X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • Drobinka91 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mi ten wózek też się nie podoba, dla mnie taki za bardzo kanciasty, też wolę takie owalne :)

Emma no dla mnie to nawet ta 1/4 ceny z 5 tysięcy wydaje się duża XD też się boję takiej sytuacji że kupię drogi a u mnie w ogóle się nie sprawdzi i co wtedy :P ale Tobie życzę powodzenia w przekonywaniu męża na Twój wymarzony wózek :D

Emma_ lubi tę wiadomość

qb3ce6yd8925ak7r.png
    Aleksander 07.07.19r👶
    3000g 🔹️54cm🔹️
    klz9e6ydh37227gp.png
    1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖

• mikaja Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poliś wrote:
    mikaja ja niestety mam późno, dopiero 16.45
    My mamy jedno auto takie duże suva, ale oprócz tego 10 innych, bo mąż pracuje w wypożyczalni samochodów i wszystkie u nas na parkingu zostawia, więc właśnie poprawiłyście mi humor z tą opcją zostawiania w bagażniku wózka, bo na to nie wpadłam :) Na dole w klatce są 2 wózki na łańcuchach rowerowych przypięte, więc to jakaś opcja, ale w zeszłym roku było ogłoszenie ze spółdzielni, że pchły zalęgły się gdzieś w piwnicy od kotów, i jak wracałam z dworu z pieskiem to kilka razy na nim zobaczyłam pchłę, a mąż dwa razy miał na nogach... I pomimo, że już nie ma tego problemu w klatce, mam jakieś takie obrzydzenie, żeby na dole koło piwnicy stawiać wózek..

Faktycznie pozno - ja mam o 10.
    A co do pcheł - też bym chyba nie zostawiłą, fuj.
    Ale polecam bagażnik, a jeszcze jak macie tyle samochodow do wykorzystania, to juz w ogole :D
    Gdybys jednak szukala czegos do tachania po schodach, to wtedy pompowane kola i dobra amortyzacja sie przydają. Miękko wchodzą.
    Mozna tez stelaz zostawiac w aucie albo na tej nieszczesnej klatce, a gondole z dzieckiem na gore. Aczkolwiek np. po cc to juz jest slaba opcja, jak meza nie ma w domu zeby wyniesc.

• poliś Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikaja wrote:
    Faktycznie pozno - ja mam o 10.
    A co do pcheł - też bym chyba nie zostawiłą, fuj.
    Ale polecam bagażnik, a jeszcze jak macie tyle samochodow do wykorzystania, to juz w ogole :D
    Gdybys jednak szukala czegos do tachania po schodach, to wtedy pompowane kola i dobra amortyzacja sie przydają. Miękko wchodzą.
    Mozna tez stelaz zostawiac w aucie albo na tej nieszczesnej klatce, a gondole z dzieckiem na gore. Aczkolwiek np. po cc to juz jest slaba opcja, jak meza nie ma w domu zeby wyniesc.

Dokładnie, sam stelaż do auta albo na klatce, a gondola do góry, chyba tak będę sobie radzić...
    Mikaja Ty masz już w środę połówkowe czy jeszcze nie? U mnie w środę to zwykła wizyta u prowadzącego, a tydzień później 21 lutego połówkowe.. Ale mój prowadzący na bank obejrzy wszystkie narządy dokładnie, On prowadził moją pierwszą ciązę, która zakończyła się w 23 tc, więc na bank będzie dokładnie patrzeć.. :)

Termin porodu 5 lipiec 2019 <3 Monisia <3
    07.04.2018 Franciszek [*] 23 tc
    14.07.2018 aniolek 6t [*] ciąża jajowodowa, usunięcie jajowodu
    2nn3yx8dulexgmnl.png
  • Hiszpaneczka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam mieć w srode szkole rodzenia ale mam dzisiaj wiec dziś dalszy ciag o porodzie, wyprawce do szpitala itp. :)

1usai09ki0pljcwv.png
    11dpt - 490, 13dpt-1124, 18dpt-8210, 22dpt-35444, 25dpt - 4mm i ❤️
  • Hiszpaneczka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poliś wrote:
    dziewczyny będziecie robić no połówkowych 3d albo 4d? film albo chociaż zdjęcia? Ja właśnie bardzo bym chciała, ale podobno wtedy dziecko jeszcze ie wygląda jakoś super i najlepiej koło 26 tc , tak mówi mój gin prowadzący..

ja mam zdjęcia i filmik nagrany :) cudownie się patrzy na malucha :)

1usai09ki0pljcwv.png
  • Hiszpaneczka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikaja wozek super :)

1usai09ki0pljcwv.png
  • PannaEvans Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Ja dzisiaj ostatni dzień w Polsce, M w pracy, a ja się nudzę bo przez skurcze i twardnienia mam nakaz leżenia. Mała fika i jak macica nie jest akurat twarda to można ręka poczuć.
    Co robicie jak macie nakaz leżenia? Bo nie bardzo mam co ze sobą zrobić, a z nudów jem, boje się ze w końcu za zna tyć obżerając się bez ruchu.

