Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
anngelikamartaa wrote:Matko Alrauna tak strasznie się cieszę że się udało, gratulacje!! 😍
Trzymam kciuki teraz za spokojną ciążę 💖
Oj kochana , ciaza po przejściach nigdy nie będzie spokojna, a już na pewno nie teraz ta moja 🤭🤪 odliczam żeby szczęśliwie dotrwać do prenatalnych I trymestru i żeby okazało się że dzidzia zdrowa 🙏🙏🙏🙏
Ponad 4 lata walki...[***]....
"Przyjdzie taka chwila gdy stwierdzisz, że wszystko sie skończyło.
To właśnie będzie początek."
Louis L'Amour
6 stymulacji , 9 transferów, 14 zarodków , 2 cb , 1 poronienie i 1 kochany cud na ziemi 💞💞💞
4aa +embryoglue
7dpt - 4.91
11dpt - 36.94
14 dpt - 338
18 dpt - 1456
22dpt - pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
25 dpt 8610 prg 45
26 dpt pulsuje 💓
12+4 tc usg prenatalne OK 😁
Zły wynik pappy 😭 ryzyko ZD 1:62
14+3 tc usg bez zarzutu u docenta , będzie 🧑
19+4 II usg prenatalne bez zarzutu.
Krystianek waży ok 350g.💓💓💓 Boże miej w swej opiece mój CUD 🙏
-
I ja się ogromnie cieszę, że Mikołaj będzie mieć rodzeństwo 😍 Teraz tylko do przodu-trzymam kciuki za zdrowego bo aska 🥰
Moja Zosia sika do nocnika ale tylko jak ją posadzę-nie woła jeszcze, że chce siku 🤷🏼♀️Ahhh wszystko w swoim czasie😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2021, 20:59
Alrauna1987 lubi tę wiadomość
-
Lady_Dior wrote:I ja się ogromnie cieszę, że Mikołaj będzie mieć rodzeństwo 😍 Teraz tylko do przodu-trzymam kciuki za zdrowego bo aska 🥰
Moja Zosia sika do nocnika ale tylko jak ją posadzę-nie woła jeszcze, że chce siku 🤷🏼♀️Ahhh wszystko w swoim czasie😉
Powiem Wam że łatwiej z chłopakiem np gdzieś na mieście czy wyjeździe to tylko trawka i ustronne miejsce i już...wyciągnie wysika i schowa 😅 a kurde z dziewczynka to trzeba się trochę nagimnastykować 🤔
Louis L'Amour
6 stymulacji , 9 transferów, 14 zarodków , 2 cb , 1 poronienie i 1 kochany cud na ziemi 💞💞💞
4aa +embryoglue
7dpt - 4.91
11dpt - 36.94
14 dpt - 338
18 dpt - 1456
25 dpt 8610 prg 45
26 dpt pulsuje 💓
-
O taaak-my kobitki od urodzenia mamy chyba gorzej 😂 A właśnie - jak to jest z tym napletkiem podczas mycia, bo czytam, że kiedyś się ściągało a aktualnie się tego nie robi do któregoś roku życia - chyba 2go🤔❓ Jejku ratunku- ja nic nie wiem o chłopakach 😂😂😂
-
Lady_Dior wrote:O taaak-my kobitki od urodzenia mamy chyba gorzej 😂 A właśnie - jak to jest z tym napletkiem podczas mycia, bo czytam, że kiedyś się ściągało a aktualnie się tego nie robi do któregoś roku życia - chyba 2go🤔❓ Jejku ratunku- ja nic nie wiem o chłopakach 😂😂😂
Teraz mowia że się nie powinno bo można uszkodzić albo wprowadzić stan zapalny. Napletek sam powinien ładnie zejść do 3 a nawet 5 rż jak gdzieś czytalam. A delikatne naciąganie bodajze po roczku w kapieli.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2021, 23:06
anngelikamartaa, Lady_Dior lubią tę wiadomość
Louis L'Amour
4aa +embryoglue
7dpt - 4.91
11dpt - 36.94
14 dpt - 338
18 dpt - 1456
25 dpt 8610 prg 45
26 dpt pulsuje 💓
-
mikka86 wrote:Czy wasze dzieci mają jeszcze drzemkę w ciągu dnia?
