Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Narobiłyście mi ochoty na zupę cebulową ach
. Znalazłam przyczynę bólu jelit. Aspargin biorę od niedawna 3 razy dziennie po 2 tab. w skutkach ubocznych, nudności, biegunka, bóle brzucha nic zmniejsze dawkę i zobaczę jak będzie a na wizycie powiem ginowi może na inny magnez zastapi.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2019, 20:17
ur. 27.10.15r. godz. 12:50 Nasz Cud
[*] 26.03.2014 - 9 tc
-
Messy92 wrote:Nie zamierzam się spierać z Tobą
tak, przodujace jest wskazaniem do cc i dobrze. Ale zam przypadki 2 gdzie się podniosło bardzo późno i wszystko skończyło się dobrze. Nie mniej należy się bardzo oszczędzać w tym przypadku. Bardzo współczuję przodujacym łożyskom.
Miałam gdzieś notatki z łożysk,musiałabym poszukać gdzieś tego,bo byl jakis % skoku łozyska w 30 tc
Messy92 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyhttps://akademiawitalnosci.pl/historia-heleny-i-jej-vitamin-c-baby/
Nie wiem czy wierzyć czy nie.. a jakie są jeszcze metody żeby pomóc sobie w porodzie ? Ja jutro zostalam skierowana na akupunkture w związku z bólami kręgosłupa i jak czytałam to tez polecają przed porodem. Ciekawe czy to wszystko ściema ? Aa no właśnie czytałam jeszcze o wiesiolku żeby też brać w 3 trym. -
Nie wierze w takie rzeczy. Niedobory i przedawkowanie sa szkodliwe. Dodatkowa suplementacja w jakis rozsądnych dawkach ok,ale zeby to mialo jakis cudowny wpływ? Wątpie. Ja mam dziecko 36tc z waga 3300, nie brałam końskich dawek witamin. Teraz,w związku z objawami zrobiłam sobie badanie witamin w organizmie i mam na papierze niedobory wiec uzupełniam(a raczej sie staram) ale w cudowna moc nie wierze
PannaEvans lubi tę wiadomość
-
mikka86 wrote:A w ogóle to bierzecie jeszcze kwas foliowy?
Ja biorę prenatal duo + kwas foliowy 5mg na receptę.
2014.06. - start
2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk)
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa MaluchyZostała z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb! -
Jeeeju cebulowa
Love!! I musztardowa!
A u nas dzisiaj brukselkowa
Jutro mielone z farszem pieczarkowym. A następną trzepnę albo cebulówkę z grzankami, albo musztardówkę na boczku właśnieMicia, Hiszpaneczka lubią tę wiadomość
2014.06. - start
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa MaluchyZostała z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
KarolaJJJ wrote:Halo halo,ale ze mnie tez sie lało
moje łożysko jest nisko połozone i sie odkleja. Chociaz z ostatniego isg wynika ze jest jiz lepiej "przyklepane"
Absolutnie nie lekceważe innych krwotokow jakiekolwiek tła
-
KarolaJJJ wrote:4% do 30, 96% po 20 nie zmienia ale mam podkreślone ze sa to całkowicie przodujace z cechami silnego przyrostu
No to źle napisałaś wyżej
Niezależnie od rodzaju porodu oby każda z nas urodziła szybko i bez komplikacji
Micia lubi tę wiadomość
-
No źle bo pisałam ze po 20 juz sie nie podnosi. Mózg mi szwankuje w tej ciąży. Zamienia sie w galaretke. Aż sie boje co bedzie po porodzie. Będe przewijać kota,małego zawioze do szkoły na 7 a córke opieprze ze przecież ja zawoziłam to jakim cudem jest nadal w domu
Messy92 lubi tę wiadomość
-
KarolaJJJ wrote:W zyciu nie jadłam musztardowej,co to za danie?
Zupa musztardowa, po raz pierwszy jadłam u mojej teściowej. Ja uwielbiam z boczkiem.
Przykładowy przepis: http://m.beszamel.se.pl/zupy-miesne-i-rybne/zupa-musztardowa-przepis-na-holenderska-zupe-z-musztarda,18803/
2014.06. - start
Już chyba trzeci raz pisze i za każdym ktoś dzwoni ;p
My już po pierwszych urodzinach córciwszystko na opak ,ale najważniejsze,ze dzieć zadowolony
poza tym zrobiła nam najpięknieszy prezent w postaci chodzenia
)) śmiga jak królik na baterię,a ja nie mogę się nadziwić jak dzieci szybko rosną
Alisia,gratuluje potwierdzonej córeczki!!!
Sylka,Taaaak to bugaboo drogie jak cholera...
Ines,ja tez w temacie wyprawkowym jestem na etapie zero...tobie się nie dziwie,masz mnóstwo na głowie z tym domem i przeprowadzka. Mnie teraz czeka przeprowadzka na dniach i już czuje kolorowy zawrót głowy...
Miałam się odnieść do reszty,ale pokasowało mi posty,a mózg ciążowy zaniemógł
Jutro wizyta 9.45 i dostanę skierowanie na połówkowestres jest,ale tez stęskniłam się za mała!
Poliś,co u ciebie? Miałaś mięs teraz wizytę? Czy już coś pokręciłam :p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2019, 22:00
Sylka135, Patrycja28, Micia, kinga27.30 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Micia wrote:Narobiłyście mi ochoty na zupę cebulową ach
. Znalazłam przyczynę bólu jelit. Aspargin biorę od niedawna 3 razy dziennie po 2 tab. w skutkach ubocznych, nudności, biegunka, bóle brzucha nic zmniejsze dawkę i zobaczę jak będzie a na wizycie powiem ginowi może na inny magnez zastapi.
czemu bierzesz taka duza dawke?
11dpt - 490, 13dpt-1124, 18dpt-8210, 22dpt-35444, 25dpt - 4mm i ❤️