Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Właśnie lidlowa to ma. Nie wiem jak mikrofalówka. Ta co Ty wysyłałaś to już jest nieaktualne bo wchodziłam w link, właśnie żeby kupić sprawdzoną.
Chyba że mnie ktoś oświeci kto używa kuchni z Lidla z tego roku? Bo wiem że np ta która ma rok jest inna od tej teraz a opis na stronie się nie zgadza że stanem faktycznym -
2 zasilane bateryjnie palniki z lampkami LED oraz odgłosem gotowania i smażenia - włączone diody płyty grzewczej świecą jak w prawdziwej kuchence, ale nie nagrzewają się
obrotowe pokrętło temperatury ze słyszalnym kliknięciem
okap kuchenny ze światłem i dźwiękiem
lodówka z kostkarką do lodu wraz z 3 kostkami lodu i plastikową szklanką
piekarnik z funkcją oświetlenia i blachą do pieczenia
bogaty zestaw akcesoriów:
patelnia, garnek, pokrywka pasująca na patelnię i garnek, widelec do mięsa i łopatka marki "ERNESTO" oraz trzepaczka
fartuch, ściereczka do naczyń i rękawica kuchenna
wbudowana kuchenka mikrofalowa
zlew z ruchomym kurkiem z wodą
6 haczyków do zawieszania, 2 półokrągłe regały -
Np takie, że trzeba zapłacić za pierwsze trzy miesiące z góry, jeśli dziecko się z jakiegoś powodu nie zaaklimatyzuje lub zacznie chorować i rodzic je wypisze to pieniądze przepadają , tam nie opłacało by się go prowadzac na 2 godziny dziennie bo i tak muszę zapłacić 900 zł niezależnie czy przebywa tam godzinę czy osiem. Śniadanie i podwieczorek dziecko musi przynosić swoje, tam serwują tylko obiad, co też jest dla mnie głupieurl=https://www.suwaczek.pl/][/url]
-
Każde dziecko ma jeść co innego , mały powiedzmy będzie miał na śniadanie parówki a zobaczy że inne dziecko je serek to też będzie chciał serek i co?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2020, 10:51
url=https://www.suwaczek.pl/][/url] -
A nie masz innego żłobka? Albo zapisz go do publicznego 🤷♀️Przecież masz działalność, pracujesz, samotnie wychowujesz, odprowadzasz podatki u siebie w mieście pewnie. Może się załapiesz. Warto zapisywać np od stycznia albo czerwca. Wtedy są wolne miejsca. Przegapiłaś listopad, to najlepszy czas na wolne miejsca
-
U mnie są dwa państwowe i jeden prywatny, wszystkie trzy oblegane. Powiedzieli mi ,że co druga matka jest samotna bo żyją bez ślubu, co innego jakby ojciec dziecka nie żył. Trudno jeszcze jakoś damy radę, skończy trzy latka pójdzie do przedszkola, w zasadzie może już iść od 2.5 roku. To już niedługourl=https://www.suwaczek.pl/][/url]
-
Ja Wam powiem, że u moich koleżanek w mieście jest jeden żłobek. U mnie są 4. Ale miasto jednak spore. I każdej z nas dziecko się dostało. Jak obydwoje rodziców pracuje na normalnych umowach, albo mają działalność, która przynosi dochód, kobieta jest samotna, pracująca matka, z prawem do alimentów czy inne takie to są mega szanse na miejsce. U nas na 320 chętnych było 30 miejsc i Stachu się załapał. U koleżanki na 239 chętnych ta mała się dostała a było 12 miejsc. Drugiej podobnie.
-
Karola pytałaś czy Larisska dalej daje do pieca. Dzisiaj mogę w tajemnicy powiedzieć że pierwszy raz przespała cała noc. Kręciła się trochę w lozeczku ale ani razu nie wstalam do niej 💪od 21.30-7.50. Szkoda tylko że budzik męża mnie obudził o 6 rano i ciążowe sikanie 🤪 w dzień z Larisska to czasem armagedon o 21 to ja już ledwo żyję czasem 🤣😂
Niebieska Gwiazda, anngelikamartaa lubią tę wiadomość
-
Danio wrote:Oooo. Kasia a jednak!!!! Gratuluję na kiedy wychodzi Ci termin? Czyli byc może spotkamy się na lipcówkach 2021. Piszę być może bo u mnie tydzień niepewności. Bylam.w piątek na usg, powinno być 7+ 1 a okazało sie że ciąza młodsza bo dopiero 5+6. Czekam do soboty i sie okaże czy jakimś cudem owulacja się opóznila czy niesety ale ciąża się zle rozwija. Przeplywy niby są czyli szansa na szczesliwe zakonczenie jest.
Danio kochana to napewno późna owulacja, nic się nie martw, czekaj spokojnie na sobotnią wizytę. Ja miałam owu dopiero w 20/21 dniu cyklu, więc tez od razu zaczęłam inaczej liczyć, żeby się nie stresować. Jednak te 6/7 dni robi duuużą różnicę na samym początku. Trzymam kciuki z calych sił i czekam na dobre wieści!
Super też, ze nie masz problemów z dostępem do specjalistow. Prawdę powiedziawszy nie wiem za bardzo jak jest u nas. Mamy ze starym pracowniczy pakiet w Medicover, i Aluche też ostatnio zapisaliśmy, bo dostać się do naszej przychodni i bez korony graniczylo z cudem... A w Medi jednak zawsze przyjmą. Pierwszą ciążę prowadzilam i na NFZ i prywatnie (gdyz jestem trochę psychiczna ale teraz nie mam juz na to czasu