Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ines. wrote:
    patrz znalazłam coś tu, źródło medyczne, al nie mam czasu dokładnie teraz czytać bo własnie wychodze z pracy
    http://www.czytelniamedyczna.pl/5425,leczenie-hormonami-tarczycy-czy-to-wyzwanie.html

No właśnie w tym się odnosza do tego, co ja wrzuciłam

"ZESPÓŁ WILSONA
    Doktor Dennis Wilson z Florydy proponował stosowanie trijodotyroniny u chorych z objawami klinicznymi niedoczynności tarczycy, takimi jak: zmęczenie, zatrzymanie wody, przybieranie na wadze, suchość skóry i łamliwość paznokci, depresja, utrata pamięci, bóle mięśni i stawów, hipoglikemia, zaparcia, zespół jelita drażliwego i chroniczne zmęczenie oraz obniżona temperatura ciała do 36,6°C (97.8°F) lub poniżej, u których stwierdzano prawidłowe stężenia TSH i hormonów tarczycy. Tłumaczył to tkankowym niedoborem trijodotyroniny i nazwał zespołem Wilsona (Wilsons’ syndrome). Z uwagi na potencjalne ryzyko niekorzystnego wpływu takiego postępowania na kości i serce, a także możliwość opóźnienia rozpoznania innej przyczyny powyższych dolegliwości, ATA w 2005 roku wydało oświadczenie, że nie ma merytorycznych podstaw do rozpoznania zespołu Wilsona, czyli wdrażania leczenia hormonami tarczycy jedynie w oparciu o wywiady bez potwierdzenia laboratoryjnego (10)."

• Hiszpaneczka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ines. wrote:
    Szczerze mówiąc pierwsze słyszę ale chętnie zgłębię temat! Żaden endo tez nigdy nic takiego nie sugerował.
    Czytałam potężny artykuł kiedys chyba w brytyjskich źródłach na temat selenu. Ze ma niby pomoc w konwersji ale potem kolejny obalający ta teorie... poszukam czegoś na temat tego co piszesz

ponoc sa jakies badania krab czy jakos tak żeby zobaczyć jak dziaal tarczyca

1usai09ki0pljcwv.png
    11dpt - 490, 13dpt-1124, 18dpt-8210, 22dpt-35444, 25dpt - 4mm i ❤️
  • Alisia Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś z Was pisała coś na temat wózka Riko Vario ? Znalazłam używany w Norwegii i się zastanawiam ;-)

a31il5w.png

• xgirl Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisia wrote:
    U mnie śnieg od początku listopada do końca kwietnia :P
    Oj ale Norwegia jest pieknaaaaa. Nie blam nigdy ale jest na mojej liscie. W ogole ciagnie mnie w takie zimne, dzikie miejsca. Bardzo chce tez na Islandie, Grenlandie, Alaske. Ahhh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2019, 15:43

f2wljw4zsg9z1tun.png
    27.6.19 wydobyciny mojej Hannah Florenz❤️ 48cm, 2970g
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisia wrote:
    Dziewczyny czy któraś z Was pisała coś na temat wózka Riko Vario ? Znalazłam używany w Norwegii i się zastanawiam ;-)

Któraś dziewczyna go chciała, bo ma te żelowe koła :)
    Mam znajome, które miały riko nano i sobie chwala :)

• xgirl Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo ladne te Riko Vario.

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xgirl kiedy masz wyniki posiewu? dobrze kojarze, ze robilas?

• xgirl Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak robilam. We worek mam wizyte u urologa. Ciekawa jestem czy to te stare bakterie nie zniknely czy jakies inne sie zadomowily. Bo przez kilka dni po antybiotyku moj mocz wygladal i pachnial normalnie a potem sie znowu taki dziwny zrobil.

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • Kajtolo Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od dwóch dni mam biegunkę:/ mam nadzieję że to sprawy jelitowe tylko. Z tego wszystkiego zamówiłam detektor, mąż wieczorem pojedzie go odebrać. Myślicie, że Angel Sounds,da radę? Uda mi się już coś tam złapać?

zem3t5odm01woyyo.png

3511496476.png[/url]
    PCOS, dkp
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xgirl oby bylo dobrze :)

Kajtolo ja go mam i juz w 12.tc zlapalam a chuda nie jestem ;) Szukaj nisko - naljlepiej nawet we włochalach :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2019, 15:52

Kajtolo lubi tę wiadomość

• Kajtolo Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki. Niby już jestem po jednym porodzie a zastanawiam się czy jest to możliwe, że czuję ruchy z zewnątrz a nie z wewnątrz? Właśnie tak nisko we włosach

zem3t5odm01woyyo.png

3511496476.png[/url]
    PCOS, dkp
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio jak bylam u gina to powiedzial, ze sporo kobiet ma problemy z pecherzem w ciazy i tak troche mnie to uspokoilo, ze nie jestem sama, ze tak czasem bywa.

Tez mam Angelslounds :) Troche zajelo znalezienie tetna wiec bez paniki :P

Kajtolo, MiAn lubią tę wiadomość

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogole bylam w pracy i mnie dziecko obsikalo haha :D

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xgirl wrote:
    W ogole bylam w pracy i mnie dziecko obsikalo haha :D

Rewelka :P Dla Ciebie to pewnie codziennosc :D

PannaEvans lubi tę wiadomość

• xgirl Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No szalenstwo, takie moje highlights tego dnia :P No obsikanie, obsranie, obrzyganie nie jest mi obce. W sumie czemu ja sie ciesze hmm

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogole wszyscy Mi na brzuch patrza i pytaja czemu jeszcze nie rosnie. wkurza was takie cos?

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie nikt nic nie mowi, ale ja mialam juz brzuch - teraz chyba powoli rosnie i tyle :D
    Tyle, ze w UK nikt nic nie powie raczej :D

• MiAn Debiutantka

Wysłany: 11 stycznia 2019, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xgirl wrote:
    Ostatnio jak bylam u gina to powiedzial, ze sporo kobiet ma problemy z pecherzem w ciazy i tak troche mnie to uspokoilo, ze nie jestem sama, ze tak czasem bywa.

Tez mam Angelslounds :) Troche zajelo znalezienie tetna wiec bez paniki :P
    moja kuzynka matka 3 chłopaków miała z pęcherzem problemy przy każdym z nich. Nie martw się to normalne :)

• Aska1994 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xgirl, przypomniałaś mi, jak mnie syn w szpitalu urządził. W 2 dobie najpierw się obsrał cały i łóżeczko, pierwsze dziecko, stres, ale jakoś ogarnęłam. Odkładam Cypriana na moje łóżko, a ten się porzygał tak porządnie! Cały ufajdany, a zaraz obchód noworodkowy :D

xgirl lubi tę wiadomość

Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
    Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
    Monia urodziła się 16.03.2017r💕
    Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
    Tak się spełnia marzenia!
    Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska Ty rodzilas sn czy cc?
    Ja mialam cc i pamietam strasznie stresujace bylo dla mnie jak maly 'ulewal' mazią płodową. Ten glut do dzis mam przed oczami - kladlam go na boku bo sie balam, ze mi sie udusi. Zastanawiam sie czy po sn tez tak jest - jednak przy sn dziecko ma te pluca scisniete przy wychodzeniu i to podobno pomaga w pozbyciu sie tego, gdzie przy cc wiem ze dzieciom gruszką odciagaja te wyedzilny z nosa itd.

‹‹ 332 333 334 335 336 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