Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Tylko błagam, pamiętajcie Dziewczyny, żeby nie przykrywać budki wózka, nawet pieluszką tetrową!!!!
Ja raczej w lecie nie przewiduję przykrywać Malucha niczym w wózku, chyba że będzie chłodniej to jakiś cieniutki kocykale nie mam pojęcia, co jest lepsze w przypadku bambusowych rzeczy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2019, 19:23
Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
Monia urodziła się 16.03.2017r💕
Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
Tak się spełnia marzenia!
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥 -
no wiadomo że jak upał, to niczym najlepiej, ale całe lato tak nie będzie pewnie
dlatego pytam co byście wybrały, kocyk bambusowy (piękne mają w lulalove czy jakoś tak), czy może duża bambusowa pieluszkaAska1994, anngelikamarta, Kamsza lubią tę wiadomość
-
Patrycja28 wrote:no wiadomo że jak upał, to niczym najlepiej, ale całe lato tak nie będzie pewnie
dlatego pytam co byście wybrały, kocyk bambusowy (piękne mają w lulalove czy jakoś tak), czy może duża bambusowa pieluszkaPatrycja28 lubi tę wiadomość
SYNUŚ
Niedoczynność tarczycy
Po stracie w 20 tyg. ( Luty 2019 )
-
Lolla wrote:Dziewczyny, macie jakieś aplikacje ciążowe na androida? Co polecacie?
-
Alisia wrote:Super
Od czego to zależy ?
Trzeba tu pracować minimum 5 lat, żeby dziecko miało paszport brytyjski. Jak się starszak urodził, to byliśmy 3 lata, teraz prawie 6 będzie. Mąż pracuje cały czas w jednym miejscu od lutego 2014 więc on to załatwi, bo musi jego menadżer mu podpisać papierki. Przynajmniej będzie taniej, bo paszport polski kosztuje 2x tyle i trzeba jechać 2h do ambasady. A tak to pocztą na miejscu
Aska1994 wrote:ikaja, ja robię tak, że na początku jak ciężko mi się bardziej schylać po cesarce, to kąpię w wanience, kładę ją na krzesłach koło wanny, nalewam wody i już. A potem już normalnie w wannie. Ale zdecydowanie pewniej się czuję, jak ten dziadowski kikut odpadnie. A u starszaków się dość długo trzymał
U mnie mąż to ogarnie albo mama także spoko. Młodego tyle, co na wannie na przewijaku kładliśmy i nie miałam problemu. Ale jego myliśmy na sucho.
LidziA89 wrote:Jestem już po wizycie. Wszystko ok. Mała waży 238g. Następna wizyta 07.03 wtedy zrobi połówkowe ale w czwartek mam wizytę u lekarza na NFZ on mi wpisze skierowanie to powinnam mieć drugie połówkowe trochę wcześniej.
Aaa no i chyba wybraliśmy imię KAMILA
Super!I super imię - u nas ostatnio Karolina się pojawiła, ale jednak chyba skończymy z tą Hanią
Eluska wrote:Kamilarzadko spotykane teraz imie
ładnie! Lidzia super ze na usg wszystko dobrze. Jeśli mogę zapytać Was o radę. Od 2 tygodni mam bóle. Najpierw wydawało mi się ze to bóle krzyżowe, teraz mi się bardziej wydaje ze to sprawy nerki lewej. Staram się dużo pić, dziś sobie przykladam tez termofor. Ale ogólnie ból towarzyszy mi przez cały dzień i noc. Ja przez 18 lat chorowałam na nerki wiec się boje. Wyniki miałam do tej pory ok, ale idę tez jutro. Powiedzcie czy któraś kiedyś miała taką przypadłość ?
Nerki w ciąży są obciążone, może to ma coś do rzeczy hmm... Zwłaszcza, że coś już z nimi miałaś - dobrze kojarzę, że miałaś wodonercze?
-
nick nieaktualny
-
Patrycja28 wrote:no wiadomo że jak upał, to niczym najlepiej, ale całe lato tak nie będzie pewnie
dlatego pytam co byście wybrały, kocyk bambusowy (piękne mają w lulalove czy jakoś tak), czy może duża bambusowa pieluszkaPatrycja28 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja kupilam bawełniane otulacze. Dokupie jeszcze cieniutki polarowy kocyk.
Ja weszłam w etap zgagi. Codziennie się męcze z tym cholerstwem. Rennie jem jak cukierki.Ja mialam problem z wrzodami żoładka i nadżerkami przełyku i czuje że mi wypala dziury na nowo. Wrzody i hemoroidy. Jak własna babcia.... -
anngelikamarta wrote:Dzisiaj też oglądałam te kocyki w lulalove o matko piękne są :o i te kolory :o ciężko będzie wybrać ten jeden
No piękne są naprawdę i myślę że na lato też zdadzą egzamin bo nie są zbyt grubeja raczej jakiś miętowy albo niebieski wezmę, ewentualnie szary
kurde ciężko wybrać, wczoraj pół wieczoru wybierałam kokon, rożek, kocyk i poduszeczke, wszystko musiało pasować do siebie
anngelikamarta lubi tę wiadomość
-
mikaja wrote:Powiedz to kobiecie która 5+ lat stara się o to biologiczne połączenie. A i tutaj sa dziewczyny, które latami o ciążę się starały.
Nasze zycie to nie tylko czysta biologia i fizjologia, bo mamy też umysły i uczucia i dla kobiety, która x razy straciła ciążę i x lat się o nią starała to tak - to może być rozważane w aspektach cudu. Rozumiem, że Ty jesteś młoda, udało Wam się szybciej, niż myślałaś...w zasadzie nie myślałaś wcale, ale to Twoje słowa. Nigdy też ciąży nie straciłaś więc tak, jak brakuje Ci asertywności, brakuje Ci też chyba empatii.
Tak bardzo Ci dziękuję, że to napisałaś. Dla mnie ten maluszek rosnący jest prawdziwym cudem.
2014.06. - start
2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk)
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa MaluchyZostała z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb! -
Malwa133 wrote:Dzięki:D myślałam, że to dużo jak zespół Downa był 20 000 A tu 2000
Nie stresuj sięja mam ryzyko wcześniej akcji 1:75
2014.06. - start
2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk)
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa MaluchyZostała z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb!