X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • PannaEvans Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikka86 wrote:
    Kiedyś słyszałam,żeby dziecku nie nadawać imienia z literą R bo może np jej nie wymawiać i będzie problem bo nawet się nie będzie umiało poprawnie przedstawić- no głupota totalna...

Aż mi się przypomniał mój siostrzeniec KaRol, który od malutkiego tr głoskę wymawiał najlepiej. Nie mówił jeszcze W czy K ale nawet L zamieniał na R. Ciasto było z Garrrrrarrrretką, siostra Dorrrrotka itp. Dosyć uroczo to brzmiało kiedy reszta dzieci w rodzinie jeździła jowejkiem i wolała go Talolet/ Kajojek. On był najmłodszy długo.

PCOS, endometrioza, tylozgiecie, a jednak można wpasc :p
    Niespodzianka ciąża, niespodzianka poród.
    16/06 w 37+2 przyszła na świat Margaretka ważąca 2730g.
    Margaret, o uroczym zdrobnieniu Daisy <3
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaEvans wrote:
    Aż mi się przypomniał mój siostrzeniec KaRol, który od malutkiego tr głoskę wymawiał najlepiej. Nie mówił jeszcze W czy K ale nawet L zamieniał na R. Ciasto było z Garrrrrarrrretką, siostra Dorrrrotka itp. Dosyć uroczo to brzmiało kiedy reszta dzieci w rodzinie jeździła jowejkiem i wolała go Talolet/ Kajojek. On był najmłodszy długo.

Nieźle :D Mnie już drażni to L zamiast R u mojego młodego, ale wiem, że to kwestia czasu. Nawet nie wiem, kiedy dzieci to ogarniają.

• PannaEvans Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - mbc wrote:
    No my właśnie mamy zagwozdkę między Karolem Gustawem a Jerzym Janem.
    No i decyzji braaak.

Przepięknie. Nie myślałaś żeby między nimi robić mieszanki? Ja zazdroszczę siostrze Karola Jerzego bo w 18 wieku książę Karol walczył z królem Jerzym o tron wielkiej Brytanii. Bardzo mnie interesuje historia Szkocji i te imiona są dla mnie znaczące.

Dziewczyny ja na opryszczkę najczęściej stosuje zwykły spirytus + ewentualnie olejek z drzewa herbacianego. Ale to tak dosłownie co kilka minut ten spirytus przykładam.

PCOS, endometrioza, tylozgiecie, a jednak można wpasc :p
    Niespodzianka ciąża, niespodzianka poród.
    16/06 w 37+2 przyszła na świat Margaretka ważąca 2730g.
    Margaret, o uroczym zdrobnieniu Daisy <3
  • Aska1994 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej, a Nana się odezwała po wczorajszej wizycie?
    KarolaJJJ, na którą masz wizytę?

Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
    Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
    Monia urodziła się 16.03.2017r💕
    Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
    Tak się spełnia marzenia!
    Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaEvans wrote:
    Przepięknie. Nie myślałaś żeby między nimi robić mieszanki? Ja zazdroszczę siostrze Karola Jerzego bo w 18 wieku książę Karol walczył z królem Jerzym o tron wielkiej Brytanii. Bardzo mnie interesuje historia Szkocji i te imiona są dla mnie znaczące.

Dziewczyny ja na opryszczkę najczęściej stosuje zwykły spirytus + ewentualnie olejek z drzewa herbacianego. Ale to tak dosłownie co kilka minut ten spirytus przykładam.

No jest ewentualna opcja właśnie Karola Jerzego, ale Karol Gustaw, to król Szwecji, obecny jest już XVI.
    Znowu imię Jerzy samo w sobie też mi się bardzo podoba, tak jak i mężowi, no i decyzji brak.

