X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • poliś Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikaja wrote:
    Poliś połówkowe już :) Oby wszystko bylo u was dobrze tym razem i ciaza zakonczyla sie szczesliwie. Domyslam sie, ze jak ten tydzien 0 nadchodzi, to pewnie mocno sie stresujesz... u mnie TYM tygodniem byl 11.

mikaja jak teraz w środę nic mojego ginekologa nie zaniepokoi to już na 21 lutego na połówkowych będę spokojniejsza :)

Termin porodu 5 lipiec 2019 <3 Monisia <3
    07.04.2018 Franciszek [*] 23 tc
    14.07.2018 aniolek 6t [*] ciąża jajowodowa, usunięcie jajowodu
    2nn3yx8dulexgmnl.png
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciekawe co tam u Xgirl

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
  • Messy92 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisia wrote:
    Melduję się po połówkowych udało się na wcześniejszą godzinę ;-)

Z malutką wszysko dobrze :-) Wszystkie narządy sprawdzone :-) Piła wody ;-) mama wcześniej napiła się soku pomarańczowego więc jej smskowało :P

Łożysko niestety nadal nisko :-( mam dodatkową kontrole w 32 tc i mam nadzieję że do tego czasu się podniesie bo inaczej cc którego chce uniknąć ........

Łożysko nisko nie jest wskazaniem do CC jeśli nie nachodzi na szyjke. A jeszcze jest czas żeby się podniosło więc się nie denerwuj :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2019, 16:39

qskyyx8d10137q6y.png
    zem33e5e95i14u8v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2019, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikka86 wrote:
    ciekawe co tam u Xgirl
    Tez dzisiaj o niej myślałam ;)

• Alisia Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Messy92 wrote:
    Łożysko nisko nie jest wskazaniem do CC jeśli nie nachodzi na szyjke. A jeszcze jest czas żeby się podniosło więc się nie denerwuj :*

Ja mam łożysko przodujące niestety , nachodzi na szyjkę macicy :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2019, 16:49

a31il5w.png

• mikaja Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisia wrote:
    Ja mam łożysko przodujące niestety , nachodzi na szyjkę macicy :-(

A lekarz mowi, ze jeszcze ma szanse sie podniesc?

• Alisia Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikaja wrote:
    A lekarz mowi, ze jeszcze ma szanse sie podniesc?

Tak ;-) mówią mi tak od 9tc ;-) mamy jeszcze czas ;-) ale nie zawsze się podnosi :-( mam wielką nadzieję że u mnie się podniesie ;-)

a31il5w.png

• mikaja Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisia wrote:
    Tak ;-) mówią mi tak od 9tc ;-) mamy jeszcze czas ;-) ale nie zawsze się podnosi :-( mam wielką nadzieję że u mnie się podniesie ;-)

Zatem oby tak było. a nawet, jeśli nie, to zawsze przynajmniej pocieszające jest to, że wiecie o tym i lekarze wiedzą, żeby w razie czego cc zrobić. Gorzej, jakby nikt nie wiedział o tym.

• Alisia Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikaja wrote:
    Zatem oby tak było. a nawet, jeśli nie, to zawsze przynajmniej pocieszające jest to, że wiecie o tym i lekarze wiedzą, żeby w razie czego cc zrobić. Gorzej, jakby nikt nie wiedział o tym.

Dokładnie tak ;-) Moja ciocia tak zmarła przy porodzie :-( najpierw urodziła łożysko co spowodowało krwotok :-(

a31il5w.png

• mikaja Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisia wrote:
    Dokładnie tak ;-) Moja ciocia tak zmarła przy porodzie :-( najpierw urodziła łożysko co spowodowało krwotok :-(

Jak ja się rodziłam, to było to samo - ale zrobili w ostatniej chwili cc więc i ja i mama żyjemy, ale moja mama straciła bardzo dużo krwi. I tak, że się ogarnęli w porę i jak tylko zobaczyli łożysko, to ją szybko na cc zawieźli.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2019, 17:24

• _Hope_ Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Messy92 wrote:
    Zależy jak jest nisko. Wystarczy że styka się z ujsciem szyjki i wg mojego gina konieczne jest cc.

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • Casjopea Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alrauna1987 wrote:
    Na szczęście większość takich maleństw daje rade.
    Kochana nie większość, tylko coraz większy odsetek. Jest to triumf i tragedia medycyny zarazem, bo takie dzieci przeżywają, ale co potem. Ile z nich ma ogromne problemy zdrowotne, ile jest uszkodzonych.. Owszem, znam i dziecko z 23tc, które jest ok, ale to ile walki, nerwów i rehabilitacji rodzice i ten maluch przeszli to już druga rzecz. Znam też dziewczynkę z 25tc, która ma tylko wadę wzroku, ale znam i z 29tc, która nie chodzi. To ogromna loteria. Trzymajmy więc nasze bobasy w brzuchach jak najdłużej :)

PannaEvans lubi tę wiadomość

• Casjopea Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisia wrote:
    Nooo u mnie się super podnosi. Tak super, że aż krwawilo :D

• Casjopea Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hope_ wrote:
    Zależy jak jest nisko. Wystarczy że styka się z ujsciem szyjki i wg mojego gina konieczne jest cc.
    Ja tam się wcale nie dziwię. Nie ryzykowalabym ani na miejscu lekarza, ani swoim ;)

• Hiszpaneczka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie wrocilam ze szkoły rodzenia, a maz kupil reczniczek z kapturkiem oraz pieluszki tetrowe 6 białych i poki co 2 kolorowe :)

Micia, Patrycja28, kinga27.30 lubią tę wiadomość

1usai09ki0pljcwv.png
    11dpt - 490, 13dpt-1124, 18dpt-8210, 22dpt-35444, 25dpt - 4mm i ❤️
  • Micia Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś z Was ma taki kwaśny posmak w buzi, bo ja mam tak prawie od początku ciąży. Teraz do tego doszły bóle żołądka i jelit. Jak zjem coś ciezkostrawnego to już całkiem się męczę. Przy synku aż tak dokuczliwe nie były te dolegliwości.

w4sqyx8djdwls2n9.png
    mhsvupjy8yin3yzi.png
    ur. 27.10.15r. godz. 12:50 Nasz Cud <3
    [*] 26.03.2014 - 9 tc
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Micia wrote:
    Dziewczyny, czy któraś z Was ma taki kwaśny posmak w buzi, bo ja mam tak prawie od początku ciąży. Teraz do tego doszły bóle żołądka i jelit. Jak zjem coś ciezkostrawnego to już całkiem się męczę. Przy synku aż tak dokuczliwe nie były te dolegliwości.
    Tak ja mam,ale nie od początku ciąży, od końcówki 1 trymestru, nie za fajne uczucie

Micia lubi tę wiadomość

• mikka86 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale nie mam bóli żołądka tylko ten właśnie kwaśny posmak w ustach

• mikaja Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casjopea wrote:
    Nooo u mnie się super podnosi. Tak super, że aż krwawilo :D

Na tym to chyba polega, że w jednym miejscu się odrywa (stąd krwawienie), a wyżej przyczepia - chyba się nie mylę.

Ale dziś padam na twarz - zaszalałam i odkurzyłam sobie samochód, bo aż wstyd, jaki był brudny :D

• Messy92 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisia wrote:

Mój lekarz mówi, że po 20 tygodniu jak się nie podniesie to lipa. Tak do 25 tygodnia chyba.

qskyyx8d10137q6y.png
    zem33e5e95i14u8v.png
‹‹ 525 526 527 528 529 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