Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
KasiaLukasia wrote:Tak tak!!! Właśnie to!
I jak krzykne ala!!! I wloze palec, żeby się wyswobodzic to się raduje... Więc no, serce (i cycek) mi krwawi ale musiałam jakoś przerwać tę karuzele śmiechu.
-
KasiaLukasia, jak nie pomoże krzyk, to spróbuj na spokojnie, z zerowym uśmiechem na twarzy i po prostu wkładaj palec wskazujący, zabieraj cycka i mów jak do dorosłego "mówiłam Ci, to mamę boli". Ja tak zrobiłam żeby nie skłamać 3 czy 4 razy i spokój 😁
Aleksander 07.07.19r👶
3000g 🔹️54cm🔹️
1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖
-
Emma_ wrote:Nadal. Dentinox żadnego wrażenia na niej nie robi, a ślini się jak potwór. Dostała Nurofen i dochodzi do siebie teraz.
Biedulka mała. 🥺 A próbowałaś Camille?
Aleksander 07.07.19r👶
3000g 🔹️54cm🔹️
-
W ogóle nie pisałam Wam, bo zapomniałam, ale Olek już od jakiegoś czasu stoi 😁 tzn nie wstaje sam, ale jest taki sztywny i tak chce na nogi, że nie mogę go położyć i siedzieć też już nie chce. Najlepsze zajęcie teraz to stanie na kanapie przy oparciu i bicie sobie brawa (nauczyłam go i teraz nawet w nocy jak się obudzi to bije brawo 😂)
KasiaLukasia, Casjopea, Czarna_kawa, kinga27.30, Emma_, Sylka135 lubią tę wiadomość
Aleksander 07.07.19r👶
3000g 🔹️54cm🔹️
-
Emma_ wrote:Nie. Ale to chyba homeopatia?
Emma_ lubi tę wiadomość
Aleksander 07.07.19r👶
3000g 🔹️54cm🔹️
-
Moja mała już śpi - padła o 18.30 Chłopy właśnie wrócili z pracy a, że gotują codziennie wypasiony obiad, to pewnie obudzą mi dziecko 😕 Kuźwa mam dosyć mieszkania z innymi ludźmi 😣
Czy mojej bezzębnej pannie też powinnam myć dziąsła, skoro je acz zębów brak❓ -
Pewnie, że nie zaszkodzi 🙂
Dziękuję w jego imieniu 😁
A wiesz co, przy codziennych czynnościach jak ładnie zjadł, coś zrobił czy coś innego to zazwyczaj chwaliłam mówiąc brawo i klaskałam w ręce. Śmiał się z tego, więc często to robiłam, aż pewnego razu przy rozmowie z babcią przez kamerkę powiedziałam "Oluś pokaż jak się robi brawo brawo" i zaczął klepać tymi małymi rączkami, jakie było nasze zdziwienie 😅 no i od tamtej pory sobie poklaskuje, często mówię tylko brawo a on od razu klaszcze.😉
Lady, tak bardzo Cię rozumiem i współczuję.😘 trzeba mieć nerwy ze stali. Przechodziliśmy to samo przez kilka lat mieszkając w Holandii, ale byliśmy sami, a u Was dochodzi dziecko..Lady_Dior lubi tę wiadomość
Aleksander 07.07.19r👶
3000g 🔹️54cm🔹️
-
Szczerze to też nie kumam dawania dzieciom soków. Moja Iza od małego pije tylko wodę, a sok traktuje jak deser, jak smakołyk. I oczywiście czasem go dostaje. Pierwszy raz dostała po skończeniu roku.
