Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Monjaktalala wrote:Dziewczyny, jak Wasze maluchy zaczynały przygodę z przemieszczaniem się? Mikołaj pełza szybko jak komandos, można powiedzieć, że opanował to do perfekcji ALE angażuje tylko jedna rękę i nogę. Podciąga się na przedramieniu, a przeciwstawna noga odpycha od podlogi.Tak jakby znalazł swój sposób i nie widzi potrzeby by to udoskonalać o drugą reke i nogę. Czy u kogoś z Was tak było? Czy to później się unormowalo? Martwię się trochę, że jedna nozka i rączka może być słabsza za jakiś czas. Dodam tylko, że w innych okolicznościach angażuje wszystkie kończyny do zabawy na macie etc.
Mój Mikołaj zostawiał lewą nóżkę wyprostowaną przy pełzaniu w ogóle jej nie zginał i nie odpychał się nie. Kiedy to skorygowałam szybko nauczył się raczkować A z czworakow siadać. Dopóki ciągnął ta nozke nie umiał nie mógł opanować pozycji do raczkowania.
Ponad 4 lata walki...[***]....
"Przyjdzie taka chwila gdy stwierdzisz, że wszystko sie skończyło.
To właśnie będzie początek."
Louis L'Amour
6 stymulacji , 9 transferów, 14 zarodków , 2 cb , 1 poronienie i 1 kochany cud na ziemi 💞💞💞
4aa +embryoglue
7dpt - 4.91
11dpt - 36.94
14 dpt - 338
18 dpt - 1456
22dpt - pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
25 dpt 8610 prg 45
26 dpt pulsuje 💓
12+4 tc usg prenatalne OK 😁
Zły wynik pappy 😭 ryzyko ZD 1:62
14+3 tc usg bez zarzutu u docenta , będzie 🧑
19+4 II usg prenatalne bez zarzutu.
Krystianek waży ok 350g.💓💓💓 Boże miej w swej opiece mój CUD 🙏
-
Alrauna1987 wrote:Mój Mikołaj zostawiał lewą nóżkę wyprostowaną przy pełzaniu w ogóle jej nie zginał i nie odpychał się nie. Kiedy to skorygowałam szybko nauczył się raczkować A z czworakow siadać. Dopóki ciągnął ta nozke nie umiał nie mógł opanować pozycji do raczkowania.
A co masz na myśli poprzez skorygowanie? Wykonywaliscie jakieś ćwiczenia?Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2020, 21:52
-
Monjaktalala wrote:A te plamki potem znikają? Jeśli tak to być może to niegrozna reakcja alergiczna. Mikołajowi też czasem wyskoczy jakaś plamka w ciągu dnia, nawet podczas zabawy, potem znika.
Śliczny chłopiec, duże oko!
Dziękuję!🥰 Tak tak, zapomniałam napisać,znikają po godzinie mniej więcejWiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2020, 21:58
-
Monjaktalala mój starszy tak robił,wyglądało to śmiesznie,jak jakiś paralityk i wcale nie raczkował schematowo tylko od razu wstał i zaczął godzić A raczej biegać więc chyba nie ma się czym martwić 😚
Aniamania ale ma Adaś oczyska 😳😍
Mojej mamie plamy takie się robią od nerwów,stresów zwłaszcza na jednej części twarzy i dekolcie i po wysiłku ale u Adasia to może być reakcja na produkt,może za duża ilość i tak się dzieje?
Ziemska mama
Franka (11.11.2014)
Alexandra (27.06.2019)
I mama Aniołka 08.2013 (*) -
Karola A nie wystarczy jak zrobisz zdj i wyślesz? Bez sensu wysyłać naczynie już nie wspominając o tym że pewnie na Twój koszt A wina po ich stronie albo przewoźnika. Napisz im maila ze zdj i wydupkaZiemska mama
Franka (11.11.2014)
Alexandra (27.06.2019)
I mama Aniołka 08.2013 (*) -
Monjaktalala wrote:A co masz na myśli poprzez skorygowanie? Wykonywaliscie jakieś ćwiczenia?
Tak , byłam z nim u fizjo. Po miesiącu jak torpeda raczkuje 🙂 jak pełzał zginałam mu nóżkę i dłoń podkładalam pod stopkę żeby miał się z czego odepchnac.Monjaktalala lubi tę wiadomość
Ponad 4 lata walki...[***]....
