Mamusie CZERWCOWE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Kirsten wrote:Niezapomniana trzymam mocno kciuki żeby wszystko było dobrze!
Ja się chwilę zastanawiałam, czy nie iść dzisiaj do lekarza zamiast za tydzień . Ale doszłam do wniosku, że 6 i 2 to jednak wcześnie.
Czuje się generalnie ciazowo mocno, nudności, senność. Jedyne co mnie martwi to to, że dużo noszę córkę. Syn na tym etapie był zdecydowanie mniej wymagający, a ona w zasadzie cały czas chce być tylko na rękach. -
Alala świetna różnica wieku! Marzyła mi się taka, ale ostatecznie przez pracę i inne czynniki nie mogliśmy się zdecydować.
Ja mam teraz 14 miesięczna córkę w domu, a prawda jest taka że o wiele łatwiej byłoby przebywać teraz z 5 miesięcznikiem, nie mówiąc już o tym że później tak mała różnica to same plusy.
U nas między synem a córka są dwa lata i jednak na tym etapie jest to jeszcze przepaść. Może też kwestia płci robi swoje, bo syn zakochany w swoim LEGO i w zasadzie malo jest takich momentów że bawią się razem. Pewnie gdyby były dwie dziewczynki to byłoby inaczej.
No i liczę też na to że jak beda mieć 4 i 2 lata to jednak jakieś większe interakcje się pojawia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2018, 11:34
-
makalotia wrote:Też mam ten problem. Jeszcze po schodach z nim i skakać na piłce bo czasem jedynie to go uspakaja, ale czekam grzecznie na wizytę , którą mam dopiero 7 listopada.
Skądś to znam... Nawet głupie robienie obiadu to opcja albo mała płacząca przy nodze albo zadowolona na rękach.
No ale ja też czekam do 30.10. do wizyty, liczę też ze z każdym miesiącem córka się jednak będzie ogarniac niesamowite jak dzieci potrafią być różne, syn od początku uwielbiał się sam bawić i nie miał w ogóle takich akcji.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2018, 11:38
-
Kirsten wrote:Skądś to znam... Nawet głupie robienie obiadu to opcja albo mała płacząca przy nodze albo zadowolona na rękach.
No ale ja też czekam do 30.10. do wizyty, liczę też ze z każdym miesiącem córka się jednak będzie ogarniac niesamowite jak dzieci potrafią być różne, syn od początku uwielbiał się sam bawić i nie miał w ogóle takich akcji. -
Magda - mbc wrote:A jaką masz mutację? Jeśli masz MTHFR 677C-T w homozygocie, to nie powinnaś brać femibionu, bo nie metylujesz syntetycznego kwasu, a metylowanego potrzebujesz aż 0.8 czyli na każdy gen. Jeśli masz heterozygotę, to możesz brać femibion
Ja biorę Acard 150mg, Neoparin 0.6, wit. D 4000jm. i Dr Enzmann'a B12 Maxx i tutaj jest wiele witamin w tym właśnie B12, B6, folian 0.8 i biotyna.
Ja biore Actifolin 0.8 wit omegamed optima start duphason 3x2, neoparin 0.6
A kto powie dokladnie o co chodzi z moja mutacja wiem co to jest tylko nie rozumie jednego mam mthfr1289ac hetero
Kiedys wyczytalam ze ta mutacja glownie jest w homo i wystepuje z genem 677c
Ale u mnie w badaniach wyszlo ze gen 677c jest ok .. ze mam tylko 1298ac
Mam jeszcze dodatkowo pai 1 tez hetero
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2018, 11:41
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [ 13tc, 10tc, 10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
mother84 wrote:Niezapomniana mój krwiak z tego co widziałam na USG to jest przy tym drugim pęcherzyku, które słabiej się rozwija. Jak pytałam moja ginekolog o umiejscowienie czy to groźne dla tego większego pęcherzyka to spojrzała na mnie wymownie i mówiła, żeby nie dzielić włosa na czworo i nie czytać więcej w necie.
Asylia db że już nie plamisz. Ja jeszcze w pracy nie powiedziałam o ciąży. Poinformowałam na razie tylko że mam to zwolnienie do 7.11. chce po wizycie powiedzieć.
Dziewczyny a mnie zastanawia jedna rzecz
Taka drobnostka pewno, ale ja lubię drążyć.
Na opisie USG mam, że dwa pęcherzyki - jeden o średnicy 12,1 mm odpowiada 5t2d, YS średnica 3,3mm, crl 2,2. Drugi pęcherzyk średnicy 5,5 mm odpowiada 4t3d.
