X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • 33Sylwia Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami w niedzielę 😍
    Ale cisza w bloku! 😁
    U nas zakończył się etap długiego spania 😁 muszę się przyzwyczaić 😂 Mały o 5 zaczął kopać tak jak chyba nigdy jeszcze 😂 po godzinie kopow, rozmyślania zrobiłam się głodna 😂 więc jemy śniadanie 😁
    Kto może niech korzysta z pogody dziś, od jutra maja wrócić deszcze 😑

PS. Chyba poprasuje teraz 😂😂😂

Miłej niedzieli mamusie 😍

relgupjy0emg7fv2.png
  • LidziA89 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja też się przywitam 😘

Byliśmy wczoraj na działce 😁 było cudownie narobilam się jak glupua ślę sprawia mi to taka radoche że nawet wieczorny ból plecow mi tego nie zepsuł 😁

Za to mój pies oczywiście już od wczoraj piszczy że go dupa boli i kręcił się od 4 rano dałam mu tabletki teraz śpi a ja cieszę się każdym kopniakiem córy 😁🥰 jeszcze mi się nie chce wstać ale pewnie się zaraz zrobię głodna 😁

Miłej niedzieli!

U nas pogoda już się popsuła więc niech korzysta ten kto może 🌅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2019, 07:00

33Sylwia lubi tę wiadomość

klz9h3715pahxfmg.png
    Córa <3 4mm <3 ->16mm->30mm->69mm->238g->497g->992g->1417g->2569g->3400g <3 02.07.2019 53 cm 3520 g <3

Wysłany: 24 marca 2019, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) U nas córka wprawdzie wstaje teraz o 5:30, ale wczoraj w ciągu dnia spała mi 3 godziny!! Normalnie śpi Max 1,5. Wystawiłam ją na słońce i się opaliła trochę :D Byłam 1,5 godz w lesie, a 1,5 siedziałam na fundamentach domu i planowałam wszystko. Cudne uczucie :D
    Miałam problem z małą, bo nie chciała mi prawie nic pić (ogólnie pije tylko wodę i nieslodzone herbatki) od kilku dni, ale już wiem o co chodzi.. Ona musi sama! Łazi cały dzień z niekapkiem i pije tyle wody, że pielucha pęka :D

Czarna_kawa, mikaja lubią tę wiadomość

• _Hope_ Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam wewnętrzny bunt przed placeniem. Nie będę za nic płacić w państwowym szpitalu. I tak to od wielu lat opłacam.

mikaja lubi tę wiadomość

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • Aska1994 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To my wczoraj prawie cały dzień na ogródku. Z mężem musieliśmy kurnik ogarnąć, grzędę naprawić, potem drzewo ściąć, bo do połowy spróchniałe i dziw w ogóle, że te wichury wytrzymało, a jakby się zwaliło na kable albo na drogę, to byłby niezły kwas, potem to wszystko trzeba było przenieść, zrobić obiad, z dziećmi na plac zabaw iść i nA dobranoc jeszcze pranie powiesić. A dzisiaj umieeeram i nic grubszego nie robię, mąż tylko robi gołąbki 😎

Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
    Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
    Monia urodziła się 16.03.2017r💕
    Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
    Tak się spełnia marzenia!
    Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2019, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To się Aska napracowalas. Ja jestem na badaniu krzywej cukrowej i umieram z nudów i glodu:( u mnie niestety jest pochmurno

• 33Sylwia Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casjopea to musi być uczucie swoje fundamenty! Fiu, fiu 😍

Aśka wow się narobilas. Podziwiam wszystkich którzy tak potrafią wszystko ogarnąć i to jeszcze przy Dzieciach!

Lidzia widzę że Ty też na dupsku nie usiedzisz 😁

No co zrobić dziewczyny trochę słońca a nas energia ponosi to dobrze, bardzo dobrze 😘

Ja już poprasowalam zjadłam 3 śniadanie 😂 i idę zbierać się do teściów na rosół 😂

Tym co nie mają słońca przesyłam 🌞🌞🌞
    😍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2019, 10:33

relgupjy0emg7fv2.png
  • Aska1994 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3b992d61d6c753aemed.jpg

23+4 😎

poliś, Czarna_kawa, 33Sylwia, Alrauna1987, kinga27.30 lubią tę wiadomość

Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
    Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
    Monia urodziła się 16.03.2017r💕
    Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
    Tak się spełnia marzenia!
    Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥
  • Emma_ Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska, ale brzuszek! 😍

qb3cg7rfycx8vq7e.png
    lprkj48ahla5owvn.png
  • Emma_ Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się wczoraj obłowiłam w Lidlu. Kupiłam leginsy w rozmiarze M i jedne są za duże w brzuchu i pupie, a drugie w sam raz. 😀 Rozmiar na metce ten sam, więc jestem zdziwiona. Mimo wszystko zostawiam jedne i drugie, bo przecież będę jeszcze rosnąć. Kupiłam też kołderkę, pościel i ciuszki dla małej. 🙂 Jeszcze tylu ciężarnych w Lidlu nie widziałam. 😀

Magdabg6 lubi tę wiadomość

qb3cg7rfycx8vq7e.png
    lprkj48ahla5owvn.png
  • KarolaJJJ Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma_ wrote:
    Ja się wczoraj obłowiłam w Lidlu. Kupiłam leginsy w rozmiarze M i jedne są za duże w brzuchu i pupie, a drugie w sam raz. 😀 Rozmiar na metce ten sam, więc jestem zdziwiona. Mimo wszystko zostawiam jedne i drugie, bo przecież będę jeszcze rosnąć. Kupiłam też kołderkę, pościel i ciuszki dla małej. 🙂 Jeszcze tylu ciężarnych w Lidlu nie widziałam. 😀
    Ja mam granatowe i szare S i szare sa wieksze ...myslalam ze mi sie wydaje ale one sa z jakby innego materialu

p19uqqmzs3gk4a7x.png
  • Emma_ Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie granatowe są większe i różnica jest naprawdę duża. Też mam wrażenie, że są z innego materiału. Granatowe są cienkie, a szare grubsze i mniej prześwitujące.

