Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
ines. wrote:patrz znalazłam coś tu, źródło medyczne, al nie mam czasu dokładnie teraz czytać bo własnie wychodze z pracy
http://www.czytelniamedyczna.pl/5425,leczenie-hormonami-tarczycy-czy-to-wyzwanie.html
No właśnie w tym się odnosza do tego, co ja wrzuciłam
"ZESPÓŁ WILSONA
Doktor Dennis Wilson z Florydy proponował stosowanie trijodotyroniny u chorych z objawami klinicznymi niedoczynności tarczycy, takimi jak: zmęczenie, zatrzymanie wody, przybieranie na wadze, suchość skóry i łamliwość paznokci, depresja, utrata pamięci, bóle mięśni i stawów, hipoglikemia, zaparcia, zespół jelita drażliwego i chroniczne zmęczenie oraz obniżona temperatura ciała do 36,6°C (97.8°F) lub poniżej, u których stwierdzano prawidłowe stężenia TSH i hormonów tarczycy. Tłumaczył to tkankowym niedoborem trijodotyroniny i nazwał zespołem Wilsona (Wilsons’ syndrome). Z uwagi na potencjalne ryzyko niekorzystnego wpływu takiego postępowania na kości i serce, a także możliwość opóźnienia rozpoznania innej przyczyny powyższych dolegliwości, ATA w 2005 roku wydało oświadczenie, że nie ma merytorycznych podstaw do rozpoznania zespołu Wilsona, czyli wdrażania leczenia hormonami tarczycy jedynie w oparciu o wywiady bez potwierdzenia laboratoryjnego (10)." -
ines. wrote:Szczerze mówiąc pierwsze słyszę ale chętnie zgłębię temat! Żaden endo tez nigdy nic takiego nie sugerował.
Czytałam potężny artykuł kiedys chyba w brytyjskich źródłach na temat selenu. Ze ma niby pomoc w konwersji ale potem kolejny obalający ta teorie... poszukam czegoś na temat tego co piszesz
ponoc sa jakies badania krab czy jakos tak żeby zobaczyć jak dziaal tarczyca
11dpt - 490, 13dpt-1124, 18dpt-8210, 22dpt-35444, 25dpt - 4mm i ❤️ -
Alisia wrote:U mnie śnieg od początku listopada do końca kwietnia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2019, 15:43
-
Tak robilam. We worek mam wizyte u urologa. Ciekawa jestem czy to te stare bakterie nie zniknely czy jakies inne sie zadomowily. Bo przez kilka dni po antybiotyku moj mocz wygladal i pachnial normalnie a potem sie znowu taki dziwny zrobil.
-
Ostatnio jak bylam u gina to powiedzial, ze sporo kobiet ma problemy z pecherzem w ciazy i tak troche mnie to uspokoilo, ze nie jestem sama, ze tak czasem bywa.
Tez mam AngelsloundsTroche zajelo znalezienie tetna wiec bez paniki
Kajtolo, MiAn lubią tę wiadomość
-
xgirl wrote:Ostatnio jak bylam u gina to powiedzial, ze sporo kobiet ma problemy z pecherzem w ciazy i tak troche mnie to uspokoilo, ze nie jestem sama, ze tak czasem bywa.
Tez mam AngelsloundsTroche zajelo znalezienie tetna wiec bez paniki
-
Xgirl, przypomniałaś mi, jak mnie syn w szpitalu urządził. W 2 dobie najpierw się obsrał cały i łóżeczko, pierwsze dziecko, stres, ale jakoś ogarnęłam. Odkładam Cypriana na moje łóżko, a ten się porzygał tak porządnie! Cały ufajdany, a zaraz obchód noworodkowy
xgirl lubi tę wiadomość
Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
Monia urodziła się 16.03.2017r💕
Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
Tak się spełnia marzenia!
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥 -
Aska Ty rodzilas sn czy cc?
Ja mialam cc i pamietam strasznie stresujace bylo dla mnie jak maly 'ulewal' mazią płodową. Ten glut do dzis mam przed oczami - kladlam go na boku bo sie balam, ze mi sie udusi. Zastanawiam sie czy po sn tez tak jest - jednak przy sn dziecko ma te pluca scisniete przy wychodzeniu i to podobno pomaga w pozbyciu sie tego, gdzie przy cc wiem ze dzieciom gruszką odciagaja te wyedzilny z nosa itd.