Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Kamsza wrote:Karola a można używać w ciąży bo właśnie plasterki mam ale zdrapane opakowanie więc niewidac informacji
A może wygooglaj ulotkę? Ja mam dzisiaj jakiegoś mega nerwa na wszystko... jeszcze mo mąż jakąś wirusówkę do domu przytargał, a dopiero z zapalenia oskrzeli wyszłam... niech to szlag trafi! Już zdążyliśmy się dzisiaj posprzeczać, bo przecież jak facet chory to tragedia w domu... grmh. Oszaleję dzisiaj. Chyba hormony mi wariują...
2014.06. - start
2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk)
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa MaluchyZostała z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb! -
PannaEvans wrote:Przez to ze mam królewskie imiona to sobie ubzdurałam ze dzieci tez musza mieć. Wiem ze było od cholery imion wśród królów i królowych ale mi chodzi o te bardziej znane, w końcu jestem Elzbieta Zofia Wiktoria. No i jest w Londynie bardzo dobry uniwersytet Queens Margaret University wiec córka będzie Margaret. Syn Aleksander jak cesarz. Wiele imion mi zabrało nieświadomie rodzeństwo. Katarzyna Maria, Izabela Małgorzata, Karol Jerzy itd. Jeszcze dla syna jakby było ich dwóch to mam Henryka lub Edwarda. Dla córki Alicja Wiktoria - po królowej Grecji i Danii. Ot takie moje dziwactwo. No i męskie imię musi mieć R.
Mikaja co do sutków mnie najbardziej pieką jak zmarzne, nawet jak w cyce ciepło ale w nogi zimno to umieram.
FajowoMnie się podobają takie 'historie'. Dla mnie akurat byle ładnie brzmiało z nazwiskiem i podobało się mnie i mojemu męzowi.
_Hope_ wrote:Z tego co kojarzę tetraamelia to brak 4 kończyn. Amelia jednej. Ale to zupełnie nie ma znaczenia. Grunt że znając znaczenie słowa nadal podoba Ci się jako imie
Moja córka ma 2 imiona. Drugie po mojej zmarłej Mamie.
To nadal znaczenie słowa, a nie imieniaDla mnie to tak, jak reading i Reading
Niby to samo, a jedno to nazwa własna
I czyta się inaczej
Ja jestem osoba niewierzącą, więc dla mnie jakies tam wymyślone przez kogos znaczenia imion to po prostu bzdura
Aż z ciekawości przeczytałam znaczenie mojego imienia i może z 30% się pokrywa ze mną. Ale z tym, to pewnie jak z horoskopami
-
kinga27.30 wrote:A może wygooglaj ulotkę? Ja mam dzisiaj jakiegoś mega nerwa na wszystko... jeszcze mo mąż jakąś wirusówkę do domu przytargał, a dopiero z zapalenia oskrzeli wyszłam... niech to szlag trafi! Już zdążyliśmy się dzisiaj posprzeczać, bo przecież jak facet chory to tragedia w domu... grmh. Oszaleję dzisiaj. Chyba hormony mi wariują...
O dobry pomysł z googlaniem. Na przyszłośc polecam te stronę:
https://www.mp.pl/pacjent/leki/
Współczuje choroby :* i zdrówka życzę! -
A to horoskopy z kolei nie dla mnie
ja wierzę w Boga
poliś, Eluska lubią tę wiadomość
-
ja również nie sprawdzam znaczeń imion i zupełnie mnie one nie obchodzą , wybieram takie jakie mi się po prostu podoba,nie lubię imion staroświeckich,typu Franki,Antosie, Hanie,Helenki itp ani takich które właśnie są modne i są nadawane masowo tak jak Julki,do niedawna Oliwieurl=https://www.suwaczek.pl/]
[/url]
-
My szukaliśmy imion, które brzmią normalnie, ale są rzadko nadawane. A drugie imiona mają po dziadkach (syn po ojcu mojego męża, a córka po mojej mamie, Konrad będzie miał po moim tacie i dobrze, że syn, bo po teściowej bym się nie zgodziła)Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
Monia urodziła się 16.03.2017r💕
Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
Tak się spełnia marzenia!
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥 -
Ja nie patrzę absolutnie na nic, jak tak po myslałam - ani czy to popularne, ani czy staromodne, ani czy znam kogos o tym imieniu (podobno wybierajac imie dla dziecka dowiadujemy sie ilu osob nie lubimy
) - no nic. Ma nam sie podoba ci tyle
Tzn mi, bo maz chyba patrzy na to, czy zna kogos z takim imieniem.
I tez chcemy, zeby w zestawieniu z nazwiskiem brzmialo ok
Pamietam znalam kiedys kogos kto nadal imie konczace się na L i nazwisko zaczynalo sie tez na L i strasznie ciezko to powiedziec tak szybko -
My wybieramy jedno imię . W Norwegii jeżeli są dwa czy więciej to używa się wszystkich . Ja mam dwa długie imiona i długie nazwisko - takiej krzywdy
nie zrobię swojemu dziecku
to jest upierdliwe jeżeli trzeba się gdzieś podpisać , albo ktoś do ciebie mówi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2019, 11:09
-
mikka86 wrote:Kiedyś słyszałam,żeby dziecku nie nadawać imienia z literą R bo może np jej nie wymawiać i będzie problem bo nawet się nie będzie umiało poprawnie przedstawić- no głupota totalna...