"Przyjdzie taka chwila gdy stwierdzisz, że wszystko sie skończyło.
To właśnie będzie początek."
Louis L'Amour
6 stymulacji , 9 transferów, 14 zarodków , 2 cb , 1 poronienie i 1 kochany cud na ziemi 💞💞💞
4aa +embryoglue
7dpt - 4.91
11dpt - 36.94
14 dpt - 338
18 dpt - 1456
22dpt - pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
25 dpt 8610 prg 45
26 dpt pulsuje 💓
12+4 tc usg prenatalne OK 😁
Zły wynik pappy 😭 ryzyko ZD 1:62
14+3 tc usg bez zarzutu u docenta , będzie 🧑
19+4 II usg prenatalne bez zarzutu.
Krystianek waży ok 350g.💓💓💓 Boże miej w swej opiece mój CUD 🙏
-
nick nieaktualnyEja wrote:Karola A nie wystarczy jak zrobisz zdj i wyślesz? Bez sensu wysyłać naczynie już nie wspominając o tym że pewnie na Twój koszt A wina po ich stronie albo przewoźnika. Napisz im maila ze zdj i wydupka
-
Witajcie! ☕☕☕☕Od razu wjeżdża, bo kolejna noc,, rwana".
Moje starsze dziecko chyba zostanie jakaś trendsetterką, bo chodzi w nakryciach głowy do każdego możliwego outfitu w domu😜wczoraj z golym tyłkiem w spódnicy i w tshircie, ale czapka z frędzlami musiała być, nieważne, że frędzle były na twarzy zamiast na czubku głowy 🤭poza tym mam wrażenie, że non stop rosną jej stopy, w ciągu 4 miesięcy kupiłam dwie pary kapci profilaktycznych(ta sama firma) i teraz znowu za małe 🤔zbankrutuje na te buty dla niej.
Ada natomiast ma pełen repertuar od siadania, po raczkowanie, wstawanie, tańczenie na stojąco trzymając się tylko jedną ręka mebla po krzyczenie, ząbkowanie (wersja hard) i upominanie się o jedzenie jak tylko zobaczy, że ktoś z nas cokolwiek wsadził do otworu gębowego 🤭
Chłop nadal chodzi po ścianach💀
Ja mam jakiś spadek energetyczny, bo jak wyszłam na 1.5h z Adą wczoraj to myślalam, że zasnę na siedząco jak wróciłam 😴
Monijaktalala, Ada tak pełzala na weterana wojennego i myślałam, że jej tak zostanie, a jak nauczyła się siadać to już poszło, raczkowanie prawidłowe, wstawanie, wszystko na raz 😁mikka86, Monjaktalala lubią tę wiadomość
-
Mikka, wydaje mi się, że ludzie otwierają, mój tam do roboty zaczął jeździć, jakieś porządki robi, ale już od paru dni jeździ więc wydaje mi się, że ten kto ma otworzyć to i tak to zrobi.
mikka86 lubi tę wiadomość
-
Mojej mamie plamy takie się robią od nerwów,stresów zwłaszcza na jednej części twarzy i dekolcie i po wysiłku ale u Adasia to może być reakcja na produkt,może za duża ilość i tak się dzieje?[/QUOTE]
Oo co to to nie, on nigdy nie zjada dużo haha. Pewnie tak, na zasadzie dotknie wysmarowaną ręką czoła to ma na czole, oka.to czerwone oko.
Dzięki za pomoc wszystkim! Pewnie mu przejdzie 👍
Biedny Olek! U nas podobne zachowanie tylko nie widzę żadnych nadchodzących zębów 😣🙉
-
Czarna_kawa wrote:Mikka, wydaje mi się, że ludzie otwierają, mój tam do roboty zaczął jeździć, jakieś porządki robi, ale już od paru dni jeździ więc wydaje mi się, że ten kto ma otworzyć to i tak to zrobi.url=https://www.suwaczek.pl/][/url]
-
Dzięki dziewczyny, trochę mi ułożyło jak napisaliście, że to może być przejściowe. Zachęcam Kluska dzisiaj od rana do używania drugiej nogi, a on tylko spitala głośno krzycząc ' maaa baaa, maaa maaaa' 😁
Czarna, uśmiałam się z trendsetterki, Fashion victim 😂