X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • Drobinka91 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ines. wrote:
    btw wrzuciłam na pierwsza stronę linka do listy wyprawkowej, coś tam pozmieniałam o miesiąc na nasze porody ;)

https://drive.google.com/open?id=1N2FEJxclJlktnnz4v_lWTLZ1DuxbsHaa
    Super, będę miała przynajmniej jakieś zajęcie, gdzieś to sobie przepiszę i zacznę coś szperać w necie :D

qb3ce6yd8925ak7r.png
    Aleksander 07.07.19r👶
    3000g 🔹️54cm🔹️
    klz9e6ydh37227gp.png
    1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖

• Patrycja28 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tym tygodniu już konkretnie wywaliło mi brzuch, tzn do tej pory było tak, że zazwyczaj w ciągu dnia robił się większy, a teraz od samego rana taka piłeczka fajna jest, czekałam na to :D

w4sqgzu3rgmh9m7f.png
  • KarolaJJJ Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiszpaneczka wrote:
    Wczoraj miałam wizyte, wychodzi dale chłopak, ma już 300 gram, dużo się ruszal, wiercil mam zdjecie stopki która ma ponad 3 cm
    Szyjka mi się ciut skrocila o 4 mm , nie ma tragedii bo ma ponad 3 cm ale do obserwacji mam lezec i mam brac lutke 2x1 dopochwowo

Lekarka mowila ze szew zaklada sie po 20 tyg a pessar po 30. To prawda?

Kolejna wizyta 5 lutego, zeby sprawdzic szyjke, 12 jej nie ma wiec dlatego wczesniej mam

Miedzy czasie mam polowkowe
    Gratuluje chłopaka. Moja lekarka twierdzi ze pessar zaklada sie nawet w 17 jak szyjka ma poniżej 25mm, na moim oddziale zakładali powyzej 20 tc. Szew w tej chwili juz bardzo rzadko się zakłada. Przynajmniej z wiedzy jaką ja posiadam na ten moment z wytycznych z 2017 r.

Hiszpaneczka lubi tę wiadomość

p19uqqmzs3gk4a7x.png
  • Kamsza Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to i ja dziewczyny dolaczam do grona. Czuję ruchy. Niejest to mocne ale czuję coraz częściej także jak zaczęłam podejrzewać to coraz bardziej wsluchiwalam się w mój brzuszek:) . Zapomniałam już jakie to piękne uczucie♥️ córkę poczułam w 16-17tc a tu proszę. Czy tylko ja nadal niewiem kogo noszę pod sercem?

km5s8u69jm7ox3pn.png
    Larissa(35tc) 41cm 2490g :*
    1usa20mm80mnr9u9.png
    Jonathan(36tc) 2960g:*
    Nicole(*) nasz Aniołek(34tc)
    16.02-21.02
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danio wrote:
    Mikaja uważaj na bostonkę. W ciąży jest niebezpieczna.
    Dziweczyny zazdroszczę wam, że wiecie juz jakie imiona. Ja nie mam pojecie.....

Wiem, wiem.. jedyne co moge zrobic, to myc rece po kazdym pampku i tyle. Nic wiecej nie poradze.
    Aska1994 wrote:
    Poza tematem, czemu mnie teściowa wkur..? Wyobraźcie sobie sytuację: cały dzień zajmujecie się dzieckiem, poświęcacie mu przez 80% czasu całą uwagę, bo ma okropnie marudny dzień. Nie ma drzemki w ciągu dnia. Godzina 19:30, uff, dziecko zasypia, w końcu chwila dla siebie. Taaa, teściowa wraca skądś tam (mieszka z nami, ona na parterze, my na piętrze). Psy (głównie jej) szczekają. Ale Uf, na szczęście Maluch śpi dalej słodko. Super, prawda? Otóż nie. Bo ten babsztyl musi wyjść na górę i obudzić dziecko!!!!!! I to na tyle z chwili dla siebie. Teraz leżę koło niej, niby śpi, ale nie daje od siebie odejść. No szlag by to!

Mnie takie zachowania zawsze wkurzaly jak bylam w pl z mlodym. On niestety, ale musi miec w miare cisze do zasypiania, bo ja zasnie to juz jest ok. I moj brat czesto do mojej mamy przylazil jak go usypialam i gadali wiecznie w kuchni o polityce = jak zwykle gadanie podniesionym glosem. I w tylku mieli ze go usypiam, moj brat zawsze mowil ze terroryzuje. Dlatego odkad mlody jest to nie mam ochoty do pl latac, bo oni tego nie rozumieja, a ja nie mam prawa wymagac zeby siedzieli jak myszy pod miotla.
    anngelikamarta wrote:
    Nie wiem czy mi się skraca ostatnia wizytę miałam prawie 5 tyg temu, mam twardnienie macicy myślałam że to normalne z początku ale teraz praktycznie co chwilę tak mam nawet w tej chwili a na dzień to nawet nie zlicze ile razy
    No nic zobaczymy jutro bo może zaczynam panikowac ;D ale po tym krwiaku to już wolę dmuchać na zimne

Ja tak mialam w pooprzedniej ciazy, ale na szczescie szyjka trzymalas do konca - nie chciala wrecz puscic, jak nawet powinna byla. Oby Ci sie nie skracala.
    Casjopea wrote:
    Faktycznie amelia to brak kończyny! :D Ale jaja, nie wiedziałam.