Dlaczego jak wchodzę na stronę: https://parenting.pl/5-tydzien-ciazy?utm_source=parenting&utm_medium=must-know-seo&utm_campaign=traffic-redirection
I porownuję wartości to mi wychodzi ten większy 5t5 czy 6d, a ten mniejszy 5t1d? To by bardziej zbliżone było dla terminu wg om (6t0d).
A to beda blizniaki?27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Co do pracy to doskonałe Was rozumiem. Z jednej strony fajnie w ciąży odpocząć ale z drugiej mnie np. strasznie nosiło i nie wyobrażałam sobie leżeć. Jak miałam trochę za dużo wolnego to wymyślałam sobie różne choroby więc wolałam tego unikać . Choć oczywiście jeśli byłyby wskazania to na pewno bym lezala, zdrowie dziecka najważniejsze.
Ja w pierwszej ciąży pracowalam do 8 miesiąca, jeździłam do pracy komunikacja miejska. Ale ostatnie dwa miesiące już się trochę męczyłam. Z córką pracowałam do samego końca, ale charakter pracy był inny, więc byłam w niej 3-4 razy w tygodniu ale po kilka godzin.
I taka opcja była super, bo miałam dużo czasu dla syna ale też trochę dla siebie żeby oderwac się od codzienności.Ariette1983 lubi tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2020, 12:00
Samsaramsa lubi tę wiadomość
2021:➡️12.02 długi protokół
22.03🎯15 dojrzałych
❄4AA❄3BB❄3BC
🍀29.05 4AA 7dpt-44,05; 10dpt-158,3; 12dpt-447,0; 14dpt-1075,0; 19dpt-7018, 26dpt mamy ❤rośnij Kropelinko🙏Intralipid+Accofil+Atosiban+Neoparin+Embroglue+Metypred
2020: z rozmrożonych oocytów:
4BB❌ 6t2d😥(puste jajo)2BB❌ nieudany😔2/3BC ❌CB😔2/3CB(5doba),3CB(6doba)❌nieudany😔
2018: protokół krótki:🎯12 dojrzałych, 6 zamrożonoDo 5 doby dotrwał tylko 1(3AC)
✅nasz cud urodzony w Dzień Matki❤
O Nas:
♀️Ja
Histeroskopia-CD3 wysokie👎CD56-NK👎 CD138👍
👎niedrożne jajowody👎mthrf hetero,👎IO od IX 2020👍hormony 👍edopoduszka👍AMH-3,14
👍immunologia
♂️On-
👎👍morfologia 2%(2018)-->4%(2020)-->6%(2021);👎ruchliwość- 24,2%👎mthrf homo
👍test HBA-87%👍test stresu oksydacyjnego plemników👍Fragmentacja DNA-91% -
Lorella wrote:Madamee92 a to pierwsza twoja wizyta?
Makalotia hihi przy ciazy wszystko inne schodzi na dalszy plan i staje sie mniej istotne i twoj maz wlasnie to pokazal
Pierwsza, jeśli można tak liczyć była na IP, z powodu mocnych bóli podbrzusza. Wtedy widziałam pęcherzyk ciążowy Lekarz kazał przyjść minimum za dwa tygodnie. Jutro będzie 17 dni od tamtej wizyty, więc serduszko powinno już pięknie bić Stresuję się trochę, na wizytę zabieram męża.Ariette1983 lubi tę wiadomość
Musi być dobrze ❤
[*] Aniołek 9 tc -
Czarnulka póki co są dwa pęcherzyki, ale nie wiadomo czy ten drugi się dalej rozwinie czy jak bardziej sugeruje mi ginekolog wchłonie się.
Pimka no to kciuki za wynikiPimka lubi tę wiadomość
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
mother84 wrote:Czarnulka póki co są dwa pęcherzyki, ale nie wiadomo czy ten drugi się dalej rozwinie czy jak bardziej sugeruje mi ginekolog wchłonie się.
Pimka no to kciuki za wyniki
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cd2ee809dd47.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2018, 12:12
KaśkaKwa, Alala, Niezapomniana, Ariette1983 lubią tę wiadomość
07.06.2019 synek
W ogóle odnośnie tych bóli podbrzusza które miałam ok. 5 tc co pojechałam na IP, skojarzyłam pewne rzeczy. Otóż w tamtym okresie codziennie piłam hektolitry herbaty z dziką różą. Jak się okazało miała też w składzie kwoat hibiskusa. Z ciekawości wpisałam w necie i wyczytałam, że hibiskus niepolecany kobietom w ciąży bo podejrzewany jest o poronienia i skurcze macicy. Przestałam pić te herbatki i do dziś tak mocne bóle się już nie powtórzyły. Nie wiem na 100% czy to ma jakiś związek ale lepiej dmuchać na zimne i czytać skład herbat...
