Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzisiaj chyba upiekę ciasto czekoladowe. Obiad jest już zrobiony także skoczę z małym do biedry i będziem robić.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2020, 07:56
-
Karola ujowo
Ala też ma juz katar. Lekki katar - chociaż dla mojej mamy to juz tragedia i wszystko to moja wina, bo ja za lekko ubieram. Wracajac do mnie, najgorsze są oczy. Zastawiam się juz chwilami czy jestem chora czy cos mnie po prostu tak nie uczulilo, bo zaczelo sie od tych plam na pysku, ktore jednak szybko zniknely. Napieprzaja mnie najbardziej oczy i glowa za nimi. No ale mam też lekka gorączkę. Nie wiem. No na sor jeszcze nie jadę, ale umawiać się chyba tyz nie będziemy. Będę za dwa miesiace zaś i wtedy postawię Ci kawę i ciastko.
-
KarolaJJ wrote:
NiebieskaGwiazda troche się zagalopowałaś z tym zapraszaniem do nas.
Dokladnie masz racje .
A od siebie dodam ze
Lipcówki to nie jest smietnik na odpady 🤷😜
-
anngelikamartaa wrote:Dzisiaj chyba upiekę ciasto czekoladowe. Obiad jest już zrobiony także skoczę z małym do biedry i będziem robić.
Daj przepis. -
Lidzia nic specjalnego (choć pewnie i tak mi nie wyjdzie 😂)
https://aniagotuje.pl/przepis/ciasto-czekoladowe#comments-list
Albo te z tym że nie wiem czy dostane jakieś dobre truskawki
https://www.kwestiasmaku.com/blog-kulinarny/czekoladowa-chmura-z-truskawkami
Oba przepisy mają dużo polubień itp więc teoretycznie powinno wyjśćLidziA89 lubi tę wiadomość
-
KasiaLukasia wrote:Selir mam ten sam problem. Dziś w nocy juz bylam trochę podirytowana tym ciągłym memlaniem. Próbowałam różnych metod i dzis zadzialala zamiana strony. Ala lubi spac po mojej lewej stronie, na swoim prawym boku i non stop szukac cyca. W nocy położyłam ja wiec po swojej prawej. Odwracala sie do sciany, bo niewygodnie jej było na lewym boku... Tak udało mi się ją oszukać i dała mi trochę spokoju. Spróbuj.Brunek 23.06.2019
-
nick nieaktualnyanngelikamartaa wrote:Dzisiaj chyba upiekę ciasto czekoladowe. Obiad jest już zrobiony także skoczę z małym do biedry i będziem robić.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTakże słowo na zarazę.
Pamiętajmy,że:
1. Mycie rąk mydlem wg schematu także skutecznie oczyszcza ręce.
2. Po przyjściu do domu przebieramy się,nie nosimy obuwia z dworu w domu.
3. Po powrocie ze skupisk warto wziać kapiel i umyć włosy.
4. Mycie twarzy jest tak samo konieczne jak mycie rąk.
5. Bakterie i drobnoustroje przenosimy na odzieży wierzchnjej,najwięcej na rękawach.
6. Zuzyte chusteczki wyrzucamy,nie chowamy ich do kieszeni. Jesli nie masz mozliwosci natychmiast ich wyrzucić,spakuj ją w foliowy woreczek.
7. Warto porządnie wydmuchac nochala po powrocie.
8. Nie dotykamy twarzy,włosów brudnymi rękami.
Zdrowia życze!KasiaLukasia, anngelikamartaa, mikka86, 33Sylwia, LidziA89, AgaSY, Lullaby, kinga27.30, Sylka135 lubią tę wiadomość
-
Selir871 wrote:Czasem działa niestety zazwyczaj nie. Chce cycka i go szuka strasznie. Do tego płacze, od tego ma katar i kaszel. Najgorsze jest to, że młody ma torbiel zastoinową na łuku podniebiennym i kaszel mu ją uszkadza i ona podbiega krwią. Ogólnie do usunięcia pod narkozą ale odwlekamy to bo jest maleńki. Jestem załamana, wiecznie niewyspana i zamartwiająca się o torbiel i zabieg.Sorki za smęty od rana, ta noc mnie dobiła...
Kurcze Selir to nie wiem co poradzić. Niestety chyba do zabiegu pozstaje Ci uleganie żadaniom o cyckaWiem doskonalne jakie to potrafi być irytujące. Masz kojec? Pytam, bo czasem jak jestem niewyspana po takiej ssacej nocce, to wkladam Aluche nad ranem do kojca, żeby sie bezpiecznie pobawila a sama jeszcze chwilę dosypiam.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Byłam wczoraj w Rossmannie i biedronce, wszystkie żele antybakteryjne i mydła wykupione. Puste półki.
W biedronce wykupione makarony i ryże. 🤦🏼♀️