Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyna początku też chciałam ciemny nawet czarny wózek później stwierdziłam, że gondole kupię jasna a spacerowke już ciemna, a jasna gondole z tego względu że też to będzie pełnia lata i nie chce żeby też wózek mi się grzal na słońcu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2019, 22:26
-
ines. wrote:Magda to potem jeszcze mata na podłogę i naprawdę wystraczy
a niestety im starsze to graciarni zabawek i tak nie unikniesz
Ale wtedy to mieszkanie będzie większe, to też inaczej może💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
My jesteśmy w trakcie budowy domu i póki co mieszkamy na niecałych 50m. Graciarni zabawkowej przy dziecku i tak się nie uniknie. Prędzej czy później dopadnie ona każdego :p My rozglądamy się za wózkiem dla bliźniąt/rok po roku, żeby dwa łobuzy załadować za jednym razem.
Osobiście bardzo polecam łóżeczko dostawne - jak dla mnie ogromna wygoda i poczucie bezpieczeństwa (ciągle masz malucha blisko, słyszysz oddech itd.), a jak przyszedł czas to młoda bez problemu "przeskoczyla" do normalnego łóżeczka.
Polecam starą huśtawke Lindam - od 3 miesiąca życia, ładnie uczy trzymać główkę, a nie zajmuje dużo miejsca. Wygląd mało atrakcyjny, ale w sumie nie o to w tym chodziSłuży aż dziecko nie zacznie chodzić, a kosztuje ok 50 zł.
Też myślę nad koszem Mojżesza, bo będzie mi wygodniej z czymś takim przemieszczać się biegając za młodą (mam syndrom nie spuszczania noworodka z oczu).
I z całego serca polecam nosiło Tula. Rewelacyjna rzecz, niezwykle wygodna i praktyczna. -
Nosidło tula z czasem pewnie wjedzie. Choć ja mam nadzieję, że obejdziemy się na spacerach bez chust i nosideł, bo ja bardzo chce spacerować i z dzieckiem i z psem, a wiszące dziecko będzie mi utrudniać aktywność z psem. Także mam nadzieję. że mały polubi swój wózek
Zobaczymy. Do tego my dużo jeździmy na rowerach więc przyczepka thule też na pewno z nami zamieszka
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Tez mam tule
mata taka zwykła piankowa typu puzzle żeby w dupke od podłogi nie było zimno, super są ze skip hop ale trochę kosztują, chociaż można upolować na promo w rozsądnej cenie. A taką kolorowa z wiszącymi zabawkami mały miał z tiny love, leżaczek tez z tiny love i te dwie rzeczy tez na pewno mogę polecić. Ale to wszystko jest na tzw później
pierwsze trzy miesiące to tylko mamusia, mleczko i pieluszki potrzebne
Magda - mbc lubi tę wiadomość
Córcia16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
Casjopeja na jakim jesteście etapie budowy? My mamy deweloperski, zaczynamy wykonczeniowke od marca i jakimś cudem musimy zdążyć z przeprowadzka do czerwca. Jestem przerażonaCórcia
16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
nana1 wrote:na początku też chciałam ciemny nawet czarny wózek później stwierdziłam, że gondole kupię jasna a spacerowke już ciemna, a jasna gondole z tego względu że też to będzie pełnia lata i nie chce żeby też wózek mi się grzal na słońcu
Nana te wózki maja filtr uv w materialemamy czarna spacerówkę i byłam w szoku ale nic a nic się nie grzeje w środku, jak dotykasz materiału to nie jest gorący
-
nick nieaktualny
-
ines. wrote:Tez mam tule
mata taka zwykła piankowa typu puzzle żeby w dupke od podłogi nie było zimno, super są ze skip hop ale trochę kosztują, chociaż można upolować na promo w rozsądnej cenie. A taką kolorowa z wiszącymi zabawkami mały miał z tiny love, leżaczek tez z tiny love i te dwie rzeczy tez na pewno mogę polecić. Ale to wszystko jest na tzw później
Z tymi matami trzeba uważać - ja zamowilam starszemu pierwsza lepsza na ebay - nie czytajac o nich w ogole - i przyszla chinska, smierdzaca. W dobre maty, bez tej chemii trzeba niestety zainwestowac troche. Ja mam te czeskie (maly geniusz) - rewelacyjne sa i caly czas ich uzywamyFajne sa, bo sa grube i trzymaja temp
jedyna wada taka, ze one pasuja do siebie tylko z jednej strony tak jakby wiec jak mi sie jeden puzel uszkodzi, to cala mate musze obrocic.
