Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
A co do nawyków, to ja na przykład nie lubię i bardzo rzadko jem chipsy. Moja mama OD ZAWSZE tlukla mi do głowy, że to obrzydliwe, sam syf, puste kalorie itd. I zasiala ziarno
Zawsze wybiorę siatkę czekolady, cukierków, ciastek i ciast (vardzo zdrowe) zamiast tych obrzydliwych, niezdrowych chipsow zapychaczy
Emma_ lubi tę wiadomość
-
KasiaLukasia wrote:A co do nawyków, to ja na przykład nie lubię i bardzo rzadko jem chipsy. Moja mama OD ZAWSZE tlukla mi do głowy, że to obrzydliwe, sam syf, puste kalorie itd. I zasiala ziarno
Zawsze wybiorę siatkę czekolady, cukierków, ciastek i ciast (vardzo zdrowe) zamiast tych obrzydliwych, niezdrowych chipsow zapychaczy
-
mikka86 wrote:To tak jak dawać owoce w słoiczku czy w musie,ja je daje też w soku 🤷Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
12.07.2019r. M.
07.06.2017r. L.
26.07.2015r. (*) -
Casjopea wrote:Mam tak samo! 😆😆 Ale na liście produktów rakotworczych chipsy są nr 1, więc żryjmy spokojnie dalej nasze czekoladki 😁😁
Pocieszam się, że zarlabym pewnie i jedno i drugie. A tak... No coś z tego życia trzeba mieć.Picia slodkiego też nie lubię, żadnego rodzaju. Czekoladę najlepiej popija się wodą
-
Ja dziś zrobiłam domowe Bounty (cos dla Ciebie Mikka) z tego przepisu https://ladyochmistrzyni.pl/domowe-bounty-batoniki-dla-dzieci/ w smaku mega, ale ciężko obtoczyć to w czekoladzie, muszę wymyśleć jakiś patent.
mikka86 lubi tę wiadomość
Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
12.07.2019r. M.
07.06.2017r. L.
26.07.2015r. (*) -
Jak zrobić takiego batata? Jestem ciemnota nauczcie mnie 😁
My się usypiamy, dziś spokojniej i bez czopka wiec liczę na lepszą nockę.
Co do soków to jeszcze nie wiem ale od wczoraj podaje regularnie wodę kilkanaście razy dziennie i nie zniechęcając sie i dziś wypił na spokojnie i na raz 60ml i to dla mnie sukces 😁
Brawo dla Olka za brawo! Ja próbuje nauczyć Leona ale ni chu chu póki co 😁
Emma współczuję trochę sytuacji... Niestety mam podobna ale to Długa historia sięgająca pra czasów. Co do Emilki to jest prześliczna i tak cudownie w tym kombinezonie wygląda.
Jak patrzę na Wasze foty ze spacerów to ja Leonowi jeszcze ani razu nie ubrałam śpiwora, tylko kombinezon i lekki kocyk minki.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2020, 20:23
Emma_ lubi tę wiadomość
-
Dobra koniec tematu soków,rano się tylko zapytałam kto je daje . Jak już mówiłam nie jestem mamą 100 procent eko,100 procent zdrowo i nie panikuje jak moje dziecko zje czasami gram cukru czy soli. Nie czytam np składu chrupek kukurydzianych i nie będę miała z tym problemu jak moje dziecko w wieku 3 czy 4 lat wybierze sok do obiadu ( lub po obiedzie) zamiast wodę .No chyba ,że będzie miało nadwagę . Każdy robi jak uważa 🙃🤷
anngelikamartaa, Drobinka91, Aska1994, Lady_Dior lubią tę wiadomość
url=https://www.suwaczek.pl/][/url]
-
Dobra idę się myć bo się czuję jak wyrodna matka 🙈😆
Aaa zapomniałam napisać - mamy już 4 ząbki 😍w końcu się te dziady przebiły
I następne w drodze🙊mikka86, kinga27.30, Czarna_kawa, Kamsza, Lady_Dior lubią tę wiadomość
-
KasiaLukasia wrote:O kurde. Uwielbiam bounty. Ale robić w domu by mi się nie chciało. Podziwiam Was dziewczyny za to kulinarne zaciecie. U mnie brak tego genu.
Moze u Ali jest, po teściowej... To będzie mi robić takie frykasy. Poki co pozostaje sklep.
Emma to domowe Rafaello też mi nie podeszło, mdłe tak jak pisałaś.
