X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • Danio Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2022, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Co tam u Was? Danio jak choroby? U nas jakimś cudem jest ich mniej. Pomijając bardzo ciężki (rsv?) przebieg wirusówki, który udupił nas na 4 doby na sorze (brak miejsca na oddziale) i covida to jest git. Jakoś tak chyba wyrasta z tego chorowania.

Mały dalej choruje, dużo mniej niż w zeszłym roku ale jednak... Też przebieg choroby jest łagodniejszy, rzadko atakuje oskrzela więc myślę, że jesteśmy na dobrej drodze 😊

Ciężko przebieg RSV czyli? Wszystko ok już że Stasiem?

Ojej Drobinka współczuję przeżyć. Gratulacje córeczki- oby dalej wszystko szło tak dobrze 😊

Dziewczyny co u Was słuchać? Ja dojrzałam do decyzji o sprzedaży wózka, fotelika 💪
    Łezka się chyba w oku zakręci 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2022, 13:34

oar843r8ab1t8zh2.png
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2022, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na bieżąco sprzedaje wszystko z czego mały wyrasta, nie chce się zagracać i tak mam małe mieszkanie,a już raczej to mi się nie przyda

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2022, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danio napisałam rsv a myślałam o adeno😑
    Aktualnie jesteśmy wszyscy po covidzie. Każdy złapał,żeby było sprawiedliwie😁

Staśko ma termin na zabieg na usunięcie 3 migdałów,ten chloreny dren do ucha I podciecie wędzidełka. Każdy lekarz który go oglada łapie się za głowiewoec chyba jest średnio. Tak średnio,że z terminu na 2025 wpisali go na "juz". Czyku kwalifikacja do zabiegu była po 2 dniach. Termin na czerwiec ale będą dzwonić szybciej.

Alaruna co tam u Ciebie?

Macie dzieciaki do przedszkola zapisane? U nas nabór rusza w marcu. Ciekawe co to bedzie

event.png
  • Alrauna1987 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2022, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Danio napisałam rsv a myślałam o adeno😑
    Aktualnie jesteśmy wszyscy po covidzie. Każdy złapał,żeby było sprawiedliwie😁

Staśko ma termin na zabieg na usunięcie 3 migdałów,ten chloreny dren do ucha I podciecie wędzidełka. Każdy lekarz który go oglada łapie się za głowiewoec chyba jest średnio. Tak średnio,że z terminu na 2025 wpisali go na "juz". Czyku kwalifikacja do zabiegu była po 2 dniach. Termin na czerwiec ale będą dzwonić szybciej.

Alaruna co tam u Ciebie?

Macie dzieciaki do przedszkola zapisane? U nas nabór rusza w marcu. Ciekawe co to bedzie

U nas też wędzidełko do podcięcia w okolicach urodzin.
    Na razie jakiś wirus nad dopadł. Miki już 2 tydzień chory tzn teraz ma tylko mokry kaszel mam nadzieję że mu przejdzie. Ja katar, gardło i chrypa ale to nie covid robiliśmy 2x testy 🙈
    Dostaliśmy WWR. Od września ruszamy a do tego czasu prywatnie.
    Nie daje Mikiego do przedszkola bo jak Zachary chorować to w dupe pójdą zajęcia z WWR I Krystian będzie też wszystko łapał. W planach mam posłać chlopakow za rok. Miki do przedszkola a Krystian do żłobka i wrócić do pracy na początek na 1/2 etaty ale cholera wie co to będzie do tego czasu. Patrząc na to co się dzieje na świecie to portki pełne...

age.png
    Ponad 4 lata walki...[***]....
    "Przyjdzie taka chwila gdy stwierdzisz, że wszystko sie skończyło.
    To właśnie będzie początek."