qb3cg7rfycx8vq7e.png
    lprkj48ahla5owvn.png
  • KarolaJJJ Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma_ wrote:
    U mnie granatowe są większe i różnica jest naprawdę duża. Też mam wrażenie, że są z innego materiału. Granatowe są cienkie, a szare grubsze i mniej prześwitujące.
    Moze Ty masz racje a ja zle napisalam,widzialam je na szybko ale wiem ze sie różnią,do koloru nie mam 100% pewności

p19uqqmzs3gk4a7x.png
  • Czarna_kawa Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka,rodziłam w tamtym roku w lutym i nie było problemu,podpisałam umowę na sale jednoosobową,zapłaciłam na koniec pobytu w szpitalu i tyle. Hmmm,może wprowadzili jakieś zmiany teraz z tymi opłatami 🤔ale nic mi o tym nie wiadomo.

Hope,ja w sumie tez mam bunt na takie opłaty,ale tesciowa miała być ze mną w szpitalu,bo sama się bałam trochę z pierwszym dzieckiem,byłam zmęczona po całym porodzie,mała nie chciała jesc i się zdecydowaliśmy na te salę,żeby mi po prostu było łatwiej.Decyzji nie żałuje ☺️

201907041556.png
    201802112272.png
    02.2017 aniołek 7tyg[*]
    02.2018 córeczka<3
  • tka_aa Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Ja dzisiaj jak Śpiąca Królewna, dopiero co wstałam.
    Z mężem rozmyslamy lifting łazienki, bo nie chce nam się na duży remont, zresztą nie wiem czy nie będą nam w przyszłym roku pionów robić więc trzeba będzie rozwalać ściany ;/ Macie może jakieś fajne pomysły/sposoby na zakrycie starych płytek?

Co do Szpitala, dziewczyny, które będą rodzić w Wawie ( Hope i Czarna), a myślałyście nad Żelazną lub Instytutem Matki i Dziecka? Karową poleca mi mój ginekolog, szczególnie jeśli chodzi o cukrzycę. O Madelińskiego słyszłam niestety raczej niezbyt pochlebne opinie ;/

• Emma_ Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaJJJ wrote:
    Moze Ty masz racje a ja zle napisalam,widzialam je na szybko ale wiem ze sie różnią,do koloru nie mam 100% pewności
    A jak się czujesz? Mówią już coś o wypisie czy jeszcze nie? 🙂

qb3cg7rfycx8vq7e.png
    lprkj48ahla5owvn.png
  • kinga27.30 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj z takim leniem w dupie, że szok. Młoda urządziła harce o 5 😅 i chyba będzie rannym ptaszkiem, bo od dłuższego czasu w okolicach tej godziny daje o sobie znać 😆

Pojechałam do kościoła, umyłam auto na samoobsługowej (zmachałam się, jak nigdy), zrobiłam zapiekankę na dzisiaj, ogórkowej i gulaszu (na tydzień), sałatkę makaronową z kurczakiem i już zdycham. Poległam na kanapie, a czeka mnie jeszcze maaaaaasa prasowania i chciałam z psem na spacer do lasu, ale chyba już nie mam mocy...

Piorę już ubranka, właśnie się suszą na sznurku 😍
    Planuję je poorasować, poskładać, owinąć folią i schować do kartonów, bo po świętach pewnie rozgrzebią mi cały sufit i kilka ścian w domu, więc kurz, brud i masakra - gwarantowane... 😭

ibm2tv73nhk4mn1x.png
    2014.06. - start
    2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
    JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
    ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
    14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk) :(
    11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa Maluchy <3 Została z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
    19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb!
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tkaaa ja nie myślałam ale to dlatego że mam pod nosem bielanski. On ma 3 stopień referencyjnosci i z wygody wybrałam to za pierwszym razem. Mąż w 5 min był u mnie. Teraz to będzie tym bardziej ważne bo w domu starszak. Karowa biorę pod uwagę bo mam stamtąd lekarza. Karowa ma też 3 stopień neonatologii. Gdyby coś u Rycha jeszcze wyszło nie tak to pewnie wybiorę Karowa chociaż jest trochę dalej.
    A jestem na fb na grupie halo gdzie rodzic i czytam opinie dziewczyn na świeżo.
    Żelazna ma opinie tych co cisną za wszelką cenę na sn chyba?

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • KarolaJJJ Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma_ wrote:
    A jak się czujesz? Mówią już coś o wypisie czy jeszcze nie? 🙂
    Wczoraj pisałam co i jak,do dzisiaj nic sie nie zmieniło 🙄

p19uqqmzs3gk4a7x.png
  • 33Sylwia Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinga27.30 wrote:
    Piorę już ubranka, właśnie się suszą na sznurku 😍
    Planuję je poorasować, poskładać, owinąć folią i schować do kartonów, bo po świętach pewnie rozgrzebią mi cały sufit i kilka ścian w domu, więc kurz, brud i masakra - gwarantowane... 😭

Obawiam się że będziesz prala jeszcze raz i prasowala 😑 przed kurzem nic nie schowasz on wejdzie wszędzie

relgupjy0emg7fv2.png
‹‹ 724 725 726 727 728 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