Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
mikka86 wrote:Kiedyś słyszałam,żeby dziecku nie nadawać imienia z literą R bo może np jej nie wymawiać i będzie problem bo nawet się nie będzie umiało poprawnie przedstawić- no głupota totalna...
Aż mi się przypomniał mój siostrzeniec KaRol, który od malutkiego tr głoskę wymawiał najlepiej. Nie mówił jeszcze W czy K ale nawet L zamieniał na R. Ciasto było z Garrrrrarrrretką, siostra Dorrrrotka itp. Dosyć uroczo to brzmiało kiedy reszta dzieci w rodzinie jeździła jowejkiem i wolała go Talolet/ Kajojek. On był najmłodszy długo.PCOS, endometrioza, tylozgiecie, a jednak można wpasc :p
Niespodzianka ciąża, niespodzianka poród.
16/06 w 37+2 przyszła na świat Margaretka ważąca 2730g.
Margaret, o uroczym zdrobnieniu Daisy -
PannaEvans wrote:Aż mi się przypomniał mój siostrzeniec KaRol, który od malutkiego tr głoskę wymawiał najlepiej. Nie mówił jeszcze W czy K ale nawet L zamieniał na R. Ciasto było z Garrrrrarrrretką, siostra Dorrrrotka itp. Dosyć uroczo to brzmiało kiedy reszta dzieci w rodzinie jeździła jowejkiem i wolała go Talolet/ Kajojek. On był najmłodszy długo.
NieźleMnie już drażni to L zamiast R u mojego młodego, ale wiem, że to kwestia czasu. Nawet nie wiem, kiedy dzieci to ogarniają.
-
Magda - mbc wrote:No my właśnie mamy zagwozdkę między Karolem Gustawem a Jerzym Janem.
No i decyzji braaak.
Przepięknie. Nie myślałaś żeby między nimi robić mieszanki? Ja zazdroszczę siostrze Karola Jerzego bo w 18 wieku książę Karol walczył z królem Jerzym o tron wielkiej Brytanii. Bardzo mnie interesuje historia Szkocji i te imiona są dla mnie znaczące.
Dziewczyny ja na opryszczkę najczęściej stosuje zwykły spirytus + ewentualnie olejek z drzewa herbacianego. Ale to tak dosłownie co kilka minut ten spirytus przykładam.PCOS, endometrioza, tylozgiecie, a jednak można wpasc :p
Niespodzianka ciąża, niespodzianka poród.
16/06 w 37+2 przyszła na świat Margaretka ważąca 2730g.
Margaret, o uroczym zdrobnieniu Daisy -
Ej, a Nana się odezwała po wczorajszej wizycie?
KarolaJJJ, na którą masz wizytę?Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
Monia urodziła się 16.03.2017r💕
Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
Tak się spełnia marzenia!
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥 -
PannaEvans wrote:Przepięknie. Nie myślałaś żeby między nimi robić mieszanki? Ja zazdroszczę siostrze Karola Jerzego bo w 18 wieku książę Karol walczył z królem Jerzym o tron wielkiej Brytanii. Bardzo mnie interesuje historia Szkocji i te imiona są dla mnie znaczące.
Dziewczyny ja na opryszczkę najczęściej stosuje zwykły spirytus + ewentualnie olejek z drzewa herbacianego. Ale to tak dosłownie co kilka minut ten spirytus przykładam.
No jest ewentualna opcja właśnie Karola Jerzego, ale Karol Gustaw, to król Szwecji, obecny jest już XVI.
Znowu imię Jerzy samo w sobie też mi się bardzo podoba, tak jak i mężowi, no i decyzji brak.💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Cześć dziewczyny
gratuluję wszystkich udanych wizyt i zdrowych dzieciaczków
!!! ja mam jutro na 11.30 wizytę i bardzo się stresuję, bo właśnie dokładnie na tym etapie pierwszej ciąży w 17tc lekarz powiedział, że dziecko jest o 2 tyg za małe względem terminu porodu z prenatalnych, no a po kolejnych 2 tygodniach już wszystko było źle z dzieckiem a u mnie totalne bezwodzie... Mam nadzieję, ze jutro wszystko będzie ok i poznam już płeć na 100% bo ostatnio lekarz na 70-80 % powiedział, ze raczej dziewczynka, że jest coś między nogami, ale na penisa za krótkie i raczej to tzw wyrostek, czyli łechtaczka, która się wciągnie ... Teraz w porównaniu do tamtej ciąży mam znacznie większy brzuch, zero plamień więc nadzieja jest... Ale w tamtej ciąży też od około 16 tc zaczęłam czuć ruchy, teraz jeszcze cisza, może dlatego, że łożysko mam teraz na przedniej ścianie macicy? Która z Was czuje już ruchy? bo doczytałam, ze KarolaJJJ ale nie nadrobiłam tych wszystkich 80 stron od ostatniego razu
Termin porodu 5 lipiec 2019Monisia
07.04.2018 Franciszek [*] 23 tc
14.07.2018 aniolek 6t [*] ciąża jajowodowa, usunięcie jajowodu
-
Kamsza wrote:Dzięki dziewiczyny za pomoc. Przkladam sobie wacik z perfumem na opryszczke a na wieczór założę sobie plasterek
Ja czuje muśnięcia od 14 tyg a ruchy od 15,od tygodnia sa to silne ruchy a mam 17+4,
Wizytę mam wieczorem.
Ja.nie lubię Hani,Oliwii,Julek,Maji, Antków,Wiktorów,Zosi i innych talich ktore teraz ma co co trzecie dziecko. Jest tyle innych imion. Nie daje tez imion po osobach których nie lubie ale nadal mam spory wybórCasjopea lubi tę wiadomość
-
PannaEvans,przepiękne imiona!!!
Poliś,dobrze,ze się odezwałas,już Cię miałam wywoływać co tam u Was?
Trzymam mocno kciuki za jutro!
Ja wybierałam obydwa imiona,żeby pasowały do zagranicznego nazwiska i mój narzeczony ma rodzine w Turcji,udało mi się znaleźć obydwa imiona występujące i tam i w Polscepoliś lubi tę wiadomość
-
Czarna_kawa wrote:PannaEvans,przepiękne imiona!!!
Poliś,dobrze,ze się odezwałas,już Cię miałam wywoływać co tam u Was?
Trzymam mocno kciuki za jutro!
Ja wybierałam obydwa imiona,żeby pasowały do zagranicznego nazwiska i mój narzeczony ma rodzine w Turcji,udało mi się znaleźć obydwa imiona występujące i tam i w Polsce
Moja znajoma tutaj tak wybrala z partnerem imiona dzieci, zeby byly i w polskim i angielskim, ale co z tego, skoro nazwisko maja tak okropnie polskie, ze nawet Polakowi ciezko wymowic -
Kamsza wrote:A u Nas dzisiaj biało
wkoncu i do Holandii śnieg zawitał
tak ładnie sobie sypie
Kamsza lubi tę wiadomość
Aleksander 07.07.19r👶
3000g 🔹️54cm🔹️
1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖
-
Tak w ogóle, to mam straszne wahania nastrojów, sama ze sobą nie mogę wytrzymać
A nie daj Boże niech mąż mi odmówi zrobienia czegoś do jedzenia, od razu ryczę
wczoraj to już przeszłam samą siebie, było mi tak smutno, że aż się zanosiłam z płaczu, bo powiedział że nie chce Mu się zrobić mi kanapki na kolację (wrócił zmęczony z pracy więc jakby to normalne ) a ja tak sobie wbiłam w głowę że nie czuję że się mną opiekuje itp że szok
to już nie pierwszy raz z jedzeniem, morał z tego taki że głodnej kobiecie w ciąży się nie odmawia
śmiał się ze mnie, przytulał i przepraszał i powiedział że to już więcej się nie powtórzy
A dziś jak o tym myślę to aż wstyd
Aleksander 07.07.19r👶
3000g 🔹️54cm🔹️
1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖
-
nick nieaktualnyhej dziewczyny jestem po wizycie u swojego lekarza, także powiedział że będzie dziewczynka
malutka rośnie zdrowo a to najważniejsze
tarczyca się uregulowana leki pomogły z 3.7 spadło na 1.2
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2019, 13:05
Drobinka91, Aska1994, Alrauna1987, Eluska, Sylka135, Czarna_kawa, Panna_Justyna, LidziA89, Kamsza, Micia, poliś, Casjopea, ines., AgaRydz lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Eluska wrote:A dziewczyny powiedzcie mi jak ostatnio robilam wyniki i tarczyca skoczyła do 2,2 to mam się czym martwić ? Szukać juz endokrynologa czy poczekac 2 tyg i powtórzyć wynik ? Biorę wit a tam jest jod a z tarczyca nigdy problemów nie mialamurl=https://www.suwaczek.pl/]
[/url]