Kuzyn mojego męża nie wymawia R i pamiętam, jak się śmiali, jak sobie jego żona wymyśliła, że synek będzie BorysOn juz w swoim imieniu ma R i to jest dla niego katorga
Nazwisko też rozpoczyna się na R
-
Alisia wrote:My wybieramy jedno imię . W Norwegii jeżeli są dwa czy więciej to używa się wszystkich . Ja mam dwa długie imiona i długie nazwisko - takiej krzywdy
nie zrobię swojemu dziecku
to jest upierdliwe jeżeli trzeba się gdzieś podpisać , albo ktoś do ciebie mówi
Ja moje panienskie nazwisko miałam na 6 liter, teraz mam 5I cieszy - poza tym nie mam polskich znaków, ale niestety jak wrócimy do Pl, to będzie upierdliwe, bo bedę musiała pilnować wszędzie, co piszą. My mamy nazwisko, które ma bardzo popularną podobna formę - dosłownie jednej litery w nim z nie ma z tego popularnego nazwiska. I wszyscy ja tam dodają. Więc ciągle trzeba poprawiać i pilnować.
-
mikaja wrote:Kuzyn mojego męża nie wymawia R i pamiętam, jak się śmiali, jak sobie jego żona wymyśliła, że synek będzie Borys
On juz w swoim imieniu ma R i to jest dla niego katorga
Nazwisko też rozpoczyna się na R
url=https://www.suwaczek.pl/][/url]
-
Ja też się skłaniam ku temu żeby nadać dziecku dwa imiona
moja babcia ma po prababcia, mama ma po babci, ja mam po mamie i moje dziecko będzie miało albo po mnie albo po tatusiu
poza tym mamy krótkie nazwisko więc nie będzie to problematyczne
Aleksander 07.07.19r👶
3000g 🔹️54cm🔹️
1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖
-
nick nieaktualny
-
Moja corka ma w swoim imieniu i o nazwisku 4x R
trochę się bałam czy będzie r wymawiać
Ja mam kilka lat pracy z dziećmi niepelnosprawnymi na koncie i u mnie bardzo dużo imion odpada bo słabo mi się kojarzą
Ciężka sprawa -
Prawda też taka, że jest spora jakaś tam szansa na to, że naszym dzieciom na jakims etapie życie ich imię nie będzie pasowało, nie będzie się podobało. Ja przeszłam ten etap, chciałam, zeby mówiono do mnie innym imieniem
Teraz mi wszystko jedno.
-
Mikaja
M wziął mnie z bagażem decyzji, między innymi wybranymi imionami, działka, projektem domu, miejscem zamieszkania, poglądami (jak brak ślubu kościelnego) itp. Od początku wiedział, ze tego nie zmieniamy (ok projekt domu mógł pomoc pozmienia) i jak mu nie pasuje to nie musi brać
A na znaczenie imienia nie patrzę tylko na poprzednich właścicieli. Tzn nie ze oni musza być super, np mega podziwiam historie Elżbiety Batory czy imienniczki mojej bratanicy Joanny Hiszpańskiej. Moje dzieci pewnie szybko poznają wielkich ludzi swoich imion :p
Edit: w szkole i przedszkolu dzieci się ze mnie śmiały, nie dość ze Elka to jeszcze Zośka, tak sie nazywały wszystkie mamy i babcie. Jak nic ktoś mówi ze się będą śmiać z Margaretki to mówię ze ze zwykłej Polskiej Elżbiety tez się śmiali wiec nie będę się naginać z imieniem bo nie wiem z czego dzieci za 7 lat będą mieć „bekę”.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2019, 11:33
panazuzanna lubi tę wiadomość
PCOS, endometrioza, tylozgiecie, a jednak można wpasc :p
Niespodzianka ciąża, niespodzianka poród.
16/06 w 37+2 przyszła na świat Margaretka ważąca 2730g.
Margaret, o uroczym zdrobnieniu Daisy -
PannaEvans wrote:Przez to ze mam królewskie imiona to sobie ubzdurałam ze dzieci tez musza mieć. Wiem ze było od cholery imion wśród królów i królowych ale mi chodzi o te bardziej znane, w końcu jestem Elzbieta Zofia Wiktoria. No i jest w Londynie bardzo dobry uniwersytet Queens Margaret University wiec córka będzie Margaret. Syn Aleksander jak cesarz. Wiele imion mi zabrało nieświadomie rodzeństwo. Katarzyna Maria, Izabela Małgorzata, Karol Jerzy itd. Jeszcze dla syna jakby było ich dwóch to mam Henryka lub Edwarda. Dla córki Alicja Wiktoria - po królowej Grecji i Danii. Ot takie moje dziwactwo. No i męskie imię musi mieć R.
Mikaja co do sutków mnie najbardziej pieką jak zmarzne, nawet jak w cyce ciepło ale w nogi zimno to umieram.
No my właśnie mamy zagwozdkę między Karolem Gustawem a Jerzym Janem.
No i decyzji braaak.💙11.06.2019
💙 05.08.2021