Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Nana,gratuluje dziewczynki
super wieści!
Karola,gratuluje chłopca,współczuje tej bakterii,trzeba tego dziada wytępić szybciutko.A na te szyjkę pessar w razie czego,trzymam kciuki,niech już będzie na tyle tych rewelacji,żebyś wreszcie odetchnęła trochę.
Aśka,tesciowa z piekła rodem,może emkowi coś powiedz,żeby zainterweniował w tej sprawie.
nana1 lubi tę wiadomość
-
Próbował. Ale nie potrafi do niej dotrzeć
jest przypadkiem beznadziejnym, jeśli chodzi o stanowczość względem jego rodziny
Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
Monia urodziła się 16.03.2017r💕
Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
Tak się spełnia marzenia!
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥 -
Faktycznie amelia to brak kończyny!
Ale jaja, nie wiedziałam.
Mikaja to Wam ma się podobać imię i tyleMoja koleżanka uparla się na dane imię, ale mąż był zdecydowanie przeciwko. Przeczekala do samego porodu i po traumie jaką mąż przeżył widząc poród, zgodził się na wszystko
-
mikka86 wrote:mój lekarz nie każe robić FT4 jeśli nie ma się chorej tarczycy, FT4 robi wtedy jeśli TSH wyjdzie powyżej normy
nie do konca. jest tez cos takiego jak ciążowe zapalenie tarczycy, a tsh 2,45 w I czy II trymestrze to troche za wysoki wynik. czasami potrzebne jest leczenie tylko na czas ciązy potem wszystko wraca do normy.
Eluska wrote:Czy ktoras z was jest prawnikiem lub w rodzinie ma prawnika ??
ja jestem... wal śmiało
Eluska wrote:A jak się bada skrócona szyjkę ? Przez usg czy ręcznie ? I jakieś są objawy ?
przez usg dopochwowe gin mierzy długość szyjki.
ja jak zwykle nadrabiam! okazuje się, że siedząc w domu z synkiem mam o wiele mniej czasu niż chodząc do pracy
co do imienia to moj mąż upiera się na Ewkęmnie to nie bardzo przekonuje, chcialabym Apolonie/Pole, ale od początku Ewka gadamy do brzucha i obawiam się, że już tak zostanie...
dla syna imię wybierałam ja, przeglądała listę ministerstwa imion nadawanych w ostatnich latach, kluczem było żeby było międzynarodowe, bo jak mieszkałam za granicą to wiem, że to ważne żeby było w miarę prosto się przedstawiać a nie wiadomo co w życiu będzie robił. dlatego został Filipem. miał być jednoimienny a 2 tygodnie po zarejestrowaniu w usc dodaliśmy drugie imie - Jerzy po obydwu dziadkachi tak oto niechcący stał się królewskim Filipem Jerzym
btw u mnie dziś Ewcia bardzo daje czadutak sięwierci i kręci, że jestem na wszystkie procenty pewna że to są ruchy
co do ciuszków to kupiłam kilka newborn przy okazji w tesco z f&f bo były w rewelacyjnych cenach. ja uderzam w kilka 50/56, synek urodził się 54 cm i 3040 g a dość długo 56 były w użytku, dalej niż do 68 nie kupuje nic narazie. trzeba też pamiętać ze np rozmiarówka z h&m i smyka jest duuuużo większa. i to 56 to takie bardziej 62. za to pepco i zara są malutkie.
Eluska lubi tę wiadomość
Córcia16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
Amelia ładne imie,a to słowo to znaczy no trudno,jakby zacząć szukać to duzo takich kwiatków by sie znalazło.
Co do planowania imion..moja ciocia jak urodziła to mial byc Kuba ale,ze wujek popił i nie ogarnial na nastepny dzień to poszedł do USC i jak sie pani zapytala to spojrzal na kalendarz i zrobił wielka improwizacje-mają SZCZEPANA. Ciocia mu do tej pory nie wybaczyła -
Ja mam znajomą, która na chrzcie dostała Teresa, a w USC została zarejestrowana jako MariaZałożyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥 -
Normalnie
ojciec nie ogarnął
Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
btw wrzuciłam na pierwsza stronę linka do listy wyprawkowej, coś tam pozmieniałam o miesiąc na nasze porody
https://drive.google.com/open?id=1N2FEJxclJlktnnz4v_lWTLZ1DuxbsHaaLidziA89, Eluska lubią tę wiadomość
Synek10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
ines. wrote:btw wrzuciłam na pierwsza stronę linka do listy wyprawkowej, coś tam pozmieniałam o miesiąc na nasze porody
https://drive.google.com/open?id=1N2FEJxclJlktnnz4v_lWTLZ1DuxbsHaaLidziA89, Eluska lubią tę wiadomość
-
Na szczęście co do listy wyprawkowej większość rzeczy mam po synku, ubranka też zwłaszcza te małe bo mało co użyte. Kwestia tylko tego, czy teraz będzie chłopiec, czy dziewczynka
no i różnica taka że wtedy był listopad a teraz lipiec to i ciuszki letnie. W pierwszej ciąży szalałam i co chwilę coś kupowałam teraz jakoś nie mam takiej potrzeby. Pewnie po usg połówkowym zacznę szaleć.
ur. 27.10.15r. godz. 12:50 Nasz Cud
[*] 26.03.2014 - 9 tc
-
Hahah Karola u mnie nie
synka mam z 17 czerwca 2017, teraz tp na 3go lipca. Nawet rozmiary na porę roku mi się zgraja łącznie z z kombinezonami a te mam unisexy. Mam do dokupienia tylko kilka dziewczyńskich ciuchów, pieluchy i jakieś głupoty wiec ja się nie spinam, w maju poogarniam
ale wiem ze dla pierworodnej może być pomocne
-
Ines możesz dodać na pierwszą stronę, że nasz synek będzie miał na imię Mikołaj
Dzięki
A co do drugich imion to będzie Mikołaj Krzysztof, po jednym i drugim dziadku
Powiem Wam, że po tych prenatalnych z całą mocą do mnie dotarło, że jestem w ciąży i będę miała synkaDotychczas jakoś w ogóle tego nie czułam, a teraz jestem taaaaka szczęśliwa
Już się nie mogę doczekać lipca jak się poznamy
LidziA89, ines., Micia, Eluska, Danio lubią tę wiadomość
-
Ja po dziecku nie mam nic. Kompletnie nic. Wszystko kupuje od początku ale bez szaleństw. Zadnych zbędnych gadżetów. Im mniej rzeczy tym mniej sprzątania. Ubranka kupuje w mniejszej ilosci bo pralka bedzie i tak chodzic codziennie. A reszta ubranek bedzie dokupowana na bieżąco,żeby nie robić magazynu w domu. Ja nawet nie mam.od kogo dostać uzywanych więc nie mam problemu gdzie to trzymac.
-
ines. wrote:btw wrzuciłam na pierwsza stronę linka do listy wyprawkowej, coś tam pozmieniałam o miesiąc na nasze porody
https://drive.google.com/open?id=1N2FEJxclJlktnnz4v_lWTLZ1DuxbsHaaines. lubi tę wiadomość
-
Wczoraj miałam wizyte, wychodzi dale chłopak, ma już 300 gram, dużo się ruszal, wiercil mam zdjecie stopki która ma ponad 3 cm
Szyjka mi się ciut skrocila o 4 mm , nie ma tragedii bo ma ponad 3 cm ale do obserwacji mam lezec i mam brac lutke 2x1 dopochwowo
Lekarka mowila ze szew zaklada sie po 20 tyg a pessar po 30. To prawda?
Kolejna wizyta 5 lutego, zeby sprawdzic szyjke, 12 jej nie ma wiec dlatego wczesniej mam
Miedzy czasie mam polowkoweines. lubi tę wiadomość
11dpt - 490, 13dpt-1124, 18dpt-8210, 22dpt-35444, 25dpt - 4mm i ❤️