Mikaja to Wam ma się podobać imię i tyle :) Moja koleżanka uparla się na dane imię, ale mąż był zdecydowanie przeciwko. Przeczekala do samego porodu i po traumie jaką mąż przeżył widząc poród, zgodził się na wszystko :D

Smialam sie z tego wczoraj z mezem :D Szczerze? Z moim czarnym humorem teraz tym bardziej mi sie to imie podoba :D
    Na szczescie ja wszystkie konczyny mojego dziecka juz widzialam wiec jestem o to spokojna - moze byc Amelia :D
    KarolaJJJ wrote:
    Amelia ładne imie,a to słowo to znaczy no trudno,jakby zacząć szukać to duzo takich kwiatków by sie znalazło.
    Co do planowania imion..moja ciocia jak urodziła to mial byc Kuba ale,ze wujek popił i nie ogarnial na nastepny dzień to poszedł do USC i jak sie pani zapytala to spojrzal na kalendarz i zrobił wielka improwizacje-mają SZCZEPANA. Ciocia mu do tej pory nie wybaczyła

O shit :D

Ja wczoraj zwinelam sie do domu o 11. A dzis od razu zostalam w domu. Spadlo troszke sniegu - co jak na UK jest paralizujace i podejrzewam, ze sporo ludzi do pracy dzis nie dojedzie :D
    Dostalam podwyzke - nie za duza, ale juz nie chce mi sie negocjowac nic wiecej, bo skoro chcemy wracac to i tak nie ma sensu. Od kwietnia jest wiec dostane raptem 3 miesiace wyplaty z podwyzka i tyle.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2019, 09:25

anngelikamarta lubi tę wiadomość

• Micia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamsza wrote:
    No to i ja dziewczyny dolaczam do grona. Czuję ruchy. Niejest to mocne ale czuję coraz częściej także jak zaczęłam podejrzewać to coraz bardziej wsluchiwalam się w mój brzuszek:) . Zapomniałam już jakie to piękne uczucie♥️ córkę poczułam w 16-17tc a tu proszę. Czy tylko ja nadal niewiem kogo noszę pod sercem?
    Hej ja jeszcze nie czuję ruchów a Wy szybko zaczynacie czuć, aż się zaczynam martwić hm... Kamsza ja też jeszcze nie wiem czy będzie chłopiec, czy też dziewczynka :)

w4sqyx8djdwls2n9.png
    mhsvupjy8yin3yzi.png
    ur. 27.10.15r. godz. 12:50 Nasz Cud <3
    [*] 26.03.2014 - 9 tc
  • KarolaJJJ Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rodzinka wysyłala zdjecia z Uk. 7 km jechali 3 godziny taki paraliżale tam to norma jak spadnie śnieg

p19uqqmzs3gk4a7x.png
  • KarolaJJJ Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Micia wrote:
    Hej ja jeszcze nie czuję ruchów a Wy szybko zaczynacie czuć, aż się zaczynam martwić hm... Kamsza ja też jeszcze nie wiem czy będzie chłopiec, czy też dziewczynka :)
    Nie masz czym. Wszystko zalezy od umiejscowienia łożyska,dziecka i innych takich. Mój sie tak ułożył ze mam wykończony pęcherz i bardz sie rozpycha
    . Czuc ruchy przez skóre takze tatuś już tez czuje. Moja koleżanka nie czuła do 24 przez ułożenie dziecka. Nic a nic. Później czuła tylko rozpieranie

Micia lubi tę wiadomość

p19uqqmzs3gk4a7x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2019, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jesteście aktywne od rana !! :) super się czyta takie dobre wiadomości :) ja się pochwale ze przespalam dziś całą noc mimo kataru :) ines mogę Ci naszkrobac na prywatnej ale w sumie chyba niepotrzebnie będę Ci zawracać głowę swoimi problemami :** jak coś to i tak jesteś daleko :**

• Kamsza Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Micia dokładnie tak jak pisze Karola niemasz co się martwić. U mnie tatuś jeszcze nieczuje ruchów, ale ma jeszcze czas.
    Micia a kiedy ty masz USG żeby zobaczyć czy to chłopiec czy dziewczynka? Ja już się niemoge doczekać bo idę w piątek :)

Micia lubi tę wiadomość

km5s8u69jm7ox3pn.png
    Larissa(35tc) 41cm 2490g :*
    1usa20mm80mnr9u9.png
    Jonathan(36tc) 2960g:*
    Nicole(*) nasz Aniołek(34tc)
    16.02-21.02
  • Micia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaJJJ no mam nadzieję :). Synka jakoś czułam ok 16 tyg. ale wtedy byłam szczuplejsza może to też ma znaczenie he. No nic pozostaje cierpliwie czekać.

