X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • Ulli88 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ines. Na 28.07 wychodzi (no ale tradycja mówi że może do połowy lipca wytrzyma ;) )

Danio lubi tę wiadomość

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
  • AgaRydz Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2019, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam w domu bita snietane i owoce leśne mrożone :-) szykuje się deser :-)

Kamsza, ines., Micia, kinga27.30 lubią tę wiadomość

SYNUŚ <3

Niedoczynność tarczycy
    Po stracie w 20 tyg. ( Luty 2019 )

• mikka86 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaRydz wrote:
    Dziewczyny mam w domu bita snietane i owoce leśne mrożone :-) szykuje się deser :-)
    a jaką bitą śmietanę? bo wiesz,że ta w sprayu to sama chemia 04icon_rotfl.gif

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie zaczynam zastanawiać, czy jest sens kupować wanienke. Mamy małą wannę, do ktorej i tak wsadzałabym wanienkę, bo na pewno nie kupuje stelazu ani nie bede kapała dziecka na czyms innym. I się zastanawiam, jak to takie 'krzesełko' do kąpania mogłoby sie sprawdzić lepiej.
    to: https://www.angelcarebaby.ca/product/angelcare-bath-support-blue#

• mikaja Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewentualnie kupię może wanienkę turystyczną, taką, jak mamy w Pl - dmuchaną :D

• Kamsza Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaRydz wrote:

Mmmm pyszności się szykują. Może też coś wykombinuje na deser :p Takiego smaka narobilas.

A ja czekam na męża właśnie bo zrobił mi miła niespodziankę i przywiezie obiad z restauracji do domu także niemusialam dzisiaj gotować. Jak ja kocham takie niespodzianki :)

Micia lubi tę wiadomość

km5s8u69jm7ox3pn.png
    Larissa(35tc) 41cm 2490g :*
    1usa20mm80mnr9u9.png
    Jonathan(36tc) 2960g:*
    Nicole(*) nasz Aniołek(34tc)
    16.02-21.02
  • KarolaJJJ Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikaja wrote:
    Ewentualnie kupię może wanienkę turystyczną, taką, jak mamy w Pl - dmuchaną :D
    A te małe wanienki z ikea? Te bialo zielone? My taka kupujemy

p19uqqmzs3gk4a7x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Danio sprawdzę faktycznie w karcie :) ja właśnie się zdziwiłam, bo miałam zespół Downa, Patau i Edwardsa i właśnie ten poród przedwczesny. A robiłam tylko test PAPP-A z krwi z wolnym beta hCG no i USG.

• mikaja Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaJJJ wrote:
    A te małe wanienki z ikea? Te bialo zielone? My taka kupujemy

Myslałam o niej i to był mój typ, ale ja nadal myslę w perspektywie przyszlosci -czyt. zjazdu do Pl z tymi wszystkimi gratami z 3/4-miesiecznym dzieckiem. Dlatego tez staram się kupić same najpotrzebniejsze rzeczy. Zobacze :)

• mikka86 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o matko, zupełnie nie uwzględniłam wanienki w moich zakupach 0dash2.gif

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Same zabawki starszaka nie wiem, gdzie pomieścimy :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Mikaja nie wiedziałam, że takie coś istnieje A mam taką samą sytuację. To moze faktycznie zamiast wanienki

• PannaEvans Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajtolo wrote:
    PannaEvans piszesz, że nie jestes asertywna później że szczera do bólu...znasz znaczenie asertywności. Co ma wiek do tego czy ktoś jest młodszy czy starszy? W internecie, na forum tego nie widać i nie ma to znaczenia

Nie umiem powiedzieć nie. Jak mnie ktoś porposi o chociażby ugotowanie obiadu, koedy mi ten obiad by śmierdziało i wywoływał mdłości to ja go zrobię. Jak dzieci mnie proszą o setna karuzele czy podrzucanie to powiem ze padam z nóg i nie mam siły ale jak usłyszę „no prooosze” to nie umiem odmówić. Ogólnie mam problem z odmawianiem. Nawet jak coś mi może zaszkodzić lub mi nie pasuje.

Jak dobrze pamietam to ta szczerość wiąże się z Zespołem Aspergera. Asertywność to już chyba bardziej moje.

PCOS, endometrioza, tylozgiecie, a jednak można wpasc :p
    Niespodzianka ciąża, niespodzianka poród.
    16/06 w 37+2 przyszła na świat Margaretka ważąca 2730g.
    Margaret, o uroczym zdrobnieniu Daisy <3
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikaja wrote:
    Same zabawki starszaka nie wiem, gdzie pomieścimy :D
    Do wanienki :P

KasiaLukasia lubi tę wiadomość

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa133 wrote:
    O Mikaja nie wiedziałam, że takie coś istnieje A mam taką samą sytuację. To moze faktycznie zamiast wanienki

To bardzo fajna sprawa, jak sie nie ma miejsca na wanienke ze stojakiem, a ma sie prysznic i nie ma wanny w domu. Moja mama wlasnie ma tylko prysznic i w Pl kupilam taka dmuchana za 25zl na allegro (juz z przesylka) i jst super, bo nie zajmuje miejsca, a jest tez miekka i wchodzi spokojnie do kabiny 90x90.

https://allegro.pl/oferta/dmuchana-wanienka-kolor-niebieski-kiokids-7807198366 taka - tylko no ja moja dorwalam 2 lata temu za polowe tej ceny. Moze sa tansze, ale to pierwszy link z brzegu :D

• mikaja Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hope_ wrote:
    Do wanienki :P

To bym chyba musiala basen olimpijski kupić :D

• KarolaJJJ Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikaja wrote:
    Myslałam o niej i to był mój typ, ale ja nadal myslę w perspektywie przyszlosci -czyt. zjazdu do Pl z tymi wszystkimi gratami z 3/4-miesiecznym dzieckiem. Dlatego tez staram się kupić same najpotrzebniejsze rzeczy. Zobacze :)
    Prawda jest taka ze mozesz ja oddac komus albo wywalic. One grosze kosztują.

p19uqqmzs3gk4a7x.png
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobacze - waniennka to akurat mały problem - dosłownie :D
    Cała ta akcja powrotu mnie przeraża. Zobaczymy, bo to nadal niepewne...
    W ogóle to dziecko będzie miało paszport brytyjski z marszu, starszak nie mógł mieć - to nie fair :D

• KarolaJJJ Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ogole lubiłam kąpać w zalewie. Miałam taki fajny ze dziecko sie zmiescilo na leząco. Korek,pielucha pod tyłek i dxiecko wykąpane bez schylania. Starczyło na 2 miesiące. Później wyrosła

Danio, AgaRydz lubią tę wiadomość

p19uqqmzs3gk4a7x.png
  • Danio Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaJJJ wrote:
    Ja w ogole lubiłam kąpać w zalewie. Miałam taki fajny ze dziecko sie zmiescilo na leząco. Korek,pielucha pod tyłek i dxiecko wykąpane bez schylania. Starczyło na 2 miesiące. Później wyrosła

Karola w zalewie haha:) brzmi jakbyś zupe z dziecka gotowała ;)
    Nie hejtujcie to żarcik tylko ;) na rozluznienie dzisiejszej napiętej atmosfery na forum :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2019, 16:57

oar843r8ab1t8zh2.png
‹‹ 479 480 481 482 483 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