Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Alrauna1987 wrote:Cześć dziewczyny ,
Ja już po wizycie. Profesor powiedział że Maluch mu się podoba. Zbadał go jak prenatalne 2 trym. Nie widzi podstaw do amniopunkcji ale zrobię nifty podstawowe.
W ogóle odradza pappe po ivf. On nie zaleca pacjentkom. No i będziemy mieć drugiego synka 🥰🥰🥰
Super wieści!!! To będziesz miała męska drużynęAlrauna1987 lubi tę wiadomość
-
W końcu udało mi się zalogować 😅Jupi
Alrauna1987 widzę, że suwaczek do przodu czyli wszystko idzie jak powinno. I niech tak zostanie😁
Co tam u Was? Danio jak choroby? U nas jakimś cudem jest ich mniej. Pomijając bardzo ciężki (rsv?) przebieg wirusówki, który udupił nas na 4 doby na sorze (brak miejsca na oddziale) i covida to jest git. Jakoś tak chyba wyrasta z tego chorowania. -
Karola3xJ:D wrote:W końcu udało mi się zalogować 😅Jupi
Alrauna1987 widzę, że suwaczek do przodu czyli wszystko idzie jak powinno. I niech tak zostanie😁
Co tam u Was? Danio jak choroby? U nas jakimś cudem jest ich mniej. Pomijając bardzo ciężki (rsv?) przebieg wirusówki, który udupił nas na 4 doby na sorze (brak miejsca na oddziale) i covida to jest git. Jakoś tak chyba wyrasta z tego chorowania.
Hejka 🙂 miałam właśnie połówkowe i wszystko ok, bez zarzutu. Nawet zapowiada się większy niż Miki.
U nas odpukac po ostatnim chorowaniu cisza. I ostatni 🦷 w końcu wylazł 🙏🙏🙏💪💪Drobinka91, anngelikamartaa lubią tę wiadomość
Ponad 4 lata walki...[***]....
"Przyjdzie taka chwila gdy stwierdzisz, że wszystko sie skończyło.
To właśnie będzie początek."
Louis L'Amour
6 stymulacji , 9 transferów, 14 zarodków , 2 cb , 1 poronienie i 1 kochany cud na ziemi 💞💞💞
4aa +embryoglue
7dpt - 4.91
11dpt - 36.94
14 dpt - 338
18 dpt - 1456
22dpt - pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
25 dpt 8610 prg 45
26 dpt pulsuje 💓
12+4 tc usg prenatalne OK 😁
Zły wynik pappy 😭 ryzyko ZD 1:62
14+3 tc usg bez zarzutu u docenta , będzie 🧑
19+4 II usg prenatalne bez zarzutu.
Krystianek waży ok 350g.💓💓💓 Boże miej w swej opiece mój CUD 🙏
-
Alrauna1987 cieszę się bardzo że wszystko u Ciebie dobrze 💖
Widzę że imię wybrane.😁
Pamiętam jakie u nas były dylematy. Choć mi od początku podobał się Antoś, musiałam przekonać starego.😂
Już połówkowe za Wami🙊
Drobinka widzę też już 38tc zaczęty🤐trzymam kciuki powolutku 😘
Mikka halo haloo😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2022, 19:56
Alrauna1987 lubi tę wiadomość
-
Alrauna1987 matko jak ten czas leci aaaa 😊 Jeszcze trochę i Miki będzie mieć braciszka po drugiej stronie 😁
Mikka86 jak tam sprawy ze smoczkiem? Mam nadzieję, że poszło w lepszym kierunku...
U nas jakoś leci, Sebastian od paru dni pełza w tył-muszę podłogi co chwilę myć 😂🙈 obraca się w obie strony także wszystko idzie o wiele lepiej niż z Zosią 😊 no ale on nie ma obniżonego napięcia, więc nie ma się co dziwić..
Drobinka91 gratuluję serdecznie 😃 Dużo zdrowia dla Was 😘
Drobinka91, anngelikamartaa, mikka86 lubią tę wiadomość
-
Drobinka91 wrote:Alicja jest już ze mną. 😊
O kurcze, gratuluję 🤗🤗🤗 ale chyba się sporo Alicja pospieszyła. Wszystko u Was dobrze? Jak mała?
Louis L'Amour
6 stymulacji , 9 transferów, 14 zarodków , 2 cb , 1 poronienie i 1 kochany cud na ziemi 💞💞💞
4aa +embryoglue
7dpt - 4.91
11dpt - 36.94
14 dpt - 338
18 dpt - 1456
25 dpt 8610 prg 45
26 dpt pulsuje 💓
-
Alrauna1987 wrote:O kurcze, gratuluję 🤗🤗🤗 ale chyba się sporo Alicja pospieszyła. Wszystko u Was dobrze? Jak mała?
Dziękuję. 😊
Tak, bardzo się pchała na świat.. urodziła się w 29 tc 10 grudnia. Niecałe 2 tygodnie temu dopiero przyjechała do domu.
