Mamusie CZERWCOWE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Niezapomniana wrote:Ja czuje bol owulacyjny za każdym razem wiec raczej wiem kiedy byla owu. Poza tym test mi wyszedl pozytywny w 4tc to nie moze az tak wolno sie rozwijac że teraz dopiero 5 pokazuje pozostaje czekac do piatku i zobaczyc czy rosnie- zarodek i beta
Moja beta 6t2d 5300.Niezapomniana, czarnulka24 lubią tę wiadomość
-
Hej jednak zaczęłam bardziej plamić ale cały czas właśnie ma brązowo więc byłam w medipartnerze . Dziś mam 5+6 i nie było jeszcze serduszka , ale wiadomo to jeszcze wcześnie... doktor nie wiedział skąd to plamienie zmienił luteine na dupka... no i mam czekać... Jutro całe szczęście mam wizytę u mojego profesora i zobaczymy co tam słychać...
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
Endometrioza
-
Blanka85 wrote:Hej jednak zaczęłam bardziej plamić ale cały czas właśnie ma brązowo więc byłam w medipartnerze . Dziś mam 5+6 i nie było jeszcze serduszka , ale wiadomo to jeszcze wcześnie... doktor nie wiedział skąd to plamienie zmienił luteine na dupka... no i mam czekać... Jutro całe szczęście mam wizytę u mojego profesora i zobaczymy co tam słychać...23.07.2017 - Sandra
Ginekolog: 07.01 na 15:10
-
Meluśka wrote:To chyba dobrze, że na brązowo, a nie żywą krwią? Chociaż lepiej, żebyś wcale nie plamiła :* będzie dobrze :*
Meluśka lubi tę wiadomość
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
Endometrioza
-
Mam wyniki. Beta ładnie rośnie. Wynik 1213,59. Jednak progesteron poleciał w dół i jest 15,3
Niezapomniana, czarnulka24 lubią tę wiadomość
-
makalotia wrote:Mam wyniki. Beta ładnie rośnie. Wynik 1213,59. Jednak progesteron poleciał w dół i jest 15,3
Nie jest zły ten progesteron
Robiłaś z zalecenia badanie poziomu czy dla siebie? Mi nigdy dr nie zlecal tylko mialam przepisywane wielkie ilosci luteiny duphastonu bez okreslenia czy to jest prztczyna krwawien15.06.2019...? -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2020, 12:00
2021:➡️12.02 długi protokół
22.03🎯15 dojrzałych
❄4AA❄3BB❄3BC
🍀29.05 4AA 7dpt-44,05; 10dpt-158,3; 12dpt-447,0; 14dpt-1075,0; 19dpt-7018, 26dpt mamy ❤rośnij Kropelinko🙏Intralipid+Accofil+Atosiban+Neoparin+Embroglue+Metypred
2020: z rozmrożonych oocytów:
4BB❌ 6t2d😥(puste jajo)2BB❌ nieudany😔2/3BC ❌CB😔2/3CB(5doba),3CB(6doba)❌nieudany😔
2018: protokół krótki:🎯12 dojrzałych, 6 zamrożonoDo 5 doby dotrwał tylko 1(3AC)
✅nasz cud urodzony w Dzień Matki❤
O Nas:
♀️Ja
Histeroskopia-CD3 wysokie👎CD56-NK👎 CD138👍
👎niedrożne jajowody👎mthrf hetero,👎IO od IX 2020👍hormony 👍edopoduszka👍AMH-3,14
👍immunologia
♂️On-
👎👍morfologia 2%(2018)-->4%(2020)-->6%(2021);👎ruchliwość- 24,2%👎mthrf homo
👍test HBA-87%👍test stresu oksydacyjnego plemników👍Fragmentacja DNA-91% -
Pimka wrote:Makalotia wodzie że Ty też problem z niskim progiem, bierzesz już jakieś tabletki? Ja mam 3x4 luteine podjezykowa, 3x1 luteine dop i po krawieniach na tydzień mialam prolutex(prog w zastrzykach)
Czy któraś pomoże mi zinterpretować wyniki testu glukozy:
Na czczo 97
Po 1h 136
Po 2h 118
Na moje oko w porządku, tylko na czczo tuż przy górnym progu jest
Ja mam 65-70 na czczo zawsze, norma chyba do 100 jestPimka lubi tę wiadomość
15.06.2019...? -
