Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Magda i to jest właśnie super bo u mnie tez chcieli kupować coś to od razu powiedziałam ze zamiast głupot rodzice kupili łóżeczko, a od tesciow dostaliśmy ten leżaczek tiny love
Fajnie posłuchać kogoś kto już coś przetestował, ja dwa lata temu gdyby nie dziewczyny na grupie tez bym zginęła Haha jak ja nawet kiepso rozeoznialam body, śpiochy, polspiochy, pajace i rampersyCórcia16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
U nas teściowie kupuja takie durne prezenty malemu, ze glowa mala. Na wiosne tego roku kupili mu taki ogrmomny samochod-rower. Wyglada jak samochod, czy traktor - juz nie pamietam, bo jest zafoliowany w schowku na ogrodzie
- a w srodku ma pedaly. Maly nawet nie mialby sily tym ruszyc. Ro kwczesniej kupili mu dmuchanego slimaka - takiego bujanego, jak na basen. No rynce opadajo
Teraz na swieta w koncu trafili i przywiezli puzzle i ksiazeczki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2019, 10:26
-
To ja mamie zawsze mówię co potrzebujemy, na urodziny zarzadzilam zestaw na podwórko od tesciow piaskownice, od rodziców zjeżdżalnia + mała huśtawka. Teściowa nie ma zapędów do prezentów ale mamę muszę hamować bo przegina w druga stronę.Córcia
16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
Ja mojej mamie też mowie, jak coś planuje, ale te roznie bywa. Przy kazdej wizycie kupuje jakies ubranka - ostatnio jak brat byl to przywiozl sliczne 2 komplety dresowe - szkoda tylko, ze rozmiar 80
Takze licze na drugiego chlopca haha
Odlozylam osttanio wor ciuszkow takich 1-2 lata, bo wczesniejszych sie pozbylam w okresie 'nigdy wiecej dzieci'. ;P
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2019, 10:32
-
nick nieaktualny
-
ines. wrote:Magda i to jest właśnie super bo u mnie tez chcieli kupować coś to od razu powiedziałam ze zamiast głupot rodzice kupili łóżeczko, a od tesciow dostaliśmy ten leżaczek tiny love
Fajnie posłuchać kogoś kto już coś przetestował, ja dwa lata temu gdyby nie dziewczyny na grupie tez bym zginęła Haha jak ja nawet kiepso rozeoznialam body, śpiochy, polspiochy, pajace i rampersy
No ja też nie rozróżniam tych rzeczy, ale trochę liczę na moją mamę, bo ona jest w tym rozsądna. Sama mi mówi, że dziecko szybko wyrasta i kupimy akurat, żeby wystarczyło, poza tym to będzie lato więc też inaczej.
Już mi powiedziała, że przeczytała całą mamę ginekolog i wie co mamy kupić
Jeśli chodzi o takie rzeczy z cyklu "ryzyko" to na pewno kupię wcześniej laktator. Bujaka nie chcę, bo my właśnie też na razie w małym mieszkaniu i nie chcę się o to zabijać. Szumisia można na początku zastąpić suszarką.
No i dalej to kompletnie nie wiem.💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Eluska kolderki i poduszek bym nie kupowala teraz na pewno. Dziecko powinno spac w pustym lozeczku - zadnych ochraniaczy, zadnych poduszek.
Mozliwosci spaniajest kilka - moze byc zawiniete w rozku, moze byc w spiworku - w spiworkach powinno sie dzieci klasc przy dolnym brzgu lozka - pamietam polozna mi o tym mowila. Niektore dzieci od urodzenia potrafia sie krecic i jak dziecko spi w spiworku to moze sie w dol w niego wplatac.
Moze byc zawiniete w kocyk na nalesnik tez. Ale kolderki na pewno nie.
Kolderke tez dostalismy od tesciow i lezy i sie kurzy, a taka ladna. Szkoda kasy. Od urodzenia bylo wiadomo, ze do tego 5. roku zycia nie bedzie spal pod koldra bo spi w tych specjalnych butach i najlepiej w spirowkach ale nie, poni wiedza lepiej.
Ja polecam spiworki. Sa roznej grubosci w zaleznosci od pory rokuWiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2019, 10:36
Magda - mbc lubi tę wiadomość
-
Eluska wrote:Dużo macie racji
tez się spróbuję powstrzymać
a mam jeszcze jedno pytanie. Jak dziecko śpi to czym go będziecie przykrywac? W sensie ubierac ie go w ten kombinezon czy normalnie kolderka xD chyba że są jeszcze inne wynalazki
ja będę ubierać w ten śpiworek lub zawijać w rożek. Ale pewnie w śpiworek/otulacz, bo latem to gorąco.
Kołderki nie będę kupowała długo, my z siostrą też nie miałyśmy, mama się bała, że buzie sobie zakryjemy i będzie tragedia.💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
nick nieaktualnyJa jestem właśnie za tymi spiworkami
Musze troszkę o tym poczytać
dzięki. Aha a tak dla dziewczyn które jeszcze nie wiedzą co i jak. Idziecie do szkoły rodzenia ? U nas przy szpitalu są kursy krótsze i dłuższe. Ja biorę ten dłuższy of course skoro jest za darmo. Tym bardziej ze będą spotkania z anestezjologiem i innymi lekarzami. No i zapisy są u nas z 3 msc wyprzedzeniem wiec mogą mnie zapisać juz na połowę marca hehe nie wierze ze to się dzieje na prawdę !
kinga27.30 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNo to ja też tak 2,5 msc mam miec
jeszcze musze ogarnąć polozna która bd przychodzić od 21 tc. Moje miasto jest takie ze w ogole ciężko się dowiedzieć od kogoś jakoś informacji. Kiedyś też próbowałam założyć forum podpytac to nikt nic nie pisał. Chyba ze na fb którego nie mam
-
nick nieaktualnyTez juz wyciągnęłam z szafy moj rogal ciążowy do spania. Uwielbiam go
mi się sprawdził leżaczek tiny love ale używałam go ok 6 miesiecy. Moglam mała mieć zawsze obok siebie
do spania spiworki sa najlepsze przez pierwszy miesiąc rozek lub otulacz. I tak jak pisze MIKAJA jak najmniej zbędnych rzeczy w łóżeczku. Nie polecam ochraniaczy moze i ładnie wygląda w łóżeczku ale jak zobaczylam moje dziecko z głową pomiędzy szczebelkami a ochraniaczem to prawie zawalu dostałam
-
nick nieaktualnyJa nie kupuje zadnych badziewi. Moje dziecko bedzie spało grzecznie w łóżeczku,w śpiworku,bedzie spało cała noc wiec moze spac osobno,bedzie mialo pare zabawek ale bedzie tak grzeczne ze ze samo posprząta,a jak skoczńy 6 mies to juz ksiazki bedzie czytał wiec nie bedzie śmietnika w chacie hahahha
kinga27.30 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Umowilam sie z kolezanka, super pasuje bo ja mam czas a jej maz ma wolne (maja dziecko jakos rok i 4 miesiace, wiec sie moze nim zajac a my spokojnie sobie poplotkujemy). Teraz kumpela mi pisze czy mi przeszkadza, ze wezmie malego ze soba bo maz nie chce z nim 2-3h zostac sam hahahaha. SERIO?? Jak to jest u was?
-
Mój zostaje zawsze. Wie jak bardzo miałam przesrane przez pierwsze 2 lata z młodą w domu A raczej młoda uwieszona u nogi. Potem wróciłam do pracy i to normalne że czasem ja z córką zostaje A on wychodzi A czasem odwrotnie.