Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
A ile Ala juz ma zabkow?KasiaLukasia wrote:Tak tak!!! Właśnie to!
I jak krzykne ala!!! I wloze palec, żeby się wyswobodzic to się raduje... Więc no, serce (i cycek) mi krwawi ale musiałam jakoś przerwać tę karuzele śmiechu. -
KasiaLukasia, jak nie pomoże krzyk, to spróbuj na spokojnie, z zerowym uśmiechem na twarzy i po prostu wkładaj palec wskazujący, zabieraj cycka i mów jak do dorosłego "mówiłam Ci, to mamę boli". Ja tak zrobiłam żeby nie skłamać 3 czy 4 razy i spokój 😁

Aleksander 07.07.19r👶
3000g 🔹️54cm🔹️

1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖
-
Emma_ wrote:Nadal. Dentinox żadnego wrażenia na niej nie robi, a ślini się jak potwór. Dostała Nurofen i dochodzi do siebie teraz.
Biedulka mała. 🥺 A próbowałaś Camille?
Aleksander 07.07.19r👶
3000g 🔹️54cm🔹️

-
W ogóle nie pisałam Wam, bo zapomniałam, ale Olek już od jakiegoś czasu stoi 😁 tzn nie wstaje sam, ale jest taki sztywny i tak chce na nogi, że nie mogę go położyć i siedzieć też już nie chce. Najlepsze zajęcie teraz to stanie na kanapie przy oparciu i bicie sobie brawa (nauczyłam go i teraz nawet w nocy jak się obudzi to bije brawo 😂)
KasiaLukasia, Casjopea, Czarna_kawa, kinga27.30, Emma_, Sylka135 lubią tę wiadomość

Aleksander 07.07.19r👶
3000g 🔹️54cm🔹️

-
🤷🏻♀️ nie wiem. Ale wiem że z dentinoxem jest w pierwszej czołówce leków, które pomagają. A może zwykły dentosept mini?Emma_ wrote:Nie. Ale to chyba homeopatia?
Emma_ lubi tę wiadomość

Aleksander 07.07.19r👶
3000g 🔹️54cm🔹️

-
Moja mała już śpi - padła o 18.30 Chłopy właśnie wrócili z pracy a, że gotują codziennie wypasiony obiad, to pewnie obudzą mi dziecko 😕 Kuźwa mam dosyć mieszkania z innymi ludźmi 😣
Czy mojej bezzębnej pannie też powinnam myć dziąsła, skoro je acz zębów brak❓ -
Pewnie, że nie zaszkodzi 🙂
Dziękuję w jego imieniu 😁
A wiesz co, przy codziennych czynnościach jak ładnie zjadł, coś zrobił czy coś innego to zazwyczaj chwaliłam mówiąc brawo i klaskałam w ręce. Śmiał się z tego, więc często to robiłam, aż pewnego razu przy rozmowie z babcią przez kamerkę powiedziałam "Oluś pokaż jak się robi brawo brawo" i zaczął klepać tymi małymi rączkami, jakie było nasze zdziwienie 😅 no i od tamtej pory sobie poklaskuje, często mówię tylko brawo a on od razu klaszcze.😉
Lady, tak bardzo Cię rozumiem i współczuję.😘 trzeba mieć nerwy ze stali. Przechodziliśmy to samo przez kilka lat mieszkając w Holandii, ale byliśmy sami, a u Was dochodzi dziecko..
Lady_Dior lubi tę wiadomość

