Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
PannaEvans wrote:Ohh przypomnialas mi, ze musze sie nauczyc robic bezlgultenowa pizze dla M, niedawno okazalo sie, ze ma celiakie. Nigdy nie wpadlam na robienie ciasta w tej maszynie, chleby pieklam czesto, wroce do tego na jego diecie GF.
Danio ja mam moralniaka bo boje sie ze od tego apetytu (cala pizza na raz) urosne w ciazy 20kg, a malo sie ruszam.
Można własnie robić - my kupilismy na proble ta z lidla i jest ksiazka z przepisami i jest ciasto na pizze - zagniata i robi wszystko - trzeba tylko wyjac i upiec. Tylko dosc dlugo to zagniata - ten nasz program jakos 1,5h schodzi. Ale no ciasto pycha. Są tez przepisy i tryby gf. -
Danio wrote:Pannaevans A jakiej wielkosci byla ta pizza?
Taka standardowa jak w UK dla jednej osoby. Mysle, ze miala 30-35cm. Pocieszam sie, ze ciasto cieniutkie i tylko mozzarella na wierzchu.
Mikaja ja uzywalam maszyny mojej mamy. Moulinex czy jakos tak, ona nie ma na nia czasu (poza praca ma teraz na glowie chorych rodzicow) wiec mowi, ze nam odda. Zanim sie do niej dobralam to mi gdzies umknela instrukcja. Bede szukac w necie. Nasza ma z 10 lat jak nie wiecej.
To nie jest tak dlugo, normlanie i tak czekasz az urosnie itp, a tutaj sobie rak nie brudzisz. Najgorsze dla mnie w ciescie jest to, ze wchodzi za paznokcie (nosze dlugie szpony).PCOS, endometrioza, tylozgiecie, a jednak można wpasc :p
Niespodzianka ciąża, niespodzianka poród.
16/06 w 37+2 przyszła na świat Margaretka ważąca 2730g.
Margaret, o uroczym zdrobnieniu Daisy -
PannaEvans wrote:Taka standardowa jak w UK dla jednej osoby. Mysle, ze miala 30-35cm. Pocieszam sie, ze ciasto cieniutkie i tylko mozzarella na wierzchu.
Mikaja ja uzywalam maszyny mojej mamy. Moulinex czy jakos tak, ona nie ma na nia czasu (poza praca ma teraz na glowie chorych rodzicow) wiec mowi, ze nam odda. Zanim sie do niej dobralam to mi gdzies umknela instrukcja. Bede szukac w necie. Nasza ma z 10 lat jak nie wiecej.
To nie jest tak dlugo, normlanie i tak czekasz az urosnie itp, a tutaj sobie rak nie brudzisz. Najgorsze dla mnie w ciescie jest to, ze wchodzi za paznokcie (nosze dlugie szpony).
Te pizze maja zazwyczaj 700-1000 kcalnie wiem, czy Cie to pocieszy
Tak czy siak, raz za czas nic sie nie stanie - nagle 20kg Ci nie przybedzie przeciez.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2019, 16:25
-
PannaEvans wrote:Taka standardowa jak w UK dla jednej osoby. Mysle, ze miala 30-35cm. Pocieszam sie, ze ciasto cieniutkie i tylko mozzarella na wierzchu..
Haha to rzeczywiście masz apetyt
Ale nie przejmuj się ja też mam czasami takie dni że jestem cały czas głodna.
-
PannaEvans, zobacz sobie na pizzę z patelni bez drożdży. Moim zdaniem jest ok, wolę normalną pizzę, ale nam taka też smakuje. Bez bicia się przyznam, że nigdy się nie interesowałam, co zawiera gluten.Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
Monia urodziła się 16.03.2017r💕
Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
Tak się spełnia marzenia!
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥 -
Aska1994 wrote:PannaEvans, zobacz sobie na pizzę z patelni bez drożdży. Moim zdaniem jest ok, wolę normalną pizzę, ale nam taka też smakuje. Bez bicia się przyznam, że nigdy się nie interesowałam, co zawiera gluten.