Mikolaj ma od 1.5 do 2h w porywach i 3 się zdarzaja ale późno chodzi spać. 21/22 wstaje między 7 a 8
Louis L'Amour
4aa +embryoglue
7dpt - 4.91
11dpt - 36.94
14 dpt - 338
18 dpt - 1456
25 dpt 8610 prg 45
26 dpt pulsuje 💓
-
mikka86 wrote:Mój już od kilku miesięcy nie śpi w ogóle w dzień, wieczorem zasypia koło 20 i śpi też do 7-8 czasami jak mu się zdarzy na dworze przysnac w wózku to później wieczorem jest dramat bo idzie lekko o 23 😬😬
Miki odrzucił wózek. Nie chcę już w nim ani siedzieć ani jeździć. Tylko na nogach wszędzie.
Czyli wysypia Ci za dobę 11/12h więc jak najbardziej to norma. Akurat drzemki to coś co Mikolaj mógłby mieć az do zerówki 😅mikka86 lubi tę wiadomość
Louis L'Amour
4aa +embryoglue
7dpt - 4.91
11dpt - 36.94
14 dpt - 338
18 dpt - 1456
25 dpt 8610 prg 45
26 dpt pulsuje 💓
-
Ksawery też najchętniej by chodził na nogach, ale takim sposobem to nie dałabym rady zrobić zakupów, w ogóle on uwielbia biegać po sklepach,bardziej niż na placu zabaw czy sali zabaw , duże sklepy to jego żywioł 😅url=https://www.suwaczek.pl/][/url]
-
Adasia odpieluchowałam zimą.Jakoś poszło.Musiałam,choć lato jest do tego lepszą porą.Miał ciągle podrażnioną pupę.
Drzemki też brak.Jak się trafi to później idzie późno spać.Jak się pytam czy idzie spać to mówi:nie dzień.Spi koło 12h.
W markecie jest ok.Starszy tak latał po całym.Wbrew pozorom wolę robić zakupy z obydwoma,starszego proszę by pilnował młodszego i tym sposobem objęty mały przez dużego przy kasie i żaden nie lata.
U młodszego teraz zapalenie oskrzeli.Starszy chyba przyniósł z zerówki. -
My byliśmy jakoś na Gordonkach . Super zajęcia. Było sporo dzieci któreś kaszlalo bylam pewna że mój się rozłoży, ale o dziwo nic a synek koleżanki która z nami byla rozchorował się zapalenie oskrzeli i ona też złapała od niego. Jeszxze mi mowi że podejrzewa covida a ja jej że na bank nie bo ja nie szczepiona więc tym bardziej bym zlapala tego dziada na zajęciach a nie ona po 2 dawkach.
Louis L'Amour
4aa +embryoglue
7dpt - 4.91
11dpt - 36.94
14 dpt - 338
18 dpt - 1456
25 dpt 8610 prg 45
26 dpt pulsuje 💓
-
Alrauna gratulacje !!! ☺
Olek też ma jeszcze drzemkę i nie wyobrażam sobie jak miałby funkcjonować bez niej 🙈 śpi różnie, czasem godzinę a czasem ponad 2.Alrauna1987 lubi tę wiadomość
Aleksander 07.07.19r👶
3000g 🔹️54cm🔹️
1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖
-
Alrauna co za emocje 😀 A trzymam kciuki, żeby już wszystko było dobrze 😀
Danio jak tam choroby? U nas póki co dwa dni w domu bo gorączka, ale okazało się że to górne piątki idą.
Z ciekawostek, to mój syn po dwóch weselach nauczył się piosenki i teraz ciągle to śpiewa, w żłobku, w sklepie. A piosenka leci tak "nie pijemy wódki, nie pijemy wódki pocałunek był za krótki!"
Także ten, no😅Siara trochęAlrauna1987, Niebieska Gwiazda, anngelikamartaa lubią tę wiadomość
-
Mikka u nas drzemki przeważnie są. Jak nie śpi w dzień to wychodzi z niego demon, jest nie do wytrzymania.
Niezły agent że Stasia 😂
Karola u nas z chorobami bez komentarza..
Nie wiem czy posłam miesiąc temu najprawdopodobniej Rsv złapał, całą grupę wymiotło, na szczęście szybko zareagowaliśmy. 2 tygodnie pochodził do żłobka i w poniedziałek dzwoniły panie że ma gorączkę. Odebrałam go . we wtorek strasznie się ślinił i wysoką gorączką, ogólnie wszystko mu z buzi wypadało, ciekło jak u buldoga. Myślałem że to zęby ale okazało się , że to opryszczkowe zapalenie gardła. Więc masakra.
A jak u was ? -
Karola3xJ:D wrote:U nas od 3 tyg cisza, oby tak dalej.
Czym się leczy to opryszczkowe zapalenie gardła?
Roztwór z antybiotykiem robiony w aptece do pędzelkowania gardła + uniben + dentosept baby. Jeżeli to by nie pomogło to wchodzi zwykly antybiotyk.na szczęście u nas zadziałało.