X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • 33Sylwia Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2020, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przede wszystkim dziękuję Wam za dobre słowo! ♥️
    Leoś śpi już 2 h. Lekarka dała nam jeszcze psikanie do gardełka bo zaczerwienione i stąd ta gorączka, biegunka ustala - prawdopodobnie efekt czopków, mam obserwować jak coś to kleik ryżowy, banan, marchew lub smecta. Teraz gorączki nie ma tzn nie ma jej od 13.lekarka dała mi nr tel i jak coś to mam dzwonić do niej nawet w nocy. Boję się nocy... Dziś już mąż musi być w pracy... Także zostajemy sami tzn z Wami 😘
    Ps. I jeśli nie ma gorączki np w południe to mam z nim wyjść na spacer - teściowa będzie oburzona

relgupjy0emg7fv2.png
  • 33Sylwia Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2020, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🎈 DLA Olusia 😘 i dla Ady spóźniony 🎈ale już leci 😘

Emma wizyta teściowej super sprawa najlepsza impreza życia - moja przyjeżdża w niedzielę 🥴
    Co do ślubu to chyba mieliście taki bajeczny 😁

Czarna_kawa, Drobinka91 lubią tę wiadomość

relgupjy0emg7fv2.png
  • tka_aa Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2020, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SYlwia, dużo zdrówka!

Mieszkanie na nowym - tak naprawdę na starym, bo zamieniłam się na mieszkanie z rodzicami, w którym mieszkałam 20 lat ;p Mieszka się - trudno, tesknimy za starym, chociaz tu jest dużo miejsca. Jednak ciągły bałagan i zastawienie wszystkim co popadnie daje się we znaki, już dość.

Rozszerzanie diety jakoś idzie. Zupki, deserki, owocki. My już działąmy od około 4 miesiąca. Zaczelismy wprowadzać kaszkę. Myślę nad włączeniem mięsa, tylko jakoś mnie tak obrzydza to zmielenie go na papkę ;D

Krwawienie z endometrum, dwóch torbieli czy coś. Nie znam się, ale już tak miewałam niestety. Podobno Hania to jakis dziwny zbieg okoliczności przy moich dolegliwościach ;p Ciągłe cykle bezowulacyjne, ciagłe krwawienia, do wyregulowania głównie antykoncepcją.

Sylka - do logopedy warto iśc juz po 1 roku życia, tak dla siebie. Jesli dziecko do 1 roku zycia nie mówi pojedyńczych słów typu : da, ma-ma, ba-ba ( chodzi mi o zbitki sylabowe), około pierwszego roku życia powinien już keirować komunikaty do konkretnej osoby : mama , baba, tata. Około 2 roku życia jeśli nie porozumiewa się zdaniami prostymi: Mama da/daj lub mama daj pić. Wcześniej jesli zauwazysz problemy z etapami rozowju mowy, lub jakiś regres, lub zaburzenia w połykaniu, ssaniu, pokazywanie/wypinanie języka, dziwne układanie zgryzu.
    Pewne "wady wymowy" są rozwojowe, np jak dziecko nie mówi n czy r, z wiekiem czesto wada po prostu zanika. Jednak jesli coś Cię niepokoi to trzeba się skonsultować :) TO nic nie boli. Jeśli do 1 roku życia nie pojawią się pierwsze słowa, do 2 roku życia proste zdania, jesli dziecko nie komunikuje sie w inny sposób - koniecznie trzeba iść. A jaki masz problem?:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2020, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia ja nie chodzę z dziećmi jak gorączkują. Sama nie lubię nigdzie wychodzić jak źle się czuje i mam gorączkę, ale wiadomo każdy robi jak chce.
    Tkaa u nas od urodzenia był problem z jedzeniem, Alicja miała podcinane wędzidełko jako noworodek. Ogólnie mówi pojedyncze słowa, ale najczęściej mówi chińskim monologiem, niezrozumiałym dla nikogo. Do wszystkich mówi mama, do mnie mówiła mamak. Od paru dni mówi mamo, mamusiu. Próbuje z nią ćwiczyć zbitki sylab łatwych do wymówienia, ale z jej strony jest duży opór. Dzwoniłam do jednej logopedy i babka powiedziala mi, że ona może przyjąć nas na wizytę ale ogólnie nie pracuje z takimi małymi dziećmi 🤷

• Casjopea Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2020, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka135 piękne ściany! To tapeta czy naklejki? Mam na oku naklejki do nowego domu 😁

• Casjopea Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2020, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas rzyganko.. Iza w żłobku zwymiotowala, ale cholera wie, czy to ta jelitowka, czy moja wina, bo na noc najadła się surowej marchwi i zapila mlekiem 🤷‍♀️ Póki co bieguny nie ma, apetyt normalny. Także jedzie na chrupkach i wodzie. Zobaczymy.

