Mamusie CZERWCOWE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny wczoraj i dzis jak zaszybko wstne to zakreci mi sie w glowie .. albo jak dluzej stoje przy kuchni to mnie slabi .. chyba jednak jakies dolegliwosci ciazowe mam i cyce raz bola raz w ogole nie czuje27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [ 13tc, 10tc, 10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
mother84 wrote:Ja nospy brałam po 1 tabletce 3x dziennie ale ja brałam zwykła. Takie miałam zalecenie lekarza. Potem kazała odstawić i brać tylko w razie potrzeby, czasem wezmę zwykłą, raz zdarzyło mi się nospę max. Ale to takie pojedyncze przypadki. Nie wiem ile maksymalnie można brać.27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
mother84 wrote:Hej kobitki! Mnie od wczoraj prawie wcale brzuch nie boli i oczywiście już schizy jutro mam wizytę na szczęście...
Mieliśmy dziś jechać na basen, ale mały coś kicha to chyba sobie darujemy.
Teraz mnie bolal z.3 tyg dzien dzien a 4 dni spokoju .. no wczoraj bolal dzis tez chwilowo boli..27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
Czarnulka no idąc Twoim tropem to mnie w sumie tez piersi bolą, ale czuję głównie w nocy jak idę do WC, tak to nie to może też mam jakieś objawy brzuch prawie wcale dziś, ale czasem w sumie tez się odzywa. Ehhh babeczki, boli coś to źle, nie boli to jeszcze gorzej haha. Musimy wierzyć, że będzie dobrze. Chociaz ja nie mam dnia, żebym się nie martwiła...w pierwszej ciąży tyle nie rozmyślałam, ale to też pewno dlatego, że tyle się nie staraliśmy co teraz.
czarnulka24 lubi tę wiadomość
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Czy może którejś z Was się przydarzyło coś takiego jak odejście takiego glutka śluzu? Nie był zabarwiony krwią ani nic, był bardziej żółty i było go całkiem sporo. Strasznie się boję czy to nie przypadkiem czop śluzowy. Czy spotkałyście się z czymś takim? Ja już zaczynam wariować!
-
Denmark wrote:Czy może którejś z Was się przydarzyło coś takiego jak odejście takiego glutka śluzu? Nie był zabarwiony krwią ani nic, był bardziej żółty i było go całkiem sporo. Strasznie się boję czy to nie przypadkiem czop śluzowy. Czy spotkałyście się z czymś takim? Ja już zaczynam wariować!
Tak zdarza się i to często. Bez paniki. Na czopa sobie poczekasz jeszcze wiele miesięcyDenmark lubi tę wiadomość
Rysiu i Marysia 29.04.2019r.
Wojtek 10.08.2016r. -
Tak tak spokojnie to normalny śluz )) ale fakt może wyglądać jak czop śluzowy i może być to dużo
Denmark lubi tę wiadomość
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
Endometrioza
-
Ja bez wkładki codziennie nie wychodzę bo biały i żółty śluz na bieliźnie miałabym codziennie...
Co do mojego bólu brzucha to jeszcze ani razu nie był aż taki nie do wytrzymania abym musiała nospe brać natomiast wcześniej miesiączki również dawałam radę bez leków.
Jutro kolejna trasa nad ranem o 4 wyjeżdża m tym razem 300km. Trochę martwią mnie prognozy pogody ma być marznąca mżawka. Może być niebezpiecznie. -
Oleśka11 wrote:A czemu nie bierzesz pod uwagę dwóch chłopców? Ja nie miałabym nic przeciwko
Nie nie , ja pochodzę z babińca mam 4 siostry.
Mamy syna 16 letniego, mąż - 4 facetów spod znaku bliźniąt to stanowczo na mnie za dużo
-
mother84 wrote:No ból brzucha w ciąży jest niebezpieczny...mnie brzuch boli w tej dzien w dzień. Ale ostatnio ten ból taki, że bez nospy od 2 tyg mogę. A teraz dwa dni nie boli i to też dziwne... w pierwszej ciąży też brzuch bolał praktycznie stale. Ale Oleśka jak to jest ból silniejszy od miesiączkowego to już trzeba uważać. Wzięłabym nospę, a nawet nospę forte i leżała...mam nadzieję, że Ci przejdzie :*
Mnie nic nie boli, ani brzuch, ani piersi nic, ale akurat się z tego cieszę.
Tylko osłabienie i bezsenność.
-
Obaj urodzeni w boże ciało, leniwi i dwie twarze
W 2019 r. boże ciało jest 20 czerwca - TP-28 czerwca, mam nadzieję, że się nie wstrzelę
Bliźnięta ogólnie mają dwie twarze, co potwierdzam bo mam dwa pod swoim dachem i perspektywa dwóch kolejnych mnie przerażaWiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2018, 18:39
-
Denmark wrote:Czy może którejś z Was się przydarzyło coś takiego jak odejście takiego glutka śluzu? Nie był zabarwiony krwią ani nic, był bardziej żółty i było go całkiem sporo. Strasznie się boję czy to nie przypadkiem czop śluzowy. Czy spotkałyście się z czymś takim? Ja już zaczynam wariować!
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Mama Wojtka wrote:Może to Boże Ciało winne?
Nie bez powodu mówi się o dwoistej naturze osób spod znaku bliźniąt
-
ja jestem z pod znaku bliźniąt i mąż tez .. bardzo dobrze sie dogadujemy ma 4 dni później urodziny niz ja .. z tym ze on 3 lata starszy27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
Dziewczyny pomocy .. jestem zmęczona a nie moge zasnac już nie wiem co robic zeby zasypiac .. pewnie znów dopiero zasne okolo 3-4 a zas o7 dzieci wstaja .. ehh27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
Mój Mąż też spod znaku bliźniąt, ale drugiej twarzy jakoś nie zauważyłam.
Ja jestem raczek i dogadujemy się świetnie.
Troszkę Was podczytywałam, ale w weekend staram sie omijać inetrnety.
Wczoraj mieliśmy aktywny dzień - bylismy na zakupach, udalo mi sie dorwac kurtkę i buty w fajnych cenach więc jestem zadowolona.
A dzisiaj mieliśmy totalnie leniwy dzień. Szwagierka z rodziną wpadli na kawę, wcześniej ciasto zrobiłam. Obiad mieliśmy od Mamy, wiec poza tym leniuchowanie i zabawy z synkiem - lubię takie dni.
Własnie miałam Was pytać czy u Was cały czas zdarzają się bóle podbrzusza? Bo u mnie właściwie codziennie. Nie jest to mocny ból i nie cały czas, ale take czucie (podbrzusza i jajników) mam kilka razy dziennie. Czasem on promieniuje lekko do pleców.
Czarnulka, współczuje tej bezsenności. :* U mnie nadal odwrotnie - śpię ciągiem po 8h i mi mało. Pogoda nie pomaga. Mam nadzieję, że wraz z przyjściem II trymestru moja kondycja trochę sie poprawi.
Może jakaś melisa na noc? Trzeba by sprawdzić czy można.czarnulka24 lubi tę wiadomość