Mikołaj wypije wodę jak juz naprawdę musi, ale bynajmniej fanem nie jestZ tym, że mam luz, Iza zaczęła pić jak była sporo starsza od niego, wcześniej też nie chciała za bardzo 🤷♀️
Emma_ lubi tę wiadomość
-
Emma chyba dobrze robisz nie mówiąc nic staremu.. Nic to nie da, rodziców nie zmieni, sytuacji nie odkręci, a tylko mąż będzie miał wkurwa i powstanie kwas na linii rodzice --> mąż. Po co. Jeśli Twój ojciec jest konstrukcji mojego teścia to ogólnie bym olała temat
Samo przyszło, samo przejdzie. Zauważyłam, że nic tak nie działa jak kompletna olewka. Kiedyś starałam się rozmawiać, a teraz wyraźnie obnosilam się z tym, jak bardzo mam wywalone na zachowania teścia. No i nagle okazało się, że już nie jest obrażony 🙄😆
KasiaLukasia, Emma_ lubią tę wiadomość
-
No dokładnie, dziecko potrzebuje czasu żeby się przyzwyczaić do smaków. Tak samo do wody, jak i do warzyw i owoców. A że mleko matki jest słodkie, wody płodowe też były słodkie, zna tylko ten smak dlatego chętnie pije soki i je owoce, bo tylko to zna , reszty się musi nauczyć i przyzwyczaić do tego. 😉
Ja aż wychodziłam z siebie, jak moja przyjaciółka dawała swojemu niespełna 2 letniemu synkowi cole do picia. Czaicie? Cole. Dziecko do tej pory (już 5 letnie) pije colę i zna wszystkie słodycze i chipsy. 🤦🏻♀️
Aleksander 07.07.19r👶
3000g 🔹️54cm🔹️
-
Casjopea wrote:Szczerze to też nie kumam dawania dzieciom soków. Moja Iza od małego pije tylko wodę, a sok traktuje jak deser, jak smakołyk. I oczywiście czasem go dostaje. Pierwszy raz dostała po skończeniu roku.
Mikołaj wypije wodę jak juz naprawdę musi, ale bynajmniej fanem nie jestZ tym, że mam luz, Iza zaczęła pić jak była sporo starsza od niego, wcześniej też nie chciała za bardzo 🤷♀️
url=https://www.suwaczek.pl/][/url]
-
mikka86 wrote:Sama mówiłaś,że dałaś ostatnio małemu wyciskany z pomarańczy, ten HiPP niczym się nie różni ,jest wyciskany 99 proc z marchwi
Nie chodzi mi o to, żeby nigdy nie dawać, tylko o to, że to jest właściwy czas na wyrabianie odpowiednich przyzwyczajeń i dawanie już teraz na codzień soków skutecznie zniechęci dziecko do picia wody. U nas jest tak, że Iza mająca 2 lata i doskonale znająca już smak soków, jak widzi w domu stojący sok to wybierze zawsze wodę, gdy chce jej się pić i zawsze sok, gdy pić jej się nie chce, a chce "przekąskę". Po prostu nie zaspokaja pragnienia sokami. Przy okazji powiem Wam, że jest zajebista, bo niestety muszę się przyznać, że ja jestem sokowym śmietnikiem i co mi mąż nie kupi to wypije i np rano Iza pijąca swoją wodę przynosi mi butelkę z sokiem 😂 Tak samo jak znajdzie gdzieś kasę (np u starego w kieszeni) to ZAWSZE przynosi ją mi wojowniczo opierniczajac swojego ojca ("mamy! Niu niu tata") 😂😂
-
Soki zdominowały dzisiejsze wiadomości
Jak koronawirus w tv. Każdy robi jak chce. Nie odbierajcie tego dziewczyny przypadkiem jak atak, każda po prostu pisze co daje i co myśli. Ja za sokami generalnie nie przepadam. Wpieprzam (teraz nie, bo robię detox) normalnie tyle słodyczy, że soki nie są mi potrzebne, ani też mi nie smakują. Lubię wodę gazowana z cytrynka. Ale moj chlop pije codziennie soczek, od dzieciństwa
Kwestia gustu. Na pewno dzieciom nic się nie stanie czy będą pić soki czy nie będą.
anngelikamartaa, JaSzczurek lubią tę wiadomość
-
Wyczytalam ze niemowleta pijac wode płucza sobie zeby badz dziąsła efekt jest tak ze nie maja popsutych zebów
KasiaLukasia, Casjopea lubią tę wiadomość