Musi być dobrze ❤
[*] Aniołek 9 tc -
Kirsten zaczną sie dogadywac twoje maluchy, to te poczatki są takie ciezkie a pozniej mala będzie bardziej kontaktowa i brat zobaczy że też można sie z nią fajnie bawic
Makalotia daj znac jak wyniki bety jak dostaniesz i który to tydzuen, dobrze?
mother84 u mnie dzisiaj 6t3d pęcherzyk poniżej 1 cm, ciałko żółte 3,5 mm, zarodek maleńki dr nawet nie mierzyla bo nie było czego powiedziała że dopiero zaczatki sie tworzą czyli 1 mm. Bądź dobrej mysli bo dzieci potrafia bardzo zaskoczyc, oby tylko krwiak nie byl zagrozeniem dla maluchamother84 lubi tę wiadomość
15.06.2019...? -
A ja powiem Wam że nie wyobrażam sobie noworodzia przy tym moim 14 miesięcznym lobuzie. Oczywiście planowaliśmy tak żeby było rok po roku ale się nie udało i teraz to się chyba cieszę dobrze ze ma jeszcze 2 drzemki to cokolwiek ogarnę a tak ciężko z nim obiad ugotować bo ryk przy nodze. Mam nadzieję że w czerwcu będzie już bardziej ogarnięty i samodzielny bo teraz nawet sam się nie zabawi i muszę siedzieć razem z nim na podłodze. Dobrze ze mamy spory taras mąż na wiosnę zrobi mu domek i jakiś mini plac zabaw
-
Niezapomniana wrote:Kirsten zaczną sie dogadywac twoje maluchy, to te poczatki są takie ciezkie a pozniej mala będzie bardziej kontaktowa i brat zobaczy że też można sie z nią fajnie bawic
Makalotia daj znac jak wyniki bety jak dostaniesz i który to tydzuen, dobrze?
mother84 u mnie dzisiaj 6t3d pęcherzyk poniżej 1 cm, ciałko żółte 3,5 mm, zarodek maleńki dr nawet nie mierzyla bo nie było czego powiedziała że dopiero zaczatki sie tworzą czyli 1 mm. Bądź dobrej mysli bo dzieci potrafia bardzo zaskoczyc, oby tylko krwiak nie byl zagrozeniem dla maluchaWiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2018, 12:26
-
Samsaramsa wrote:A ja powiem Wam że nie wyobrażam sobie noworodzia przy tym moim 14 miesięcznym lobuzie. Oczywiście planowaliśmy tak żeby było rok po roku ale się nie udało i teraz to się chyba cieszę dobrze ze ma jeszcze 2 drzemki to cokolwiek ogarnę a tak ciężko z nim obiad ugotować bo ryk przy nodze. Mam nadzieję że w czerwcu będzie już bardziej ogarnięty i samodzielny bo teraz nawet sam się nie zabawi i muszę siedzieć razem z nim na podłodze. Dobrze ze mamy spory taras mąż na wiosnę zrobi mu domek i jakiś mini plac zabaw
Wszystko dam rade przy nich zrobic.
Teraz tylko mi ciężko bo wiadomo musze i gg podnosic czesto tu na lozko przebrać tu do krzeselka do karmienia tu do lozeczka .. mam nadzieję ze to nie wplynie na obrcna ciazr . Co chwile gdzies podnosze .a jest ich dwoch to troche sie ich nanoszeWiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2018, 12:29
07.06.2019 synek
Czarnulka słodkie to USG
czarnulka24 lubi tę wiadomość
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
makalotia wrote:Ok dzięki napiszę a dziś powinien być 4tyg 6dni. Tak wychodzi bo robiłam testy owu. A Ty jesteś pewna co do tygodnia ciąży ?
Ja czuje bol owulacyjny za każdym razem wiec raczej wiem kiedy byla owu. Poza tym test mi wyszedl pozytywny w 4tc to nie moze az tak wolno sie rozwijac że teraz dopiero 5 pokazuje pozostaje czekac do piatku i zobaczyc czy rosnie- zarodek i beta
Moja beta 6t2d 5300.15.06.2019...?