Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
KarolaJJJ wrote:Hejoooo,my juz ustalina data,knajpa zarezerwowana a do tego kupiliśmy wózek i pół tony ubranek dla dziecka. Mam juz koniec wydawania pieniedzy
Gratuluje, ja jak tylko mysle o temacie slubu to mnie ogarnia panika.PCOS, endometrioza, tylozgiecie, a jednak można wpasc :p
Niespodzianka ciąża, niespodzianka poród.
16/06 w 37+2 przyszła na świat Margaretka ważąca 2730g.
Margaret, o uroczym zdrobnieniu Daisy -
Lidzia ile masz jednostek insuliny i jaka bierzesz? Procz tego czyms jeszzcze sie faszerujesz? ja niestety ciagle mam ketony ;( moim osiagnieciem bylo we wczorajszym badaniu moczu 50 a nie 150.
Karola, to jeszcze zaszalejesz przed pojawieniem sie nowego potomka ;p -
tka_aa wrote:Lidzia ile masz jednostek insuliny i jaka bierzesz? Procz tego czyms jeszzcze sie faszerujesz? ja niestety ciagle mam ketony ;( moim osiagnieciem bylo we wczorajszym badaniu moczu 50 a nie 150.
Karola, to jeszcze zaszalejesz przed pojawieniem sie nowego potomka ;p
Zaczęłam od 8j. Wczoraj brałam już 12j. Ciekawe ile będzie pod koniec ciąży. Biore Gensulin N. Żadnych innych leków na szczęście nie biorę. No może oprócz acardua u ciebie jak to wygląda?
-
tka_aa wrote:Lidzia ile masz jednostek insuliny i jaka bierzesz? Procz tego czyms jeszzcze sie faszerujesz? ja niestety ciagle mam ketony ;( moim osiagnieciem bylo we wczorajszym badaniu moczu 50 a nie 150.
Karola, to jeszcze zaszalejesz przed pojawieniem sie nowego potomka ;p
Jeżeli masz ketony to zapewne jesz zamalo węglowodanów. Przynajmniej tak mi diabetolog mówił. Ja na poczatku tez miałam. Tyle że wyeliminiwalam calkowicie weglowodany. Odkad zaczelam jesc ich sporo ketony zniknęły. A waga o dziwo nie ruszyła bardzo do przodu. 1,5 kg na tą chwilę jestem na plusie. -
tka_aa wrote:Karola, super wozek. Wygodny w obsludze? Kulias uzywany czy nowy? Duzo kasy?
-
KarolaJJJ wrote:Nowy. Mega wygodny. Płynie. Byla promocja z 2400zl na 1600zl plus gratis mufka i dodatkowy materacyk. I w wyposazeniu spiworek na zime,dwie folie,dwoe moskitiery,torba. A ceybex za kazdą pierdołe dodatkowo liczy
Karola gdzie taka promka? W jakiejś sieciowce może? -
KarolaJJJ gratki
Spoko, my też mieliśmy ślub już z małą na świecie. Generalnie założenie było inne, nastawialismy się psychicznie na rok starań (ok, ja się nastawialam, mój ciągle gadał, że znajdę w 1cs - i miał rację), ale że poszło tak szybko to stwierdziliśmy, że ślub będzie później. No i stało się praktycznie idealnie w półrocze małejImpra chyba na 140 osób, bawiłam się zajebiscie
Jedyne co było problemem to obolałe i cieknace cycki, ale jakoś dałam radę. A, w ogóle w dzień własnego wesela dostałam pierwszy i jedyny na prawie rok po porodzie okres
Mega.
Organizacja poszła sprawnie, nie miałam jakichś tam nerwów z tej okazji. No może poza samym dniem zeroTyle, że my tylko cywilny i to na miejscu wesela w pięknym ogrodzie
Kasa jakoś się zgadzała z kopertami, dużo nie musieliśmy dołożyć
-
My bedziemy uspokajac gosci ze kopert maja nie dawac ( bo dali na cywilnym),zeby komus nie wpadlo nie przyjsc bo nie ma np kasy.
Danio kupiliśmy w Krakowie, zupełnie przypadkiem bo przejeżdżaliśmy przej Krk. To maly sklep,wozek byl ostatni,z ekspozycji do twgo ten szary juz wycofali na rzecz brokatowego takiego. Stal tylko miesiąc i nie jest wymacany woec luz.
Widzialam z sklepiw materacyki do łózeczek dostawnych ale nie mialam czasu ogladac,w kazdym razie takie istnieja j mozna kupic,one maja chyba opcje docieciaines. lubi tę wiadomość
-
Karola, wow to super okazja, gdzie taka dorwalas?
Danio wiem, niestety nie jestem w stanie wiecej w siebie wciskac, a na warzywa surowe mam odruch wymiotny. Lekarze u mnie na razie nie panikija z tymi ketonami, chociaz diabetolog zaleca wiecej jesc, bo po posolkach mam dosc niskie cukry np okolo 88.
Lidzia, ja na razie mam 6 j. Jednak cos czuje, ze lada moment bede zwiekszala i tez sie zastanawiam na ilu sie to skonczy. Ja niestety jestem faszerowana calym zestawem lekow, co mnie poczatkowo przybilo, ale jak trzeba... Zaczynajac od eythyroxu, przez wiyaminy typowo ciazowe kw foliowy, wit d3, kwasy dha, jodid, pzez insuline, polocard i konczac na heparynie. Wiec mam sie czym pochwalic ;p -
Ja już też po. Kolejny chłopak będzie- muszę się przestawić bo miałam nadzieję na dziewczynkę. Serduszko pięknie bije. I to by było na tyle bo crl trochę lekarza zaniepokoilo 10.4 przy innych wymiarach prawidłowych jak na 18 tc i wadze 208g.
Aska1994, tka_aa, Alisia, Drobinka91, Czarna_kawa, kinga27.30, Sylka135, Kamsza, Eluska lubią tę wiadomość
Nadia 2008
* 7tc 2016
*10tc 2017
*15tc 2017
WOJTUŚ 2018
STAŚ 2019 -
Panna Evans, ja Ciebie też kojarzę z lipcówek na fb, więc to na pewno jaZałożyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
Monia urodziła się 16.03.2017r💕
Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
Tak się spełnia marzenia!
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥 -
Ulli88 wrote:Ja już też po. Kolejny chłopak będzie- muszę się przestawić bo miałam nadzieję na dziewczynkę. Serduszko pięknie bije. I to by było na tyle bo crl trochę lekarza zaniepokoilo 10.4 przy innych wymiarach prawidłowych jak na 18 tc i wadze 208g.
SuperA z tym crl to duzo zalezy od ułozenia bobasa. i wyłapania najdłuższej przekatnej. Zauwazylam u mnie na usg ostatnio, ze niby dziecko jest starsze o 4 dni niz wedlug pomiaru tydzien wczesniej, a babeczka jak dwa razy mierzyla to jej dqa wyniki inne wyszyly, ktore roznily sie nawet do 0,5 cm. na prenatalnych tez tak mialam i wlasnie tak mi wyjasnila to ginekolog - ułozenie dziecka, ruch jego, ułozenie glowicy, dokładnosc. Gratuluje ze reszta wszystko okej
A moze po prostu maluch będzie należał do tych z dluzszymi nogami a krotszym tłowiem