Jeszcze muszę wypróbować ciastka owsiane Lullaby i te super wilgotne czekoladowe ciastka, których przepis kiedyś się tu pojawił, ale nie pamiętam od kogo 😉Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
12.07.2019r. M.
07.06.2017r. L.
26.07.2015r. (*) -
Casjopea wrote:Szczerze to też nie kumam dawania dzieciom soków. Moja Iza od małego pije tylko wodę, a sok traktuje jak deser, jak smakołyk. I oczywiście czasem go dostaje. Pierwszy raz dostała po skończeniu roku.
Mikołaj wypije wodę jak juz naprawdę musi, ale bynajmniej fanem nie jestZ tym, że mam luz, Iza zaczęła pić jak była sporo starsza od niego, wcześniej też nie chciała za bardzo 🤷♀️
-
Julka dostała od mojej mamy sok hipp, ale stoi zamknięty w spiżarni i czeka na swoją kolej. Dzisiaj przeprowadziłam rozmowę z teściowa, bo upiera się że niedługo jak będzie jeździła do miasta to już będzie mogła przywozić malej lizaki 🤦♀️
U nas idzie lewa gorna dwójka... już jest ciemniejsza kropka na dziąśle. Wczoraj była akcja- dramat wieczorny po myciu zębów, tak potwornie się rozplakala że po godzinie płaczu dałam pedicetamol. Zasnęła po kolejnych 20 minutach i tak sobie pomyślałam że może krzywdę jej zrobiłam myjac ząbki. Dzisiaj spojrzałem (bo wczoraj się nie dalo) A tam się dzieje. Dzisiaj odpuściłyśmy mycie zębów. I też wszystko leci do buzi.
Na obiad Julka dzisiaj miała kurczaka, marchewkę z groszkiem i kaszę kus kus- wszystko zblendowane, wciągnęła 3 duże łyżki. Dostała rano kaszke jaglaną z musem z jabłek i jagód, później ten smoczek silikonowy z bananem (samego banana nie chce ruszyć). 240 ml wody z bidonu. 2x cycek i teraz właśnie kima mi na klatce piersiowej. Zaraz odkładam do łóżeczka i mam nadzieję że się nie obudzi.
Pogoda super, odwaliłyśmy 2 długie spacery 👍mikka86, KasiaLukasia lubią tę wiadomość
2014.06. - start
2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk)
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa MaluchyZostała z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb! -
anngelikamartaa wrote:Dobra idę się myć bo się czuję jak wyrodna matka
Jesteśmy najlepszymi mamami dla swoich dzieci 😊 -
Sylwia, bierzesz batata, myjesz. Kroisz go na grube ok. cemtymetrowe plastry a te plastry wzdłuż w paski (frytki) o szerokości ok. 0.5 cm. Dajesz pół łyżeczki oliwy z oliwy (ilość zależy od porcji oczywiście), posypujesz ziołami i dajesz do piekarnika na ok. 25 min. To samo możesz zrobić z ziemniakiem i marchewką. Marchewkę polecam ciąć grubiej, bo ona się kurczy w piekarniku.
kinga27.30 lubi tę wiadomość
-
A w ogóle przy początkach rozszerzania diety, Julka miała uczulenie na marchewkę, indyka i brokuła... ostatnio zrobiłam prowokację i uczulenie nie wyskoczyło... Tak siebzastanawiam, czy powód tamtego uczulenie nie bym inny. Zmieniłam jej krem do pielęgnacji (mimo ze poprzedni używałam od urodzenia) na specjalistyczny dla atopowców (drogi w chuj). Rączki prawie śliczne, bez suchych plam, skóra się nie luszczy, nie swędzi. Jeszcze czerwone placki są w zgieciach i ma ramionach ale już ZDECYDOWANIE słabsze... 🤔 daje mi to do myślenia.
Jaki jogurt można podać naszym maluchom? Szukałam jakiegoś naturalnego dedykowanego dla niemowląt ale nic nie mogę znaleźć. Można dać taki zwykły zotta?
2014.06. - start
2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk)
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa MaluchyZostała z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb! -
JaSzczurek dzięki, jak zawsze jesteście mi drogowskazem 😁 to jeszcze powiedz czy obierać tego batata 😁?
Kinga Julcia je tylko dwa razy cyca przez cały dzień? Leon też zaczyna swirowac ale jednak je więcej razy bo z 4 razy - tyle że on nie pił wcale wody.