Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki dziewczyny i tak już zamówiłam tamta jak będzie do dupy to odeślę. Moje dziecko przez brak spaceru nie chciało zasnąć do dupy z taką pogodą.
-
U nas kolejna kiepska noc ☹️ dałam małej w nocy ibufen w syropie i zasnęła. Te zęby to taka straszna sprawa dla tych maluszków.
Powiedzcie przez jaki czas można dawać dziecku przeciwbólowy. Mała strasznie znosi wychodzenie zębów. W dzień nie daje jej nic w nocy staram się co 3 dzień dać bo nie chce przesadzać a sądzę że nawet codziennie by się przydał na noc.
U nas też pogoda tragedia. Wieje i leje deszcz. 🙄 A więc zamiast wychodzić z domu to postanowiłam upiec chleb😁
Lady jak tam? -
Aska1994 generalna zasada inhalacji jest taka, że jeśli jest skurcz oskrzeli i suchy, męczący kaszel, to dajemy Ventolin (3x dziennie) plus Nebbud (2x dziennie) + sól fizjologiczna jako nośnik. Dajemy tyle dni, aż skurcz oskrzeli ustąpi schodząc z 3 inhalacji na 2 dziennie, czyli rezygnując z jednej ventoliny. Gdy kaszel stanie się wilgotny, dodajemy do tego 2x dziennie Mucosolvan p.o.
Natomiast jeśli kaszel jest od razu wilgotny i glut z nosa ciągnie się do ziemi, często wystarczy sam Mucosolvan p.o. plus inhalacje z hipertonicznej Nebu-Dose dostępnej bez recepty. Jeśli jednak pomylisz rodzaj kaszlu i dasz Nebu-Dose na suchy kaszel to się dzieciak zakaszle na śmierć. Raz zrobiłam taką wątpliwa przyjemność Izabeli jak może pamiętacie.
Berodual z kolei również jest na rozszerzenie oskrzeli i wiem, że jak raz Iza miała ich zapalenie to mama kazała to dawać, ale poza tym, że jest to lek złożony o innym składzie niż Ventolin, nie mam pojęcia dlaczego raz daje się to, a raz to 🤷♀️
Tyle, co mogę pomóc. Nigdy nie dawałam żadnemu z moich dzieci syropów na kaszel.
Edit: nie licząc Mucosolvanu oczywiścieWiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2020, 12:08
-
No, dzisiaj się nie udało dostać. Jutro będę dzwonić od rana.
Jezuuu, jedna kobieta, a tak potrafi ciśnienie podnieść!!!!!! 😠Casjopea lubi tę wiadomość
Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
Monia urodziła się 16.03.2017r💕
Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
Tak się spełnia marzenia!
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥 -
Aska1994 wrote:No, dzisiaj się nie udało dostać. Jutro będę dzwonić od rana.
Jezuuu, jedna kobieta, a tak potrafi ciśnienie podnieść!!!!!! 😠
Aleksander 07.07.19r👶
3000g 🔹️54cm🔹️
1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖
-
Alisia wrote:U mnie leje i wieje ale spacer zaliczony 💪💪💪
Jak to się mówi - nie ma złej pogody jest tylko złe ubranie 😜😜😜😜
No ja chodziłam w deszcz i się przeziębiłam a teraz mała z temp w domu 🙄 ale to prawda jest tylko złe ubranie 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2020, 14:53
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
KarolaJJ wrote:My od rana ma zakupach, pozniej sniadanie w domu i zaś do galerii. Spacer tez był. Rano padalo ale później pogoda sie zrobiła spoko.
Młoda namowiła mnie,zebym zrobiła makaron z sosem serowym i najadlysmy sie jak prosięta,takie to dobre
Poproszę przepis na sos. Zrobię jutro. Też mam ochotę na coś takiego.
-
nick nieaktualny
-
Ksawery po raz pierwszy ma odparzenia ,czym mam to zlikwidować? Mam ziajke przeciw odparzeniom i maść alantan plus. Ale ziajka to chyba nie jest już jak się pojawią tylko profilaktycznie 🤔 mogę tym alantanem posmarować?url=https://www.suwaczek.pl/]
[/url]