Aleksander 07.07.19r👶
3000g 🔹️54cm🔹️

-
Szczerze to też nie kumam dawania dzieciom soków. Moja Iza od małego pije tylko wodę, a sok traktuje jak deser, jak smakołyk. I oczywiście czasem go dostaje. Pierwszy raz dostała po skończeniu roku.
Mikołaj wypije wodę jak juz naprawdę musi, ale bynajmniej fanem nie jest
Z tym, że mam luz, Iza zaczęła pić jak była sporo starsza od niego, wcześniej też nie chciała za bardzo 🤷♀️
Emma_ lubi tę wiadomość
-
Emma chyba dobrze robisz nie mówiąc nic staremu.. Nic to nie da, rodziców nie zmieni, sytuacji nie odkręci, a tylko mąż będzie miał wkurwa i powstanie kwas na linii rodzice --> mąż. Po co. Jeśli Twój ojciec jest konstrukcji mojego teścia to ogólnie bym olała temat
Samo przyszło, samo przejdzie. Zauważyłam, że nic tak nie działa jak kompletna olewka. Kiedyś starałam się rozmawiać, a teraz wyraźnie obnosilam się z tym, jak bardzo mam wywalone na zachowania teścia. No i nagle okazało się, że już nie jest obrażony 🙄😆
KasiaLukasia, Emma_ lubią tę wiadomość
-
No dokładnie, dziecko potrzebuje czasu żeby się przyzwyczaić do smaków. Tak samo do wody, jak i do warzyw i owoców. A że mleko matki jest słodkie, wody płodowe też były słodkie, zna tylko ten smak dlatego chętnie pije soki i je owoce, bo tylko to zna , reszty się musi nauczyć i przyzwyczaić do tego. 😉
Ja aż wychodziłam z siebie, jak moja przyjaciółka dawała swojemu niespełna 2 letniemu synkowi cole do picia. Czaicie? Cole. Dziecko do tej pory (już 5 letnie) pije colę i zna wszystkie słodycze i chipsy. 🤦🏻♀️
Aleksander 07.07.19r👶
3000g 🔹️54cm🔹️

-
Sama mówiłaś,że dałaś ostatnio małemu wyciskany z pomarańczy, ten HiPP niczym się nie różni ,jest wyciskany 99 proc z marchwiCasjopea wrote:Szczerze to też nie kumam dawania dzieciom soków. Moja Iza od małego pije tylko wodę, a sok traktuje jak deser, jak smakołyk. I oczywiście czasem go dostaje. Pierwszy raz dostała po skończeniu roku.
Mikołaj wypije wodę jak juz naprawdę musi, ale bynajmniej fanem nie jest
Z tym, że mam luz, Iza zaczęła pić jak była sporo starsza od niego, wcześniej też nie chciała za bardzo 🤷♀️url=https://www.suwaczek.pl/]
[/url] -
Hehe bo byliśmy w restauracji i się dossałmikka86 wrote:Sama mówiłaś,że dałaś ostatnio małemu wyciskany z pomarańczy, ten HiPP niczym się nie różni ,jest wyciskany 99 proc z marchwi
Nie chodzi mi o to, żeby nigdy nie dawać, tylko o to, że to jest właściwy czas na wyrabianie odpowiednich przyzwyczajeń i dawanie już teraz na codzień soków skutecznie zniechęci dziecko do picia wody. U nas jest tak, że Iza mająca 2 lata i doskonale znająca już smak soków, jak widzi w domu stojący sok to wybierze zawsze wodę, gdy chce jej się pić i zawsze sok, gdy pić jej się nie chce, a chce "przekąskę". Po prostu nie zaspokaja pragnienia sokami. Przy okazji powiem Wam, że jest zajebista, bo niestety muszę się przyznać, że ja jestem sokowym śmietnikiem i co mi mąż nie kupi to wypije i np rano Iza pijąca swoją wodę przynosi mi butelkę z sokiem 😂 Tak samo jak znajdzie gdzieś kasę (np u starego w kieszeni) to ZAWSZE przynosi ją mi wojowniczo opierniczajac swojego ojca ("mamy! Niu niu tata") 😂😂
-
Soki zdominowały dzisiejsze wiadomości
Jak koronawirus w tv. Każdy robi jak chce. Nie odbierajcie tego dziewczyny przypadkiem jak atak, każda po prostu pisze co daje i co myśli. Ja za sokami generalnie nie przepadam. Wpieprzam (teraz nie, bo robię detox) normalnie tyle słodyczy, że soki nie są mi potrzebne, ani też mi nie smakują. Lubię wodę gazowana z cytrynka. Ale moj chlop pije codziennie soczek, od dzieciństwa
Kwestia gustu. Na pewno dzieciom nic się nie stanie czy będą pić soki czy nie będą.
anngelikamartaa, JaSzczurek lubią tę wiadomość

-
Wyczytalam ze niemowleta pijac wode płucza sobie zeby badz dziąsła efekt jest tak ze nie maja popsutych zebów
KasiaLukasia, Casjopea lubią tę wiadomość
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH

Za to jak odgyzie mi sutki, to nic już nigdy nie będzie mi sterczec przez bluzkę, to jakiś plus. Nienawidziłam tego.