Louis L'Amour
    6 stymulacji , 9 transferów, 14 zarodków , 2 cb , 1 poronienie i 1 kochany cud na ziemi 💞💞💞
    4aa +embryoglue
    7dpt - 4.91
    11dpt - 36.94
    14 dpt - 338
    18 dpt - 1456
    22dpt - pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
    25 dpt 8610 prg 45
    26 dpt pulsuje 💓
    12+4 tc usg prenatalne OK 😁
    Zły wynik pappy 😭 ryzyko ZD 1:62
    14+3 tc usg bez zarzutu u docenta , będzie 🧑
    19+4 II usg prenatalne bez zarzutu.
    Krystianek waży ok 350g.💓💓💓 Boże miej w swej opiece mój CUD 🙏
    age.png
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2022, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaszczurek Ty jesteś w ciąży ??🙂🙂 Czemu nic nie mówisz,zaglądasz tu?

anngelikamartaa lubi tę wiadomość

• anngelikamartaa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2022, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danio ja też sprzedaje rzeczy po Antku, spacerówka, krzesełko do karmienia poszło. Wózek 3w1 wystawiony. Ubranka niektóre oddałam, niektóre sprzedaję na Vinted a te do których mam sentyment zostawiam. 🤭

U nas nabór do przedszkola rusza 8 marca i trzęsę już portkami.

dqpr20mmc4opiown.png
    12.06.2019r.~05:45 SN 36+6 Antoś 👶🏼💗
    20 luty - 424g💗
    13 marzec - 760g ❣️
    3 kwiecień - 1060g💓
    2 maj - 1650g🍼
    27 maj - 2550g🙆‍♀️
  • JaSzczurek Autorytet

Wysłany: 4 marca 2022, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikka86 wrote:
    Jaszczurek Ty jesteś w ciąży ??🙂🙂 Czemu nic nie mówisz,zaglądasz tu?
    Zaglądam co jakiś czas :P Tak, 16tc. 😊

zi13flw1mwerwam8.png
    💙 19/07/19 (42+0) 3625g, 50 cm <3
    💗 6/02/21 (39+5) 3710g, 49 cm <3
    💙 14/08/22 (39+5) 4070g, 53 cm <3
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2022, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaSzczurek wrote:
    Zaglądam co jakiś czas :P Tak, 16tc. 😊
    Gratuluję 🎉 idziesz jak burza 🙂 wiadomo już co będzie tym razem?

• Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 5 marca 2022, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drobinka91 ależ się Ala pospieszyła :) ale najważniejsze, że wszystko jest w porządku. Śliczna jest Wasza kruszynka😃

Jaszczurek gratuluję kolej ciąży 😁

Ja niczego nie sprzedaję, bo planujemy trzecie 😆

Moja Zosia chodzi 4x w tygodniu po 4godziny i łapie katar co chwilę ale tu w Nl normalnie dzieci mogą z katarem czy kaszlem chodzić - jedynie jak jest gorączka to musi zostać w domu ale to dla mnie logiczne, że nie puszczę dziecka z gorączką 🤦🏼‍♀️

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙
    Mama kp
    2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • Adria Autorytet

Wysłany: 6 marca 2022, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    Gratuluje nowych ciąż

Im dalej czas leci ja się bardziej utwierdzam że macierzyństwo jest przereklamowane i gdybym mogła cofnąć czas wzięłabym se kota.😅😜

Hehe....

My ruszyliśmy z budową dalej i robimy elewacje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2022, 08:52

qdkk3e5e17wj0gq3.png
    córka👱 Amelia 9 lat, 👱Zuzia 5 lat synek aniołek👼Kubuś 24 maj 2017 ,poronienie marzec 2018r
    Łukaszek 13 lipiec 2019r.
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2022, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adria siema 🙂 gdzie byłaś jak Cię tu nie było?? Jak dzieciaki?

• JaSzczurek Autorytet

Wysłany: 6 marca 2022, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikka86 wrote:
    Gratuluję 🎉 idziesz jak burza 🙂 wiadomo już co będzie tym razem?
    tak, to chłopczyk 😊
    Dziękuję 😀 Obawiam się, że to ostatnie 😀 A Freyka kilka dni temu skończyła

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2022, 17:27

anngelikamartaa lubi tę wiadomość

zi13flw1mwerwam8.png
    💙 19/07/19 (42+0) 3625g, 50 cm <3
    💗 6/02/21 (39+5) 3710g, 49 cm <3
    💙 14/08/22 (39+5) 4070g, 53 cm <3
  • Adria Autorytet