Na szczęście kompletnie nic się nie działo, jest zdrowa, oczywiście mamy mnóstwo kontroli, ale póki co odpukać wszystko jest ok. 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2022, 14:54
Aleksander 07.07.19r👶
3000g 🔹️54cm🔹️
1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖
-
Lady_Dior wrote:Alrauna1987 matko jak ten czas leci aaaa 😊 Jeszcze trochę i Miki będzie mieć braciszka po drugiej stronie 😁
Mikka86 jak tam sprawy ze smoczkiem? Mam nadzieję, że poszło w lepszym kierunku...
U nas jakoś leci, Sebastian od paru dni pełza w tył-muszę podłogi co chwilę myć 😂🙈 obraca się w obie strony także wszystko idzie o wiele lepiej niż z Zosią 😊 no ale on nie ma obniżonego napięcia, więc nie ma się co dziwić..
Drobinka91 gratuluję serdecznie 😃 Dużo zdrowia dla Was 😘
Miki też od urodzenia obniżone napięcie i dalej sie to za nim ciagnie. Słaby brzuszek I nóżki, chodzi na palcach. Słabe mięśnie buzi przez co ma problemy z mówieniem. Tzn gada dużo i ma bardzo duży zasób słów ale mówi nie wyraźnie i ma problemy z niektórymi literami. Właśnie jestem w trakcie załatwiania mu WWR. Jeszcze diagnoza z SI nam została a w środę mamy neurologa w Kato.mikka86 lubi tę wiadomość
Louis L'Amour
4aa +embryoglue
7dpt - 4.91
11dpt - 36.94
14 dpt - 338
18 dpt - 1456
25 dpt 8610 prg 45
26 dpt pulsuje 💓
-
Łoooo to mnie zaskoczylas teraz Drobinka😯
Ale najważniejsze że wszystko jest dobrze, gratuluję i niech rośnie zdrowo. Dzielne dziewczyny z Was🥰
Lady synuś podobny do Ciebie 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2022, 17:46
Drobinka91 lubi tę wiadomość
-
mikka86 wrote:Ojej Drobinka to rzeczywiście bardzo krótka była ta ciąża,na szczęście wszystko jest w porządku ,gratuluję córci. Miałaś ryzyko wcześniejszego porodu,czy to się stało tak nagle? No i pokaż malutką ☺️
Z Olkiem też miałam zagrożoną, tutaj też tak było. Szyjka mi się skracała, a przy Olku niestety nie byłam w stanie odpoczywać.. do tego założyli mi pessar który spowodował czynność skurczową, potem doszło zakażenie niewiadomego pochodzenia i poszło.. 10 minut ją rodziłam.
To był okropny czas, po porodzie w szpitalu też, potem w domu, codzienne dojazdy do małej.. strach czy przeżyje, każdy telefon to od razu strach czy z małą wszystko ok itp. No ale przetrwałam, Ona też, wszystkich zaskakuje swoją wolą życia, wcale nie wygląda i nie zachowuje się jak wcześniak, każdy lekarz był nią zachwycony jak sobie radzi. Silna jest 💪🏻💪🏻💪🏻
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2022, 11:49
mikka86, Alrauna1987 lubią tę wiadomość
Aleksander 07.07.19r👶
3000g 🔹️54cm🔹️
-
Śliczna jest,jakie ciemne włoski🥺
Też byłam bardzo blisko urodzenia między 27 a 29tc, pamiętam mój stres w tamtym momencie coś strasznego
Co dopiero gdyby się wtedy urodził.. Mogę sobie tylko wyobrazić co przechodziliście
A jak Olek reaguje na małą?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2022, 18:57
-
anngelikamartaa wrote:Śliczna jest,jakie ciemne włoski🥺
Też byłam bardzo blisko urodzenia między 27 a 29tc, pamiętam mój stres w tamtym momencie coś strasznego
Co dopiero gdyby się wtedy urodził.. Mogę sobie tylko wyobrazić co przechodziliście
A jak Olek reaguje na małą?
No nie jest to do opisania co się działo wtedy z moją głową.. Teraz jak o tym myślę to chyba po części to wyparłam, bo mam luki w głowie. Tak czy siak, jak już "weszłam" w ten świat wcześniaków, to widzę jakie te dzieci są waleczne i jak gładko wychodzą na prostą. Obok Ali leżały na OIOMie nawet i starsze dzieci i były pod respiratorem, miały różne problemy, powikłania. Ona się tak jakby prześlizgnęła przez to wszystko, takie mam wrażenie.
Olek jest bardzo troskliwy, głaszcze po głowie jak płacze, daje smoczka, wozi w wózku, daje swoje zabawki, przynosi jej żelki 😁 na początku było trochę zazdrości, ale to tak ze dwa dni, narazie jest okmikka86, anngelikamartaa lubią tę wiadomość
Aleksander 07.07.19r👶
3000g 🔹️54cm🔹️
-
mikka86 wrote:A jak nocki ? ☺️
mikka86, anngelikamartaa lubią tę wiadomość
Aleksander 07.07.19r👶
3000g 🔹️54cm🔹️