Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
KarolaJJJ wrote:Ja juz po wizycie. Mam skrócona szyjke,owodnia nadal sie odwarstwia ale juz mniej, krwiak mniejszy, wyszlo mi e coli w posiewie.A z miłych wiadomości to potwierdziła ze chłopak. Ma 11 cm.Termin porodu 5 lipiec 2019
Monisia
07.04.2018 Franciszek [*] 23 tc
14.07.2018 aniolek 6t [*] ciąża jajowodowa, usunięcie jajowodu
-
poliś wrote:KarolaJJJ na tym etapie ciąży co u Ciebie 17+4 mierzy się jeszcze crl? mój gin mówił, że już od 14tc nie powinno się mierzyć crl tylko patrzyć na długości kończyn, objętość główki, objętość brzuszka itd i na tej podstawie wyznacza się już nie crl a wagę dziecka... Ciekawe jak jutro mi zmierzy...
-
mikaja wrote:Jeszcza maila ze żłobka dostałam, że sa przypadki bostonki. Mój młody juz to miał, mam nadzieję, że znowu nie złapie.
Mikaja uważaj na bostonkę. W ciąży jest niebezpieczna.
Dziweczyny zazdroszczę wam, że wiecie juz jakie imiona. Ja nie mam pojecie.....Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2019, 19:47
-
Danio wrote:Mikaja uważaj na bostonkę. W ciąży jest niebezpieczna.
Dziweczyny zazdroszczę wam, że wiecie juz jakie imiona. Ja nie mam pojecie.....
Aleksander 07.07.19r👶
3000g 🔹️54cm🔹️
1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖
-
Poza tematem, czemu mnie teściowa wkur..? Wyobraźcie sobie sytuację: cały dzień zajmujecie się dzieckiem, poświęcacie mu przez 80% czasu całą uwagę, bo ma okropnie marudny dzień. Nie ma drzemki w ciągu dnia. Godzina 19:30, uff, dziecko zasypia, w końcu chwila dla siebie. Taaa, teściowa wraca skądś tam (mieszka z nami, ona na parterze, my na piętrze). Psy (głównie jej) szczekają. Ale Uf, na szczęście Maluch śpi dalej słodko. Super, prawda? Otóż nie. Bo ten babsztyl musi wyjść na górę i obudzić dziecko!!!!!! I to na tyle z chwili dla siebie. Teraz leżę koło niej, niby śpi, ale nie daje od siebie odejść. No szlag by to!
Drobinka91 lubi tę wiadomość
Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
Monia urodziła się 16.03.2017r💕
Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
Tak się spełnia marzenia!
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥 -
KarolaJJJ wrote:Miałam skracanie ale od 20 tc,teraz mam do tego skurcze i twardnienie macicy. Przez to stawianie sie macicy zrobila mi usg dopochwowe,tak właśnie się mierzy szyjke.
Gratuluję chłopczyka i trzymam kciuki żeby było dobrze ❤️ -
Aska1994 wrote:Poza tematem, czemu mnie teściowa wkur..? Wyobraźcie sobie sytuację: cały dzień zajmujecie się dzieckiem, poświęcacie mu przez 80% czasu całą uwagę, bo ma okropnie marudny dzień. Nie ma drzemki w ciągu dnia. Godzina 19:30, uff, dziecko zasypia, w końcu chwila dla siebie. Taaa, teściowa wraca skądś tam (mieszka z nami, ona na parterze, my na piętrze). Psy (głównie jej) szczekają. Ale Uf, na szczęście Maluch śpi dalej słodko. Super, prawda? Otóż nie. Bo ten babsztyl musi wyjść na górę i obudzić dziecko!!!!!! I to na tyle z chwili dla siebie. Teraz leżę koło niej, niby śpi, ale nie daje od siebie odejść. No szlag by to!
Niechcący polubiłamwierzę że mogłaś się wkurzyć, ale spokoooojnie
weszła żeby tylko się przywitać pewnie, przecież nie zrobiła tego specjalnie
Aleksander 07.07.19r👶
3000g 🔹️54cm🔹️
-
Drobinka, niestety takie sytuacje są na porządku dziennym i prośby ani rozmowy nie działają.
Karola, a zostawiłabyś dziecko komuś, kto w obecności dzieci nazwał je bachorami i powiedział im, że g... ją obchodzi ich zdrowie?Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
Monia urodziła się 16.03.2017r💕
Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
Tak się spełnia marzenia!
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥 -
Nie wiem czy mi się skraca ostatnia wizytę miałam prawie 5 tyg temu, mam twardnienie macicy myślałam że to normalne z początku ale teraz praktycznie co chwilę tak mam nawet w tej chwili a na dzień to nawet nie zlicze ile razy
No nic zobaczymy jutro bo może zaczynam panikowacale po tym krwiaku to już wolę dmuchać na zimne
-
Aska1994 wrote:Drobinka, niestety takie sytuacje są na porządku dziennym i prośby ani rozmowy nie działają.
Karola, a zostawiłabyś dziecko komuś, kto w obecności dzieci nazwał je bachorami i powiedział im, że g... ją obchodzi ich zdrowie? -
Aska1994 wrote:Drobinka, niestety takie sytuacje są na porządku dziennym i prośby ani rozmowy nie działają.
Karola, a zostawiłabyś dziecko komuś, kto w obecności dzieci nazwał je bachorami i powiedział im, że g... ją obchodzi ich zdrowie?dlatego nigdy nie chciałabym mieszkać z teściową, czy nawet z moją mamą na dłuższą metę, zawsze jakieś zgrzyty by były
Aleksander 07.07.19r👶
3000g 🔹️54cm🔹️
-
Karola, a zostawiłabyś dziecko komuś, kto w obecności dzieci nazwał je bachorami i powiedział im, że g... ją obchodzi ich zdrowie? -
Karola, a zostawiłabyś dziecko komuś, kto w obecności dzieci nazwał je bachorami i powiedział im, że g... ją obchodzi ich zdrowie?
Ej ja nazywam dzieci bachorami. Im bardziej kocham tym bardziej brzydko nazywam. Jak rozmawiam z M to tez mówię bachorek czy gowniaczek. Tylko ze zdrowie bardziej czy mniej moich dzieci mnie obchodzi.
Ale teściowa pieprznieta wariatka, współczuje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2019, 20:59
PCOS, endometrioza, tylozgiecie, a jednak można wpasc :p
Niespodzianka ciąża, niespodzianka poród.
16/06 w 37+2 przyszła na świat Margaretka ważąca 2730g.
Margaret, o uroczym zdrobnieniu Daisy