Pimka wrote:Makalotia wodzie że Ty też problem z niskim progiem, bierzesz już jakieś tabletki? Ja mam 3x4 luteine podjezykowa, 3x1 luteine dop i po krawieniach na tydzień mialam prolutex(prog w zastrzykach)
Czy któraś pomoże mi zinterpretować wyniki testu glukozy:
Na czczo 97
Po 1h 136
Po 2h 118
Wszystkie pomiary w granicach normy. Na spokojnie. Jednak jeśli nadal zdarzalyby sie pomiary na czczo glukozy zbyt wysokie to proponuje troszke zadbać o diete. Zamienić wszystkie cukry proste na złożone.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2018, 17:14
Pimka lubi tę wiadomość
-
Niezapomniana wrote:Nie jest zły ten progesteron
Robiłaś z zalecenia badanie poziomu czy dla siebie? Mi nigdy dr nie zlecal tylko mialam przepisywane wielkie ilosci luteiny duphastonu bez okreslenia czy to jest prztczyna krwawien
Nie zgodzę się, progesteron 15 w ciąży to nie za dobry wynik. Nie jest jakiś bardzo zły ale już alarmujący, tym bardziej jeśli leci w dół. Luteina lub duphaston musi być.
A co do badania progesteronu jeśli są krwawienia to nic dziwnego, że Ci nie robili. Tak naprawdę jeśli jest plamienie to nie ma po prostu żadnego innego sposobu leczenia niż solidne dawki progesteronu i dużo odpoczynku, więc lekarze nie zlecają bo wynik i tak nic nie zmieni. -
Ja po wizycie. Poleciałam bo się wystraszyłam. Lekarz stwierdził, że badania proesteronu nie są konieczne. Da mi luteinę, ale i bez niej prawdopodobnie by było ok. Będę przyjmować 2 razy dziennie. Zrobił też usg. Pęcherzyk ciążowy jest i jakiś plyn obok, choć ja myślałam, że to drugi pęcherzyk :p ale powiedział , że raczej nie. Ciałko żółte schowane (pewnie dlatego go moja gin nie widziała) , ale wszystko z nim ok. Mam nadzieję, że będzie ok
Niezapomniana, Madamee92, Oleśka11, mother84, czarnulka24, Meluśka, Ariette1983 lubią tę wiadomość
-
Pimka moim zdaniem będzie stwierdzona cukrzyca. Wystarczy, że jeden wynik jest powyżej normy.
Normy:
poziom glukozy na czczo – do 92 mg/dl (92 mg/dl jest już wartością nieprawidłową),
poziom glukozy po 1h od wypicia roztworu 75g glukozy – do 180 mg/dl,
poziom glukozy po 2h od wypicia roztworu 75g glukozy – do 153 mg/dl.
Zobacz tu: https://mamaginekolog.pl/cukrzyca-ciazowa/
Tez mam problem z cukrem na czczo. Prawie zawsze mam przekroczony.
W ciąży z synkiem robiłam krzywą tez na początku - chyba 10 tc i na szczęście było ok.
Cukrzyca wyszła mi prawie na końcu (34tc).
Mam nadzieje, że teraz tez mnie oszczędzi chociaż do połowy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2018, 18:31
Pimka lubi tę wiadomość
-
Niezapomniana wrote:Oleśka11 ja zawsze słyszałam że jeśli spada poniżej 10 to jest to wynik niepokojący. W takim razie zylam w bledzie
Niezapomniana, poniżej 10 to już jest tragiczny wynik, który świadczy o tym że jest ogromne ryzyko poronienia. 15 to wynik taki po prostu slaby- jeszcze nie aż tak źle, ale już wyraźnie pokazuje że trzeba brać większą ilość progesteronu. -
Oleśka11 wrote:Niezapomniana, poniżej 10 to już jest tragiczny wynik, który świadczy o tym że jest ogromne ryzyko poronienia. 15 to wynik taki po prostu slaby- jeszcze nie aż tak źle, ale już wyraźnie pokazuje że trzeba brać większą ilość progesteronu.