Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też nie... Kolejna beznadziejna noc. Jacek gorączka 38,2 (jak do 3 nie spadła, to dostał ibum), ja 39. I wczoraj się wkurzyłam, jak Tomek wrócił to zostawiłam mu dzieci i poszłam się położyć. I po chwili co? Poszli grać na kompie całą gromadą, w sypialni, gdzie ja spałam. I zapowiedziałam, że dzisiaj się dziećmi nie zajmę, bo nie jestem w stanie i koniec, ma zostać. Został. Przy okazji jego chyba też coś bierze (karma wraca 😈).Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
Monia urodziła się 16.03.2017r💕
Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
Tak się spełnia marzenia!
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥 -
Ja też nie, siedzę już w labie 🤪
2014.06. - start
2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk)
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa MaluchyZostała z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb! -
nick nieaktualnyCasjo a jak sie wyprowadzicie to cała ferajne zabieracie ze sobą ? Czy zostają tam gdzie sa teraz?Usiluje sobie wyobrazic mine sąsiadów, jak zajezdzacie pod nowy dom z kozami,nawiedzonym kogutem i 5 kotami itp
Lullaby brawa dla Ciebie za odwage! -
Niebieska Gwiazda wrote:Dziewczynki co na gardło,kaszel i gorączke polecacie przy karmieniu piersią?co wolno?
Mi lekarz przepisał na gardło Sebidin plus płukanie sodą (mega pomogło- łyżka sody na pół szklanki wody), do tego apap, nawilżanie powietrza plus inhalacje solą morską. No i polecam domowej roboty syrop z cebuli,cytryny,imbiru, czosnku, miodu i opcjonalnie możesz dodać Te z goździki i cynamon. Brzmi strasznie, ale ostatecznie jest całkiem dobry 😉Niebieska Gwiazda lubi tę wiadomość
Aleksander 07.07.19r👶
3000g 🔹️54cm🔹️
1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖
-
anngelikamartaa, LidziA89, KasiaLukasia, Casjopea, mikka86, 33Sylwia, Lullaby, JaSzczurek, Sylka135, Czarna_kawa lubią tę wiadomość
Aleksander 07.07.19r👶
3000g 🔹️54cm🔹️
1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖
-
W związku z tym że mnie olałyście i żadna nie podała linku do plecaka/torby do wózka którym się tak zachwycałyście zamówiłam torbę u mamy ginekolog i mam nadzieję że bedzie fajna 😁
mikka86 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny co myślicie o kojcach dla dzieci/zagrodach? Wygodne? Potrzebne? Zamierzacie kupić? Koleżanka mnie zapytała czy nie chcę, bo jej mała już wyrosła. O nie wiem czy brać czy olac. Faktycznie tak trudno upilnowac roczniaka? Zaznaczam, ze nie mamy w domu właściwie zadnych drzwi do zamkniecia. Nawet do toalety są ciągle odrobinę uchylone, bo koty mają tam kuwete.
-
KarolaJJ wrote:Casjo a jak sie wyprowadzicie to cała ferajne zabieracie ze sobą ? Czy zostają tam gdzie sa teraz?Usiluje sobie wyobrazic mine sąsiadów, jak zajezdzacie pod nowy dom z kozami,nawiedzonym kogutem i 5 kotami itp
(mamy 5ha) Także wszystko zostaje tam gdzie jest, tyle że koguta będzie słychać z innej perspektywy 😂
A kotów mamy 10 🤷♀️ -
A co mogę dać Jackowi na kaszel? Widać, że go to drażni, a mam totalną pustkę w głowieZałożyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥 -
Aska1994 wrote:A co mogę dać Jackowi na kaszel? Widać, że go to drażni, a mam totalną pustkę w głowie
Na suchy podawałam petit drillWiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2020, 12:59
2014.06. - start
2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk)
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa MaluchyZostała z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb! -
O, mam to nawet w domu, dzięki 😘
kinga27.30 lubi tę wiadomość
Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
KasiaLukasia wrote:Dziewczyny co myślicie o kojcach dla dzieci/zagrodach? Wygodne? Potrzebne? Zamierzacie kupić? Koleżanka mnie zapytała czy nie chcę, bo jej mała już wyrosła. O nie wiem czy brać czy olac. Faktycznie tak trudno upilnowac roczniaka? Zaznaczam, ze nie mamy w domu właściwie zadnych drzwi do zamkniecia. Nawet do toalety są ciągle odrobinę uchylone, bo koty mają tam kuwete.url=https://www.suwaczek.pl/]
[/url]
-
Dupa, mam pecto drill, od 2 roku życia. Ale znalazłam Sinecod przeciw kaszlowyZałożyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