X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2020, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie lidlowa to ma. Nie wiem jak mikrofalówka. Ta co Ty wysyłałaś to już jest nieaktualne bo wchodziłam w link, właśnie żeby kupić sprawdzoną.
    Chyba że mnie ktoś oświeci kto używa kuchni z Lidla z tego roku? Bo wiem że np ta która ma rok jest inna od tej teraz a opis na stronie się nie zgadza że stanem faktycznym

preg.png

Wysłany: 30 listopada 2020, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikka86 wrote:
    Nie ma szans żeby się dostał,a w prywatnym są chore zasady
    Jakie chore zasady?
    Córka w domu. Jej to pasuje jak siedzi w chacie. Zadowonolna

preg.png

Wysłany: 30 listopada 2020, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2 zasilane bateryjnie palniki z lampkami LED oraz odgłosem gotowania i smażenia - włączone diody płyty grzewczej świecą jak w prawdziwej kuchence, ale nie nagrzewają się
    obrotowe pokrętło temperatury ze słyszalnym kliknięciem
    okap kuchenny ze światłem i dźwiękiem
    lodówka z kostkarką do lodu wraz z 3 kostkami lodu i plastikową szklanką
    piekarnik z funkcją oświetlenia i blachą do pieczenia
    bogaty zestaw akcesoriów:
    patelnia, garnek, pokrywka pasująca na patelnię i garnek, widelec do mięsa i łopatka marki "ERNESTO" oraz trzepaczka
    fartuch, ściereczka do naczyń i rękawica kuchenna
    wbudowana kuchenka mikrofalowa
    zlew z ruchomym kurkiem z wodą
    6 haczyków do zawieszania, 2 półokrągłe regały

preg.png
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2020, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Np takie, że trzeba zapłacić za pierwsze trzy miesiące z góry, jeśli dziecko się z jakiegoś powodu nie zaaklimatyzuje lub zacznie chorować i rodzic je wypisze to pieniądze przepadają , tam nie opłacało by się go prowadzac na 2 godziny dziennie bo i tak muszę zapłacić 900 zł niezależnie czy przebywa tam godzinę czy osiem. Śniadanie i podwieczorek dziecko musi przynosić swoje, tam serwują tylko obiad, co też jest dla mnie głupie

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2020, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no to jednak ma, myślałam że nie

• mikka86 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2020, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każde dziecko ma jeść co innego , mały powiedzmy będzie miał na śniadanie parówki a zobaczy że inne dziecko je serek to też będzie chciał serek i co?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2020, 10:51

Wysłany: 30 listopada 2020, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie masz innego żłobka? Albo zapisz go do publicznego 🤷‍♀️Przecież masz działalność, pracujesz, samotnie wychowujesz, odprowadzasz podatki u siebie w mieście pewnie. Może się załapiesz. Warto zapisywać np od stycznia albo czerwca. Wtedy są wolne miejsca. Przegapiłaś listopad, to najlepszy czas na wolne miejsca

preg.png
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2020, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikka86 wrote:
    Nie ma szans żeby się dostał,a w prywatnym są chore zasady

Nie wiem jaką masz sytuacje.Samotne matki mają pierwszeństwo w przedszkolach i żłobkach.

• mikka86 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2020, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie są dwa państwowe i jeden prywatny, wszystkie trzy oblegane. Powiedzieli mi ,że co druga matka jest samotna bo żyją bez ślubu, co innego jakby ojciec dziecka nie żył. Trudno jeszcze jakoś damy radę, skończy trzy latka pójdzie do przedszkola, w zasadzie może już iść od 2.5 roku. To już niedługo

• mikka86 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2020, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska Gwiazda wrote:
    Nie wiem jaką masz sytuacje.Samotne matki mają pierwszeństwo w przedszkolach i żłobkach.
    Tak ale jak ojciec dziecka nie żyje albo jest nn

Wysłany: 30 listopada 2020, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikka86 wrote:
    Wystarczy że masz ustalone alimenty. U nas przynajmniej tak mówi regulamin

preg.png

Wysłany: 30 listopada 2020, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikka86 wrote:

Karola dobrze mówi wystarczą ustalone alimenty.W Łodzi chyba we wszystkixh publicznych tak jest.

