Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
To kto jeszcze bezzębny? Bo ze Szczęśliwej Bezzębnej Siódemki na pewno odpadła Ala i chyba Tymek? Albo Miłosz?Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
Monia urodziła się 16.03.2017r💕
Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
Tak się spełnia marzenia!
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKasialukasia jak Ala dostanie się do publicznego to nie zabieraj jej 😉 uwierz mi, że z dwójką można zwaryjowac. A dużo trudniej zdecydować się na posłanie dziecka do żłobka po narodzinach drugiego. Przynajmniej ja nie dałam rady chociaż mój mąż nalegał. Czułam się jakbym miała pozbyć się Ali. Chociaż brakuje mi takiego czasu poświęconego tylko Wiktorowi. Mam wrażenie, że cały czas jest w cieniu Alicji. Nawet się z nim powyglupiac nie mogę bo zaraz obok stoi Ala...a czas leci i za chwilę mój syneczek nie będzie potrzebował czułości mamusi. Tym bardziej, że on w przeciwieństwie do Ali jest taki przytulamy😉
-
Sylka135 wrote:Kasialukasia jak Ala dostanie się do publicznego to nie zabieraj jej 😉 uwierz mi, że z dwójką można zwaryjowac. A dużo trudniej zdecydować się na posłanie dziecka do żłobka po narodzinach drugiego. Przynajmniej ja nie dałam rady chociaż mój mąż nalegał. Czułam się jakbym miała pozbyć się Ali. Chociaż brakuje mi takiego czasu poświęconego tylko Wiktorowi. Mam wrażenie, że cały czas jest w cieniu Alicji. Nawet się z nim powyglupiac nie mogę bo zaraz obok stoi Ala...a czas leci i za chwilę mój syneczek nie będzie potrzebował czułości mamusi. Tym bardziej, że on w przeciwieństwie do Ali jest taki przytulamy😉
Tak, jasne. Jak się dostanie do publicznego, to pewnie wstrzymamy się też z drugim na za rok. Ja myślę generalnie, że żłobek to fajna rzecz. Byle nie za dlugo. I nie dla bardzo małego dziecka. Ale wiadomo, czasem trzeba i tak. Różne są sytuacje. Niemniej jednak myślę, ze brzdąc moze mieć dużo ciekawych doświadczeń w żłobie. Zabawy, piosenki, koledzy i koleżanki. Taki czas na samodzielne poznawanie swiata obok równie ważnych przytulaskow z mamą. Nie zabralabym Ali nawet z prywatnego, szczególnie że niestety caly najmniej mily okres adaptacji będzie musiała przejść, ale nas na to po prostu nie stac.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2020, 16:04
-
Aska1994 wrote:To kto jeszcze bezzębny? Bo ze Szczęśliwej Bezzębnej Siódemki na pewno odpadła Ala i chyba Tymek? Albo Miłosz?
Ania też odpada wczoraj wyszedł pierwszy. -
Emma, na różnych pracowałam,w zależności od wolnych terminów, pomagałam też przy programach kulinarnych, teledyskach, reklamach no różnie było, jak to w wolnym zawodzie, ale taki stały dochód miałam z paradokumentu, śmiesznie, ale stamtąd miesiąc w miesiąc kasa była, a to różnie bywa w takich robotach, często się czeka 🤣
Gratuluję nowych zębolkow ❤️❤️❤️
Karola, trzymaj się i uważajcie na siebie😘 -
My 6w1 mieliśmy 3 dawki, rotarixa 2 a pneumokoki też 2. Po roczku też coś ma być, ale nie pamiętam... 🤦♀️
Meningo też będziemy szczepić trochę później.
Karola, udanego wyjazdu!
2014.06. - start
2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk)
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa MaluchyZostała z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb! -
Czyli Jacek, Wiktor, Łukasz i Miłosz zostali? Hmm, elita 😎😂
Sylka135, AgaSY lubią tę wiadomość
Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥 -
Aska1994 wrote:Szerokiej drogi, Karola!
Moje dziecko już do mnie wróciło. Ale cud się nie zdarzył, lekarz zdziwiony, po co w ogóle ktoś nam kazał przyjeżdżać, skoro wiadomo że ono samo nie zejdzie już. A drugie jąderko chodzi w te i wewte.
Eh...no tak to jest. Dzielny był?
2014.06. - start
2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk)
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa MaluchyZostała z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb! -
kinga27.30 wrote:Eh...no tak to jest. Dzielny był?
Tak, podobno rwał się do chłopaczka wcinającego chrupki i ogólnie zaczepiał ludzi 😂 tak więc wraca mój Casanova 😁kinga27.30 lubi tę wiadomość
Lidzia (bo Ty chyba się orientujesz co i jak z naszą kochaną pocztą), jak to jest, że moja spacerówka zwiedza już 6 terminal przeładunkowy i od zeszłej środy dotrzeć do mnie nie może? A miejsce wysyłki jest raptem 100km ode mnie? Orientujesz się może?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2020, 17:27
Tak coś czułam, że mi w cyckach zalega. Po 3,5 godz od ostatniego karmienia moja stara Medela odciagnela 100ml, a byłoby więcej, ale już mi ogry nie dały posiedzieć w spokoju
Także po prawie roku przerwy Izabela znów dostanie moje mleko ❤️ Mała rzecz, a cieszy.
Któraś się pytała czy 90ml to dużo dla takiego dziecka.. Mikołaj zjadł 190ml słoik plus całą saszetke. Na raz. -
90ml to bardzo mało... Jacek teraz ledwie tyle zjada, a zdrowy zjada 180-210 na raz.Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Słoiczek to Ala 90ml max, więcej nigdy chyba nie zjadła. A mleka to nie mam pojęcia
Edit. Sprawdziłam teraz i taki sloiczek 190ml mamy na dwa obiady. Jak smakuje. Jak nie smakuje, to drugiego dnia wyrzucam co zostało. Tubka 90ml wchodzi szybciej i zwykle znika cała, chociaż i tu było ostatnio trochę wybrzydzania i ja dojadalam sama. Najmniej zjada w kawalkach, wtedy to bardziej pomamlanie odrobiny dla smaku i rozciapanie reszty.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2020, 19:12