• Casjopea Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2020, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do Mikołaja jedzenia to są pory na cycka i są pory na stałe posiłki i jestem z tego dokładnie sprawdzana 😜

• 33Sylwia Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2020, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zamierzam wychodzić z nim w czasie choroby 😁 chodzi mi tylko o to że ona trzykrotnie powtórzyła ze to napewno przez te moje spacery.

relgupjy0emg7fv2.png
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2020, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska1994 wrote:
    Mokka, ile Ksawery zjada mleka?
    Teraz to max 3 razy dziennie po 120 ml ,a często tylko dwa razy dziennie po 120 i raz w nocy 120 albo wcale

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2020, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzie Jaszczurek i Tom?

• Adria Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2020, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem ze ze starszych osob nie nalezy soe smiac ...

🙈😂😂😂Ale

Moja tesciowa nalala se dzisiaj zupy do płaskiego talerza
    🙈😂😂😂😂🤦

Jebłam

Casjopea, 33Sylwia, Lullaby, AgaSY, Czarna_kawa, LidziA89, kinga27.30 lubią tę wiadomość

qdkk3e5e17wj0gq3.png
    córka👱 Amelia 9 lat, 👱Zuzia 5 lat synek aniołek👼Kubuś 24 maj 2017 ,poronienie marzec 2018r
    Łukaszek 13 lipiec 2019r.
  • Alisia Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2020, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikka86 wrote:
    Mój odkąd je inne rzeczy, nie chce już za bardzo mleka, na pewno u niego mleko nie będzie podstawą żywienia do roku

To super że taki chętny do jedzenia innych rzeczy 🙂

U nas bardzo różnie niestety to bywa , wczoraj dałam jej chrupkę to myślałam że zwymiotuje 🤪🤪🤪

A dajesz mu już coś ugotowanego przez Ciebie czy tylko słoiczki ???

a31il5w.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2020, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casjopea wrote:
    Sylka135 piękne ściany! To tapeta czy naklejki? Mam na oku naklejki do nowego domu 😁
    Dziękuję. To są naklejki 😉 Alicja ma po swojej stronie sarenkę z różowymi dodatkami. Próbuje wprowadzić jakąś równowagę w kolorach. Jeszcze dywan muszę wymienić i czekam na szafę...

• mikka86 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2020, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prócz ziemniaka to nic mu nie dawałam ugotowanego przez siebie. Je słoiczki, musy w tubkach, zwykłe owoce np kiwi,banan no i jak jadłam dzisiaj bułkę z masłem i Almette to też się musiałam z nim podzielić 🙄

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2020, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    33Sylwia wrote:
    Nie zamierzam wychodzić z nim w czasie choroby 😁 chodzi mi tylko o to że ona trzykrotnie powtórzyła ze to napewno przez te moje spacery.
    źle zrozumiałam😉 z tego co się orientuję to Leon jeszcze po placach zabaw nie biega to jakby miał się zarazić. U mnie Alicja prawdopodobnie choroby łapała w sklepach. Mimo, że rzadko w nich bywała. A teraz mam wrażenie, że oglądając reklamy kaszlu się zaraża 😂 no niestety dzieci muszą swoje odchorować

• Aska1994 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2020, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikka, to w sumie nie tak źle. Mnie coraz bardziej martwi to niejedzenie Jacka. Dzisiaj zjadł rano 90ml mm, potem niecałą połowę tubki owocowej, 60ml mm i może uzbiera się ze 3 łyżeczki obiadu. I w nocy ma pierś.

Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
    Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
    Monia urodziła się 16.03.2017r💕
    Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
    Tak się spełnia marzenia!
    Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥
  • Casjopea Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2020, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj 3x cycek, kaszka jaglana na mleku owsianym rano cała miseczka z całą saszetką owocową, cała kubusiowa saszetka z kaszką (ten gotowiec), teraz pasternak z indykiem też pokaźna ilość i na pewno jeszcze wjedzie 2x cycek. Ja nie wiem gdzie on to mieści, ale zawartość pieluch powoli mnie poraża 🤦‍♂️

• 33Sylwia Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2020, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę że to w powietrzu coś jest, a napewno już nie będę dręczyła siebie tym że to przeze mnie albo szukała winnych. Powiedziałam jej ino że staram się jak umiem pomoc Leonowi i nie robię nic co mogło by mu zaszkodzić (przynajmniej świadomie) na co usłyszałam "to dobrze" - szczerze aż w duchu się zaśmiałam, bo patrząc na ten dialog z boku można by było uznać ze jest to rozmowa głupich serio.
    Ale tak jak mówię ona taka jest... Źle że wychodzę z nim codziennie, źle że karmie cycem, źle że nie daje smakowych kaszek bo jak on ma się nauczyć smaków 🙈 itd... Na to wszystko źle zawsze jej mówię że dobrze choć że mieszkamy od siebie te 25 km bo byśmy się wykończyły.

relgupjy0emg7fv2.png
  • Casjopea Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2020, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adria jeblam 😂😂

• 33Sylwia Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2020, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dziś tylko na cyycku, lekarka mówiła bym mu dziś lepiej nic nie podawała i nie zmuszała także cyc to już chyba z 10 razy był ale króciutko 2 max 5 min. A tak walczę ze szczykawka i woda.

relgupjy0emg7fv2.png
‹‹ 2854 2855 2856 2857 2858 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