Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ala śpi dwa razy. Właśnie ją położyłam na drugą i ostatnią drzemkę.
Eja dzieki za przepis. Ja również skorzystam.
Emma no odezwij się w końcu proszę.
Dziewczyny... Wiec tak. Mam 4 litry mleka z terminem do 18-tego. Zawsze, nie z powodu koronawirusa (!!!!), zamawiam karton mleka dla chlopa do kawy, a w tym tygodniu się pomyliłam i kupiłam takie w butelce z krótkim terminem zamiast tego w kartonie. Jakieś rady co mogę z tego zrobić, żeby nie wylewać? Budyn juz mam.
-
Naleśniki, muffinki, racuchy, gofry, kakao. Ja nie pije mleka bo nie lubię i nie wiem czy nie jest tak, że potem jak się zepsuje tzn skisnie i można pić takie zsiadłe? Jak kefir? Czy to tak nie działa?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2020, 14:24
Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
12.07.2019r. M.
07.06.2017r. L.
26.07.2015r. (*) -
xgirl wrote:Tak Lidzia polajkowala moja wiadomosc
Co u Ciebie Lidzia? Mow i to juz!
Cześć Cześć! Tęsknicie? Ostatnio brak czasu i weny na posty ale czytam was codziennie.
U nas wszystko ok. No nielicząc tej całej nagonki z 👑. Dni mi przez palce uciekają ale to dlatego że staram się Ani więcej gotować niż podawać sloiczki no i ćwiczę codziennie więc godzina czasu wolnego na forum mi odpadła. Co do Ani to ostatnio gorzej śpi budzi się z płaczem ale czytając wasze posty widzę że to chyba taki czas dla maluchów. Wydaje mi się że to ten lek separacyjny bo dziś nie mogłam się nawet wykąpać co zamykałam prysznic to ryk. Teraz zamiast spać buszuje w łóżeczku a przed chwilą była taka zmęczona.
Tak więc jestem Laski z wami będę starała się czasami cis napisać. Nie chcę się żegnać bo bym bez was zwariowała. Jak byście tęskniły to dajcie znać napisze co u nas 😘KasiaLukasia, Claudissa, Eja, mikka86, Czarna_kawa lubią tę wiadomość
-
AgaSy, tylko kwestia tego, żeby te warzywa jakoś sensownie połączyć 😂
AgaSY, Eja lubią tę wiadomość
Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
Monia urodziła się 16.03.2017r💕
Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
Tak się spełnia marzenia!
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥 -
Dzieki Lidzia za update. To chyba jasne, że chcemy wiedzieć co u Ani i Ciebie. Ciężka przeprawa z tym lękiem separacyjnym.
No takich akcji jak teraz to u nas chyba jeszcze nie było. Nawet wyzynanie się zęba przeszło lepiej. Cóż, trza zacisnąć zęby i przeczekać.
-
AgaSY wrote:Naleśniki, muffinki, racuchy, gofry, kakao. Ja nie pije mleka bo nie lubię i nie wiem czy nie jest tak, że potem jak się zepsuje tzn skisnie i można pić takie zsiadłe? Jak kefir? Czy to tak nie działa?
No kurcze właśnie wydaje mi się, że niestety nie. Kiedyś, takie mniej przetwarzane mleko pilismy zawsze zsiadłe i było pycha. Ale teraz ono się chyba po prostu psuje a nie "zsiada". A może się mylę? A robi któraś domowy twaróg?
-
KasiaLukasia możesz zrobić taki twarożek do kanapek i potem polać to miodem. Tak na szybko przepis. Będę później, bo dzisiaj Tymko coś strasznie marudzi, mleka nie chce, jęczy chyba zęby w natarciu🙄😔
Tu link: https://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_wloska/domowa_ricotta/przepis.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2020, 15:18
KasiaLukasia lubi tę wiadomość
-
KasiaLukasia zrób ryż na mleku,dość sporo go idzie ale jak schłodzisz i zrobisz np. Zasmażane jabłka z cynamonem lub budyń waniliowy/czekoladowy lub mus z melona to smakuje jak belrisso!uwielbiam tak😊 i zrób szybkie babeczki z tego przepisu!polecam,są wilgotne i puszyste nawet następnego dnia
Mój spinjeszcze 3 razy ale miałam w zamyśle by trochę poprzesuwać i zrobić 2 ale potem jest mega zmierzly jeszcze gorzej spina nocy!słyszałam gdzieś, że jeśli dzieci w dzień kiepsko śpią to w nocy też ale nie wiem czy to taka zależność cY kwestia przypadku!!
KasiaLukasia lubi tę wiadomość
Ziemska mama
Franka (11.11.2014)
Alexandra (27.06.2019)
I mama Aniołka 08.2013 (*) -
My tez dzisiaj bylim na dworze .syf w domu zostawilam myslalamze sie samo ogarnie a tu...dupa
[url=Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2020, 21:54
Eja, Casjopea, Monjaktalala, Phyllis, mikka86 lubią tę wiadomość
-
Moja jęczybuła poszła na spacer z tatą. Jęczy już tak bardzo, że zaczyna nam brakować cierpliwości
Cały czas. No nic jej się nie podoba. Muchy w nosie non stoper, a naprawdę już wychodzę z siebie, żeby ją czymś zainteresować. Nie mam pojęcia o co jej chodzi. Już zaczynam sobie wkręcać, że coś ją boli ale no nie ma żadnych przesłanek. Nie grzebie w buzi, nie ślini się, nie łapie za ucho. Gorączki brak. Kupy są regularnie. Najedzona. Przewinięta. Zabawiana. Jęczy nawet jak się ją nosi. Wiem, że to nie jej wina i zachwowuję nadludzkimi siłami spokój, ale ten dzwięk jęczenia już mi wywierca dziurę w mózgu.