Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
U nas też dwa razy. Ania zjada na obiad ok 12-13 jakieś warzywka z mięsem albo bez prawie cały sloiczek a po drzemce ok 15-16 dostaje jakaś tubkę owocowa.
-
LidziA89 wrote:Z kad ty bierzesz na to pomysły? Jestem zła na siebie że nie robię Ani takich pysznych rzeczy.
Ale ni
U nas je dwa razy dziennie. Jak mało zjadł to czasem później oferuję mu jeszcze jakiegoś owoca, ale to się zdarzyło z trzy razy. Ogólnie sześciomiesięczne dzieci powinny dostawać 2-3 posiłki. Od 9 miesiąca 3-4 posiłki. Na końcu 5.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2020, 16:06
LidziA89 lubi tę wiadomość
-
My już tez w spacerówce 😍
Emma, daj linka do tych skoków i kolorowych tygodni, bo chyba coś mnie ominęło 🤪
2014.06. - start
2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk)
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa MaluchyZostała z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb! -
Ubnas dzisiaj była kaszka mleczna manna z musem z gruszki (gruszka nie podeszła Julce). A na obiad biale warzywa z ugotowanym miesem z królika (pietruszka, ziemniak, seler) + około pół łyżki mięsa zblendowalam.
Popołudniu jeszcze wciągnęła mus z jabłka i moreli.
Jutro próbujemy kurczaka...
2014.06. - start
2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk)
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa MaluchyZostała z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb! -
Kinga łap https://www.skoki-rozwojowe.pl/
JaSzczurek to mówisz że ten słoneczny tydzień przede mną 😂 w końcu napewno taki się zdąży 😁
Dziś zjadł łyżeczkę kaszki 😂na obiad Słoik z indykiem i zielonymi warzywami. I cztery razy po 3 max 4 min cyca.kinga27.30 lubi tę wiadomość
-
Moj tez je dwa posilki inne obiadek i mus lub mus i kaszka
Ale dzieiaj hujnia w sumie od trzech dni bo jak gotuje to je trzy dni i dostal schab z warzywami marchewka papryka czerwona ziemniak brokuł
Noi od trzech dni nie bardzo mu smakuje bo nie zjada moze schab mu nie pasi -
nick nieaktualnyJaSzczurek wrote:Karola, zainspirowałaś mnie tymi mielonymi
Chyba w któryś dzień zrobię. Tylko nie mam maszynki do mięsa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2020, 20:17
JaSzczurek lubi tę wiadomość
-
Mój mały miś też nadal w gondoli. Ciasno ma w spoworku, ale dzięki temu lepiej śpi, a zawsze spacerujemy w czasie drzemki i nigdy nie miałam z nim problemów na spacerze.
Lullaby, Aśka miło, że o mnie pamiętacie. Cały czas Was czytam, ale nie mam nic ciekawego do dodania.
U nas tak sobie. Leon ma regres w zachowaniu, rzuca w nas wszystkim co ma pod ręką jak mu na coś nie pozwalamy, dokucza Miloszowi, nie chce się ubierać i kąpać. No ale do przeżycia. Młody natomiast znowu ma okropny wysyp na ciele, jutro idziemy do dermatologa - bardzo dobra (i droga) Pani Doktor z Katowic, polecana przez Polskie Towarzystwo Chorób Atopowych. Bardzo liczę na to, że nam pomoże. Ale najważniejsze, że od początku roku wszyscy jesteśmy zdrowi
.
Aha, Leon przestał jeździć w wózku jak zaczął chodzić 🤦♀️. Nie chcial ani jeździć, ani w nim zasypiac. Ma 2,5 roku i 14 kg. Mam dużą spacerowke z zestawu ROAN bass Soft i mniejsza Baby Design Mini. Ta duża jest świetna, super zamortyzowana, wygodna dla Leona i lekko się nią prowadzi mimo wagi. Ta druga też fajna, mała, zgrabna i lekka, jeździła z nami na wyvieczki czy zakupy.Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
12.07.2019r. M.
07.06.2017r. L.
26.07.2015r. (*) -
nick nieaktualny
-
U nas właśnie wszedł pierwszy czopek
Poltorej godziny okropnego placzu. Po czopku zasnela po 20 minutach jak kamień. Gdybym wiedziala, ze to ból dałabym jej juz wcześniej, ale zmylilo mnie to, że co ją brałam na rece i bujalam to sie uspokajala. Durna myślałam, że chce żebym ją nosiła, chociaż rzadko to robię. Zwykle nosi ją Michal. I zwlekalam z przeciwbolami, bo przecież uspokajala się na moich rękach. A ją bolało i szukała u mnie pomocy
Mój mały biedny dzidziuś. Zasrane zęby.
-
KasiaLukasia wrote:U nas właśnie wszedł pierwszy czopek
Poltorej godziny okropnego placzu. Po czopku zasnela po 20 minutach jak kamień. Gdybym wiedziala, ze to ból dałabym jej juz wcześniej, ale zmylilo mnie to, że co ją brałam na rece i bujalam to sie uspokajala. Durna myślałam, że chce żebym ją nosiła, chociaż rzadko to robię. Zwykle nosi ją Michal. I zwlekalam z przeciwbolami, bo przecież uspokajala się na moich rękach. A ją bolało i szukała u mnie pomocy
Mój mały biedny dzidziuś. Zasrane zęby.
-
A ja znowu dowiedziałam się, że jestem chujowa. Po pierwsze moja córka będzie miała bulimie, bo daję jej na noc mleko, a na noc nie powinno się dużo jeść. Co fakt to fakt, ale żeby od razu bulimia..?
Ale dziecko tej laski je cały dzień bez przerwy, więc ok.
Po drugie nie powinna już pić mleka z butelki, bo ma już dwa lata, a jak dziecko ma dwa lata to już nie powinno pić z butelki. Ich dziecko ma niewiele ponad dwa lata i dotychczasowe życie spędziło non stop ze smoczkiem w buzi i pijąc mleko z butli milion razy dziennie.
A na sam koniec Iza nie odnajdzie się w społeczeństwie, bo jest ostrożna wobec obcych i nie nawiązuje z nimi relacji.
Ogólnie dno i kilogram mułu.