Wysłany: 6 marca 2022, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikka86 wrote:
    Adria siema 🙂 gdzie byłaś jak Cię tu nie było?? Jak dzieciaki?
    Cały czas na starych śmieciach...
    Generalnie nic u mnie ciekawego w święta mielismy covid 19 i kwarantanna kończyła nam się 2 stycznia.Noi powiem tylko tyle że ja zaszczepiona i stwierdziłam że covid to choroba elit bo my z mezem mimo gorączki itp musieliśmy iść zapierdalać na dwór mimo chujowego samopoczucia ....to nie choroba dla rolników bo i tak trzeba wyjść z domu do zwierząt.
    Ale całe szczęście to za nami
    Dzieci też miały.
    Ale były skąpo objawowe testu im nie robiłam Ale smaku i zapachu nie miały.
    Zdalne w postaci jeden pokój a dwie na zdalnym to wielkie nieporozumienie wytrzymałam tylko 3 dni😅 odpuściłam i miałam w dupie .
    Miałam dość jęków wstylu mamo nie mogę tego czy tamtego 😜
    Dobrze ze starsza po 3 tyg wróciła do szkoły.
    Od marca ruszyła budowae tap dwa ryc w środku będziemy sami.
    Lecz że względu na koszty robimy na razie tylko górę by każdy trol dostal swój pokój.

qdkk3e5e17wj0gq3.png
    córka👱 Amelia 9 lat, 👱Zuzia 5 lat synek aniołek👼Kubuś 24 maj 2017 ,poronienie marzec 2018r
    Łukaszek 13 lipiec 2019r.
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2022, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczna 😍 w ogóle dziewczynki są takie urocze, bardzo podobna do brata,jejku już rok 🙂 ,fajnie , że teraz chłopiec,tak na zmianę 😊

• mikka86 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2022, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adria wrote:
    Cały czas na starych śmieciach...
    Generalnie nic u mnie ciekawego w święta mielismy covid 19 i kwarantanna kończyła nam się 2 stycznia.Noi powiem tylko tyle że ja zaszczepiona i stwierdziłam że covid to choroba elit bo my z mezem mimo gorączki itp musieliśmy iść zapierdalać na dwór mimo chujowego samopoczucia ....to nie choroba dla rolników bo i tak trzeba wyjść z domu do zwierząt.
    Ale całe szczęście to za nami
    Dzieci też miały.
    Ale były skąpo objawowe testu im nie robiłam Ale smaku i zapachu nie miały.
    Zdalne w postaci jeden pokój a dwie na zdalnym to wielkie nieporozumienie wytrzymałam tylko 3 dni😅 odpuściłam i miałam w dupie .
    Miałam dość jęków wstylu mamo nie mogę tego czy tamtego 😜
    Dobrze ze starsza po 3 tyg wróciła do szkoły.
    Od marca ruszyła budowae tap dwa ryc w środku będziemy sami.
    Lecz że względu na koszty robimy na razie tylko górę by każdy trol dostal swój pokój.
    My identycznie chorowaliśmy,23 grudnia testy pozytywne, święta i sylwester sami w domu 😩, małemu oprócz gorączki i skąpego apetytu nic nie było,ale dostał antybiotyk, ja się trochę gorzej męczyłam ale bez tragedii. A ja nie szczepiona. Moja siostra szczepiona trzema dawkami i zachorowała tak , że mało co nie wylądowała w szpitalu.Chorowala zaraz po nas bo przywiozła z Zakopanego była na sylwestra, także nie ma reguły...