PCOS, endometrioza, tylozgiecie, a jednak można wpasc :p
    Niespodzianka ciąża, niespodzianka poród.
    16/06 w 37+2 przyszła na świat Margaretka ważąca 2730g.
    Margaret, o uroczym zdrobnieniu Daisy <3
  • Alisia Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się po połówkowych udało się na wcześniejszą godzinę ;-)

Z malutką wszysko dobrze :-) Wszystkie narządy sprawdzone :-) Piła wody ;-) mama wcześniej napiła się soku pomarańczowego więc jej smskowało :P

Łożysko niestety nadal nisko :-( mam dodatkową kontrole w 32 tc i mam nadzieję że do tego czasu się podniesie bo inaczej cc którego chce uniknąć ........

kinga27.30, anngelikamarta, Sylka135, Micia, Czarna_kawa, Hiszpaneczka, Eluska, Lolla, ines. lubią tę wiadomość

a31il5w.png

• PannaEvans Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisia wrote:

Z malutką wszysko dobrze :-) Wszystkie narządy sprawdzone :-) Piła wody ;-) mama wcześniej napiła się soku pomarańczowego więc jej smskowało :P

Łożysko niestety nadal nisko :-( mam dodatkową kontrole w 32 tc i mam nadzieję że do tego czasu się podniesie bo inaczej cc którego chce uniknąć ........

Super ze wszystko ok, gratulacje!
    A z tym łożyskiem to lekarz zawsze mówi (chodzi mi o zwykła wizytę) gdzie jest czy tylko jak jest nisko? Bo mój mówił o szyjce ze względu na te skurcze ale nic o łożysku. Połówkowe za niecałe 2 tygodnie to liczę ze się coś dowiem.

PCOS, endometrioza, tylozgiecie, a jednak można wpasc :p
    Niespodzianka ciąża, niespodzianka poród.
    16/06 w 37+2 przyszła na świat Margaretka ważąca 2730g.
    Margaret, o uroczym zdrobnieniu Daisy <3
  • KarolaJJJ Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaEvans wrote:
    Hej dziewczyny!
    Ja dzisiaj ostatni dzień w Polsce, M w pracy, a ja się nudzę bo przez skurcze i twardnienia mam nakaz leżenia. Mała fika i jak macica nie jest akurat twarda to można ręka poczuć.
    Co robicie jak macie nakaz leżenia? Bo nie bardzo mam co ze sobą zrobić, a z nudów jem, boje się ze w końcu za zna tyć obżerając się bez ruchu.
    Ja sie ucze głównie podczas leżenia.

p19uqqmzs3gk4a7x.png
  • Hiszpaneczka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisia wrote:

super ze wszystko dobrze :) wcześnie mialas polowkowe

1usai09ki0pljcwv.png
  • Alisia Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaEvans wrote:
    Super ze wszystko ok, gratulacje!
    A z tym łożyskiem to lekarz zawsze mówi (chodzi mi o zwykła wizytę) gdzie jest czy tylko jak jest nisko? Bo mój mówił o szyjce ze względu na te skurcze ale nic o łożysku. Połówkowe za niecałe 2 tygodnie to liczę ze się coś dowiem.

Ja wiem od 9 tc że nachodzi na szyjkę macicy ............

a31il5w.png

• Hiszpaneczka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaEvans wrote:
    Hej dziewczyny!

ogladnij sobie zalegle seriale, poczytaj ksiazke, posłuchaj muzyki :) pogoda brzydka za oknem to wykorzystaj to :)

1usai09ki0pljcwv.png
  • Alisia Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiszpaneczka wrote:
    super ze wszystko dobrze :) wcześnie mialas polowkowe

Niestety ja nie miałam wyboru , mieszkam w Norwegii tutaj termin wyznacza szpital w którym się rodzi ;-)

a31il5w.png

• _Hope_ Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisia wrote:

Super, że dziecko zdrowe!!!
    A z łożyskiem lipa :( coś czuję, że u mnie też sie nie podniesie :/ i wizja cc to mój koszmar i moja zmora.

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • Alisia Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie powiedzeliśmy że znamy płeć ( robiliśmy Sanco ) ;-) chcieliśmy sprawdzić czy pani się nie pomyli ;-) ale malutka za bardzo się nie kryła :P sama dobrze widziałam że dziewczynka ;-)

Micia lubi tę wiadomość

a31il5w.png

• Alisia Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hope_ wrote:
    A z łożyskiem lipa :( coś czuję, że u mnie też sie nie podniesie :/ i wizja cc to mój koszmar i moja zmora.

To tak jak u mnie koszmar i zmora :-( ale mam o tym nie myśleć , jeszcze jest czas żeby się podniosło :-)

a31il5w.png

• anngelikamarta Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się przed chwilą zwazylam i mam 2kg na minusie :( zastanawiam się jakim cudem, nie miałam żadnych mdłości, jem w sumie normalnie a waga mniejsza niż przed ciążą

3jvzi09ky700q2oc.png

12.06.2019r.~05:45 SN 36+6 Antoś 👶🏼💗❤️
    20 luty - 424g💗
    13 marzec - 760g ❣️
    3 kwiecień - 1060g💓
    2 maj - 1650g🍼
    27 maj - 2550g🙆‍♀️
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poliś połówkowe już :) Oby wszystko bylo u was dobrze tym razem i ciaza zakonczyla sie szczesliwie. Domyslam sie, ze jak ten tydzien 0 nadchodzi, to pewnie mocno sie stresujesz... u mnie TYM tygodniem byl 11.

Alisia super wiesci :)

• anngelikamarta Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisia wrote:

Super wieści, gratulacje :)

3jvzi09ky700q2oc.png

12.06.2019r.~05:45 SN 36+6 Antoś 👶🏼💗❤️
    20 luty - 424g💗
    13 marzec - 760g ❣️
    3 kwiecień - 1060g💓
    2 maj - 1650g🍼
    27 maj - 2550g🙆‍♀️
‹‹ 524 525 526 527 528 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