w4sqyx8djdwls2n9.png
    mhsvupjy8yin3yzi.png
    [*] 26.03.2014 - 9 tc
  • Micia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamsza wrote:
    Micia dokładnie tak jak pisze Karola niemasz co się martwić. U mnie tatuś jeszcze nieczuje ruchów, ale ma jeszcze czas.
    Micia a kiedy ty masz USG żeby zobaczyć czy to chłopiec czy dziewczynka? Ja już się niemoge doczekać bo idę w piątek :)
    Kamsza ja mam wizytę 31.01.ale lekarz mówił że teraz nie ma potrzeby robić usg dopiero połówkowe, ale czy ja wytrzymam tyle czasu bez usg :) . U mnie każda wizyta 100zl plus usg 150 zł i jeszcze nie wiem czy będę robić usg czy dopiero połówkowe zobaczymy

w4sqyx8djdwls2n9.png
    mhsvupjy8yin3yzi.png
    [*] 26.03.2014 - 9 tc
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaJJJ wrote:
    Rodzinka wysyłala zdjecia z Uk. 7 km jechali 3 godziny taki paraliżale tam to norma jak spadnie śnieg

W miastach jak lezy snieg to tak. Ludzie jezdza 20km/h jakby to mialo cos dac :p My mieszkamy na ulicy takiej pod gorke i oczywiscie od rana na dole ludzie żyłują silniki, bo zaden nie ma pojecia o tym, ze na 2/3 biegu spokojnie mozna pod gore na sliskim wyjechac :p

• mikaja Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/2729e541f2375.jpg.html

kataklizm :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2019, 09:33

LidziA89 lubi tę wiadomość

• PannaEvans Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwielbiam Was czytać jak się obudzę, tyle się dzieje.
    Dziewczyny czy to normalne ze mnie boli macica i okolice jak się szybko wyprostuje albo jak kaszle, kicham itp? To od rozciągania? Ciagle czuje jakby była przykurczona i gdy chce wstać czy się wyprostować to mnie tak ciągnie.
    Tez czuje mniej lub bardziej ruchy.
    W Leicester śniegu niestety nie ma :( szkoda może by jakieś zajęcia odwołali.

PCOS, endometrioza, tylozgiecie, a jednak można wpasc :p
    Niespodzianka ciąża, niespodzianka poród.
    16/06 w 37+2 przyszła na świat Margaretka ważąca 2730g.
    Margaret, o uroczym zdrobnieniu Daisy <3
  • KarolaJJJ Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaEvans wrote:
    Dziewczyny czy to normalne ze mnie boli macica i okolice jak się szybko wyprostuje albo jak kaszle, kicham itp? To od rozciągania? Ciagle czuje jakby była przykurczona i gdy chce wstać czy się wyprostować to mnie tak ciągnie.
    Wzorowe ciągnięcie więzadeł/mięśni. Wszystko sie rozciaga i jest takie uczucie a czasem nawet ból

p19uqqmzs3gk4a7x.png
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaEvans wrote:

Tak, to dosc normalne na tym etapie. Zwlaszcza w pierwszej ciazy :)

• PannaEvans Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaJJJ wrote:
    Wzorowe ciągnięcie więzadeł/mięśni. Wszystko sie rozciaga i jest takie uczucie a czasem nawet ból
    TaK, ból jest taki ze nieraz krzyknę jak wstaje.
    I jeszcze gowniak z macica naciskają na pęcherz wiec co chwile na siku, a nieraz czuje jakbym miała kanał ściśnięty i mimo wysiłku to leci takim cieniutkim strumieniem.

PCOS, endometrioza, tylozgiecie, a jednak można wpasc :p
    Niespodzianka ciąża, niespodzianka poród.
    16/06 w 37+2 przyszła na świat Margaretka ważąca 2730g.
    Margaret, o uroczym zdrobnieniu Daisy <3
  • KarolaJJJ Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaEvans wrote:
    I jeszcze gowniak z macica naciskają na pęcherz wiec co chwile na siku, a nieraz czuje jakbym miała kanał ściśnięty i mimo wysiłku to leci takim cieniutkim strumieniem.
    Witaj na Planecie Ciąża hahah.

p19uqqmzs3gk4a7x.png
  • AgaRydz Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia 2019, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaEvans wrote:
    Ja też mam talie uczucie. Często z lewej strony na wysokosci jajnika, pachwina. Co ile macie teraz usg? Moja gin w zeszylm tygodniu mi nid powiedziała kiedy mam przyjść .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2019, 09:52

SYNUŚ <3

Niedoczynność tarczycy
    Po stracie w 20 tyg. ( Luty 2019 )

‹‹ 399 400 401 402 403 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