Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Phyllis wrote:Ale tu cicho...
A ja wracam do świata żywych rozłożona przez migrenę
Mam pytanie do tych z Was, które jeszcze nie szczepiły dziecka przeciw meningokokom: zamierzacie szczepić? Jeśli nie, to dlaczego? Jeśli tak, to kiedy? Ten temat jest u mnie na tapecie i nie wiem, co zrobić.
Ja szczepiłam na meningokoki b jak Brunek miał 12 i 20 tygodni i miesiąc temu na meningokoki c.Wszystkie szczepienia zniósł dobrze, po meningokokach b bolała go tylko nóżka.Brunek 23.06.2019 -
Mnie trochę pediatra nastraszyła meningokokami, ale jak poczytałam o typach tych bakterii i dawkach, nie mówiąc o kosztach, to zwątpiłam. I tak jak Jaszczurek napisałaś - zakażenie jest rzadkie, choć z drugiej strony śmiertelność, zwłaszcza wśród dzieci do 5 r.ż, jest wysoka. Mimo wszystko na razie jestem na nie.
-
33Sylwia wrote:
Hehe, nieśmiertelne GucieGdy urodziłam Wiktorię ponad 15 lat temu, były bardzo popularne. Ja ostatecznie ich nie kupiłam, ale znajome były zadowolone i polecały.
-
Żyje kochane. Nawala mi Internet w telefonie. Siostra przyjechała i się tarzamy po dywanie, wykladzinie i panelach. Oraz boli mnie ząb. Smaruję dentinoxem od Ali. Działa, ale na krótko. Zostałam testerem
Nadrobie wszystko i napiszę o wszystkim. Ale to potem. Love.
33Sylwia, Lady_Dior lubią tę wiadomość
-
Phyllis wrote:Hehe, nieśmiertelne Gucie
Gdy urodziłam Wiktorię ponad 15 lat temu, były bardzo popularne. Ja ostatecznie ich nie kupiłam, ale znajome były zadowolone i polecały.
Phyllis lubi tę wiadomość
-
Phyllis wrote:Ale tu cicho...
A ja wracam do świata żywych rozłożona przez migrenę
Mam pytanie do tych z Was, które jeszcze nie szczepiły dziecka przeciw meningokokom: zamierzacie szczepić? Jeśli nie, to dlaczego? Jeśli tak, to kiedy? Ten temat jest u mnie na tapecie i nie wiem, co zrobić.
Ja planuje szczepić po roczku. Na spokojnie zeby przyjęła wszystkie 3 dawki przed pójściem do przedszkola.Phyllis lubi tę wiadomość
2014.06. - start
2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk)
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa MaluchyZostała z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb! -
Moje dzieciaki zaszczepione na meningokoki. Mlody na B i C, a Hanka nie wiem.. chyba też po jednej dawce z kazdego juz ma i teraz bede w Pl kontynuować.
Ale fakt, jest ich chyba 11 różnych. Jednak te B i C najczęściej występują.
Phyllis, kayama lubią tę wiadomość
-
33Sylwia wrote:Leon wykonał na przemienne ruchy sztuk 4 do kontaktu 😂
Gratulacje
Moja Hanka zaczyna powoli naprzemienny ruchy wykonywać pełzającAle tylko bez spodni - w spodniach to albo się ślizga albo na dywanie je ściąga i jej przeszkadzają tylko
Jutro mamy fizjo o 9 znowu, idę z dwójką tym razem, bo młodego też chce obejrzeć.
-
mikaja wrote:Gratulacje
Moja Hanka zaczyna powoli naprzemienny ruchy wykonywać pełzającAle tylko bez spodni - w spodniach to albo się ślizga albo na dywanie je ściąga i jej przeszkadzają tylko
Jutro mamy fizjo o 9 znowu, idę z dwójką tym razem, bo młodego też chce obejrzeć.
-
Jeeeeeeej zaczynają się pytania o prezenty urodzinowe dla chłopaków... Miłosz ma wszystko po Leonie, a Leon nie ma tylko miejsca na te graty 🤦♀️.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2020, 21:56
Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
12.07.2019r. M.
07.06.2017r. L.
26.07.2015r. (*) -
AgaSy wiem, że masz trochę inna sytuację ale może mój pomysł na rozwiązanie prezentów urodzinowych Cię zainspiruje. Też już mam dość tych gratów wszędzie więc w tym roku powiedziałam rodzinie, że w ramach prezentów składamy się na zrobienie placu zabaw dla dzieci. Będzie domek z zjeżdżalnia, nowa duża pisakownica i huśtawki. Rodzina liczna to nawet każdego jakoś dużo nie wyjdzie. Może też by tak dało radę jakąś ściepe na coś większego?