X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • Ulli88 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ines. Na 28.07 wychodzi (no ale tradycja mówi że może do połowy lipca wytrzyma ;) )

Danio lubi tę wiadomość

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
  • AgaRydz Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2019, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam w domu bita snietane i owoce leśne mrożone :-) szykuje się deser :-)

Kamsza, ines., Micia, kinga27.30 lubią tę wiadomość

SYNUŚ <3

Niedoczynność tarczycy
    Po stracie w 20 tyg. ( Luty 2019 )

• mikka86 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaRydz wrote:
    Dziewczyny mam w domu bita snietane i owoce leśne mrożone :-) szykuje się deser :-)
    a jaką bitą śmietanę? bo wiesz,że ta w sprayu to sama chemia 04icon_rotfl.gif

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie zaczynam zastanawiać, czy jest sens kupować wanienke. Mamy małą wannę, do ktorej i tak wsadzałabym wanienkę, bo na pewno nie kupuje stelazu ani nie bede kapała dziecka na czyms innym. I się zastanawiam, jak to takie 'krzesełko' do kąpania mogłoby sie sprawdzić lepiej.
    to: https://www.angelcarebaby.ca/product/angelcare-bath-support-blue#

• mikaja Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewentualnie kupię może wanienkę turystyczną, taką, jak mamy w Pl - dmuchaną :D

• Kamsza Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaRydz wrote:

Mmmm pyszności się szykują. Może też coś wykombinuje na deser :p Takiego smaka narobilas.

A ja czekam na męża właśnie bo zrobił mi miła niespodziankę i przywiezie obiad z restauracji do domu także niemusialam dzisiaj gotować. Jak ja kocham takie niespodzianki :)

Micia lubi tę wiadomość

km5s8u69jm7ox3pn.png
    Larissa(35tc) 41cm 2490g :*
    1usa20mm80mnr9u9.png
    Jonathan(36tc) 2960g:*
    Nicole(*) nasz Aniołek(34tc)
    16.02-21.02
  • KarolaJJJ Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikaja wrote:
    Ewentualnie kupię może wanienkę turystyczną, taką, jak mamy w Pl - dmuchaną :D
    A te małe wanienki z ikea? Te bialo zielone? My taka kupujemy

p19uqqmzs3gk4a7x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Danio sprawdzę faktycznie w karcie :) ja właśnie się zdziwiłam, bo miałam zespół Downa, Patau i Edwardsa i właśnie ten poród przedwczesny. A robiłam tylko test PAPP-A z krwi z wolnym beta hCG no i USG.

• mikaja Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaJJJ wrote:
    A te małe wanienki z ikea? Te bialo zielone? My taka kupujemy

Myslałam o niej i to był mój typ, ale ja nadal myslę w perspektywie przyszlosci -czyt. zjazdu do Pl z tymi wszystkimi gratami z 3/4-miesiecznym dzieckiem. Dlatego tez staram się kupić same najpotrzebniejsze rzeczy. Zobacze :)

• mikka86 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o matko, zupełnie nie uwzględniłam wanienki w moich zakupach 0dash2.gif

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Same zabawki starszaka nie wiem, gdzie pomieścimy :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Mikaja nie wiedziałam, że takie coś istnieje A mam taką samą sytuację. To moze faktycznie zamiast wanienki

• PannaEvans Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajtolo wrote:
    PannaEvans piszesz, że nie jestes asertywna później że szczera do bólu...znasz znaczenie asertywności. Co ma wiek do tego czy ktoś jest młodszy czy starszy? W internecie, na forum tego nie widać i nie ma to znaczenia

Nie umiem powiedzieć nie. Jak mnie ktoś porposi o chociażby ugotowanie obiadu, koedy mi ten obiad by śmierdziało i wywoływał mdłości to ja go zrobię. Jak dzieci mnie proszą o setna karuzele czy podrzucanie to powiem ze padam z nóg i nie mam siły ale jak usłyszę „no prooosze” to nie umiem odmówić. Ogólnie mam problem z odmawianiem. Nawet jak coś mi może zaszkodzić lub mi nie pasuje.

Jak dobrze pamietam to ta szczerość wiąże się z Zespołem Aspergera. Asertywność to już chyba bardziej moje.

PCOS, endometrioza, tylozgiecie, a jednak można wpasc :p
    Niespodzianka ciąża, niespodzianka poród.
    16/06 w 37+2 przyszła na świat Margaretka ważąca 2730g.
    Margaret, o uroczym zdrobnieniu Daisy <3
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikaja wrote:
    Same zabawki starszaka nie wiem, gdzie pomieścimy :D
    Do wanienki :P

KasiaLukasia lubi tę wiadomość

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa133 wrote:
    O Mikaja nie wiedziałam, że takie coś istnieje A mam taką samą sytuację. To moze faktycznie zamiast wanienki

To bardzo fajna sprawa, jak sie nie ma miejsca na wanienke ze stojakiem, a ma sie prysznic i nie ma wanny w domu. Moja mama wlasnie ma tylko prysznic i w Pl kupilam taka dmuchana za 25zl na allegro (juz z przesylka) i jst super, bo nie zajmuje miejsca, a jest tez miekka i wchodzi spokojnie do kabiny 90x90.

https://allegro.pl/oferta/dmuchana-wanienka-kolor-niebieski-kiokids-7807198366 taka - tylko no ja moja dorwalam 2 lata temu za polowe tej ceny. Moze sa tansze, ale to pierwszy link z brzegu :D

• mikaja Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hope_ wrote:
    Do wanienki :P

To bym chyba musiala basen olimpijski kupić :D

• KarolaJJJ Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikaja wrote:
    Myslałam o niej i to był mój typ, ale ja nadal myslę w perspektywie przyszlosci -czyt. zjazdu do Pl z tymi wszystkimi gratami z 3/4-miesiecznym dzieckiem. Dlatego tez staram się kupić same najpotrzebniejsze rzeczy. Zobacze :)
    Prawda jest taka ze mozesz ja oddac komus albo wywalic. One grosze kosztują.

p19uqqmzs3gk4a7x.png
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobacze - waniennka to akurat mały problem - dosłownie :D
    Cała ta akcja powrotu mnie przeraża. Zobaczymy, bo to nadal niepewne...
    W ogóle to dziecko będzie miało paszport brytyjski z marszu, starszak nie mógł mieć - to nie fair :D

• KarolaJJJ Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ogole lubiłam kąpać w zalewie. Miałam taki fajny ze dziecko sie zmiescilo na leząco. Korek,pielucha pod tyłek i dxiecko wykąpane bez schylania. Starczyło na 2 miesiące. Później wyrosła

Danio, AgaRydz lubią tę wiadomość

p19uqqmzs3gk4a7x.png
  • Danio Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaJJJ wrote:
    Ja w ogole lubiłam kąpać w zalewie. Miałam taki fajny ze dziecko sie zmiescilo na leząco. Korek,pielucha pod tyłek i dxiecko wykąpane bez schylania. Starczyło na 2 miesiące. Później wyrosła

Karola w zalewie haha:) brzmi jakbyś zupe z dziecka gotowała ;)
    Nie hejtujcie to żarcik tylko ;) na rozluznienie dzisiejszej napiętej atmosfery na forum :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2019, 16:57

oar843r8ab1t8zh2.png
‹‹ 479 480 481 482 483 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