• mikka86 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2022, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anngelikamartaa wrote:
    Danio ja też sprzedaje rzeczy po Antku, spacerówka, krzesełko do karmienia poszło. Wózek 3w1 wystawiony. Ubranka niektóre oddałam, niektóre sprzedaję na Vinted a te do których mam sentyment zostawiam. 🤭

U nas nabór do przedszkola rusza 8 marca i trzęsę już portkami.
    Ja też w tygodniu składam podanie ale nie wiadomo czy się w ogóle dostanie, bardzo bym chciała żeby poszedł,bo w kontaktach z dziećmi jest taki wycofany , trochę mnie to martwi

Wysłany: 6 marca 2022, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaszczurek gratulacje!
    Mikka ma rację, Freya baaardzo podobna do brata zwłaszcza na zdjęciu w prawym dolnym rogu. 🤯śliczna jest i te włoski 😍

Lady w takim razie powoli trzymam kciuki. 🤭💖

Mikka ja też wątpię że się mały dostanie z racji tego że nie pracuję ale żeby wrócić do pracy muszę go dać do przedszkola no innej opcji nie ma. 🤷‍♀️chociaż z tego co słyszałam jeśli dziecko się nie dostanie do żadnego z trzech wybranych to wtedy prezydent miasta przydziela przedszkole?

A co do kontaktów z dziećmi to mój tak samo nigdy nie pałał entuzjazmem na widok innych dzieci dopiero od jakiegoś czasu się to zmieniło, nie jakoś mega ale np podbiega do nich i się śmieje, coś tam zagaduje itp ale też zależy od dnia. Zazwyczaj sam sobie lata.
    Myślę że jak pójdą do przedszkola to się wszystko zmieni i jeszcze nie będą chcieli do domu. 😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2022, 19:23

dqpr20mmc4opiown.png
    20 luty - 424g💗
    13 marzec - 760g ❣️
    3 kwiecień - 1060g💓
    2 maj - 1650g🍼
    27 maj - 2550g🙆‍♀️
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2022, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My często chodzimy na salę zabaw i on chce się tam bawić tylko z mamą, najchętniej by chciał żebym zjeżdżała z nim ze zjeżdżalni, wchodziła do tunelu ... najlepiej czuje się tam jak chodzimy w tygodniu w takich godzinach jak jest mało dzieci, w weekendy już jest za dużo i wcale nie chce się bawić, jak jakieś dziecko do niego podejdzie to się najczęściej wycofuje,sam nie podejdzie nigdy, albo jak wejdzie np. do basenu z piłeczkami i wejdzie też jakieś dziecko to on zaraz wychodzi. Martwi mnie też to,że nie umie bronić zabawek którymi aktualnie się bawi, np jak jeździ tam na samochodziku i podchodzi jakieś dziecko ,że chce mu zabrać albo go zepchnąć to on zamiast nie pozwolić sobie to oddaje i odchodzi,właśnie może mieć przez to ciężko w przedszkolu no ale z kolei jak nie pójdzie to jak ma się tego nauczyć. To już najwyższy czas na kontakty z rówieśnikami

Wysłany: 6 marca 2022, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem że się martwisz, to normalne. Chociaż zobacz, on na pewno spędza większość czasu jak nie cały czas z Tobą, nie ma rodzeństwa, u nas jest tak samo. Nie ma co się dziwić że jest tak przywiązany do Ciebie i jak przychodzi do zabawy to woli się bawić z Tobą niż z innymi dziećmi jeszcze takimi, których nie zna. Może z natury też jest trochę nieśmiały, wiadomo dzieci są różne. Myślę że przyjdzie taki czas że się "rozbryka" i przedszkole mu w tym bardzo pomoże, bo gdzie jak nie wśród dzieci. Na pewno będzie dobrze.😘 Antek też jeszcze niedawno się podobnie zachowywał, był wycofany. Nawet z kuzynami się nie chciał bawić, zawsze ich omijał i albo sam się bawił albo wyciągał książeczki i chciał ze mną czytać.
    W sumie porównując tak teraz, jest dużo lepiej, bawi się z nimi a do obcych dzieci to tak jak napisałam wcześniej robi takie "małe kroczki" i coś tam zaczyna czasami zagadywać. I to tak z dnia na dzień.🙂Myślę że z Ksawerym może być podobnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2022, 21:19

dqpr20mmc4opiown.png
    20 luty - 424g💗
    13 marzec - 760g ❣️
    3 kwiecień - 1060g💓
    2 maj - 1650g🍼
    27 maj - 2550g🙆‍♀️
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2022, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję, że będzie tak jak piszesz 🙂 a Antek już odpieluchowany?

‹‹ 3530 3531 3532 3533 3534 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