• Adria Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2020, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jak mikka alimentow nie ma🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2020, 21:19

qdkk3e5e17wj0gq3.png
    córka👱 Amelia 9 lat, 👱Zuzia 5 lat synek aniołek👼Kubuś 24 maj 2017 ,poronienie marzec 2018r
    Łukaszek 13 lipiec 2019r.

Wysłany: 30 listopada 2020, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego pisałam,że nie wiem jaką ma sytuacje.

Wysłany: 30 listopada 2020, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Wam powiem, że u moich koleżanek w mieście jest jeden żłobek. U mnie są 4. Ale miasto jednak spore. I każdej z nas dziecko się dostało. Jak obydwoje rodziców pracuje na normalnych umowach, albo mają działalność, która przynosi dochód, kobieta jest samotna, pracująca matka, z prawem do alimentów czy inne takie to są mega szanse na miejsce. U nas na 320 chętnych było 30 miejsc i Stachu się załapał. U koleżanki na 239 chętnych ta mała się dostała a było 12 miejsc. Drugiej podobnie.

preg.png
  • Kamsza Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2020, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola pytałaś czy Larisska dalej daje do pieca. Dzisiaj mogę w tajemnicy powiedzieć że pierwszy raz przespała cała noc. Kręciła się trochę w lozeczku ale ani razu nie wstalam do niej 💪od 21.30-7.50. Szkoda tylko że budzik męża mnie obudził o 6 rano i ciążowe sikanie 🤪 w dzień z Larisska to czasem armagedon o 21 to ja już ledwo żyję czasem 🤣😂

Niebieska Gwiazda, anngelikamartaa lubią tę wiadomość

km5s8u69jm7ox3pn.png
    Larissa(35tc) 41cm 2490g :*
    1usa20mm80mnr9u9.png
    Jonathan(36tc) 2960g:*
    Nicole(*) nasz Aniołek(34tc)
    16.02-21.02
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2020, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam zasądzonych alimentów.

• KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2020, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danio wrote:
    Oooo. Kasia a jednak!!!! Gratuluję :-) na kiedy wychodzi Ci termin? Czyli byc może spotkamy się na lipcówkach 2021. Piszę być może bo u mnie tydzień niepewności. Bylam.w piątek na usg, powinno być 7+ 1 a okazało sie że ciąza młodsza bo dopiero 5+6. Czekam do soboty i sie okaże czy jakimś cudem owulacja się opóznila czy niesety ale ciąża się zle rozwija. Przeplywy niby są czyli szansa na szczesliwe zakonczenie jest.

Danio kochana to napewno późna owulacja, nic się nie martw, czekaj spokojnie na sobotnią wizytę. Ja miałam owu dopiero w 20/21 dniu cyklu, więc tez od razu zaczęłam inaczej liczyć, żeby się nie stresować. Jednak te 6/7 dni robi duuużą różnicę na samym początku. Trzymam kciuki z calych sił i czekam na dobre wieści!
    Super też, ze nie masz problemów z dostępem do specjalistow. Prawdę powiedziawszy nie wiem za bardzo jak jest u nas. Mamy ze starym pracowniczy pakiet w Medicover, i Aluche też ostatnio zapisaliśmy, bo dostać się do naszej przychodni i bez korony graniczylo z cudem... A w Medi jednak zawsze przyjmą. Pierwszą ciążę prowadzilam i na NFZ i prywatnie (gdyz jestem trochę psychiczna ;) ale teraz nie mam juz na to czasu :D

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png

Wysłany: 2 grudnia 2020, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikka86 wrote:
    Nie mam zasądzonych alimentów.
    Uuuu, to kiepsko.. Wiele to utrudnia. Wiem bo sama na córke nie mam zasadzonych i wiecznie problem o to wszędzie

preg.png
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2020, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia a Ty kiedy wizyta? Robiłaś betę?

‹‹ 3439 3440 3441 3442 3443 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