Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Emma_ wrote:Banana podajecie w całości czy robicie z niego papkę? Dałabym młodej, ale nie wiem jak. 🤷🏻♀️
Ja zawsze robiłam papkę ale dziś dostała pół banana w łapkę i fajnie sobie radziła co prawda pies też się najadl ale była bardzo z siebie zadowolona. -
Emma_ wrote:KasiaLukasia, Alutka jest śliczna! Czy ja tam widzę w tle sorter? 🙂
DziękujęA co to jest sorter?
Wyguglowałam, że to wiadroTak, dostała w prezencie jak się urodziła od pracowników teściowej
Bardzo lubi to wiadro. Na początku służyło za migającą pozytywkę. Machałam nim, światełko migało i śpiewałam z wiadrem piosenki. A teraz już bawi się też klockami do niego. Pokazuję jej jak wkładać, ale jeszcze kilka miechów zejdzie zanim to zakmini.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2020, 21:37
-
Emma_ wrote:Banana podajecie w całości czy robicie z niego papkę? Dałabym młodej, ale nie wiem jak. 🤷🏻♀️
Najlepiej przekrój na pół, obierz część z góry tak na 3-4 cm, tak żeby mała mogła trzymać za część w skórce, nie będzie się jej ślizgał.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2020, 21:37
KasiaLukasia, Lady_Dior lubią tę wiadomość
-
Jacek zacząłby jedzenie takiego banana od... skórki 😛 🤦♂️Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
Monia urodziła się 16.03.2017r💕
Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
Tak się spełnia marzenia!
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥 -
Też widziałam ten patent. Trochę się boję żarcia skórki, ale fakt faktem jak się skórki nie zostawi to po dwóch chwytach i wylaniu morza śliny banan jest nie do chwycenia 😜
-
33Sylwia wrote:O ja JaSzczurek koło mnie też byś mogła mieszkać 😂 ja mam ochotę na szpinak z makoronem ale nie wiem jak mu to zrobić 😂ciemnota ze mnie!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2020, 22:13
-
33Sylwia wrote:A czosnek to dobry pomysł? Gdzieś czytałam by unikać do 1r.z chyba
Zresztą wszystkie przyprawy (oprócz soli i cukru), warzywa i zioła są dozwolone, nawet chilli, ale wszystko w granicach rozsądku 🤣
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2020, 22:27
33Sylwia lubi tę wiadomość
-
JaSzczurek wrote:Ja bym wrzuciła na teflon trochę czosnku, szpinak, doprawiła trochę pieprzem, trochę podusiła, dodałabym pół łyżeczki masła i wymieszała z makaronem pełnoziarnistym. W wersji dla rodziców dodałabym jeszcze sól i śmietanę. :F
-
Casjopea wrote:W śmietanie jest rakotworczy karagen 😬
Mamy dwie firmy, które produkują mleko i nabiał, jedną od masła, jedną od mąki itp., na szczęście dobrej jakości, nie dodają tutaj tyle syfu co w Polsce, wydaje mi się, że prawo im zabrania
-
Dzięki! To czas zacząć coś gotować 😁 teraz tylko niech to nabierze mocy prawnej i zacznę działać 😂😂😂
Lullaby no musi jutro być lepiej!
Kasia, Alusia kochana ♥️
My chyba będziemy mieć "cudowna" noc, od 20 już 4 pobudki za nami w tym jedna z cycem... Ała!
Sen zzzzZzzzZzz 😴😴😴Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2020, 23:41
KasiaLukasia lubi tę wiadomość