłam to lekko wpół. A on się obruszył czemu to niszcze i czy powiedział, że mogę to wyrzucić i że mam przestać wyrzucać wszystko. Obrazek znaleziony nota bene pod stosem jakis innych papierów na szczycie lodówki, okurzony i pewnie nie widziany od lat. Mam ochotę się wyprowadzić, pierdolona graciarnia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2019, 18:17

zi13flw1mwerwam8.png
    💙 19/07/19 (42+0) 3625g, 50 cm <3
    💗 6/02/21 (39+5) 3710g, 49 cm <3
    💙 14/08/22 (39+5) 4070g, 53 cm <3
  • KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2019, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaszczurek mój chłop gromadzi książki i pudełka po sprzętach rtv. Dziś odkryłam w pawlaczu całe złoża, zachomikowanych kartonów i kartoników. I kolejny karton z książkami kupionymi w tajemnicy. Ja kocham książki, ale bez przesady. To są kartony z książkami o wojsku i II wojnie światowej, niechże się zapisze do biblioteki, bo mieszkanie nie jest z gumy. I jeszcze mi kłamał, w żywe oczy, że to nie są żadne nowe książki, bo już były. A to kuźwa pół szafy w przedpokoju, ale szafki wysoko, nigdy tam nie zaglądam.

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2019, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaszczurek ja dziś wywaliłam od mojego 2kable chyba do telefonu i japonki-nie używa, to nie będzie mi zagracać miejsca.

Stopni mam 21/22 Przy 23 już mi cieplo a 20 już zaczyna być zimno.

Wiecie czego się zaczynam obawiać??? Tego, że córka nie będzie umiała się sama bawić, gdyż cały czas jest ze mną. Często na rękach, czy przy ściąganiu a ja marzę, by na spokojnie zjeść kolację :/

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙
    Mama kp
    2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2019, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaLukasia corka ma pelno peruk,w razie w mam od kogo pozyczyc.
    Stasiu gada tata❤❤

KasiaLukasia, kinga27.30, Czarna_kawa lubią tę wiadomość

• KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2019, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady w swoim czasie nauczy się też bawić sama i nie będzie już miała takiej potrzeby bliskości. Podobno dzieci najlepiej się rozwijają właśnie uwieszone u mamy. Każdy ssak trzyma młode blisko, tylko ludzie wymyślili, że ich młode powinny leżeć same, spać same, i najlepiej same się sobą zajmować od maleństwa. Trudno, ciężki nasz los, ale jeszcze będziemy tęsknić za tym przytulaniem. Nie pamiętam, czy napisała to któraś z Was, czy gdzieś indziej to czytałam, ale potrzeba bliskości to naturalna potrzeba a nie rozpieszczanie. Przytulam Was i biorę wirtualnie na ręce :*

PS. Ja już mam garba, od tego ciągłego brania na ręce i przytulania. Będę mieć pamiątkę...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2019, 18:36

Lady_Dior lubi tę wiadomość

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • JaSzczurek Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2019, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaLukasia wrote:
    Karola tak źle z włosami, że już peruka wjeżdża? :D

Lullaby, Sylka, moja też miała jakiś tydzien temu czas wrzasku jak nie była zaopiekowana non stop. I koniecznie przeze mnie. Wydaje mi się, że to taka faza rozwojowa, bo (odpukać!) minęło i teraz potrafi się nawet sama przez chwilę pobawić.

Ja też mam już ubraną choinkę. Muszę dokupić jeszcze jakieś kolorowe bombki, bo teraz taka niebieska wyszła, a chciałam taką przaśną, jak z czasów mojego dzieciństwa.