Głównie produkty pszeniczne - pieczywo, makarony. Ale też owies i żyto.Aska1994 lubi tę wiadomość
-
Ines, spoko, dogadamy się na priv, jak przejrzę co mam na strychu. I jkaies ciuszki po Monice w dobrym stanie po Monice też mam, to albo się wymienimy jak Ci się coś spodoba albo dogadamy się, co do cenyZałożyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥 -
Czyli w sumie mąka też zawiera gluten?Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Hej Wam ☺️ Ja właśnie wróciłam z mega zakupow. Super rzeczy w c&a. Niby wszystko po promocji a przy kasie cena wyskoczyła że szooook
ale teraz niemusze się martwić o rosnący brzuszek
Ważne że wygodnie i nic nie ciśnie
.
Sylka135, Micia, mikaja lubią tę wiadomość
-
mikaja wrote:Te pizze maja zazwyczaj 700-1000 kcal
nie wiem, czy Cie to pocieszy
Tak czy siak, raz za czas nic sie nie stanie - nagle 20kg Ci nie przybedzie przeciez.
Nagle nie, ale codziennie przeginam z kalorycznoscia. Co ja zrobie, ze mam ochote na zelki, czekolade, pizze i maka?PCOS, endometrioza, tylozgiecie, a jednak można wpasc :p
Kamsza wrote:Hej Wam ☺️ Ja właśnie wróciłam z mega zakupow. Super rzeczy w c&a. Niby wszystko po promocji a przy kasie cena wyskoczyła że szooook
ale teraz niemusze się martwić o rosnący brzuszek
Ważne że wygodnie i nic nie ciśnie
.
4 bluzki i spodnie i w sumie brakuje mi tylko krótkich spodni
Czy któraś z Was ma problem ze zbyt nisko polozonym lozyskiem? -
Aska1994 wrote:Czyli w sumie mąka też zawiera gluten?
Glownie. Wszystko co z podstawowych zboz. Osoba z celiakia moze maksymalnie 20mg dziennie. Czyli nie moge mu pokroic pomidora na desce gdzie leza okruszki z chleba.
Oddzielne szafki w domu, specjalne produkty, jak masz maszyne do pieczenia chleba to albo piecz tylko Bezglutenowy albo dwie maszyny. Dokladne sprawdzanie skladow, bo gluten jest w wedlinach, parowkach, platkach np kukurydzianych, patrzenie na znaczek Gluten Free (ktory kosztuje ale tylko on daje pewnosc, ze na pewno jest ponizej 20mg/kg).
Glupi chleb kosztuje kilka zl za kilka kromek dlatego wole mu piec.
PCOS, endometrioza, tylozgiecie, a jednak można wpasc :p
_Hope_ wrote:Do mnie dzis przyszla od nich paka
Czy któraś z Was ma problem ze zbyt nisko polozonym lozyskiem?
A ginek tak stwierdził po badaniu u Ciebie? Ja tylko kojarzę,ze te przodujące łożyska niby są gorsze od tych ,,tylnych''...ale wiesz,nawet w sumie nie pytałam o łożysko tym razem,bo szybka wizyta była ze względu na ryzcąca córkę w korytarzu,aż się zapytam tego12tego na wizycie. -
_Hope_ wrote:Czy któraś z Was ma problem ze zbyt nisko polozonym lozyskiem?
Na ostatniej wizycie 4 tygodnie temu miałam nisko - przodujące , zahaczało lekko o szyję ..... lekarz pocieszał że powinno się podnieść ...... ale ostrzegł że mogą być krwawienia
Czarna kawa przodujące łożysko to co innego niż położone na przedniej czy tylnej ścianie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2019, 17:30
-
Si. Moje styka się z wewnetrznym ujsciem szyjki i ma jeszcze trochę czasu żeby się podnieść. Zobaczymy na polowkowym. Mam grzecznie czekać i nie panikowac. Jak się nie podniesie będzie czas na panikę
-
_Hope_ wrote:Do mnie dzis przyszla od nich paka
Czy któraś z Was ma problem ze zbyt nisko polozonym lozyskiem?
No ja poczekam aż się zacznie robić ciepło to wtedy kupię spodenki krótkie żeby na duży brzuszek pasowały -
Kamsza wrote:No ja poczekam aż się zacznie robić ciepło to wtedy kupię spodenki krótkie żeby na duży brzuszek pasowały
nie że względu na rozmiar tylko teraz nic nie ma
nie ten sezon chyba
Kamsza lubi tę wiadomość