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Kamsza Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewiczyny za pomoc. Przkladam sobie wacik z perfumem na opryszczke a na wieczór założę sobie plasterek :)

km5s8u69jm7ox3pn.png
    Larissa(35tc) 41cm 2490g :*
    1usa20mm80mnr9u9.png
    Jonathan(36tc) 2960g:*
    Nicole(*) nasz Aniołek(34tc)
    16.02-21.02
  • Kamsza Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u Nas dzisiaj biało :) wkoncu i do Holandii śnieg zawitał :)

km5s8u69jm7ox3pn.png
    Larissa(35tc) 41cm 2490g :*
    1usa20mm80mnr9u9.png
    Jonathan(36tc) 2960g:*
    Nicole(*) nasz Aniołek(34tc)
    16.02-21.02
  • poliś Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) gratuluję wszystkich udanych wizyt i zdrowych dzieciaczków :) !!! ja mam jutro na 11.30 wizytę i bardzo się stresuję, bo właśnie dokładnie na tym etapie pierwszej ciąży w 17tc lekarz powiedział, że dziecko jest o 2 tyg za małe względem terminu porodu z prenatalnych, no a po kolejnych 2 tygodniach już wszystko było źle z dzieckiem a u mnie totalne bezwodzie... Mam nadzieję, ze jutro wszystko będzie ok i poznam już płeć na 100% bo ostatnio lekarz na 70-80 % powiedział, ze raczej dziewczynka, że jest coś między nogami, ale na penisa za krótkie i raczej to tzw wyrostek, czyli łechtaczka, która się wciągnie ... Teraz w porównaniu do tamtej ciąży mam znacznie większy brzuch, zero plamień więc nadzieja jest... Ale w tamtej ciąży też od około 16 tc zaczęłam czuć ruchy, teraz jeszcze cisza, może dlatego, że łożysko mam teraz na przedniej ścianie macicy? Która z Was czuje już ruchy? bo doczytałam, ze KarolaJJJ ale nie nadrobiłam tych wszystkich 80 stron od ostatniego razu :D

Termin porodu 5 lipiec 2019 <3 Monisia <3
    07.04.2018 Franciszek [*] 23 tc
    14.07.2018 aniolek 6t [*] ciąża jajowodowa, usunięcie jajowodu
    2nn3yx8dulexgmnl.png
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polis trzymam kciuki za szczesliwe zakonczenie tym razem :)

• KarolaJJJ Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamsza wrote:
    Dzięki dziewiczyny za pomoc. Przkladam sobie wacik z perfumem na opryszczke a na wieczór założę sobie plasterek :)
    Nie rób głupot tylko naklej plasterek juz. Z opryszczką walczy sie od razu jak swędzi,plasterek tez nakleja sie JUŻ. Nie baw sie w jakies perfumy ani olejki.
    Ja czuje muśnięcia od 14 tyg a ruchy od 15,od tygodnia sa to silne ruchy a mam 17+4,
    Wizytę mam wieczorem.
    Ja.nie lubię Hani,Oliwii,Julek,Maji, Antków,Wiktorów,Zosi i innych talich ktore teraz ma co co trzecie dziecko. Jest tyle innych imion. Nie daje tez imion po osobach których nie lubie ale nadal mam spory wybór

Casjopea lubi tę wiadomość

p19uqqmzs3gk4a7x.png
  • KarolaJJJ Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te podwójne po królach itp to w sumie fajny pomysł, nigdy o tym nie pomyślałam ale u nas bedzie Stasiek raczej wiec juz za późno ze zmianą. Chyba ze na żeńskie ale tutaj mam zero pomysłu

p19uqqmzs3gk4a7x.png
  • Czarna_kawa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaEvans,przepiękne imiona!!!

Poliś,dobrze,ze się odezwałas,już Cię miałam wywoływać co tam u Was?
    Trzymam mocno kciuki za jutro!

Ja wybierałam obydwa imiona,żeby pasowały do zagranicznego nazwiska i mój narzeczony ma rodzine w Turcji,udało mi się znaleźć obydwa imiona występujące i tam i w Polsce :)

poliś lubi tę wiadomość

201907041556.png
    201802112272.png
    02.2017 aniołek 7tyg[*]
    02.2018 córeczka<3
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna_kawa wrote:
    PannaEvans,przepiękne imiona!!!