Ja z tymi koszami mojzesza czy lozeczkami dostawnymi mam jeden problem - te materacyki sa bardzo cienkie. Mają zazwyczaj 5-7cm, a pamietam, ze jak wybieralam mlodemu materac poprzednim razem to czytalam, ze powinien miec minimum 9cm chyba. Wiec mam zagwozdkę. -
Z drugiej strony chce kupic lezaczek TinyLove zeby maluch mogl spac na dole - przy nas - w dzien, a takie dziecko male poczatkowo glownie spi wiekszosc dnia wiec tu sie przejmuje materacem, a tu bede dziecko w lezaczku (ktorego materac tez nie powala) trzymala hmm...
-
W poprzedniej ciązy porobiły mi sie włokniaki na całym ciele - nie ma ich duzo, ale jedne np mam pod pacha i zawsze, jak sie gole, to sie boje, ze mu cos zrobie
Czy tylko ja mam takie szczecie ?
Teraz mam wrazenie, ze mi sie jeden robi na powiece
To jakies rodzinne u mnie bo moja mama tez je ma.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2019, 08:55
-
mikaja wrote:Z drugiej strony chce kupic lezaczek TinyLove zeby maluch mogl spac na dole - przy nas - w dzien, a takie dziecko male poczatkowo glownie spi wiekszosc dnia wiec tu sie przejmuje materacem, a tu bede dziecko w lezaczku (ktorego materac tez nie powala) trzymala hmm...
Mam te leżaczek i powiem ci ze spanie w nim nie przeszłoale to oczywiście zależy od dziecka
-
ines. wrote:Tez mam tule
no koniecznie, żeby zimno nie było. Bo ja jestem ogromnym alergikiem i nie mogę mieć w domu ani dywanów ani firan/zasłonwięc ta matka to chyba będzie u mnie must have
edit. ines, no powiem Ci, że rewelka ten skiphop i do tego jest biało szara
jak nie znajdę na olx, to wydam, trudnoWiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2019, 09:15
ines. lubi tę wiadomość
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
ines. wrote:Mam te leżaczek i powiem ci ze spanie w nim nie przeszło
ale to oczywiście zależy od dziecka
To prawda. ale sprobowac wartoI tak ide w uzywany - na pewno nie kupie nowego
starszy to spal calymi dniami z nami na narozniku po prostu - na rozku. Ale teraz wole miec albo taki lezaczek albo kosz wlasnie, zeby mozna bylo ewentualnie na gore zaniesc
-
mikaja wrote:W poprzedniej ciązy porobiły mi sie włokniaki na całym ciele.
Ja zauważyłam że u mnie jest ich coraz więceji też mi się robi na powiece
Nie interesowałam się tym wcześniej bo nie było tego dużo ale czy można to usunąć u dermatologa ?
ines. lubi tę wiadomość
-
Alisia można. To jest kolejna rzecz do mojej listy poporodowej, jak juz zakoncze biznes dzieciowy.
Aczkolwiek usunelabym tylko te problemowe. Jeden mam za uchem, jeden w pepku i tych nie będe ruszała. Ale ten pod pachą np wolalabym usunac, bo takie nacinanie go maszynką przy goleniu nie jest dobre. -
Magda - mbc wrote:no koniecznie, żeby zimno nie było. Bo ja jestem ogromnym alergikiem i nie mogę mieć w domu ani dywanów ani firan/zasłon
więc ta matka to chyba będzie u mnie must have
edit. ines, no powiem Ci, że rewelka ten skiphop i do tego jest biało szara
jak nie znajdę na olx, to wydam, trudno
Sprawdzaj w Empiku bo często było promo
Magda - mbc lubi tę wiadomość
-
mikaja wrote:To prawda. ale sprobowac warto
I tak ide w uzywany - na pewno nie kupie nowego
starszy to spal calymi dniami z nami na narozniku po prostu - na rozku. Ale teraz wole miec albo taki lezaczek albo kosz wlasnie, zeby mozna bylo ewentualnie na gore zaniesc
Mój spał całymi dniami tylko na mniewiec spędzałam godizny leżąc na kanapie
czekając aż ktoś wróci so domu i da mi jeść
teraz planuje zainwestować w kokon i liczę ze dziecko nie będzie aż takie mamusiowe bo już ta opcja nie będzie wchodzić w grę.