Kinga, jestem z Wami cały czas myślami. To szybko minie. Im szybciej tam pójdziecie tym lepiej. Pomyśl, że gdyby to byl ten pierwszy termin, to już byłybyście w domu. I moim zdaniem, bardzo dobrze przygotowałaś Julcię na ten wyjazd. Nauczyłaś ją najważniejszego, że z mamą jest dobrze, i z mamą jest bezpiecznie. Czego ta teściowa chciała? Żebyś stosowała zimny chów? Co za idiotyzm. Jesteś genialną mamą. Zawsze mnie rozczulało jak pisałaś, że szyjesz jej śpiworki i wymyślasz wynalazki, żeby miała jak najlepiej. To najcudowniejsze co może dać mama. I dobrze, że kocha cycka. Cycki są z gumy, na pewno będzie jakiś sposób, żeby wepchnąć do łóżeczka cycka i dać ukojenie. Nawet na chwilę. Będziesz tam z maluszkiem cały czas i to jest najważniejsze. Obecność i bliskość mamy. Dacie radę Kinga. Jak inni dali radę, to tym bardziej Wy. Uważam, że jesteś wyjątkową mamą, tą z gatunku najczulszych. Może weź ze sobą jakieś migające lampki? Zabawki, które Jula będzie mogła ssać i gryźć. Zabawa pieluszką w akuku zawsze cieszy. Ala lubi zajączki puszczane na ścianie z laserka dla kotów. Można puszczać piosenki z tableta i jakieś krótkie filmiki, wiem, że to niepolecane, ale sytuacja jest wyjątkowa a malutka musi mieć jakieś rozrywki na leżąco. W szpitalu pewnie też coś Ci polecą, bo przecież widzą jak mamy opiekują się szkrabami w takich warunkach na codzień. Przytulam Was bardzo mocno. Będzie dobrze.
    Polecane, nie polecane. Też uważam, że wszystkie chwyty dozwolone w takiej sytuacji. Teletubisie, smoczki, cokolwiek co przyniesie ukojenie.

KasiaLukasia, kinga27.30 lubią tę wiadomość

zi13flw1mwerwam8.png
    💙 19/07/19 (42+0) 3625g, 50 cm <3
    💗 6/02/21 (39+5) 3710g, 49 cm <3
    💙 14/08/22 (39+5) 4070g, 53 cm <3
  • KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2019, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yyy i tak sobie ładnie napisałam o potrzebie bliskości, a potem dziecko się dossalo i ssalo do teraz. Półtorej godziny ssania, ugniatania, lizania, zucia i szczypania cyca. Ja pierdole.

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2019, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I pewnie za 10 minut sie obudzi.

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • Drobinka91 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2019, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casjopea wrote:
    Drobinka91 my mamy choinkę :) Wczoraj kupiłam i ubrałam.
    No to poka! 😁

qb3ce6yd8925ak7r.png
    Aleksander 07.07.19r👶
    3000g 🔹️54cm🔹️
    klz9e6ydh37227gp.png
    1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖

• Aska1994 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2019, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój się właśnie wyżywa na cycu... Nie ma jeszcze zębów, ale jak ściśnie za sam koniuszek sutka albo nagle się odchyla do tyłu z cycem w buzi to aż gwiazdy widzę.

Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
    Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
    Monia urodziła się 16.03.2017r💕
    Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
    Tak się spełnia marzenia!
    Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥
  • Casjopea Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2019, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drobinka91 wrote:
    No to poka! 😁
    Eee nie, słaba jest. Jeszcze nie mam wszystkich ozdób, później pokażę 😁

• Casjopea Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2019, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj mam zieloną noc 😁 Jutro już małżonek powraca na łono rodziny.

Mikołaj dzisiaj ciężka sprawa z zębami, ma tak czerwone na dole, że aż mnie boli jak na to patrzę. A oskrzela coraz lepiej 😊 Moje płuca o dziwo też.

Kinga27.30 są takie lampki.. Kurde nie wiem jak to się nazywa, ale lampki wiszące z sufitu, które dziecko może rzuć, ciągnąć, gryźć itd. Może to by było fajne na ten czas? Poszukać?

• Casjopea Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2019, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikka86 wrote:
    15 stopni 😩😩ja to bym w kurtce puchowej spała 😖😖🤣🤣
    Ja również 😜 U nas to i po 26 lekko bywa. Za gorąco jak dla mnie, ale stary tak grzeje i już się w miarę przyzwyczaiłam. W nowym domu będzie na pewno chłodniej.. Dzięki Bogu.

• Adria Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2019, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaJJ wrote:
    Adria zrobiłam w tym plynie i wyprasowalam zelazkiem
    I jak

qdkk3e5e17wj0gq3.png
    córka👱 Amelia 9 lat, 👱Zuzia 5 lat synek aniołek👼Kubuś 24 maj 2017 ,poronienie marzec 2018r
    Łukaszek 13 lipiec 2019r.
  • Adria Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2019, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie poprasowalam ciuchy mlody idzie spac corki w pokoju sprzataja .

qdkk3e5e17wj0gq3.png
    córka👱 Amelia 9 lat, 👱Zuzia 5 lat synek aniołek👼Kubuś 24 maj 2017 ,poronienie marzec 2018r
    Łukaszek 13 lipiec 2019r.
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2019, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój teraz zasnął , mam nadzieję , że obudzi się jak już będzie świtać ,czyli koło 8 😝

33Sylwia lubi tę wiadomość

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
‹‹ 2437 2438 2439 2440 2441 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