Poliś,dobrze,ze się odezwałas,już Cię miałam wywoływać co tam u Was?
    Trzymam mocno kciuki za jutro!

Ja wybierałam obydwa imiona,żeby pasowały do zagranicznego nazwiska i mój narzeczony ma rodzine w Turcji,udało mi się znaleźć obydwa imiona występujące i tam i w Polsce :)

Moja znajoma tutaj tak wybrala z partnerem imiona dzieci, zeby byly i w polskim i angielskim, ale co z tego, skoro nazwisko maja tak okropnie polskie, ze nawet Polakowi ciezko wymowic :D

• Drobinka91 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamsza wrote:
    A u Nas dzisiaj biało :) wkoncu i do Holandii śnieg zawitał :)
    Tak, właśnie też patrzę za okno i nie wierzę :D tak ładnie sobie sypie :)

Kamsza lubi tę wiadomość

qb3ce6yd8925ak7r.png
    Aleksander 07.07.19r👶
    3000g 🔹️54cm🔹️
    klz9e6ydh37227gp.png
    1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖

• Drobinka91 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak w ogóle, to mam straszne wahania nastrojów, sama ze sobą nie mogę wytrzymać :P A nie daj Boże niech mąż mi odmówi zrobienia czegoś do jedzenia, od razu ryczę XD wczoraj to już przeszłam samą siebie, było mi tak smutno, że aż się zanosiłam z płaczu, bo powiedział że nie chce Mu się zrobić mi kanapki na kolację (wrócił zmęczony z pracy więc jakby to normalne ) a ja tak sobie wbiłam w głowę że nie czuję że się mną opiekuje itp że szok :D to już nie pierwszy raz z jedzeniem, morał z tego taki że głodnej kobiecie w ciąży się nie odmawia :P śmiał się ze mnie, przytulał i przepraszał i powiedział że to już więcej się nie powtórzy XD A dziś jak o tym myślę to aż wstyd XD

qb3ce6yd8925ak7r.png
    Aleksander 07.07.19r👶
    3000g 🔹️54cm🔹️
    klz9e6ydh37227gp.png
    1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2019, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny jestem po wizycie u swojego lekarza, także powiedział że będzie dziewczynka :) malutka rośnie zdrowo a to najważniejsze :) tarczyca się uregulowana leki pomogły z 3.7 spadło na 1.2 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2019, 13:05

Drobinka91, Aska1994, Alrauna1987, Eluska, Sylka135, Czarna_kawa, Panna_Justyna, LidziA89, Kamsza, Micia, poliś, Casjopea, ines., AgaRydz lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2019, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wczoraj się nie odezwałam bo lekarz przełożył mi wizytę na dziś i już nie zmieniała. tutaj terminu

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2019, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczyny powiedzcie mi jak ostatnio robilam wyniki i tarczyca skoczyła do 2,2 to mam się czym martwić ? Szukać juz endokrynologa czy poczekac 2 tyg i powtórzyć wynik ? Biorę wit a tam jest jod a z tarczyca nigdy problemów nie mialam

• mikka86 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eluska wrote:
    A dziewczyny powiedzcie mi jak ostatnio robilam wyniki i tarczyca skoczyła do 2,2 to mam się czym martwić ? Szukać juz endokrynologa czy poczekac 2 tyg i powtórzyć wynik ? Biorę wit a tam jest jod a z tarczyca nigdy problemów nie mialam
    Nieee,ja mam 2,45 i lek powiedziała,że jest dobrze i nic nie trzeba brać

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
  • Patrycja28 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tarczyce 0.5 i gin powiedział że genialny wynik na teraz :) a wcześniej miałam około 3.

w4sqgzu3rgmh9m7f.png
‹‹ 395 396 397 398 399 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